WielerVSS 2012 (14): Tour de France

Discussie in 'Wielrennen' gestart door dedeut, 23 jun 2012.

 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Kleinere ploegen zou wel prettiger zijn, alles is nu zo controleerbaar. In de eerste week is er alleen de proloog om de verschillen te maken. Vlakke etappes zijn doodsaaie optochten waar het kansloze kopgroepje het liefst binnen de laatste kilometer wordt terug gepakt. Het herinvoeren van de bonificatiesecondes via meerdere tussensprints in de vlakke etappes voor de bergen en een (korte) ploegentijdrit zou ik niet verkeerd vinden. Dat brengt weer leven in de brouwerij en maakt alles minder controleerbaar.

  En Herman Frison staat met de broek op zijn enkels. :twisted: :lol:
 2. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  De eerste etappes waren een farce, inderdaad, de kopgroep weet dat ze teruggepakt gaan worden, rijd daarom heel langzaam om zogenaamd het peloton nog te foppen, maar die weten dat de kopgroep heel lanzaam gaat rijden om het peloton te foppen, etc.
  Daar moet de ASO iets aan doen, ofwel toch meer onderweg inbouwen, nou ja verzin iets, maar geen etappes zoals dit. En dan zeggen dat de 10 km schaatsen saai is....

  Nog even jullie advies:
  op unibet staan kersiakof en Roland beide op 3,25: 1. Je kunt dus op beide inzetten, bijv 10 euro, en dan nog op een derde naar keuze (9:1) 5 euro, en dan nog ssteeds winst maken. Hoe zien jullie dit ?

  Hetzlefde voor de etappe van morgen Sagan 16:1, maar die kimt aardig, en daalt goed, en als ie d'r bij komt, wint ie de sprint
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Die Mur de Puéguere is een zeer gemeen kreng: laatste 3 km gemiddeld 12.3%. En 26 km daarvoor heb je al de Port de Lers gehad. Dat gaat Sagan niet redden. Ik vermoed dat er een vrij grote groep tweede garnituur renners gaat lopen en met genoeg voorsprong de Mur overkomt. De favorieten gaan zich zoveel mogelijk sparen voor woensdag (de klassieke Pyrenëen rit) en evt. donderdag.
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het (her-)invoeren van bonificatiesecondes zou ook eens het resultaat kunnen hebben dat de beste klimmer weer eens de bolletjestrui wint omdat de beste klimmers dan de etappe willen winnen en het groepje niet meer laten lopen in de bergetappes, zeker die met de aankomst bergop.

  Als je met radicaal kleinere teams gaat rijden (22 keer zes bijvoorbeeld) dan dwing je teams om alles volledig op één plan te gooien en als het plan dan mislukt, dan lukt het helemaal niet meer. Dan heeft Rabobank ook niet de ruimte om vrijbuiters als LL Sanchez mee te nemen. Dat kan je als een voordeel zien, maar ja, ik zou als sponsor toch liever met negen man beginnen, zodat je nog een team hebt rondrijden als er een paar mensen afstappen. En in de meeste koersen werkt een peloton van 200 man ook zonder dat er elke dag tientallen renners op de grond liggen. Waarom zou je dan in de Tour ineens met minder mensen mogen rijden?

  Het verkleinen van de teams heeft verder als resultaat dat de koers minder voorspelbaar wordt, maar is dat wel gewenst? Hebben we liever onvoorspelbaarheid of liever dat de beste renner wint? Dat is de discussie die bij andere sporten ook altijd speelt en ik zie liever de beste winnen.
 5. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik geloof dat Froome ergens heeft gezegd ook weer van de partij is, al kun je je natuurlijk afvragen hoe goed hij daar nog gaat zijn. Verder doen ook Rodriguez en Anton mee, renners voor wie deze Vuelta op maat gemaakt lijkt als je naar het aantal zware beklimmingen kijkt. Ten slotte denk ik dat een aantal uitvallers uit deze Tour (Sanchez, Danielson, maar waarschijnlijk niet Hesjedal) ook mee zullen doen. Het wordt dus inderdaad een mooie Vuelta. Sowieso was de Vuelta van vorig jaar een van de mooiste grote rondes die ik ooit heb gezien.
 6. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Sagan is nu wel in de aanval, krijgt alleen geen ruimte. Dat betekent, dat hij net als jij hieboven er ook weinig fiducie in heeft dat ie meekan.
  16:1 is wel veel, maar ik heb t niet aangedurfd. Ik verwachtte een groepje dat gaat lopen, da's al 1 kans. Dan dat ie niet meekan op de eerte klim, en de afdaling is dan zo bochtig en dan is de tweede er al. Als ie er daar nog bijzit, wordt t een ander verhaal. Die klim is wel steil, maar als ie per steiel km een minuut verliest...2-.3 min in de afdaling kan ie wel pakken.
  Ze komen trouwens in razende vaart naar Foix...en dan maken ze een heel gek lusje nar boven en weer terug. 13 km erbij. Dit is de afdaling voor nibali trouwens.
  O ja: Kruijswijk is ook in de aanval- 30 sec op pel., maar die zit dus met Sagan.
  Auau! Wat doet dat zeer, 'mijn'Peter Sagan met 16:1 ! in de kopgroep, die gaan hem echt niet die 3 min losrijden hoor !
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Peter Sagan is wel echt heel cool, gewoon in een bergetappe meegaan, dan op de klim de klimmers als Kruijswijk lossen, in de afdaling zelfs voorop komen en uiteindelijk toch ook vooral geflikt worden omdat je de naam hebt een sprinter te zijn.

  Voor de Rabobank is het leuk dat ze nu een etappe hebben, idealiter winnen VCD en ARS deze week ook nog een rit, hoewel die kans niet echt heel groot is.
 8. Monique

  Monique Well-Known Member

  Peter Sagan is übercool, ik begin hem echt leuk te vinden. Ik hou wel van sporters die zo'n alles of niets mentaliteit hebben en hij heeft dat zeker. Verder zeg je het nog heel aardig door te zeggen dat de kans niet echt heel groot is, ik zie die kans namelijk gewoon 0. Kenny is ook nog afgestapt vandaag dus er blijft werkelijk niets over. In de Pyreneeën zie ik ze echt niet winnen, en de sprint ook zeker niet. Dan blijft er weinig over.
 9. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Maar het nadeel is dan weer, dat vluchters ook in berg (en heuvel!)etappes nog minder kans krijgen, er zijn altijd wel die Rodriguezen die de ronde willen winnen door de gehele etappe wieltje te plakken, en dan in de finales toe te slaan.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Maar is het echt een nadeel als de echte toppers elke dag om de etappewinst strijden en de matige wielrenners minder kans maken op een etappezege?

  Het heeft ook te maken wat je mooi vindt, ik vind zelf van die groepjes die wegrijden en dan weg mogen blijven omdat ze de gratie van het peloton krijgen altijd een beetje zo-zo, je wint toch vooral doordat je mag winnen en je moet natuurlijk ook nog de beste en slimste van je groepje zijn. Meer respect heb ik voor mensen die ergens in het laatste uur aanvallen (bijvoorbeeld op een km of 20 of 10) en dan vooruit weten te blijven tegen een razend peloton. Het is ook wel mijn voorkeur voor renners, ik zie graag renners die een finale kunnen rijden en een koers af kunnen maken, ook als ze niet de gratie van Team Sky hebben gekregen.
 11. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ja, daar heb je gelijk in. Maar het gaat meer om dit:
  Stel dat Cadel Evans er nog wat dichter bij staat, die aanvankelijke 1,5 minuut.
  De beste tactiek is dan niet meer om aan te vallen, met alle risico's van dien, maar om eventueel het tempo op te laten schroeven, en er in de slotkilometer een lange sprint van te maken, in de hoop 10 secondjes weg te rijden, met de boni 20 is dat een halve minuut, en dat dan nog 1, 2 keer.
  Juist dat leverde, met Rodriguez in geloof ik Italie een of twee jaar terug, oook een saai etappebeeld op.

  Wat ik eigenlijk bedoel: de organisatie kan het nooit helemaal goed doen, overal zit wel een nadeel aan.
  Sec gekeken is het de klimmers wel onmogelijk gemaakt om in un specialiteit net zoveel te pakken als de tijdrijders op hun discipline. De trijdrijder hoeft maar teammaats te hebben die een straf tempo onderhouden, en je rijdt daar nooit 2, 3 minuten op weg.als eenling.

  Een optie is het nog wel om bonificatieseconden te leggen halverwege (net als bij de tussensprints vroeger), en die sprints dan in de bergetappes bovenop de tussencols te leggen. (maar ook dat is weer killing voor de vroege vluchters)
 12. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Bonificaties in bergetappes ben ik geen voorstander van. Ooit ingevoerd om klimmers als Pantani te helpen maar wie profiteerde er het meest van ... Armstrong. Dat schiet niet op. Als de renners aan elkaar gewaagd zijn, is het raar om op die manier kunstmatige verschillen te creëren. Dus gewoon de netto tijd aanhouden. Wel zouden ze het aantal km individuele tijdrit (incl. proloog) moeten beperken tot maximaal 70 per Tour. Net zoals in de jaren Merckx, toen had je vaak een korte tijdrit (hooguit 15 km) en een lange tijdrit (40-50 km) Deze Tour is het 96, echt veel te veel van het goede. Een alternatief zou zijn om vaker een klimtijdrit te rijden.
 13. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik wil nog eens een klimtijdrit zien op een minder steile berg, zo eentje van 4-5 %. Op een steile klim kunnen de echte klimmers zich toch wel losmaken van de rest, zeg op de de Zoncolan, of op de Mt Ventoux of Alpe d'Huez, gekende plekken voor klimtijdrit.
  Maar op een 4-5 %, bijv de col de la Schlucht in de Vogezen (20 km); de Lautaret, of evt Galibier erbij, of een mooie ook de col de Rousset in de Vercors geef je zo de echte sterke mannen de kans ook eens los te rijden op een col, waar je anderen altijd op sleeptouw neemt.
  Al denk ik wel dat Wiggins, Evans, Contador etc ook daar uiteraard de snelsten zijn.
  Maar dan kun je eens zien hoever Cancellara meekan, en het is weer eens iets anders.
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  Zou een afdalingstijdrit niet eens leuk zijn? In een afdaling kun je ook flink verschil maken, tenzij je allemaal netjes achter elkaar fietst (want dan doe je gewoon je voorganger). Als je alleen fietst moet je veel meer zelf nadenken.
 15. eddy

  eddy Well-Known Member


  Dat zou wel ideaal zijn voor Nibali
 16. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Interessant idee. Het is misschien wel een beetje onverantwoord, de kans op mensen in het ravijn is natuurlijk best groot.
 17. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De afdaling van Croix de Fer richting St Jean de Maurienne moet je niet gaan tijdrijden, daar heb je vooral in de eerste paar km behoorlijk diepe ravijnen. De andere kant op, afdaling Glandon richting Allemont heb je veel lange rechte stukken. En nog één pittig klimmetje.
 18. eddy

  eddy Well-Known Member

  Schleck, hoe dom kan je toch zijn
  Bleef dus niet voor niets op de achtergrond in de etappes waar we wat van hem konden verwachten, maar toch gepakt!!!! :cry: :cry:

  RadioShack eindelijk ontmaskerd, dat belooft weer wat

  Jammer, maar helaas
 19. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Reed erg goed in Zwitserland, nu deze tour iets minder, maar ik hield nog wel rekening met een avontuur van hem in de Pyreneen. Hijzelf misschien ook, we zien wel eens vaker dat de rustdag vaak gebruikt wordt om nog eens extra aan te sterken. Nee, niet deze rustdag, de vorige dus in dit geval. De in de winter 'opgebouwde reserves' worden dan aangesproken, dat heeft precies een dag nodig om even te settelen, en als het dan allemaal iets teveel van het goede is geweest, moet je de overschotten lozen. Daar heeft die duaretica mee te maken.

  Er is iets wat nog veel gevaarlijker is dan doping: afdalen in een tijdrit. Of je moet dat op een afgezet parkoers doen, met hoge vangnetten zoals in het skien, en wellicht op een hele bochtige weg zodat de snelheid lager ligt en het puur om de techniek gaat.
  (ik ben er zelfs voor om op enigerlei wijze de koers te neutraliseren in de afdaling, zoals in de Marmotte gebeurt
 20. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  De ontwikkelingen van vandaag, de veelgespeelde Evans die wegvalt, Nibali die op 3 komt, en Rolland die wegvalt, zullen hun spoor achterlaten in het wielerVSS. Er waren mensen die Rolland als kopman hadden, die zaten op 4 punten en hadden nog kans op 6, nu valt Rolland weg. Evans stond voor sommigen op 4 punten, maar de schade valt mee want anderen hadden m op 2 pt.
  Volgens mij moet Leenstrafan op kop liggen, en Proeme staat ook goed. Jippie heeft door Rolland de koppostie verloren.
  De klassementen zijn wel zo'n beetje gemaakt: Wiggins-Froome-Nibali; Sagan-Greiepel-Goss en Voeckler-Kessiakov_sorensen, waarbij die laatste nog 2e kan worden denk ik.

Deel Deze Pagina