Wie schaatst waar in seizoen 2011/2012

Discussie in 'Lange baan' gestart door Schaatsfan86, 9 mrt 2011.

 1. Koen

  Koen Well-Known Member

  en volgens mij ook nog niet hier gezien:

  Sjoerd de Vries verlaat Control (volgens Leeuwarder)
 2. Elina

  Elina Well-Known Member

  Van Telesport.nl
  Ben benieuwd welk buitenlands team het is, waar Elgersma gesprekken mee heeft. Misschien het wordt het team van de Noorse sponsor (kan ff niet op de naam komen) van Davis uitgebreid.
 3. Kirs

  Kirs Member

  CBA is de grootste sponsor van Shanis team, maar het nieuws van Lars verrast mij niet en een eventueel buitenlands team ook. Per toeval zagen wij in Inzell tot twee keer de heer Mueller met een aantal mensen rond de tafel zitten ergens in een restaurant.
  Nu zou je kunnen denken toeval, mss was dat ook wel zo, maar de combinatie van mensen in de groep vond ik nogal uitzonderlijk, niet zozeer waar de kracht van de schaatsers liggen, maar had die mensen niet zo snel bij elkaar gezocht: Erikson, Elgersma, Contin waren een aantal personen die aan de tafel met Mueller zaten..
  Dus wie weet?
 4. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Klopt, vrijwillig weggegaan.
 5. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Dat wordt wel een interessant team dan. leuk!
 6. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Bøkko heeft trouwens ook een officieel aanbod van dat team gekregen. Maar hij weet nog niet wat hij wil. Hij wil eerst ook kijken wat de Noorse bond hem kan bieden volgend seizoen. En dan gaat het puur om het trainingsprogramma en trainingspartners zegt hij. Geld speelt voor hem geen rol, ook al zal hij van CBA/Mueller veel meer krijgen.

  Hij zegt dat hij dit jaar wat onstabieler was dan vorige jaren maar dat hij er op de belangrijkste momenten (WK Allround & Afstanden) wel stond en wel zijn eerste wereldtitel heeft behaald onder coach Jarle Pedersen.

  Ik hoop zelf dat hij ook inziet dat hij bij Pedersen ook echt wel goede prestaties kan neerzetten en zich ook nog verder kan ontwikkelen! En dat hij zich ook realiseert dat hij nu al in ieder geval 2x Shani heeft verslagen die nu bij Mueller traint ;) En andere Noren presteren ook steeds beter dus daar kan hij ook goed mee trainen.
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Jammer dat APPM met de allrounders stopt. Toch kunnen ze beter een duidelijke keuze maken als ze geldgebrek hebben, dan een beetje van allebei doen en niets presteren. Zeker voor Bloemen hoop ik dat hij snel een plekkie vindt in een andere ploeg, hij is er goed genoeg voor. Zal idd wel Anema of Hofmeijer worden.
 8. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  In dit soort situaties vraag ik mij altijd af hoe vrijwillig vrijwillig is. De Vries was ooit een toptalent (immers o.a. wereldkampioen junioren), maar in de jaren nadien heeft hij zich nooit kunnen plaatsen voor een WK, zelfs in dit na-olympische seizoen niet. Ook nooit echt een race van wereldtopniveau gereden. Voor een topteam zoals Control houdt het dan denk ik op. Ooit moet je de status van talent toch achter je laten.
 9. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Misschien is Sjoerd toch meer een allrounder dan sprinter?
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Volgens het AD van vandaag gaat Contin inderdaad naar de ploeg-Mueller...
 11. Duif

  Duif Well-Known Member

  Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

  Hein Otterspeer naar APPM ? Is daar meer op zijn plek dan bij TVM denk ik. Past ook wel bij van Velde denk ik.
 12. Duif

  Duif Well-Known Member

  Een logisch gevolg eigenlijk want Sjoerd staat al een paar jaar stil en maakt geen progressie. Op deze manier blijft hij een eeuwig talent.
 13. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Dit is echt vrijwillig geweest. Zoals Duif ook aangeeft, het heeft met progressie te maken. Sjoerd heeft besloten voor een andere aanpak te kiezen omdat hij weet dat hij beter kan en dat komt er bij Control niet uit.

  Overigens is het niet niet breed wereldkundig gemaakt dus ik vind het grappig dat de LC het wel al weet.
 14. Elina

  Elina Well-Known Member

  Uit het NRC van 14 maart:
  https://www.nrc.nl/digitaleeditie/NH/20 ... icle3.html

  Zou een mooie stap zijn voor Alexis Contin, volgens mij was de zomer periode met Hofmeier goed, maar in de winter was die denk ik te veel op zichzelf aangewezen. En waarschijnlijk dus ook Bloemen en Elgersma naar CBA, wordt een leuk team. Benieuwd wat Davis gaat doen. Mueller is niet bepaald zijn beste vriend geworden het afgelopen seizoen.

  Bob de Jong blijft denk ik wel bij Anema, lijkt me niet dat je na zo een seizoen uit elkaar gaat, hoe de zaken er dan ook voor staan bij BAM.
 15. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Dat deed ie ook wel beetje zelf door een ander programma te (willen) volgen.
 16. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  Re: Wie rijdt waar in het komende seizoen?

  het antwoord..na het persoonlijk te hebben gehoord..nu ook een foto
  [​IMG]
  [​IMG]
 17. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Leuk, Marchetto! Dat zal de Russen zeker goed doen denk ik.

  Ben benieuwd naar de definitieve samenstelling van het internationale team!
 18. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Ik geloof echt nooit dat Bob de Jong naar een andere ploeg gaat en Anema zal verlaten. Hij is onder Anema beter dan ooit, kan doen wat hij wil (lekker op natuurijs meedoen enzo) en die twee passen gewoon bij elkaar. Beide een beetje gek.

  Ik snap ook wel dat Sjoerd de Vries Control heeft verlaten. Hij had goede faciliteiten en vast ook een goed salaris maar de trainingsaanpak werkt niet voor hem. Het is al jaren stilstand en reserveplekken voor hem. Ben benieuwd waar hij dan naar toe gaat (APPM??) en of dat hem meer succes gaat brengen.
 19. Elina

  Elina Well-Known Member

  Modbreak Lisan: Het is niet toegestaan volledige berichten van nieuwssites over te nemen. Zie ook dit topic .

  In het bericht op AD.nl staat dat Peter Kolder schaatsteam Liga verlaat omdat de zienswijzen verschillend blijken te zijn.
 20. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  dat is toch wel balen, want Erik Bouwman zit natuurlijk goed bij Jong Oranje en hij zal toch met een bepaald lange termijn plaatje naar Liga zijn gegaan.. zou het toch een geld/team samenstelling idee zijn? Liga zal toch meer schaaters moeten aantrekken om hun A-licensie te mogen behouden...

Deel Deze Pagina