Wereldbekerfinale Heerenveen (12 t/m 14 maart 2010)

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 1 mrt 2010.

 1. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Bedankt, dan zijn de keuzes van de KNSB dus inderdaad volledig te begrijpen (voor de volledigheid: Jan Bos heeft pfeiffer en Bob de Vries staat lager in de WB-stand dan de 5 die wel mogen rijden)
 2. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Al lijkt de selectie van de KNSB niet logisch op het eerste gezicht, het is het inderdaad wel. Ik mistte bijvoorbeeld Kuipers op de 1500 maar die komt in de worldcup ranking natuurlijk niet in de top zoveel voor ivm liesblessure.
 3. klopgeest90

  klopgeest90 Member


  Niks soap. De fitste moeten rijden dat betekent niet degene die dezelfe dag 1000m hebben gereden.
  Ook de WK gangers sparen we.
  Dan houden we over Nuis,Remco Olde Heuvel en Verheijen.
  Goed team kan gewoon winnen.
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De ploeg klinkt voor mij wel logisch, de Olympia-gangers aangevuld met de reserves of de mensen die in de WB-stand hoog staan. Alleen Kuipers mist dus op de 1500 en TJ Bloemen was dan wel beter op de 5km op het NK dan bv. WOH, maar dat verschil was minder dan 2 seconden dus niet zo gigantisch dat het zal leiden tot veel controverse (als TJB uberhaupt aan de ISU-eis zou voldoen).
  Toevoeging: Bob de Jong was overigens nog slechter in vorm afgelopen weekend. Maar dat moet je ook niet al te zwaar wegen, allrounden is voor hem een tussendoortje.

  Qua ploegenachtervolging: Verheijen zal wel rijden, ROH is in vorm en reed ook een goede TP in Heerenveen dus dat is een prima keuze. Kjeld Nuis vind ik wat minder voor de hand liggend ondermeer omdat ik geen TP-resultaten van hem kan vinden, het lijkt er dus op dat hij die nog nooit gereden heeft. Dan zijn Tuitert en Kuipers misschien toch logischer ook al hebben ze al de 1000 in de benen. Voor hen is het toch de laatste wedstrijd van het seizoen dus ze kunnen wel dieper gaan. Of toch nog een tweede stayer (WOH of JBH) erbij, zodat je het gebruikelijke plan met de drie wissels uit de kast kan halen (2 rondes WOH/JBH, 2 rondes Carl, 2 rondes ROH, 2 rondes WOH/JBH).
 5. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Pssst, Nuis is een Control man. :wink: Zou de Vegt het dan toch begrepen hebben?
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Misschien moet Wopke het maar zo oplossen: Gerard, Jac en E* mogen/moeten alledrie een man leveren en dan ziet Wopke wel wie gestuurd wordt.
  Gerard zal WOH en Sven sparen en Carl insturen.
  Erik/Emiel/Erwin zal JBH sparen en ROH insturen (De Jong en Jongejan zijn geen opties)
  Jac zal dan zelf de afweging tussen Kjeld, Simon en Mark kunnen maken. Mark zou in principe de beste zijn, als wereldrecordhouder laaglandbaan.

  Jammer dat de TP-vrouwen zich niet geplaatst hebben. Dat zou een aardige gelegenheid zijn om Laurine van Riessen (bv. met Marrit en Renate) eens te laten rijden om de vier WK-gangers te sparen.
 7. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Hoezo niet? Nederland staat toch 5e in het klassement?
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik meen dat alleen de beste 4 zich plaatsen voor de WBF.
 9. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Hoe zit het nu met de 5km mannen? Hoeveel mogen er door op basis van het klassement? Ik zag namelijk in een annoucement staan dat de beste 24 mogen? Van de ISU site word ik niet wijzer van....
 10. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Zoals ik de regels interpreteer mogen er inderdaad 24 starten. Alle 24 die in de Worldcup ranking in de top 24 staan. Ik zag dat er vorig jaar 20 reden maar dat kan ook andere oorzaken hebben (afmeldingen).

  5.1.5 Entry and selection of skaters for the last World Cup Competition (“World Cup Final”)
  a) The entry quotas given in paragraph 4.2 apply, but without privileges for the hosting Member.
  b) For each distance only the following skaters may be entered:
  • Skaters placed among the 24 best in the current World Cup ranking;
  • The winner(s) of the Division B race(s) in the preceding Competition;


  Voor Noorwegen zijn trouwens de volgenden geselecteerd (geplaatst)

  Maren Haugli, Sverre Haugli, Mikael F. Larsen, Håvard Bøkko, Øystein Grødum, Henrik Christiansen, Espen Aarnes Hvammen. Christoffer Rukke helaas op 1 punt net niet. En hoewel niet iedereen uit de top 24 gaat rijden (o.a. Hedrick, Pearson) word er niet met ''reserves'' gewerkt helaas...
 11. Loes

  Loes New Member

  Geen reserves? Hoe gaan ze dat oplossen bij de sprintnummers dan, volgens mij slaan de Aziaten ook deze wedstrijd over.
 12. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Dan zijn er maar een paar ritten waarschijnlijk... Ik was er eerst ook vanuit gegaan dat het dan gewoon zou opschuiven om 24 aan de start te hebben staan maar zo werkt het blijkbaar niet. Mensen die niet in de top 24 staan zijn niet ''goed genoeg'' om de finale te mogen rijden ofzo denk ik dan. :?
 13. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik vind het ergens wel een goede regel dat je het moet verdienen om aan de start van de wereldbekerfinale te staan... Geeft zo'n wedstrijd toch een klein beetje extra allure.
 14. Loes

  Loes New Member

  Pfff.... blijven er bij de mannen 500 meter slechts 14 van de 24 over. Dat van die winnaar B groep vind ik ook een waardeloze regel. Dat betekent dus dat ene Espen-Aarnes Hvammen of iets dergelijks wel mag rijden en Wotherspoon niet. :shock:
 15. Loes

  Loes New Member

  Ojee, krijg net een mailtje van Jeremy dat hij sowieso niet meedoet :eek: :shock: :(
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het zou vreemd zijn als de Aziaten deze wereldbekerfinale "overslaan". Er is immers niet echt een wedstrijd mee hierna waar ze naar toe kunnen leven. "Overslaan" doe je meestal om een week of twee weken later beter te kunnen pieken toch?
 17. Loes

  Loes New Member

  Dat meldde Frank Snoeks afgelopen weekend bij het wedstrijdcommentaar. Dat ze het goud binnen hadden en dat de rest van het seizoen niet meer belangrijk was. Maar of dat waar is???
 18. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Dat is wel heeeel jammer!! :( Dat hij zo z'n afscheidswedstrijd toch niet in Heerenveen kan rijden...... :? En ik hoorde de commentator dat inderdaad ook zeggen over de Aziaten maar ik wacht ook nog maar ff af of ze echt niet verschijnen....
 19. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  wereldbeker winst geeft toch een leuk bedragje op je bankrekening... maar wie weet...

  had idd al het vermoeden dat Wotherspoon niet meer in actie zou komen, maar wie weet wie weet.
  Zonde dat er geen dames worldcup B gereden is op zondag in Erfurt, anders hadden die winnaars zich nog kunnen plaatsen...

  Wel zonde als je zoveel geld neertelt voor de world cup finale en je dan maar 7 paren te zien krijgt.. echt belachelijk!
 20. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik vind het jammer dat er zo weinig overblijft, ik zou opvullen tot 10 ritten oid. Een geval als Rukke, die mist nu nét de finale terwijl Hedrick afzegt (en dat riep die al maanden van te voren).

  Kijk, je moet het verdienen om der te staan, daar ben ik het mee eens. Ik hoef (om maar even uit mijn situatie te spreken) geen Maciej Biega (terwijl het verder een aardige kerel is hoor) aan de start te hebben in a groep of andere vaste B groep klanten. Maar blijkbaar hechten veel schaatsers geen belang aan de wc finale, en ja dat maakt gevallen als Rukke erg zuur. Zeg dan dat de top 24 mag starten evt. aangevuld met reserves indien er veel afmeldingen zijn. De vraag is, moet je zo'n finale allure geven als deelnemers zelf dit niet inzien?

  En soms heb je pech met het schema/je eigen piekmomenten; dan promoveer je de een-na-laatste wedstrijd (SLC) naar de A groep omdat je de B groep wint en dan vervolgens (omdat je onderaan de A groep hangt en stuivertje wisselt) raak je de voglende wedstrijd (de laatste voor de finale) je plek weer kwijt en mag een jongen als Espen-Aarnes Hvammen wel rijden terwijl we die de rest van het jaar niet zien. Zo heeft Shimizu in 2008 aan Inzell meegedaan zodat hij kon promoveren en de finale mee kon pakken (of was dat zijn intentie maar heeft die dat uiteindelijk niet gedaan?)

  Ik zie liever zowel een B groep als A groep op de finale maar dat is al tijdje terug afgeschaft. Dan is het hele probleem van wel/net niet plaatsen opgelost.

  Oh trouwens, Chmura is dan wel geplaatst. Maar ook hij nét op het randje.

Deel Deze Pagina