Wereldbeker 4, Heerenveen, 9-11 december

Discussie in 'Lange baan' gestart door ChefSpijker, 6 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Over hoe lang hebben we het 1 minuut? Meewind/tegenwind? Zonder de juiste context zegt het niets.
 2. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  @FuGeE_Volkova
  Waar blijft die onschuldige Rus die openlijk afstand neemt van de wantoestanden in de Russische sport? Waarom duikt men collectief weg?
  Over hoeveel landen heeft WADA een dergelijk rapport gepubliceerd als over Rusland?
  Van welk land zijn ooit zoveel sporters van de Spelen geweerd als van Rusland voor Rio2016?
  Waar blijft Kosta Poltavets, die altijd zijn mond vol had over dat hij niks met doping te maken wil hebben, nu?

  Niemand bestrijdt volgens mij dat doping in Nederland of andere landen ook voorkomt. En wellicht zelfs meer dan we denken.
  Maar je gelooft toch niet dat Thom van Beek onderdeel was van een Nederlands nationaal staatsdopingprogramma? Of welk bewijs is daar dan voor?

  Je mag best supporter zijn van Rusland, maar dat betekent niet dat je van iedere Nederlander moet verwachten dat die ook door een roze bril kijkt naar het Russische dopingschandaal.

  Ik ben zelf in Rusland op vakantie geweest en vind het een veel mooier land met aardigere mensen dan menig Nederlander denkt. Dat betekent voor mij echter niet dat ik het Russische dopingschandaal ga bagatelliseren. Een ding dat Rusland zich zelf ook mag verwijten is dat het haar PR bijzonder slecht op orde heeft.
  strawbale, Duif, Monique en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 3. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member


  Maar je gelooft toch niet dat Thom van Beek onderdeel was van een Nederlands nationaal staatsdopingprogramma?
  Zei ik dat? Nee. Ik bedoel dat je niet naief moet zijn dat dat hier in Nederland niet gebeurd (doping gebruik) of waar dan ook.

  Je moet gewoon afwachten wie schuldig is en wie niet voor dat je doping gaat schreeuwen.
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Zo lang als zo iemand (een andere wielrenner) dezelfde kant op ging als ik. Max iets van 10 minuten, denk ik.

  Je vergist je echt als je denkt dat een richtpunt geen enorm verschil maakt. Maar goed, deze discussie is wel over. De rit was goed, maar hoe snel daadwerkelijk in vergelijking met bijvoorbeeld de A groep zullen we nooit weten.
  G1ant vindt dit leuk.
 5. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het voorbeeld dat je aanhaalt zegt me nog niets. Heb je wind mee, zeg kracht 3, dan hoef je veel minder vermogen te leveren.
  Voor de rest: dat er een effect is, is logisch. Maar jij en G1ant schrijven 2% tijdswinst toe aan iets waar ik nog geen bewijs voor heb gezien en daar hoef ik geen genoeg mee te nemen. En wat is dan het effect van de man die met vingers omlaag staat op elke kruising?
  Tot die tijd ...
 6. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Probleem is natuurlijk wel dat je als Rus zijnde niet zomaar (ongestraft) openlijke kritiek op Rusland kunt geven, zeker niet als je daar woont, dat zal ongetwijfeld de nodige gevolgen kunnen hebben. Wij Nederlanders willen nogal eens vergeten dat wij (en de topsporters) het hier wat vrijheid van meningsuiting betreft het enorm getroffen hebben, wij kunnen hier haast alles zeggen (binnen bepaalde grenzen/wetten) en geen haan die daar naar kraait.
  Dat ligt in Rusland wel even wat anders.
  FuGeE_Volkova vindt dit leuk.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  Thom van Beek moet opdonderen. Punt uit.

  maar het McLaren-rapport heeft toch wel aangetoond dat er in Rusland heel wat meer aan de hand is dan enkele individuele sporters die doping hebben gepakt. Wellicht zijn er wat onschuldige figuren die zich aan het systeem hebben weten te onttrekken. Hulde voor hen dan. Maar een scheef oog richting Russische sporters is momenteel niet meer dan logisch en ook echt niet onterecht.

  Nee, en daarmee zeg ik niet dat het alleen in Rusland gebeurt. Heeft ook niemand hier beweerd.
  Maar ik zeg wel dat er voor Rusland bewijzen zijn terwijl er bij andere landen hooguit wat vage vermoedens zijn. Dat is een enorm verschil en wie dat niet wil zien heeft oogkleppen op.
  HaagscheBluf, strawbale, G1ant en 5 anderen vinden dit leuk.
 8. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Heb ik nooit gezegd. Ik heb zelfs duidelijk gezegd dat de tijdwinst voor De Vries absoluut niet te bepalen is. Door ons allebei niet. Ik heb alleen gezegd dat jouw berekeningen, zeker die eerste, zonder Vd Poel en met rechte einden van 100 meter, niet klopte. Daar heb ik een, al zeg ik het zelf, veel betere berekening tegenover gezet. Niet meer, niet minder.

  Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Reageer dan op mijn punten i.p.v. even snel te reageren op mijn laatste opmerking en je daarna maar snel weer terug te trekken.
 10. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Even om de discussie wat voer te geven een onderzoek dat is uitgevoerd in de triathlon (stayeren niet toegestaan) https://www.alancouzens.com/blog/drafting.html

  Hierbij is het wel degelijk duidelijk dat iemand voordeel heeft van het stayeren (in een open ruimte). Uitgaande van de formule zal bij ongeveer 20 meter het effect in de open lucht uitgedoofd zijn. Bij het schaatsen in een hal is er meer voordeel te behalen omdat er een luchtcirculatie rond zal gaan. Hoe meer mensen in de baan hoe groter de invloed van deze circulatie. Zonder dat we weten wat de circulatie is lijkt het mij redelijk onwaarschijnlijk om een goed gefundeerde inschatting te maken. Alleen met windmeters langs de baan zou er een uitspraak over gedaan kunnen worden.

  Het lijkt me redelijk vanzelfsprekend dat 4 mensen in de wedstrijdbaan (en deels 4 die inrijden) een grotere invloed hebben op de circulatie dan 2 die rijden en 2 die inrijden. Inschattingen die gemaakt worden blijven uiteraard inschattingen (zoiets als baancorrectie). Ik durf me niet aan een voorspelling van het verschil te wagen. Bob de Vries heeft zijn race gewonnen en Jorrit Bergsma ook. 2 races, 2 verschillende omstandigheden.
  Oxylus en strawbale vinden dit leuk.
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Thom van Beek heeft wat mij betreft niets meer in het schaatsen te zoeken, maar dat was een individueel geval, en niet te vergelijken bij wat er in Rusland gebeurt.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 12. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Dat maak ik gelukkig zelf nog wel uit. Op een gegeven moment is een discussie klaar. Ik heb bij jouw eerste posts op elk punt gereageerd. Dat jij telkens met nieuwe punten blijft komen is mijn probleem niet. Mijn punt staat in die eerste posts uitgelegd: De Vries had voordeel vanaf 4000m en reed uiteindelijk 9 seconde sneller dan het schema waar hij toen op reed.

  Ik heb nog niets gelezen dat mij daarover aan het twijfelen brengt.

  Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 13. Itachimaru

  Itachimaru Member

  Euhm, je kijkt bij het uitkomen bocht al voor je , niemand kijkt naar het ijs vlak voor hem... Zeker als je weet dat er iemand voor je schaatst, kijk je naar hoe ver deze nog voor je zit. Denk ik toch ook al snel aan een +/- 120m hoor. Verder zien we wel binnen 2 weken wat zijn tijd waard was. A-groep met B-groep vergelijken wordt door weinig schaatsers gedaan. Niet op de sprint afstanden en al zeker niet op de langere afstanden die in kwartet gereden worden.

  Het enige wat daar mijns inziens zinnig over gezegd kan worden is dat het niet eerlijk is voor de "mindere" goden die ineens in de A-groep moeten starten omdat er enkele mensen afzeggen. Als je dan de tijden in de B-groep ziet en de plaatsing voor het WK afstanden daarvan afhangt is het toch met enige vraagtekens....
  strawbale vindt dit leuk.
 14. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  Natuurlijk is er een probleem. Dat wordt ook zelf erkend. Maar dat betekend nog niet dat gelijk het hele schaatsteam aan de dope zit/zat. Een aantal jaren was de helft van het Russische team ook onder leiding van Marchetto.
  De hele situatie is voor diegenen die er echt helemaal niks mee te maken hebben of van weten erg lastig, zwaar en frustrerend. En wie gelooft jou dan eigenlijk? Kost heel veel energie. Sommige schaatsers kunnen het ook niet voorstellen dat je eigen landgenoot en teamgenoot aan de dope zat.
  Misschien zijn er 2 die doping gebruikt hebben..misschien ook niet... we will see
  Lisan, Hakkie2 en Eelco vinden dit leuk.
 15. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Onder welke steen denk jij dat de gemiddelde schaatsliefhebber leeft?
  Op het forum wisten we het al op vrijdag en iedereen die na de wedstrijden (of tijdens, internet enzo) in het Thialf het nieuws las/checkte wist het toen ook.
  Ergo, het publiek op zaterdag was op de hoogte van het WADA-rapport.
 16. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  De enige manier om het niet te weten is wanneer je al die tijd in Rusland gezeten hebt.:D
  G1ant en EenBrabander vinden dit leuk.
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Mijn favoriete moment van het schaatsseizoen tot nu toe was inderdaad de 1.14,7 van Marrit in het nieuwe Thialf. Het was best wel jammer dat ze nipt geklopt werd door HRB maar ze heeft nu BB ook weer eens een keer op de 1000 meter geklopt, maar dan kan je weer zeggen dat Bowe een hersenschudding en een trainingsachterstand heeft, maar Bowe had eigenlijk maar één piekmoment dit najaar waar Marrit Leenstra (die de wereldbeker erg serieus neemt) er eigenlijk vijf had.

  Voor mij toont het aan dat ze de goede stap gezet heeft en met zelfvertrouwen kan toeleven naar de grote toernooien volgende week (NK afstanden) en natuurlijk in januari (EK sprint), begin/half februari (WK afstanden 1000/1500/TP) en eind februari (WK sprint). Op een van die toernooien gaat ze een hele mooie medaille winnen is mijn gevoel.
  Hilbert je moet door!!, Nickel en Elina vinden dit leuk.
 18. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Het gaat inderdaad best goed met Marrit Leenstra.
  Nu zag ik dat ze ook op de lijst staat voor de 3000 meter op het NK volgende week.
  Is dat wel zo verstandig als je toch al drie afstanden rijdt en in mijn ogen niets te zoeken hebt op de 3 km?
  Haar seizoen is toch meer gericht naar de sprinttoernooien en de wk akstanden op de 1000 en de 1500 meter.
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik denk dat ze gewoon 3000ms moet blijven rijden. Allereerst om de 1500m goed door te kunnen trekken en daarnaast om goed genoeg te blijven voor de TP.
  Duif vindt dit leuk.
 20. Elina

  Elina Well-Known Member

  @Jan Blokland @Hakkie2 Bij de KNSB cup stond ze ook op de lijst voor de 3000m. Ik ga er van uit dat ze nu ook niet start op de 3000m. Eerste dag 1500m en dan moet ze nog een klassement rijden op 500 en 1000m om te plaatsen voor EK sprint en indirect voor het WK sprint.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina