Wereldbeker 3,Stavanger, 1-3 december 2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 11 nov 2023.

?

Denk je dat er baanrecords gaan sneuvelen?

 1. Ja

  11 stem(men)
  73,3%
 2. Nee

  4 stem(men)
  26,7%
 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dat was heel ouderwets. Hij ging hem veel te vroeg aan met wat dertig-halfjes (wat nou ook weer niet zo snel is) en ging toen weer ouderwets op een hoop.
 2. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Dat is inderdaad wel de voorzichtige conclusie.. Roest zou het moeten kunnen, maar lijkt niet bestand tegen de druk als het om individuele afstanden gaat.
 3. RodyTur10

  RodyTur10 Well-Known Member

  Patrick vindt de tien kilometer niet meer leuk :mad:. Ook maar stoppen met allrounden :rolleyes:, want dan moet je nog meer tien kilometers rijden.....
 4. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Bij die World Cup eind 2006 in Moskou reed Kurt Wubben in de B groep nipt de snelste tijd van de dag in de B groep. Daarbij haalde hij toen liefst 4 schaatsers in. Denk dat dat voordeel meer is dan de 3 seconden die hij sneller was dan Grødum die derde werd in de A groep.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dat laatste dus :eek::eek:
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Volgens Martin Hersman moet je die gegevens niet geloven. Vroeg hem daar laatst naar op Twitter. Je kan het volgens hem beter zelf meten op het ijs, maar dat is een beetje moeilijk vanaf hier. Heeft @Lisan of @Trymare een thermometer bij zich?
  Trymare vindt dit leuk.
 7. Ikbenerweer

  Ikbenerweer Active Member

  Je kan de afstanden van gisteren niet terugkijken? Welverdraaid, had net zo'n zin in de massastart terugkijken.
 8. Ikbenerweer

  Ikbenerweer Active Member

  Oh, ik verwacht wel dat hij tot de top zal behoren, maar ik zie 'm nog niet zo snel het niveau van Stolz aantikken. Maar wie weet vergis ik me
 9. Trymare

  Trymare Active Member

  It was about 15 degrees in the arena I think, but I am not allowed to enter the ice and measure there. I was sitting with some Chinese speed skaters today, they were so kind to talk with! Also fun to greet Tim Prins and Marcel Bosker. Maarten Liiv is also a kind guy. I have sent him messages and he answers with great passion. It is funny to watch those skaters live.. some looks so different in real life, haha! Also very cute to see the babies of Håvard Lorentzen and Sverre Pedersen running around. Future world champs?
 10. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Een Italiaanse coup in Stavanger! Ghiotto en zijn teammate én roommate Malfatti gaan samen het podium beklimmen. Ik heb zo'n vermoeden dat Malfatti tot kerst blijft lachen. Bloemen heeft het ook goed voor elkaar. Hij dacht even te verliezen van Roest, maar uiteindelijk kon hij dat toch nog voorkomen. De Nederlanders doen het bepaald niet goed en dan drijft de constante factor Bergsma boven. Toch is dit de langzaamste tijd van Bergsma sinds 2011 - zelfs bij de WB in Tomaszów was hij sneller.
  De Noren kunnen het toch niet echt waarmaken. Engebråten probeert het, Eitrem ook, waarvan akte, maar de medailles blijven buiten beeld. Het leverde wel spektakel op toen Engebråten ineens ging versnellen. Ineens een 30,1 ertussendoor. Eitrem leek hem heel lang vlak te houden, maar dat kreeg hij uiteindelijk niet voor elkaar.
  Tja, en dan de andere Nederlanders. Bij Snellink loopt het echt totaal niet. Jansman kan ook niet tevreden zijn en Roest heeft alweer een erg langzame slotronde. Ik pak deze post er even bij:
  Roest heeft altijd óf een heel snelle slotronde óf een heel langzam slotronde. En vandaag was het een van zijn langzaamste. Bij allroundtoernooien kan hij nog wel tussen de 30,5 en de 33,0 eindigen, anders is het altijd óf onder de 30,5 óf boven de 33,0. Het is een handelsmerk van Roest onderhand. Alleen is het niet een heel handige eigenschap. Anderzijds: maar één keer per seizoen heeft Roest in internationaal verband een slotronde boven de 33,0. Dus als hij die nu vast heeft opgebruikt, zal hij bij het WK afstanden in Calgary met een 29er eindigen. Denk ik.

  Doordat het ijs in de A-groep was geïnspireerd op de snelwegen in België, staan er toch nog best veel B-groep tijden hoog in het lijstje van de snelste tijden van vandaag. Met heel opvallend: twee Chinezen op 8 en 10. Wu en Wang rijden bijzonder nette 10 kilometers en kwalificeren zich met recht voor het WK afstanden. Alle Noren en alle Japanners, maar ook Roest, Jansman en Snellink bijten zich stuk op die Chinezen.
  Schermafbeelding 2023-12-02 om 18.52.23.png


  Tel je de A- en B-groepen bij elkaar, dan rijden er slechts 4 mannen onder de 13:15. Dat was wel anders in 2017: toen waren er bij de WB in Stavanger maar liefst 20 mannen onder de 13:15. Wat is er in de tussentijd zo misgegaan met het ijs in de Sørmarka Arena?

  Schermafbeelding 2023-12-02 om 19.04.43.png
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik heb hierover al een paar keer getweet in de afgelopen weken: je kan de wedstrijden niet terugkijken als ze alleen gelivestreamed zijn. Volgens de NOS is het blijkbaar te moeilijk en te duur om al die livestreams op te slaan en beschikbaar te houden. Enerzijds snap ik dat, videobeelden nemen gewoon heel veel data in. Anderzijds was er ook geen samenvatting op tv, en kun je nu dus helemaal niets terugkijken. Bovendien is het toch wel erg raar dat je de volledige schaatswedstrijden van de Olympische Spelen van 1988 terug kan zien op YouTube dankzij een paar zeer volhardende fans met een hoop gedigitaliseerde videobanden, maar het is dan niet mogelijk om de massastart van gisteren terug te zien. Argument van de NOS op twitter was dat er nauwelijks mensen die schaatswedstrijden terugkijken. Ik denk dat ze onze community nog niet goed begrijpen :p

  (maar goed, wij zitten ook in een bubbel natuurlijk, het absolute aantal mensen die een schaatswedstrijd wil terugkijken zal daadwerkelijk niet zo groot zijn.)
  Ikbenerweer vindt dit leuk.
 12. Ikbenerweer

  Ikbenerweer Active Member

  Jouke Hoogeveen en Erik-Jan Kooiman. Dat waren andere tijden haha. Heeft Hoogeveen ooit een EK/WK gereden?
 13. Ikbenerweer

  Ikbenerweer Active Member

  Haha ja, wel erg jammer voor onze bubbel
  EenBrabander vindt dit leuk.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Nee helaas niet, Hoogeveen reed wel 4x een WB op de 10km, alle keren in de B-divisie. Sinds Hoogeveen goed werd, waren er maar twee beschikbare plekken voor Nederland op het WK afstanden. Sinds 2019 gaan die elk jaar naar Bergsma en Roest. In 2017 gingen ze naar Kramer en Bergsma, in 2016 naar Kramer en Kooiman en in 2015 naar Bergsma en Kooiman.

  Fun fact over Hoogeveen: hij heeft geen PR op de 500m, 1000m, 1500m of 3000m. Hij reed alleen de 5km en 10km in wedstrijdverband, en zijn PR op de 10km gedeeld door twee is sneller dan zijn PR op de 5km!
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Hoezo rijden er maar 25 vrouwen een 5000m vrouwen (A- en B-groep samen)?
 16. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Hoolwerf is al wereldtop en kan nog wel een tijd mee Roest op zich ook nog wel wat jaren. Daarnaast Scheperkamp, Botman, Diniz, Prins, De Boo, Wennemars, Snellink, Stam. Allemaal jonge schaatsers die nog een stapje moeten zetten om echt wereldtop te zijn. Sommigen van hen zullen dat waarschijnlijk wel doen en anderen ongetwijfeld ook niet. Wie wel en wie niet zal de tijd ons leren.

  Daarnaast zijn er altijd nog schaatsers die via een langere route alsnog wereldtop worden. Michel Mulder, Hein Otterspeer en Jorrit Bergsma waren ook nog lang niet in beeld van de profploegen toen ze begin 20 waren.
 17. Duif

  Duif Well-Known Member

  Even naar de loting van morgen gekeken. Irene Schouten rijdt in de B groep in het derde kwartet met nog 2 Nederlandsen en een Japanse. Toch wel beschamend, de Olympisch- en wereldkampioene in de B groep door een verkeerde planning. Zelfs al zou ze morgen een wereldrecord rijden wint ze dus niet.
  Ook bijzonder: het eerste kwartet morgen bestaat uit 1 rijdster. De arme Lollobrigida moet helemaal alleen. Waarom dan niet een rijdster uit het tweede kwartet naar het eerste verplaatsen zodat je in ieder geval een rit met 2 hebt. En nog 3 in het tweede kwartet.
  RodyTur10 vindt dit leuk.
 18. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Bergsma is wel de beste Nederlander vandaag op 10 km A groep
 19. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  De tijden zijn bijzonder lastig te interpreteren en zijn waarschijnlijk beter dan we denken omdat Stavanger zo traag is.
 20. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Kijkend naar de andere tijden bevestigt wel het beeld van het WK Afstanden qua onderlinge verhoudingen.

Deel Deze Pagina