Wereldbeker 3, Salt Lake City, 3-5 december 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 22 nov 2021.

?

Welke baanrecords/wereldrecords gaan sneuvelen?

 1. 500m: Lee Sang-hwa 36,36

  3 stem(men)
  6,3%
 2. 1000m: Brittany Bowe 1.11,61

  10 stem(men)
  20,8%
 3. 1500m: Miho Takagi 1.49,83

  3 stem(men)
  6,3%
 4. 3000m: Martina Sablikova 3.52,02

  22 stem(men)
  45,8%
 5. Minstens één van de team pursuits...

  12 stem(men)
  25,0%
 6. 500m: Pavel Koelizjnikov 33,61

  5 stem(men)
  10,4%
 7. 1000m: Pavel Koelizjnikov 1,05,69

  0 stem(men)
  0,0%
 8. 1500m: Kjeld Nuis 1.40,17

  1 stem(men)
  2,1%
 9. 5000m: Ted-Jan Bloemen 6.01,86

  31 stem(men)
  64,6%
 10. Alle wereldrecords blijven staan

  8 stem(men)
  16,7%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Schema:
  Vrijdag 20:30u: 500m V, 500m M, 3000 meter V, 5000 meter M
  Zaterdag 20:30u: 500m V, 1500m M, 1000m V, massastart M, team pursuit V
  Zondag 20:30u: 500m M, 1500m V, 1000m M, massastart V, team pursuit M

  Baanrecords die alle tien tevens wereldrecord zijn:
  Vrouwen:
  500m: Lee Sang-hwa 36,36
  1000m: Brittany Bowe 1.11,61
  1500m: Miho Takagi 1.49,83
  3000m: Martina Sablikova 3.52,02
  Pursuit: Sato/Takagi/Takagi 2.50,76

  Mannen:
  500m: Pavel Koelizjnikov 33,61
  1000m: Pavel Koelizjnikov 1,05,69
  1500m: Kjeld Nuis 1.40,17
  5000m: Ted-Jan Bloemen 6.01,86
  Pursuit: Bosker/Kramer/D.de Vries 3.34,68

  Poll:
  Wie SLC zegt, zegt wereldrecords...
  Laatst bewerkt: 2 dec 2021
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Vanuit het topic van Stavanger:

 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/proof-of-vaccination.html

  Het Russische Spoetnik-vaccin staat inderdaad niet op de website van het CDC bij de lijst van geaccepteerde vaccins. Wel de in de VS gebruikte Jansen, Pfizer/Biontech en Moderna, en dan nog de door de WHO geaccepteerde vaccins AstraZeneca, twee Chinese en twee Indiase vaccins.
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik had trouwens de poll eerst precies opgezet met tien keuzes voor tien afstanden, maar de poll accepteert geen nul-inzendingen, dus ik heb even de ploegenachtervolgingen samengevoegd.
 5. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Iets beter zoeken ;) +8 uur voor Nederlandse tijden.

  https://www.isu.org/docman-document...eed-skating-salt-lake-city-2021-schedule/file
  leenstrafan vindt dit leuk.
 6. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  The Russians are still at Schiphol. This article reports that the team should have left on Monday (which corresponds to Olga's post earlier this week) but since the Russians are vaccinated with Sputnik V, they cannot enter the country without special permission. The Russian Skating Union and the ISU should have applied for an exception of sorts with the US Olympic Committee but the paperwork hasn't been completed in time and the team is still waiting to be cleared by the US Department of Homeland Security to be allowed in the country. They expect to leave tomorrow but then there's an ongoing issue with the availability of tickets that are needed for the entire team, not just two or three people.

  I sympathize with the situation the team has found themselves in, yet there are just so many things intertwined in what is happening that it is challenging to draw conclusions. Hopefully, the stress won't take its toll on the Russians. Although I don't understand why this issue hasn't been dealt with in advance: I mean, the issue has been hanging for a while now, both the Russian authorities and the ISU had known that they are not duly vaccinated and this would become an issue and something's telling me it has been addressed later that it should have been. As a result, the team is now stuck at Schiphol and in a weird limbo of uncertainty.
  Laatst bewerkt: 23 nov 2021
  Camila, strawbale en Duif vinden dit leuk.
 7. Duif

  Duif Well-Known Member

  On schaatsen.nl an article with almost the same information. In Dutch offcourse.
 8. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Yea, I saw it after writing a comment. Taken from the same source
 9. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Het lijkt erop dat de Russen naar huis gaan. Ze komen Canada ook niet in want daar staat dit vaccin ook niet op de lijst en enkele andere landen hebben geluk dat aantal Vaccins vanaf 30 nov toe worden gevoegd aan de Canadese lijst.

  Kazachstan heeft ook een eigen vaccin (QazVac heet het) maar daar waren ze gelukkig op tijd om een Europees vaccin te kunnen krijgen en dus dit soort gedoe te kunnen voorkomen.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 10. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Ik ben benieuwd welke gevolgen dit heeft voor de OS. Door de plaatsing via wereldbekerwedstrijden zijn de Russen nu op achterstand gezet. De schaatser(s) die zich na Calgary met de hakken over de sloot geplaatst hebben zullen zich beroepen op de plaatsingseisen. Ik ben benieuwd hoe de ISU-/ IOC met deze situatie omgaan.
 11. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Veel zal afhangen van in hoeverre hun afwezigheid komt door nalatigheid van het Russische kamp zelf. Daar heb ik nu niet zo'n goed beeld bij.
  Eelco en JJS vinden dit leuk.
 12. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  In het artikel op schaatsen.nl staat
  Dat leek goed te komen. Wat is er veranderd sinds gisteren?

  Volgende vraag: hoe gaat China, dat nog veel strenger is, hier mee om?
 13. sysya

  sysya Well-Known Member

  Volgens mij niks, ik denk dat schaatsen.nl iets te snel is geweest met het komt wel goed. De uitzonderingen die genoemd worden voor mensen die geen visa hebben en geen Amerikaans paspoort hebben zijn zeer gelimiteerd, dit zijn ze, sporters worden niet genoemd.
  • Persons on diplomatic or official foreign government travel
  • Children under 18 years of age
  • Persons with documented medical contraindications to receiving a COVID-19 vaccine
  • Participants in certain COVID-19 vaccine trials
  • Persons issued a humanitarian or emergency exception
  • Persons with valid visas [excluding B-1 (business) or B-2 (tourism) visas] who are citizens of a foreign country with limited COVID-19 vaccine availability
  • Members of the U.S. Armed Forces or their spouses or children (under 18 years of age)
  • Sea crew members traveling with to a C-1 and D nonimmigrant visa
  • Persons whose entry would be in the national interest, as determined by the Secretary of State, Secretary of Transportation, or Secretary of Homeland Security (or their designees)
  Waarschijnlijk heeft schaatsen.nl het verkeerd opgezocht, voor mensen in de volgende groepen "U.S. citizens, U.S. nationals, Lawful Permanent Residents (aka “Green Card” holders) and immigrant visa holders" geldt dat ze ook zonder vaccinatie het land in mogen, ze moeten dan op de dag van de vlucht nog testen. Maar Russische sporters vallen niet onder die regel, zij vallen onder de regel van mensen zonder Visa of verblijfstatus en dus moeten ze gevaccineerd zijn met een vaccin dat Amerika heeft goedgekeurd. Het Russische vaccin is dat niet en dus worden ze in Amerika als niet gevaccineerd gezien.
  leenstrafan en Lisan vinden dit leuk.
 14. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik denk ook dat schaatsen.nl te voorbarig is geweest. Amerika en Canada zien 1x corona en 1x prik ook als "niet gevaccineerd" bijvoorbeeld. Rijders die al corona hadden gehad, hebben alsnog een extra prik moeten halen.
 15. Daniel17

  Daniel17 Active Member

  Bij grote sporten in de VS vallen atleten onder Persons whose entry would be in the national interest, maar dat is een schaatswedstrijd niet.

  Toen er een inreisverbod was konden atleten via de uitzondering toch naar de VS gaan.

  https://berardiimmigrationlaw.com/u-s-travel-ban-exemption-for-professional-athletes-announced/

  Echter zou je ook kunnen beargumenteren dat Rusland valt onder de landen met een beperkte beschikbaarheid van Covid vaccins. Want het (enige??) vaccin dat in Rusland wordt gebruikt is niet goedgekeurd, dus eigenlijk is er geen toegang tot een goedgekeurd vaccin.
  Laatst bewerkt: 24 nov 2021
 16. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Gelukkig voor de Russen zijn hun schaatsers dermate goed dat ze in Calgary wel startplekken op grond van tijd kunnen veroveren.

  Hoe staat het eigenlijk met de Wit-Russen? Die zullen toch ook wel spoetnik gebruikt hebben? Of hebben die hun papierwerk gewoon beter geregeld.
 17. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Dit lijkt me op meerdere vlakken (en vooral de conclusie: er is geen uitweg, ze mogen er niet in) incorrect. Zo hebben sporters weldegelijk een visum nodig, dus zullen ze niet onder de regel van mensen zonder visum vallen. Er is ook geen sprake van schaatsen.nl dat een beetje dingetjes heeft zitten googelen, zie dit citaat: "Het hoofd van de technische commissie van de Internationale Schaatsunie Alexander Kibalko, reageerde tegenover het Russische MatchTV: "Er was een storing bij de registratie van een vergunning." Ik mag toch hopen dat het hoofd van de TC van de ISU wel enigszins op de hoogte is van de regels.

  Op schaatsen.nl staat inmiddels ook een update dat ze terug zijn naar Kolomna in afwachting van hun toelating, omdat de procedures vertraging oplopen ivm Thanksgiving. Ze kunnen nog niet naar Canada, omdat hun visum voor een specifiek tijdsbestek is afgegeven. Grote kans dat het allemaal nog goedkomt dus. De Chinezen zitten schijnbaar ook nog vast in Stavanger, dus het is een groter probleem dan alleen Rusland.

  Mocht het allemaal niet lukken voor Rusland (en mogelijk China en nog andere landen?) heeft de ISU wel een groot probleem. Eigenlijk hadden ze dan namelijk gewoon geen selectiewedstrijd in SLC moeten houden. Dan kan je zeggen dat je de wedstrijd in SLC niet mee laat tellen, wat oneerlijk is voor mensen die juist daarop gokten en daarom Stavanger bijvoorbeeld oversloegen, of je laat het wel meetellen wat oneerlijk is voor mensen die niet aanwezig kunnen zijn.

  Enige oplossing: een klassement voor beide opties uitrekenen en mee laten tellen en dan gewoon je deelnemersveld uitbreiden! Een win-winsituatie voor iedereen die schaatst en graag schaatsen kijkt :p.
  Laatst bewerkt: 24 nov 2021
 18. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dit geldt alleen voor landen waar minder dan 10% van de bevolking is gevaccineerd is, gaat niet om de beschikbaarheid van verschillende vaccins.
 19. sysya

  sysya Well-Known Member

  Goed lezen, ik zeg niet dat ze geen visum hebben, alleen dat ze niet een visum hebben dat voldoet aan de eis die alleen een test verplicht. Ze zouden dan onder de uitzondering "Persons with valid visas [excluding B-1 (business) or B-2 (tourism) visas] who are citizens of a foreign country with limited COVID-19 vaccine availability" vallen, maar ook die klopt niet want Rusland heeft geen tekort aan Vaccins. Ze vallen niet onder de "U.S. citizens, U.S. nationals, Lawful Permanent Residents (aka “Green Card” holders) and immigrant visa holders" regel die zou inhouden dat testen voldoende is.

  Het zal dan wel goed komen, maar dan is dat door een aparte afspraak geweest, niet volgens de geldende richtlijnen.
 20. Daniel17

  Daniel17 Active Member

  Maar als het vaccin niet wordt erkend is in feite minder dan 10% gevaccineerd volgens de VS.

Deel Deze Pagina