Wereldbeker 3, Calgary, 9-11 december 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 29 nov 2022.

?

Op welke vier afstanden gaat het BR/WR verbeterd/benaderd worden?

Peiling gesloten op 11 dec 2022.
 1. 500 meter dames

  1 stem(men)
  5,6%
 2. 1000 meter dames

  5 stem(men)
  27,8%
 3. 1500 meter dames

  4 stem(men)
  22,2%
 4. 3000 meter dames

  12 stem(men)
  66,7%
 5. Ploegenachtervolging dames

  3 stem(men)
  16,7%
 6. 500 meter heren

  4 stem(men)
  22,2%
 7. 1000 meter heren

  4 stem(men)
  22,2%
 8. 1500 meter heren

  6 stem(men)
  33,3%
 9. 5000 meter heren

  14 stem(men)
  77,8%
 10. Ploegenachtervolging heren

  6 stem(men)
  33,3%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Heeft Roest eigenlijk ooit interesse uitgesproken in het rijden van een massastart?
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Nee, maar je weet wat er de vorige 2 OS gebeurde ... Dus dan zou een keertje proefdraaien geen overbodige luxe zijn.
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Moet hij wel willen natuurlijk. Het zou goed kunnen dat hij gevraagd is maar geen interesse heeft.
 4. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Nee natuurlijk niet. Totdat het OS seizoen aanbreekt en er medailles verdeeld gaan worden. Zo ging het ook bij Kramer in 2018. En laat Nuis, die interesse in het onderdeel heeft, nu net ploeggenoot van Roest zijn. Je kunt gewoon voorspellen wat er gaat gebeuren als Bart Hoolwerf zich niet genoeg gaat bewijzen (matrix gezeik enz).
 5. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik ga het Roest niet kwalijk nemen dat als hij gevraagd wordt voor de Olympische massastart en het na de andere afstanden is dat hij ja zegt. Je gaat geen kans op een Olympische medaille weggeven als die je aangeboden wordt. Tegelijkertijd slaat het ook nergens op voor hem om nu een paar keer te oefenen terwijl hij er eigenlijk geen interesse heeft.

  Nuis heeft aangegeven ervoor te willen gaan, en Roest moet zich ook harder inzetten voor de TP, maar als Roest geen interesse heeft in de massastart waarom zou hij dan rijden? Het is niet zijn probleem dat de matrix een zooitje wordt en dat ze dan met hangende pootjes hem vragen om de massastart op de OS te rijden.
 6. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  De allereerste voorwaarde is natuurlijk sowieso dat iemand een afstand moet willen rijden. En Als iemand niet wil, dan kun je daarna besluiten of dat betekent dat ze er ook bij WK’s en Olympische spelen niet voor in aanmerking komen. dat laatste is wat mij betreft prima, zelfs als dat betekent dat we misschien een kleinere kans hebben op een medaille.
  in de praktijk blijkt echter steeds weer dat voor de knsb het steeds weer belangrijker wordt gevonden om de kans op medailles zo hoog mogelijk te houden, dan mensen consequenties te laten voelen voor hun keuzes zich niet in te zetten tijdens de minder interessante wedstrijden.
 7. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik vind dit niet eens "de consequenties laten voelen". Als Roest geen enkele interesse toont in de massastart en dan niet gevraagd wordt voor de OS, dan is dat niet "de consequenties voelen", dat is gewoon de afstand niet rijden. Het is anders als hij bij de OS ineens roept dat hij graag de massastart wil rijden natuurlijk.

  Maar ja, als Roest ineens toch gevraagd wordt, net zoals Kramer in 2018 en 2022, dan heeft hij ook geen reden om nee te zeggen als het in zijn schema past.
 8. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ziehier het punt: dit soort rijders WILLEN gevraagd worden omdat dat hun ego streelt. Maar het vuile werk opknappen in de World Cups? Tuurlijk niet. Stroetinga die zich al tig keer bewezen had werd door de KNSB twee keer terzijde geschoven voor de OS en ik wens Bart Hoolwerf of welke marathon sprinter dan ook niet hetzelfde toe. De KNSB directie denkt nog steeds, heel conservatief, dat een 1500m man per definitie betere kansen heeft op de mass start. Lekker makkelijk want dan kunnen ze elke marathon sprinter terzijde schuiven. Je merkt het ook aan insiders als Mark Tuitert en Martin Hersman die ook zo geilen op 1500m specialisten (hoe zou dat toch komen?). Al hoewel Martin Hersman zondag met veel tegenzin moest bekennen dat de slotronde van Bart Hoolwerf in Heerenveen (23.4 ) toch wel heel imponerend was. Alsof niet Stroetinga tig keer podium heeft gereden. Heeft de beste man 10 jaar onder een steen geleefd?
  Om even terug te komen op de keuze van Ritsma: het zou een verrassende zet geweest zijn als hij hiermee Roest na zijn afzeggen voor de team pursuit en Nuis vanwege het afzeggen van de eerste training om commitment had gevraagd en dan hadden ze moeten leveren. Maar ik vermoed dat Bart Hoolwerf al min of meer beloofd is dat hij beide wedstrijden zou rijden en dat Bergsma er ook al min of meer één is beloofd. Jammer, want zo'n kans als nu zal niet snel weer komen want dan zal het excuus wel weer zijn druk, druk, druk zijn met individuele afstanden. Denk dat we de gewenste verandering in mindset m.b.t. de team pursuit niet snel gaan zien bij de rijders nu het na een feel good publiciteitsshow bij de eerste training al meteen weer mis gaat. Irene Schouten is de enige die nu is opgestaan en de KNSB nogmaals wijst op commitment. Bij de mannen blijft het stil... De KNSB is nu aan zet, wat gaat het worden: doormodderen of eindelijk eens doorpakken?
 9. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik denk dat je hier wel erg veel doordenkt en mensen woorden in de mond legt. Hoe weet jij nou wat Roest en anderen denken? Ik heb zelf helemaal niet gemerkt dat Tuitert en Hersman iets tegen Hoolwerf of Stroetinga zou hebben. Verder ging de KNSB alleen in 2018 de fout in (kun je over twisten want matrix enzo) met de massastart mannen. Voor de vrouwen is toen Schouten aangewezen, dus dat ging prima, en in 2022 was er geen man die recht op aanwijzing had omdat niemand goed genoeg was (behalve miss Bergsma, maar die ging toch al). Het is de ploegenachtervolging waar het voor de OS een zootje is bij de KNSB keuzeheren, niet zozeer bij de massastart.

  Hoezo had Roest op de massastart moeten leveren als hij op de TP heeft afgezegd? Het zijn twee aparte onderdelen. Het is duidelijk dat Roest niet de commitment toont op de TP die hij wel uitgesproken heeft en dat is niet ok, maar dat heeft niets met de massastart te maken.

  Ik ben het met je eens dat er veel meer commitment moet komen vanuit de rijders, maar ik snap niet hoe de massastart van Roest, waar hij nul interesse voor heeft uitgesproken, iets te maken heeft met zijn gebrek aan commitment voor de TP.
 10. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Wellicht, maar dat is het probleem van de knsb, niet van Roest. ALs hij er nooit interesse in heeft getoond, en er wordt hem dan toch gevraagd om de MS op de OS te rijden, ja waarom zou hij dan nee zeggen.

  Ik snap eigenlijk uberhaupt niet waarom wie dan ook het over Roest mbt de MS heeft. Hij heeft nooit interesse getoond en hem nooit gereden, en er is geen enkele aanwijzing whatsoever dat Roest wel wil dat ze aan hem denken voor de MS op de OS, dus er is geen enkel nut om het daarover te hebben.

  Zijn commitment aan de TP, dat is wel relevant. Maar ja, alles valt of staat met de wil vanuit de bondscoach om mensen te passeren als ze onvoldoende commitment tonen, zelfs als die personen normaliter als onmisbaar worden geacht voor medaillekansen op het onderdeel.
 11. Kristian

  Kristian Active Member

 12. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Vrij vertaald wat ik op de groene site heb meegekregen:
  Qua deelnemers logischerwijs praktisch dezelfde namen, maar: Wiklund lijkt zowel de massastart áls de 1.000m te gaan rijden.. Interessant, vooral die eerste.

  Ook Lorentzen gaat zich opmaken voor een 1.500m, in plaats van Engebraten, die alleen de 10.000m rijdt.

  Verdere bijzonderheden zijn me ontgaan..
  Laatst bewerkt: 13 dec 2022
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Mass Start koppels zijn dus Jorrit Bergsma + Evert Hoolwerf (sub: Louis Hollaar) en Irene Schouten + Marijke Groenewoud (sub: Reina Anema -> why?!)
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  wow, Stolz gaat een 10km rijden :confused:
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 15. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dit ging al door mijn hoofd van het weekend, maar ik had niet verwacht dat hij het ook echt zou doen.

  Ok, even wat scenario's voor de adelskalender met zijn persoonlijke records van 34.11, 1:43.16, en 6:24.41 in acht genomen.

  13:30.00 en 13:25.00 brengen hem naar de 21e plaats met 147.438 en 147.188 respectievelijk, net voor Andrea Giovannini.
  13:20.00 brengt hem naar de 19e plaats met 146.938, net voor Marcel Bosker.
  13:15.00 brengt hem naar de 15e plaats met 146.688, net voor Nils van der Poel.
  13:10.00 brengt hem naar de 13e plaats met 146.438, net voor Douwe de Vries.
  Voor de eerste plaats moet hij 12:22.47 rijden.

  Ik denk echt niet dat hij onder de 13:10 gaat rijden, en 13:30 zou al een mooie tijd zijn voor een eerste 10 kilometer.

  Weet iemand wat het hoogste is dat een junior op de adelskalender heeft gestaan? Zowel ooit als sinds zegmaar het jaar 2000, want vroeger kon er veel meer vanwege mindere specialisatie.
 16. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Als Jordan Stolz nu een 10 km gaat rijden, moeten we voor de Adelskalender niet zozeer kijken waar hij nu uitkomt, maar vooral wat op termijn haalbaar is. Zo zie ik hem op de lange termijn zijn persoonlijke record op de 1500m nog wel met 3 seconden verbeteren. Dat is een vol punt.
 17. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Gewoon Bart Hoolwerf toch? Niet Evert.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Oeps, broederverwarring aan mijn kant. Bart rijdt de Mass Start inderdaad. Evert mag natuurijswedstrijden rijden in Nederand.
 19. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Roest heeft natuurlijk wel de eerste competitiewedstrijd mass start gereden, niet vergeten mensen! Dus helemaal geen interesse is het ook niet. Hij houd de deur dus wel op een kiertje zoals Kramer dat in het OS seizoen ook deed.... Mijn gedachtengang over hem m.b.t. de mass start is natuurlijk een vergezochte manier om het probleem commitment op te lossen, daar zijn nog wel veel andere mogelijkheden voor. Laat ik het zo zeggen: ik heb niet de indruk dat de KNSB deze weken heel scherp bij de les is, zie ook het laten rijden van Hollaar op de 1000m terwijl hij ook een mass start ging rijden. Dat dat niet werkt is in Stavanger wel bewezen. Nu is blijkbaar Anema reserve bij de dames mass start. Wie heeft dat nu weer bedacht? Had dat niet Rijpma moeten zijn? Geintje!
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 20. IR

  IR Member

  Geen diepgravende analyse, maar Kramer stond 12e in 2005 (en tuitert 11e in 1999)
  rhalbersma en Marcel Vos vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina