Wereldbeker 3, 6–8 december, Astana/Nur-Sultan

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 26 nov 2019.

 1. Lian

  Lian Member

  Ik ben de enige fan van dit teamonderdeel hier haha. Ben benieuwd als dat nog zo zou zijn als we eens teruggaan naar 20 jaar geleden qua tegenstand op de klassieke afstanden.
  Waar anders kunnen de broers Mulder nog een medaille pakken dan? Denk ook eens aan onze gebroeders Mulder. Ik ben nog lekker sociaal daarin.
  Asterisk vindt dit leuk.
 2. Duif

  Duif Well-Known Member

  Hupsakee, weer goud voor Naranja Mecanica. Ik stel voor dat we alleen nog maar in teamverband gaan schaatsen ! Dan winnen we tenminste, en het levert heel veel nominaties op voor de sportploeg van het jaar verkiezing.
 3. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Japan, de Russchische heren en de Amerikaanse dames nemen dit onderdeel al een tijdje niet serieus. Lastig in beeld te brengen, vaak veel te lang aandacht voor randzaken (wat ging er mis en dan wordt de race van het andere team vergeten) en geen echte tactiek. Het is het allemaal net niet.
  EenBrabander en Lorca vinden dit leuk.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ongekend succes op de Team Sprint. Ik voel dat er een repo van Ivo voor in de TV Show zit aan te komen. Zulks buitengewone prestaties verdienen een nadere beschouwing.
  Duif vindt dit leuk.
 5. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik weet nog dat Jan Ykema in Davos op 2 afstanden 3x viel bij een selectiewedstrijd voor het WK sprint, maar dat was vooral omdat hij de avond ervoor dronken was geworden omdat hij dacht de wedstrijden toch niet door zouden gaan vanwege de dooi. Omdat hij zoveel pech had gehad kreeg hij de week erna een nieuwe kans, haha
  Khlebnikov en Marcel Vos vinden dit leuk.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Morgen mogen Roest en Bergsma het tegen elkaar opnemen :)

  Heel benieuwd of het baanrecord op de 10km er ook aan gaat. Die 12.50 van Bergsma staat al erg lang, maar is vrij scherp. Die zat destijds heel lang rond het toenmalige wereldrecord totdat hij een paar rondjes voor het eind compleet stuk ging en 6 seconden verloor. De luchtdruk was destijds ook niet zo gunstig, als ik het mij correct herinner. Dat lijkt dit weekend wel meer in het voordeel van de schaatsers te zijn.
  alexander79, fransvanbakel en EenBrabander vinden dit leuk.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ziezo, ik ben ook weer bij met kijken.
  Even iets tikken.

  1000m vrouwen
  Elizaveta Kazelina reed 1:15 in de B-groep. En het duurde echt een hele tijd totdat iemand in de A-groep daaraan kwam. Kachanova en Fatkulina gaan er flink hard onder, dat wel. Wüst rekent even flink hard af met Herzog en Leerdam gaat soepeltjes door de bochten, harder dan Shikhova. Opmerkelijk dat Shikhova zelfs de langzaamste Russische is vandaag. Kodaira en Ter Mors zijn de nummers 1 en 2 van de Spelen, maar vandaag zijn ze niet heel indrukwekkend. En dan, met één rit nog te gaan, staat Kachanova nog altijd bovenaan. (Dat rijmt, maar dat mag, want het is Sinterklaas). En daar moet natuurlijk iemand onder en dat is Brittany Bowe. Dat was wel weer heel erg indrukwekkend ja. Hoewel het verschil met de rest "slechts" een halve seconde is. Nederland zonder podium maar met 5 top-10-plekken. Het beeld van Minsk met een betere buitenlandse concurrentie, zeg maar.

  500m mannen
  Bij de vorige Wereldbeker in Nur-Sultan was de 500 meter een feest van 34'ers. Nu waren er wat minder. Krech reed de eerste van de dag, en dat vind ik wel mooi, na zijn jammerlijke optreden in TomMaz. Boisvert-Lacroix opent ouderwets goed en de boomlange bliksemschicht flitst naar een dikke 34'er. Tae-yun Kim kwam vervolgens op de derde 34'er. Arefyev rijdt met schitterende Kulizhnikov-achtige bochten naar de 3e en hij maakt eindelijk de verwachtingen waar - maar net niet hard genoeg om die Canadees te kloppen. Achteraf gezien heeft Boisvert-Lacroix een heel belangrijke taak gehad. Want toen bleek dat de firma Mu*a*ov plek 1 en 2 bemachtigde en Kim, Gao, Ntab en Dubreuil niet hard genoeg reden, is het die Canadees die een Russische 1-2-3 voorkomt. Dat zou me wat zijn geweest, een Russische 1-2-3 zo zonder Kulizhnikov.
  En waar was Nederland dan? 35.07, 35.15, 35.15, 35.24 en 35.51. Nee, we zitten niet in 2011. En Lennart Velema was de beste Nederlander vandaag op de 500 meter! Dat is alsof Zwitserland een medaille haalt op de Team Sprint...

  5000m vrouwen
  Deze afstand kon ik niet live zien, dus ik gebruikte het ISU-kanaal. Ik zag Esther Kiel Reina Anema een zéér solide rit rijden naar 7:03. Zdráhalová reed heel matig, dus Haugen mag zich opmaken voor het WK afstanden. Toen was het tijd voor Pechstein-Wijfje. Opening 20.nogwat en poef, zwart beeld. Niks van die rit kunnen zien, maar blijkbaar is Melissa Wijfje ontploft. Au. Zueva reed een uitstekende tijd en zelfs een laagland-PR. Maar rit 4, 5 en 6 zijn natuurlijk de topritten. Blondin-Voronina. Ivanie kan lekker even 3,5 km achter een te snel gestarte Russin aansjezen en daarna lekker doorstomen. Zozo, 6:54.94. Dat is een Canadees laaglandrecord. Sneller dan Hughes bij de Spelen in Vancouver en Turijn, dat mocht ook wel eens. Dan Esmee Visser. Leuk al die 33-laag, maar Blondin reed vooral 32'ers. De Jong weer net niet, ze zit wel diep, maar het ritme ontbreekt.
  Oké, dus met nog één rit te gaan staat Visser op zilver. Dan zou Nederland dus zomaar géén individuele medaille kunnen pakken vandaag. Weidemann en Sáblíková maken er een mooi gevecht van en laten dat nog uitkomen ook - want ze zijn allebei sneller dan Visser. De top-4 binnen een luttele anderhalve seconde en Sáblíková kan niet met haar ogen knipperen om het verschil met Blondin te zien. Schitterende 5000 meter weer zo. Een internationaal podium voor vijf snelle vrouwen die er ongetwijfeld een schitterend WK van gaan maken straks in Salt Lake. 6:39 ???
  Laatst bewerkt: 6 dec 2019
  Camila, alexander79 en Marcel Vos vinden dit leuk.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Team Sprint vrouwen
  Heel leuk dat we winnen en dat de Polen een heel mooie medaille halen, maar mag ik even rijmen?


  Team Sprint mannen

  Hongarije na 'n rit op één, maar na hen volgt nog een dozijn,
  Noorwegen richting de top, dit jaar nog onbekend terrein,
  Duitsland met een val, dat zorgt voor wat rugpijn,
  Rusland nog geen finish, dat leidt zo wel tot chagrijn.

  Amerika rijdt als een vaatdoek, of is dat toch schijn,
  Kazachstan-Wit-Rusland, oh wat rijmt dat fijn,
  Klenko-Rudenko, dat dus, wat een gein!
  En onderwijl gaan de Zwitsers als een trein.

  Polen schaatst wel lekker, maar het mist toch veel venijn.
  Canada gaat liggen, zo had het niet moeten zijn.
  Korea met drie Kims, niet goed voor Van Dijk zijn brein.
  Chinezen raken elkaar, au dat doet flink pijn.

  Mulder, Verbij, Krol, zij winnen toch weer soeverein.
  Lisan zal wel schreeuwen en of springen op het plein.
  Noorwegen pakt een plak, maar nu nog geen festijn.
  En Suisse is Surprise, met Wenger als kapitein.
  Camila, Mcat, Duif en 3 anderen vinden dit leuk.
 9. Duif

  Duif Well-Known Member

  Psst... niet Esther Kiel, maar Reina Anema reed 7.03.
 10. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  5 km bij de vrouwen is sterk bezet op dit moment. Dacht dat het tussen Visser en Sablikova zou gaan ( al gaat het waarschijnlijk in SLC wel zo zijn..) maar de Canadese dames lijken niet bij voorbaat kansloos.
 11. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Sfeerloos is het wellicht voor de kijkers thuis.
  Maar ja die hoeven geen sneeuwstorm te doorstaan en onder etenstijds naar de baan :) Ondanks dat, had Roman Krech aardig wat supporters.

  Ik vind Alau echt een prachtige ijsbaan..zo mooi, ruim en lekker licht. Oogt heel prettig. En ze hadden uiteindelijk toch wat warms te eten. Hoewel we brood mee hadden en drinken want dat mag hier ook.

  Ik vond het weer een geweldige schaatsdag. Zo genoten van Roman Krech, die toch wat last had van zenuwen vertelde hij.
  Wat Geweldig van de Zwitsers. Ik had mijn vlag nog niet opgehangen begin van de dag,wilde dat later doen maar toen kwamen ze er al om vragen waar die was :)

  Ik was wel blij met die goede afsluiter van Krol. maar Kazakhstan ook nog op het podium was ook leuk geweest.

  Ik ben wel benieuwd naar de 10000 meter van Yuskov.
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Haugen redt het dus inderdaad wel op de 5000 meter, maar per saldo verloor Noorwegen één plek voor de WK afstanden. Zowel Magnussen op de 500 als Njåtun op de 1000 konden hun plekje inleveren.

  Verder zullen we geen Russische teamsprintende mannen op het EK zien. Voor het WK is er nog wel de mogelijkheid via een tijdranking, voor het EK niet. Vraag me niet waarom. Inmiddels is hun achterstand in punten zo groot, dat ze niet meer bij de Europese top-6 kunnen.
 13. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Hé, morgen geen SLPé op de 10Ké.

  Vandaag idd best knap gedaan van Haugen. Het blijft een sub-topper maar wel een steady-sub-topper. Is ook wat waard.
 14. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Opmerkelijke zeges voor Ivanie Blondin en Viktor Mushtakov. Al wisten we al langer dat Viktor Mushtakov een toptalent is. Vandaag waren de Russen wederom ijzersterk in de breedte. Darya Kachanova zou ook zomaar de nieuwe wereldkampioene sprint kunnen worden. En dat met Olga Fatkulina naast haar op het podium.

  Wat gebeurde er eigenlijk bij de start in de rit Ruslan Murashov - Tingyu Gao? Die Rus opent anders nooit 9.59 en de Chinees was met 9.73 traag weg.

  Ik vond Nederland tegenvallend presteren. Lennart Velema reed als enige een degelijke 500m en bij de vrouwen geen medaille winnen is ook teleurstellend. Ik word moe van Esmee Visser en Antoinette de Jong heeft het dit seizoen nog niet. Jorien ter Mors is ook niet de wondervrouw van weleer.

  Nadezhda Morozova en Sofie Karoline Haugen zijn voor mij de verrassingen van de dag. Bijzonder dat zij zich plaatsen voor de 5km in Salt Lake City. De Noorse rijdt wellicht de beste race van haar leven, ondanks de Noorse malaise.
  alexander79 en EenBrabander vinden dit leuk.
 15. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Murashov heeft vorig seizoen ook twee keer in de 9.5 geopend dus dat was wel snel maar niet heel raar. Gao was inderdaad wel langzaam.
 16. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Wat let je? Plaats genoeg zou ik zeggen en gratis entree
 17. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Eerst de uitslag op isu-site bekeken en nu hier bijgelegen. Om 13 uur begon ik met werken, vandaag dus niets 'live' kunnen zien. Komende 2 dagen vrijgehouden om via tablet 'live' a-groep te kijken.
  Bedankt allen voor jullie verslag tot dusverre.
 18. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik denk dat de vliegtickets niet gratis zijn.
 19. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Leeg juist op zijn best door al die mooie rode stoeltjes.
  Voor mij vandaag hoef ik mijn tijdsverdrijf gelukkig niet te vergapen aan die lege tribunes want vanmiddag op Eurosport rechtstreeks de Ethiascross in Essen met het heroptreden van Nederlandse grootste sportvrouw tot nog tie in deze eeuw.
 20. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Talsma heeft Lee al gelapt en ziet hem nu alweer in de rug op het lange eind. Lee gaat helemaal stuk. Begin nu te twijfelen of die hem niet weer heeft ingehaald.

  Edit:.iig twee keer ingehaald.
  Rondetijden zien we al even niet

  Het was drie keer inhalen voor Talsma

Deel Deze Pagina