Wereldbeker 2, 19–21 november, Stavanger

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 18 nov 2021.

 1. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  De vraag is: hoe lang krijg Koeli nog om vorm te tonen? (ervan uitgaande dat hij überhaupt mee mag doen aan de spelen)

  In Nederland zou ik zeggen, bij enige blijk van vorm moet je hem altijd laten rijden, want zijn winstkansen zijn altijd groter dan die van alle Nederlanders bij elkaar opgeteld als ie enigszins fatsoenlijk rijdt, maar in Rusland moet je dan Moesjtakov, Arefeev of Moerasjov (die ook net weer in vorm raakt) thuislaten. 3 man die ook grotere winstkansen hebben dan eender wie in Nederland. Dat is toch wel een grote stap.

  Zurek opnieuw een PR, Nenzi rijdt ineens weer een keer een goede rit en ook Liiv is duidelijk beter dan eerdere ritten. Pal Myhren Kristensen rijdt een PR, maar waar is Johann Jorgen Saeves eigenlijk gebleven? Ook gestopt door teveel tegenwerking vanuit de bond zeker.

  Morimoto vind ik een beetje vergelijkbaar met sommige Nederlanders die dan op een NK heel goed rijden, zich plaatsen ten kosten van intrinsiek betere schaatsers maar dan uiteindelijk een beetje in de B-groep blijven hangen. Zo had Japan een paar jaar geleden ook Takuya Goto die plots opwkam en vervolgens maar in de B-groep bleef ploeteren. Ik denk dat bijvoorbeeld Hasegawa makkelijk richting A-groep was gegaan in deze cyclus.
  Lorca vindt dit leuk.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Je geeft natuurlijk een prachtbaan met prachtfaciliteiten op, maar hij heeft volgens mij een heel jong gezin. Dat kan in de huidige coronasituatie ook niet makkelijk zijn. Zeker niet in een strikt land als Japan. Volgens mij hebben zijn vrouw en kinderen bijvoorbeeld enkele maanden apart van hem in een hotel in quarantaine gezeten vanwege de strike in- en uitreisregels. Dat is vervelend (understatement). Tegelijk reis je niet meer zo makkelijk even naar Nederland voor een korte vakantie om de familie weer eens te zien.

  Vervolgens kom je ook in de situatie dat die kinderen straks (volledig) naar school moeten. Kortom, ik kan het best begrijpen als hij na de Spelen denkt: missie geslaagd, maar ik ga naar huis. Hij zou ook niet de eerste Nederlandse trainer zijn die dat denkt/doet.
 3. mi

  mi Well-Known Member

  Probleem van het opzetten van nieuwe ploeg na de Spelen is uiteraard het aloude gebrek aan commerciële waarde. Waar Sven Kramer groot genoeg is om een ploeg te dragen bleek dat voor publiekslieveling Wüst al uitermate lastig. De meer timide Roest is in mijn optiek nog minder in staat om dit te doen. En welke sponsor stapt daar na de spelen op in?
  Danielle, Lorca en chicagodude vinden dit leuk.
 4. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dit is een goed punt. Als Roest een goede OS rijdt gaat hij niet bij Orie weg, en als hij slecht rijdt en weer niet wint waarom zou een sponsor dan zijn ploeg sponsoren?
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Hij kan ook heel goed rijden en toch niet winnen. Dan (dus) op Allround focussen, zou ik zeggen - geen schande. (zie Ritsma)
 6. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Als Koelizjnikov echt vorm heeft dan zou ik m in ieder geval de 1000 laten rijden. Daar is de concurrentie dit jaar een paar stappen achteruit gegaan, en in zijn beste doen was hij daar ook een klasse apart.
 7. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Chung dacht dat hij aan een drie kilometer begon ipv een 1500 meter:
  upload_2021-11-21_11-53-49.png
  Lorca, chicagodude, RodyTur10 en 2 anderen vinden dit leuk.
 8. Duif

  Duif Well-Known Member

  Huizinga 18e in de B groep. Dat gaat nergens meer over. Nederland heeft tegenwoordig heel veel schaatsers die zelfs het B niveau niet aankunnen.
  Stel dat zo iemand zich met een uitschieter toch plaatst voor de Spelen. Hoe zit het dan met de top 8 kwalificatie eis van het NOC waar bijvoorbeeld iedere zomersporter aan moet voldoen ? Geldt dat niet voor schaatsers ?
  rhalbersma, Giel1 en diploma vinden dit leuk.
 9. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  veel goede opmerkingen hier. Roest lijkt idd bij uitstek iemand die misschien meer baat heeft bij een persoonlijke aanpak met warmte, iets waar Orie, zelfs naar eigen zeggen, nou niet bepaald in uitblinkt. Een Kemkers vroeger was imo perfect geweest voor Roest. Hij lijkt momenteel idd echt met z’n ziel onder de arm te lopen, en straalt geen plezier uit. Maar ja, wie zou dat nu moeten zijn?
  Laatst bewerkt: 21 nov 2021
  mi vindt dit leuk.
 10. mi

  mi Well-Known Member

  Kemkers was ook geen heilige natuurlijk. We vergeten weleens dat daar ook een aantal toppers over de kling zijn gejaagd. Maar dat Orie hierin niet uitblinkt lijkt me reeel. Ik zou wel benieuwd zijn wat Anema uit hem kan halen eerlijk gezegd.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het is toch niet te geloven dat Huizinga 18e werd in de B-groep?
  In Heerenveen zat hij nog binnen een seconde van Nuis en Krol.
  En die tijd, 1.45,27, was gewoon erg goed.

  Hoeveelste zou hij daarmee zijn geworden bij de laatste zoveel internationale wedstrijden in Heerenveen?
  WK 2021: 3e
  WB 2 2021: 6e
  WB 1 2021: 6e
  EK 2021: 1e
  WB-finale 2020: 4e
  EK 2020: 4e

  Altijd top-6 dus. Nu was Heerenveen heel snel tijdens het NK, dus dat zou hij misschien niet halen, maar op basis van die tijd mag je toch verwachten dat handhaving in de A-groep erin moet zitten? Nu laat hij zich eraf rijden door Seong-hyeon Park, die dit seizoen voor het eerst onder de 1:51 reed op laagland...
  chicagodude, RodyTur10 en Lorca vinden dit leuk.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ben trouwens wel blij dat Nils van der Poel en Patrick Roest niet tegen elkaar reden. Nils zou Patrick namelijk hebben ingehaald en dat zou de ultieme vernedering zijn geweest. Al had ik het ook nog wel geloofd als Nils op een kruising eventjes naast Patrick zou zijn gaan rijden, en wat tegen hem had gezegd, alvorens weer van hem weg te sprinten:

  "Hiya Pat! How's it going? Feeling a bit rusty today, man? Try to skate as if you're in Inzell doing a 6:12, I'm cheering for you, as you know. Anyway, I gotta do a few laps in the 29s to get under 12:40. See ya!" *schaatst weg*
  HaagscheBluf, RodyTur10 en Marcel Vos vinden dit leuk.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Er kan natuurlijk altijd iets misgaan, maar het geluk is dat hij kwalitatief ook met een uitschieter niet in de buurt komt van Nuis en Krol. Of die derde 1500m plek automatisch toegang geeft tot de Spelen moet nog maar blijken. Het kan zijn dat die plek moet worden ingezet om een TP-rijder mee te nemen.
 14. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik heb idee dat je nu echt het effect ziet van pieken op het NK/OKT/WCKT en dan aanmodderen in de world cups. Dat krijg je als in een land met hevige concurrentie op de manier selecteert als wij het doen. Als we dit willen verbeteren zullen we op een andere manier de selectie moeten doen, al heeft elke andere manier ook nadelen.
 15. Nogeenbrabo

  Nogeenbrabo Active Member

  Als Blokkie het vanmiddag nou een beetje redelijk doet, lijkt het me overduidelijk (en hopelijk voor de bondscoach) dat hij boven Huizinga in de pikorde moet komen voor een eventuele aanwijsplek TP. Ook al is ie niet van Jumbo-Visma.
  RodyTur10 en Lorca vinden dit leuk.
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Absoluut, maar bij sommige ploegen is de discrepantie wel extreem. Irene Schouten en Jorrit Bergsma (die nota bene pas op woensdag zijn ingevlogen) zie ik ook niet in piekvorm rijden, maar het basisniveau van die twee klopt wel. Een Wüst of Leerdam idem dito.
  Giel1 en chicagodude vinden dit leuk.
 17. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Zo makkelijk is dat ook weer niet. We hebben bij andere landen gezien dat het effect van veel samen rijden en trainen erg groot kan zijn. Huizinga stelt inderdaad erg teleur en Blokhuijsen is waarschijnlijk ook de betere optie, maar er moet meer meegenomen worden in beslissing dan alleen de tijden.
 18. Nogeenbrabo

  Nogeenbrabo Active Member

  Zoals stabiliteit in presteren, en ervaring?

  Dat de bondscoach niet weet af te dwingen dat er op getraind wordt zou niet in het voordeel van de ploeg met de grootste selectie moeten werken. Lijkt me bijzonder oneerlijk.
  chicagodude vindt dit leuk.
 19. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het is inderdaad oneerlijk, maar als Huizinga daadwerkelijk de beter optie is omdat hij nou eenmaal bij Jumbo traint dan is het ook raar om hem niet te sturen omdat dat oneerlijk zou zijn tegenover Blokhuijsen. De fouten met niet genoeg op de TP trainen zijn al gemaakt en we moeten nu het beste sturen dat we hebben (of dat nou Huizinga, Blokkie, of iemand anders is) en na de Olympische spelen kijken hoe het anders moet (al gaat het waarschijnlijk niet anders).
 20. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  We weten niet hoe lang het (eventuele) negatieve effect is van een (tweede) vaccinatie, dus misschien is JV op het OKT weer top?!

Deel Deze Pagina