Wereldbeker 1, Obihiro, 16-18 november 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 4 nov 2018.

 1. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  Ja dat weet ik!
  Als je deze app download dan lukt het ; web video caster
  mi vindt dit leuk.
 2. ArjenK

  ArjenK Active Member

  Trouwens wel goede verandering in de puntentelling bij de MS. Eerste 6 krijgen nu punten en bij de tussensprint zijn nu maar 3, 2 en 1 punt te verdienen. Ook goed voor de halve finales, want met 1 tussensprint winnen ben je nog niet zeker van een plek bij de beste 8.
  ChefSpijker vindt dit leuk.
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Er waren dan ook gelijk spectaculaire semis. Jammer dat ze dan niet worden uitgezonden omdat ze ten tijde van de b-groepen worden gereden.
 4. snips

  snips New Member

  Vroeger bestond er een pagina (ik dacht van de ISU) waar je mooi de resultaten kon zien (zowel van A als B groep), maar ik kan dat niet meer terugvinden. Iemand een link naar een pagina met resultaten (liefst waar je eerst moet op klikken vooraleer te zien wie welke afstand won)? Dank bij voorbaat.
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik heb ook moeten zoeken, maar hij is blijkbaar vernieuwd: https://live.isuresults.eu/events/2019_JPN_0001/schedule

  (die oude simpele was veel overzichtelijker, maar goed)
  EenBrabander vindt dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Nog heel even over die prachtige 1500m. We hebben de afgelopen jaren wel eens aangestipt dat het niveau op de 1500m vrouwen laag was. Wüst werd eens (in 2013) wereldafstandskampioen in 1:55 terwijl de nummer twee 1:58 reed. Maar dit jaar lijkt het niveau in de breedte hoger dan ooit. Er reden vier vrouwen onder de 1:56 en maar liefst dertien onder de 1:58.

  Ik heb het even gecheckt, en: dertien vrouwen onder de 1:58 is op laagland nog NOOIT gebeurd!
  En dat ondanks het stoppen van Leenstra en Skokova en het gemis van Ter Mors en Bergsma.

  En die vier vrouwen onder de 1:56 dan, is dat al ooit eerder gebeurd op laagland? Ja, twee keer, OS 2018 en WK afstanden 2015. Maar dat zijn titeltoernooien op de twee snelste laaglandbanen die er zijn. Dit is een WB'tje aan het begin van een naolympisch seizoen op een baan in een betonnen doos ergens in Azië waar ze recent de ijsvloer hebben moeten vervangen wegens een aardbeving. Blowers? Wat blowers? Die zijn hier niet!

  Opvallend was dat er drie Japanse vrouwen bij die dertien zaten. Laten die drie nou ook net Olympisch kampioen team pursuit zijn. Er zaten ook twee Noorse vrouwen bij, Njåtun en Wiklund. Dat is nog nooit gebeurd, want tot nu toe was Maren Haugli de tweede snelste Noorse vrouw op laagland ooit met 1:58.71. En het kan nog gekker: Wiklund reed nog NOOIT onder de twee minuten. Terwijl het WK junioren in Salt Lake City was. Een WK junioren, waar Joy Beune won met 1:54.21, en waar Wiklund in de middenmoot eindigde, met 2:00.02. En nu? Die twee hebben tot op de honderdste dezelfde tijd! En op duizendsten wint Wiklund het. Met B-groep voordeel, dat wel. Maar toch. Dat leek zelfs de rasoptimist in mij ondenkbaar.

  Wiklunds laagland-PR stamde uit Hamar en was 2:02.55. Daar duikt ze met 1:57.62 dus op een haar na met VIJF seconden onder. Vijf seconden !!! Dat kunnen alleen Nederlandse junioren normaal gesproken. Oh, en ze rijdt een nationaal juniorenrecord, sneller dan Njåtun en Bøkko ooit waren op hoogland als junior. Er waren überhaupt maar drie junioren ooit sneller op laagland: Antoinette de Jong, twee Olympische medailles, Marrit Leenstra, drie Olympische medailles, en Joy Beune, drie junioren WR's. Prima rijtje om in te staan, lijkt me zo.

  Maar het mooiste vond ik nog wel de volwassen opbouw. Van 29.0 in de eerste ronde naar 29.9 (!!) in de tweede ronde. Ik kan me zo gauw niet veel mensen herinneren die dat deden deze wedstrijd eens kijken. Bowe 29.9, Miho Takagi 29.6, en... Niks en. Dat was het. Dat achttienjarige meisje uit Noorwegen rijdt gewoon de derde tussenronde van de hele dag. Debuut zenuwen? Wat nou debuut zenuwen? Daarmee båstå.

  Morgen rijdt Wiklund de 1000 meter en de 3000 meter.
  PR's?
  1:18.77 en 4:15.15.
  Als ze net zo tekeer gaat op deze afstanden als op de 1500m dan, komt er... uitgaande van een verbetering van 1,643 punt... 1:15.45 en 4:05.33...!!!!!??????? Nee, dat kan niet. Dat kan écht niet. Maar zelfs half zo grote verbeteringen als vandaag zouden top zijn. Dan krijg je 1:17.13 en 4:10.23. Druk niet te hoog leggen. Misschien stond dat 1500m PR niet zo scherp. Misschien had ze vandaag supergoed geslapen en is ze morgen een beetje misselijk van Japanse noedels. Ik kom morgen terug en zal kijken hoe ze het heeft gedaan. Hup Ragneeeeee!!!

  Hm, dat klinkt niet zo goed. Dan staat er "neeeeeee".
  Eh... wat doen we dan...?


  Hup Ragjaaaaa!!!
  Svenfan1, ZeeKoei, HaagscheBluf en 2 anderen vinden dit leuk.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  Irene Schouten vertelt alvast dat ze het WK Mass Start wel wil rijden samen met Melissa Wijfje.
 8. mi

  mi Well-Known Member

  Bij gebrek aan bondscoach kun je maar ‘t initiatief bij jezelf houden! Geef haar groot gelijk!
  SprintMaster vindt dit leuk.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Afgaande op vandaag en eerdere indrukken die Wijfje heeft gemaakt zeg ik: ja! Wijfje heeft snelle benen, maar kan ook prima aanvallen. Daarmee kun je variëren in tactieken.

  Al ben ik benieuwd naar Visser volgende week in een internationale wedstrijd.
  G1ant vindt dit leuk.
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik ben heel benieuwd wat Roest morgen gaat doen op de 5km. Dat het baanrecord van 6:20 er aan gaat is wel vrij zeker, maar de eindtijd niet. Ik denk dat Roest gaat winnen in een tijd rond de 6:12-6:13
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Als je op haar Googlet kom je veel foto's tegen van wedstrijden oriëntatieloop, dat is volgens mij een soort hardlopen in het bos waarbij zelf de route moet bedenken. Misschien dat ze zich nu meer op het schaatsen heeft gericht dan vorige jaren? Oriëntatieloop is geen olympische sport en schaatsen wel, hebben ze in Noorwegen allemaal kunnen zien afgelopen februari.
 12. VictorP

  VictorP Well-Known Member

  Op TV uiteraard weer de heren eerst. o_O
 13. Koen

  Koen Well-Known Member

  en dat is erg omdat?
  Monique vindt dit leuk.
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Tja, waar kun je je druk om maken... als de heren mogen afsluiten is het niet eerlijk, als ze als eerste worden uitgezonden is het niet goed. Misschien is het eens tijd om iedereen als gelijkwaardig te zien en zulke zogenaamde opgeklopte verschillen eens niet uit te vergroten....
  Monique vindt dit leuk.
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Het was mij nog niet opgevallen, maar dit seizoen worden ook Wereldbekerpunten vergeven op de uitslag van de halve finales van de massastart. Dus niet alleen wat kruimeltjes voor de afvallers, maar ook voor degenen die wel doorgaan naar de finale. Het zijn in de halve finales weliswaar halve punten, maar toch interessant om er voor te rijden.
 16. VictorP

  VictorP Well-Known Member

  Ik maak me niet druk, maar ik blijf het vreemd en onnodig vinden. Eigenwijs je eigen programma in elkaar zetten, en dat in lengte van jaren volhouden... zodra het niet live is, eerst de mannen dan de vrouwen. Een gedachtenkronkel dat "men" eerst de mannen wil zien.
 17. Monique

  Monique Well-Known Member

  Laten we eerlijk wezen, de meeste mensen (ook ik) kijken ook net iets liever naar de mannen dan de vrouwen, omdat mannen sneller zijn en het er krachtiger uit ziet. Daar kunnen we een drama van maken maar het ook gewoon accepteren. En ik ben echt zeer geëmancipeerd, heb gestudeerd en een goede carrière, en ben 100% voor gelijke kansen voor vrouwen, maar tóch kijk ik ietsje liever naar mannensporten dan naar vrouwensporten. Die ik trouwens ook met veel plezier bekijk.
  Marcel Vos en Duif vinden dit leuk.
 18. VictorP

  VictorP Well-Known Member

  En soms oordeel je veel te vroeg over een TV-programma, blijkt :D
 19. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Vind het wel een beetje krom want bij bijv. de dames waren er niet genoeg ingeschreven (minder dan 25) om halve finales te houden en daar hebben ze dus niet die 'bonuspunten' gehad dit weekend. Dus stel een dame kiest ervoor om volgend weekend over te slaan en dan zijn er bij de dames opeens wel minstens 25 aanmeldingen, dan word je dus dubbel benadeeld voor het overslaan van een weekend.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 20. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Volgens mij is het bij de mannen ook vaak spannender. Ik kan me herinneren dat we op de 500 meter wel eens de eerste 10 mannen binnen 0.2 seconden hadden. Bij de vrouwen komt zoiets volgens mij minder vaak voor.
  Monique vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina