Wedden op de olympische spelen

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door hidden, 26 jan 2014.

 1. hidden

  hidden Active Member

  Allereerst de kanttekening dat ik mij kan voorstellen dat niet iedereen hier open voor staat. Dit topic is niet bedoeld om gokken specifiek aan te moedigen of te verheerlijken. Als er toch te veel bezwaar is hier een discussie over te openen hoor ik het graag

  Een beetje getriggerd door de Unibet Odds van dedeut in de verschillende topics, ben ik wel benieuwd naar jullie mening over de winkansen in het gokken op de olympische schaatswedstrijden.

  Normaal gesproken is schaatsen bij uitstek een sport waar niet veel over te vinden is op goksites, maar tijdens de olympische spelen wel. Tijdens de vorige olympische spelen heb ik ook wat berichten voorbij zien komen waaruit duidelijk werd dat je zelfs tijdens de race nog op de winnaar kan inzetten. Zelf heb ik nog nooit op sport gegokt, maar ik ben wel een groot schaatsliefhebber en ik zit er wel aan te denken om op het schaatsen op de olympische spelen een gokje te wagen.

  Wat ik mij vooral afvraag is of 'wij' als schaatsliefhebbers beter zijn dan de 'algemene massa' waarop de odds gebaseerd zijn.

  Op deze site zijn de odds van de verschillende afstanden te vergelijken: http://www.oddschecker.com/winter-olympics/speed-skating/olympic-speed-skating:-womens-3000m/winner (linksboven kan een andere afstand worden geselecteerd).

  Ik ben wel benieuwd wat jullie denken:
  - Is er hier een mogelijkheid dat 'wij' het beter zien dan de odds?
  - Op welke specifieke afstanden hebben de goksites het totaal bij het verkeerde eind?
  - Hebben sommigen van jullie ooit geld ingezet op schaatswedstrijden of zijn jullie van plan dat te doen?
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 2. hidden

  hidden Active Member

  Om zelf ook alvast even een eerste aanzet te geven, vallen de volgende odds mij wel op als 'ondergewaardeerd':
  -5000m mannen: 66x je inzet als Blokhuijsen wint
  -500m vrouwen: 8x inzet als Wang wint (bij Yu ook)
  -1000m vrouwen: 40x je inzet op Zhang
  -1500m mannen: 6x inzet voor Yuskov en 100x je inzet voor Bokko
  -1500m vrouwen: 18x je inzet voor Richardson
 3. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Dit zijn wel heel erg mooie odds in vergelijking met Unibet. Bij de laatste website krijg je bijvoorbeeld maar 20x je inzet voor Blokhuijsen en 20x je inzet voor Zhang. Ik gok niet veel op sport, maar ik denk dat je bij het schaatsen wel degelijk mogelijkheden hebt om de goksites te verslaan, ook op de lange termijn. In 2010 bijvoorbeeld heb ik toch een significant bedrag bij elkaar gespeeld tijdens de OS. Destijds vooral tijdens het livebetten op de langste afstanden. Je moet er wel vroeg bij zijn, want de odds veranderen op basis van het gokgedrag van anderen. Mo bijvoorbeeld stond eerst 1:5 genoteerd op de 500 meter. Inmiddels staat hij alweer op 1:3.5.
 4. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  8x inzet voor Wang is nog laag als je bedenkt dat Lee gaat winnen...
  En hetzelfde voor Blokhuijsen. Je hebt niets aan die winkansen als ze niet winnen. :p
 5. trabbie

  trabbie Active Member

  Op de site van oddschecker staat ook al de inzet voor de ploegenachtervolging voor mannen en vrouwen. Daarbij staat in beide rijtjes ook Duitsland, terwijl ze niet eens geplaatst hebben voor de OS. Ze staan wel op de reservelijst, de Duitse dames staan zelfs op de 3e plek, maar de kans dat ze goud halen vind ik toch 0. De twee teams van Noorwegen die zich wel hebben geplaatst staan niet in de rijtje, wel erg vreemd.
 6. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik heb wel eens eerder wat gewed. Op de vorige OS ging het goed, maar op het WK afstanden niet. You win some, you lose some.
  Irritant is het dat unibet mij kort houdt. Kan ik maar 4 euro wedden op iets wat zij aanbieden. Vreemd.
  Nu ik deze quotes zie, toch maar eens verder kijken. Bij mijn weten was Unibet altijd de enige die aan schaatsen deed.

  Als de quotes maar scherp genoeg zijn, kun je zeker de markt verslaan. Al denk ik wel dat de echte insiders, die ook trainingen en zo zien, dat nog veel beter kunnen, maar de kunst van wedden is ook niet zozeer info te hebben, als wel info te kunnen duiden. Leuk dat Kramer de favoriet is, maar hoe groot is die kans nou precies ? Dat kunnen de meeste mensen niet. Die vinden bij 55-45 al de een favoriet.

  Verder is in veel gevallen het wedden op top-3 aantrekkelijker dan top-1. De uitbetaling is niet drie keer zo hoog Op een afstand met meerdere kanshebbers, waar een enkeling er iets bovenuit steekt, is denk ik 1-3 veiliger. Zo geeft op de 500 meter Mo 3.5 of 1,7 - Mulder 5 of 1.9 en Smeekens 6 of 2,25.
  Als je op alle drie een euro zet, pak je 3,5, 5 of 6 tegen je 3 euro inzet.
  Zet je op alle drie een euro op top 3, dan kun je zeker 33% winst pakken, terwijl de kansen naar beneden toe (downwards risk) vrij beperkt zijn.
  Of gewoon: als je alleen Mo bekijkt, denk ik dat zijn kansen op een top 3 plek bijna 3 keer zo groot zijn als een titel., terwijl de quote een kans van 2 x zo groot inhoudt.

  Hoe bepaalt de betsite deze openingsquotes eigenlijk ?
 7. jaap

  jaap Active Member

  Mag ik meedelen dat ik mij stoor aan dit topic! Vind het schaatsforum onvriendelijk.
  Daniel vindt dit leuk.
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  ik zie nu pas hoe die oddchecker echt werkt...de beste quotes zijn vet...wat een verschillen nog zeg !
  ik wist daar wel iets van, maar vergeleek wel eens wat sites, maar die kwamen altijd op hetzelfde neer (Unibet, interwetten, william hill, bet 888)
  Heeft iemand ervaring met paddy power, is dat te vertrouwen ? Nooit van gehoord zelfs.
 9. hidden

  hidden Active Member

  Ik heb daar zelfs geen ervaring mee. Meeste reviews op internet zijn OK maar paar mensen klagen dat ze hun geld niet uitbetaald krijgen. Ik zie net ook dat je vanuit Nederland officieel niet kan registreren dus dat maakt die optie wel minder haalbaar.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Paddy Power schijnt goede odds op Ko Hyon-Suk te bieden. Vorige keer top tien dus zeker een outsider.
  dedeut vindt dit leuk.
 11. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Maar goede quotes kan ik ook wel geven als ik me houd aan het verdienmodel zoals hierboven door hidden geschetst.

  Dat mag, maar besef dan wel dat dit eigenlijk niks anders is dan het alomgeprezen schaatsforum VSS. De inzetten liggen erg laag vaak, en de mogelijke uitbetalingen dus ook. Zo heb ik 4 euro gezet op Bowe (1000 m), meer kon niet.

  Als ik dat dan vergelijk met de soms erg hoge prijzen in het VSS, een paar jaar terug zelfs een geheel verzorgde reis naar Hamar voor twee personen, dan vind i het een beetje scheef daar nooit ee wanklank tegen te laten klinken, en op 'wedden', puur omdat het die term heeft, wel.

  Dat je je eraan stoort is te respecteren, ieder zijn mening. Maar als dit schaatsforumonvriendelijk is, stop dan eerst eens met het VSS, en ook het wielerVSS.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 12. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Heerlijke topic, morgen eens op mijn gemak vanop pc bekijken ipv met tapatalk.
  Voor sports betting zijn er wellicht geen apps owv het preutse apple?

  Edit: blijkbaar hebben bwin en unibet wel apps tegenwoordig :)
  Laatst bewerkt: 30 jan 2014
 13. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Voor de leek: sportsbetting is gewoon kwestie van de massa + marge van 5a10% te verslaan. Kantoren passen odds aan op basis van wat de massa gokt, zodanig dat ze evenveel moeten uitbetalen, wie er ook wint. Als iedereen denkt dat kramer met de vingers in de neus de 5k gaat winnen dan gaan odds voor bergsma omhoog, waardoor het interessanter wordt hem te kiezen en meer mensen dat dan ook doen. Vanaf een bepaald moment (wanneer zooooveel volk op kramer gegokt heeft) wordt het maw interessant toch de grote uitdager te kiezen, ook al verliest ie wellicht, key is om dit te bekijken op 10 of 100x.

  In dat opzicht is inside info zeer interessant, heeft kramer slecht geslapen, zit bokko met een kuchje, dan heb je direct voordeel wanneer je voor uitdager gaat.

  Ook spelen extreme condities vaak in de kaart van de outsiders, extreem hoge of lage luchtdruk, heel zwaar ijs, en de favoriet is vaak iets minder favoriet. Als je dat als eerste weet, dan heb je voordeel, en pas je dit op grote schaal toe, dan zou je op lange termijn de odds moeten kloppen.
  dedeut vindt dit leuk.
 14. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Mooie samenvatting Zeekoei. Neemt niet weg dat het moeilijk is om uitgekristallisseerde odds te kloppen. De markt is immers behoorlijk rationeel (er is ten slotte geld in het spel). Daarom zijn de odds op unibet ook een zeer goede indicator voor daadwerkelijke kansen. Interessanter is het echter wanneer de odds net online staan; dan zijn ze nog niet gecorrigeerd door de kennis van de massa. Hetzelfde geldt voor live betting. Dat gaat te snel om tot een gedegen correctie door de massa te komen. De odds worden dan gezet door modellen, en modellen zijn wel degelijk te verslaan als je er een beetje iets van afweet.
 15. Daniel

  Daniel Active Member

  Jaap, ik ben het helemaal met je eens, gokken heeft niets met sport te maken, ze mogen me voor trol uitmaken, dat raakt me niet, maar gokken op sport...., dan hou je niet van sport, wel van geld....., geld, de rijke speelt de held met geld.....
 16. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Beste Daniel,

  houden van sport en houden van geld sluiten elkaar niet uit, oftewel beide zijn prima met elkaar verenigbaar.
  Bovendien betekent het houden van een gokje zeker niet dat je dus ook heel veel van geld houdt. Ik spreek hier even voor mezelf, maar hoewel geld me niet zo bar veel kan schelen, vind ik een gokje wagen wel leuk vanwege de spanning. En dat is dan de spanning van het 'gelijk krijgen' en niet van het 'geld verdienen'. Vandaar dat ik doorgaans ook met zeer kleine bedragen gokjes waag.

  En verder, ook voor Jaap: als dit topic je stoort dan kan ik dat begrijpen, maarre, je kan natuurlijk ook dit topic simpelweg niet openen en alle andere geweldige schaatstopics dorspitten op schaatsforum :)
  Sebas, strawbale, LeeMoZovski en 3 anderen vinden dit leuk.
 17. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Klopt was dedeut zegt, de eerste quotes zijn op basis van en model, of van experts of zo. lastig een vinger achter te krijgen, maar zeker niet op basis van de ingezette bets. Dat zijn ze wel op een markt als betfair.
  dat vind ik nou ook helemaal. Bij een wedenschap zolas het VSS zijn alle quotes gelijk, en kun je dus altijd beter op de grootste kanshebber wedden. Door de aanvullende regels die we daar, en op het wielerspel, zelf wat hebben ontwikkeld, moet je echter nu eerdere posters verslaan.
  Bij een quoteringsysteem moet je veel meer de kansen inschatten. En moet je vooraf wedden, terwijl je altijd tegenkomt dat mensen het achteraf veel beter weten.
  ik heb er trouwens wel eens iets over geschreven op http://plazilla.com/ajax-en-psv-nog-altijd-favoriet-bij-de-bookmakers
  (al wat oud - even over ajax-psv heen lezen)
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 18. Payday

  Payday Well-Known Member

  Ik heb 490 tegen 1 gewed dat Nederland het medailleklassement gaat winnen. Het is niet onmogelijk dat NL 10x goud wint en daarmee kun je dat klassement winnen.
 19. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Vind ik niet zo interessant eerlijk gezegd. Ik zie op geen enkele manier in hoe zij een 1500 meter op een laaglandbaan gaan winnen. Voor Mantia op de 1500m mannen krijg je iets meer. Zou ik eerder op inzetten.

  Bij Paddypower krijg je 101x je inzet bij Boer op de 1000 meter. Interessant. En Beckert (reed laatst een goede trainingswedstrijd) 34x de inzet op de 5km lijkt me niet onaantrekkelijk. Ook Pechstein zowel op de 3 als de 5km is geen gekke gok. Aangezien die best wel eens iets geks kan gaan doen.
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Bij Paddypower kan je wel geld inzetten op Marrit Leenstra voor de 500 meter (500/1), ook op de 1500 meter (18/1), maar niet op de 1000. Apart.

Deel Deze Pagina