Waarom?

Discussie in 'Over het forum' gestart door Anonymous, 29 aug 2004.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Het oude forum - in de prikbordversie - vind ik juist veel overzichtelijker.
  Afgelopen seizoen is het daar pas gaan leven en juist nu wordt het gesloten. Jammer.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Ik vind het op zich een mooi forum zo, wat mij betreft zuden er alleen wat minder subkopjes mogen zijn, nu is alles wel heel erg per onderwerp gescheiden en dan zie je veel over het hoofd....

  De VSS zou bijv wat mij betreft onder langebaan schaatsen kunnen, als je niet bent geinteresseerd in de wedstrijden langebaan ga je ook niet meedoen met de VSS wel dan?
 3. Sjoerd

  Sjoerd Active Member

  Bart,

  Eén van de redenen om over te gaan naar nieuw forum was juist het grote aantal berichten dat werd gepost. Mede door het succes van het VSS verdwenen berichten met b.v. een technische vraag zeer snel naar een achterliggende pagina. Op het prikbord is daar ook wel eens een opmerking over gemaakt. Vandaar dat ik lopende het vorige seizoen al ben begonnen met de overgang naar dit nieuwe forum.

  Naar aanleiding van de opmerking van Mi ben ik nog eens kritisch door de lijst met forums gelopen en heb er een aantal samengevoegd. Hierdoor is de index kleiner geworden.

  Het nieuwe systeem is erg flexibel, daarom is mogelijk gedurende het gebruik wijzigingen door te voeren. Ik nodig daarom iedereen uit suggesties voor verbetering aan mij door te geven.

  Sjoerd
 4. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ben het eerlijk gezegd wel een beetje met Bart le Hiem eens. Het oude prikbord had zijn charme. En als je de onderwerpen inklapt, is het nog erg overzichtelijk. Dan duurt het erg lang voordat onderwerpen op de achtergrond verdwijnen. Op het wielerprikbord word ongeveer 20x zoveel gepost, en daar vind ik het ook nog steeds overzichtelijk. Nadeel van het splitsen in onderwerpen, zoals hier, is dat je minder snel ziet waar er nieuwe berichten zijn gekomen. Maar een prikbord als deze heeft ook weer zijn voordelen en er zal ongetwijfeld gezellig worden gediscusieerd.
 5. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Hey mannen als je rechts bovenin..aanklikt..laatste berichten sinds vorieg bezoek, heb je zo alles op een rijtje


  we kijken wel een winter hoe die loopt...

  Krizz

  (op naar een gouden medaille)
 6. Sabrina

  Sabrina New Member

  Ik vind het erg mooi Sjoerd!! Je hebt gelijk als je zegt dat bepaalde onderwerpen of vragen nu minder snel op de achtergrond raken. Bovendien kunnen mensen nu lekker zelf weten in welke topic ze 'zin hebben' en hoef je je niet door van alles en nog wat heen te worstelen. Ik vind het een compliment waard.
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind dit forum ook best prima, al had ik geen problemen met het grote aantal berichten op het prikbord, wat dat betreft ben ik het wel met Bart eens.

  Ik vind alleen wel dat je op dit nieuwe forum erg veel moet browsen, ieder gericht neemt erg veel ruimte in beslag door de kaders die er omheen zijn gebouwd. Van mij mag het allemaal wel een beetje gecomprimeerd worden, dat maakt het overzichtelijker.

  Afgezien daarvan: prima forum!
 8. Mark

  Mark Active Member

  Ik vind die onderverdeling bij Natuurijs wel een beetje erg zinloos, hij is wel erg uitgebreid. We mogen al blij zijn als er even natuurijs komt. Ik heb daarmee het idee dat als er een voor heel nederland is dat zat is. Het aantal topics in het natuurijs gedeelte zal pas te groot worden indien we een super winter krijgen (en dan hangt het er nog vanaf hoe populair dit forum zal worden).
 9. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Wat je wel kan zeggen van de nieuwe opzet van het forum dat het aantal berichten in eens weer explosief is gestegen..tov de laatste weken.
  Tuurlijk met het herfstige weer van de laatste week komt het gevoel van winter wel erg dichtbij.

  Nu was het op het oude prikbord ook de bedoeling om een deel skeelerprikbord te zijn mn in de zomermaanden en dat vind ik helemaal niet terug..op zich ook niet zo erg daar er erg weinig over skeelers werd gesproken..maar toch.

  Het is even wennen voor sommigen maar ik vind dit wel overzichtelijker en voor de gast die een enkele keer voorbij waait is het wel fijn dat hij de info snel kan vinden zonder ellenlange items door te lezen.

  Mischien kan er een moderatorsysteem opgezet worden die bijv. beginnen het oude prikbord door te pluizen om oude info op te zoeken en te plaatsen...ik zit bijv. te denken aan "Hoe maak ik zelf een schaatsplank"

  greetz Krizz
 10. Sabrina

  Sabrina New Member

  Ik ben het wel eens met de opmerking over natuurijs. Een voor heel Nederland moet echt ruim voldoende zijn!! Bovendien zullen er weinig berichten gepost worden omdat er bijna nooit natuurijs ligt. Je hebt die ruimte dan ook eigenlijk niet nodig.
 11. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Wat betreft het natuurijs gedeelte:

  Ik zou het niet veranderen, het is juist de bedoeling er extra info te krijgen buiten de georganiseerde tochten welke iha goed zijn beschreven. Het gaat er juist om te weten dat er bijv. in Noord-Holland al kleine meertjes en brede sloten in Waterland al goed zijn te berijden. Dan is het juist overzichtelijk om een verdeling van Nederland te hebben om te zien hoe het in jouw omgeving is.
  Als blijkt dat het niet werkt (ruimte is geen probleem neem ik aan) dan kan het natuurlijk aangepast worden.

  niets aan veranderen is mijn mening

  greetz Krizz
 12. Mark

  Mark Active Member

  Krizz, komt er ooit nog wel natuurijs in Nederland. Ik denk het niet, dus dan is zo'n hele lijst met gebieden zinloos. Bovendien is zo'n provincie in een hokje stoppen van een bepaald deel van het land altijd scheef. En natuurijs houd zich zeker niet aan grenzen. Terwijl ik in Hoogkarspel twee jaar terug nog op het ijs stond. Was het in het verre Zuiden (Zaandam, Haarlem enz) dik aan het dooien. Dus gewoon een catogorie voor natuurijs, je kunt er wel 100 van maken, je staat er geen dag eerder door op natuurijs.
 13. Sjoerd

  Sjoerd Active Member

  Ik heb een aanpassing gemaakt in de lijst m.b.t. het natuurijs. Drie gebieden ipv. 5. Hij stond ook al niet voor niets onderaan, je hebt er dan geen last van als er geen natuurijs is.

  Overigens was er in 2002 nog een redelijke vorstperiode, toen werd het prikbord 'bedolven' onder hele specifieke vragen, b.v. Waar kan ik schaatsen in Amersfoort e.d. Ik heb geprobeerd daar een beetje structuur in te brengen.

  Sjoerd
 14. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker


  Tuurlijk wel..anders stop ik per direct met schaatsen...zeker als er dan ook al een dak op Haarlem komt te liggen.

  Maar dat denk jij toch ook, zeker gezien je quote op een ander forum.

  Mischien nog niet deze winter maar die v an 2005/2006 word weer ouderwets. Hoeft niet direct een 11-stedentocht (zolang dit kluppie zotten er om vraagt dat ik een verklaring van 2 leden kan overleggen dat ik kan schaatsen....nee hoor een 2.10 op de 1500 rijden zeker alle sukkels met een kruisje en bij de C1 rijd je ook met 5 dagen natuurijs in de benen) want daar doe ik toch niet aan mee, maar lekker een dik pak ijs op de meren en kanalen om weer eens ouderwets te toeren...

  greetz Krizz
 15. Mark

  Mark Active Member

  Ik heb dit jaar mij aangemeld, maar vond dat van die verklaring ook een beetje raar. Rij je vooraan in de C1, moet je zo'n verklaring hebben.

  Sjoerd, die nieuwe indeling van natuurijs is prefect zo. Nou maar hopen dat deze met zinnige informatie gevuld kunnen worden. 8)
 16. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik ben trouwens een beetje bang dat we één van onze meest gewaardeerde bezoekers, Bart Le Hiem, gaan verliezen door de nieuwe opzet. Hij staat niet meer in de gebruikerslijst, terwijl hij met dit topic is begonnen. Hij heeft zich dus weer verwijderd. Dat Bart geen liefhebbers is van dit soort forums wist ik al, maar ik hoop dat hij toch nog van zich zal laten horen deze winter.
 17. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Voor Bart de BlauwGele sensatie op de Nordschleife

  Moeten we toch maar een actie starten:

  Haal Bart Le Hiem over het bruggetje...

  :D :D :D :D

  want zonder Bart is het maar kaal: :( :( :(

  Kom op Cambuur....

  greetz Krizz
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Voor bep. gedeeltes van dit forum hoef je niet geregistreerd te zijn om toch te kunnen posten. Ik heb me dus niet verwijderd.
 19. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Gelukkig maar..we willen je niet missen..(maar voor het VSS moet je je wel registreren..)

  btw tijdens de vakantie in de eifel heb ik rondgescheurd over de Nordschleife...Nurby...is wel een teringgaaf rondje.

  Het rondscheuren gebeurde wel in een dikke V8 chevy-van.


  greetz Krizz
 20. Sabrina

  Sabrina New Member

  btw tijdens de vakantie in de eifel heb ik rondgescheurd over de Nordschleife...Nurby...is wel een teringgaaf rondje.

  Het rondscheuren gebeurde wel in een dikke V8 chevy-van.


  Volgens mij hoort dit niet bij dit onderwerp, Krizz! Het is wel even wennen he, zo´n nieuw forum :wink:

Deel Deze Pagina