Viercontinentenkampioenschap 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 13 dec 2021.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Kan ook een verkapte trainingsrit 3km met vijf extra rondjes zijn geweest.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nee, zo te zien niet. Die ging echt kapot.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  zie jij een stream dan?
 4. AIAIAI

  AIAIAI Active Member

  Als deze rondetijden kloppen dan is dat heel vreemd.

  Bijgevoegde bestanden:

 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ja.

  Youtube proxy
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nee, die kloppen niet. Hij stopte kort na die 36-er. Die andere rondetijden zijn van zijn opponent. Het uitstappen van Um zorgde ervoor dat de tijdwaarneming het even te zwaar kreeg.

  Leek erop als die 31-ers al teveel gevraagd waren; ging opeens de 33 sec in en vervolgens een 36-er en toen was het finito.
  AIAIAI vindt dit leuk.
 7. IR

  IR Member

  Op de Eurosport Player is een stream. Moet je wel voor betalen, maar is meer te zien dan alleen schaatsen.
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  De rondetijden van Bloemen. Het ziet eruit als een WR poging, maar net zoals bij het nieuwe wereldrecord een bijzonder langzame opening. Bloemen opende 18.4 bij zijn 6:01.
  upload_2021-12-15_23-28-33.png
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Misschien is het geen serieuze WR-poging geweest, maar is het wel de bedoeling geweest om na het 3000m-punt serieus door te rijden om te kijken hoe diep hij kan gaan. Een ''kijken-waar-het-schip-strand-rit'' zullen we het maar noemen. Dat weet je immers niet na zo'n rit als afgelopen vrijdag waarbij hij zijn snelste rondjes pas in het slot rijdt.

  In ieder geval is hij zeker voluit gegaan, aangezien het bewegingspatroon net voor het 3000m punt al moeizamer werd (en in het slot ging het ook lang niet vanzelf). Wel netjes en beheerst zijn rondetijden laten oplopen daarna.
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dat is iets wat Bloemen altijd erg goed doet en wat we ook zagen bij zijn 10 kilometer wereldrecordpoging in oktober. Hij gaat kapot, maar hij gaat niet naar de 33ers of langzamer. Hij houdt het meestal wel onder de 32.0.

  Die 27.95 is trouwens de 9e snelste ronde ooit op de 5 kilometer:
  upload_2021-12-15_23-48-52.png
 11. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  O ja, die ook. Dan is Bloemen dus de derde. Ik wist het in ieder geval van Ljudmila Prokasjeva.
 12. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Jazeker, door de jaren heen in meerdere draadjes en zelfbegonnen topics heb ik al varianten op mijn idee voor een nieuwe kalender uit de doeken gedaan, eigenlijk elke keer met als basis dat er meer soorten wedstrijden zijn die meetellen voor een universele ranking. Jij hebt overigens in veel van die draadjes ook gepost, maar verder dan chagrijning Njet reageren op alles, onderbouwd met ter plekke verzonnen wetmatigheden, ben je helaas nooit gekomen.
 13. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Met alle respect maar het lijkt alsof je vanuit het oogpunt kijkt van een schaatsfan die meer wedstrijden wil die meetellen. Dat is op zich begrijpelijk. Maar uit je posts wordt duidelijk dat je links en rechts niet weet hoe de vork in de steel zit. Neem bijvoorbeeld de FrillenseeCup. Dat zijn gewoon losse wedstrijden met open inschrijving tot een maximum. Dus als daar direct na openstelling 100 50+'ers op amateurniveau inschrijven, doen daar 100 50+ers mee. Totaal ongeschikt dus om een wereldranglijst aan te koppelen. En zo zijn er nog veel meer organisatorische aspecten waar je niet op ingaat. Dat kan je een ter plekke verzonnen wetmatigheid noemen, maar dat is de realiteit.
 14. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Negen mannen onder de 1:50 op de 1500 meter. Dat zijn er twee minder dan bij de eerste wereldbeker in 2002/2003, en die was in Hamar...
 15. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Meneer Morozov is minder talentvol dan zijn eega, maar hij wint wel een ISU kampioenschap en dat is zijn vrouw door een DQ vooralsnog niet gelukt.
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De eerste vier competities in Engeland zijn volwaardig profvoetbal, maar volgens mij worden tot en met het achtste niveau spelers ook wel (parttime/zwart/viavia) betaald.
 17. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Eentje onder de 2 minuten bij de vrouwen. Nog droeviger. Van de andere kant: waarom zouden we verwachten dat dit een sterk bezet kampioenschap zou zijn? Dat waren eerdere edities ook niet. Het is een trainingswedstrijd, niet meer en niet minder. Alsof er één schaatser later trots tegen zijn kleinkinderen gaat zeggen: "Opa was vroeger viercontinenten-kampioen."
 18. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Twee jaar geleden was het wel iets beter. Toen waren er 13 mannen onder de 1:50 en dat was in Milwaukee, een laaglandbaan. Nog steeds niet denderend, maar dit jaar is het wel heel erg droevig.
  G1ant vindt dit leuk.
 19. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Mwah, er was maar 1 vorige editie en toernooien hebben nu eenmaal tijd nodig om status te krijgen. Vorige keer was het deelnemersveld zelfs opvallend sterk in mijn ogen. Nu is het op elke manier een ongelukkig uitgevallen toernooi natuurlijk, maar origineel zou het in Japan zijn geweest, dan hadden we in ieder geval al een Japanse delegatie erbij gehad.

  En ja, op de isu-site staan reacties van bijvoorbeeld Rodriguez en Huang die medailles winnen en daar heel blij mee zijn, omdat ze normaal die kans nooit krijgen. Het is echt niet zo dat alle B schaatsers alleen maar schaatsen om wereld/olympisch kampioen te worden, de meesten weten namelijk toch wel dat dat niet gaat lukken.
  Mjøsaman, Marcel Vos en G1ant vinden dit leuk.
 20. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Zeer sterke tijd voor Canada op de TP mannen. Dit halve B-team waar Bloemen met grote afstand de beste is is nu sneller dan Bloemen + Belchos + Langelaar/Howe in SLC/Calgary.
  upload_2021-12-17_22-41-40.png
  G1ant en EenBrabander vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina