Transfertopic seizoen 2012/2013

Discussie in 'Lange baan' gestart door Danou, 2 mrt 2012.

 1. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Gerritsen heeft natuurlijk een enorme PR waarde. Van alle schaatsers die nu nog rijden is zij commercieel gezien samen met Kramer en Wüst de meest interessante, als ze tenminste in goede vorm is en prijzen wint. Ze heeft veel uitstraling en is daarnaast ook een knappe verschijning. Met Gerritsen in het team zijn de kansen voor Orie op een sponsor gegroeid. Dus al met al doet Orie er denk ik niet slecht aan om haar er weer bij te nemen. 8)
 2. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Het verbaast me ook een beetje dat Van Hemert naar Corendon gaat. Ik dacht dat die altijd wel goed zat met Nauta en Leenstra als teammatties. Maar ik kan het ook wel begrijpen, want nu heeft ze in elk geval een sponsor en haar vooruitgang was de afgelopen jaren ook wat gestagneerd. Nu kan ze met Bruintjes trainen en wellicht een gooi doen naar internationale startbewijzen op de 1000m en 1500m.
 3. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Maar ik geloof niet dat van Deutekom erg veel verdiende bij Control. Dus of Gerritsen moet flink inleveren, of de kosten gaan wel degelijk omhoog voor Orie.
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Floor en Thijsje zijn 500 meterspecialistes, Roxanne en Natasja zijn vooral goed op de 1000. Annouk en Jorien zijn allrounders en Marije en Carlijn zijn nog iets meer echte stayers. Lijkt me een goed achttal.

  Paulien van Deutekom stopt, dus wat dat betreft zou er een plekje vrijkomen. Verder hoop ik dat iedereen kan blijven, want in principe heeft iedereen een redelijk tot goed seizoen gedraaid. Groothuis (2 wereldtitels), Nuis (GWC gewonnen, zilver WK), Jan Smeekens (NR en vrij constant), Janine Smit (WB gehaald), Laurine van Riessen (WB-wedstrijd gewonnen), Diane Valkenburg (zeer constant), Pim Schipper (WK sprint gereden), Ronald Mulder (WK afstanden gereden). En om nou Mark Tuitert uit je ploeg te gooien...

  Overigens wacht ik met spanning af op de toekomst van Team Hart. Marrit Leenstra en Jan van Veen hebben aangekondigd sowieso bij elkaar te blijven en hopelijk is er een sponsor bereid om het team over te nemen. Hopelijk blijft Yvonne Nauta ook, want nu Roxanne naar Corendon is, zijn er nog maar twee vrouwen over in dat team (en alleen maar met mannen trainen is denk ik ook niet ideaal).
 5. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Nieuws: Ze zijn in gesprek met een, volgens Verweij, grote sponsor: http://schaatsen.nl/topsport-langebaan/ ... trouwen-in

  Verder blijkt uit het bericht dat Verweij binnenkort een gesprek heeft met BAM.
 6. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ander nieuws: In de volkskrant van vandaag met Kuiper dat hij al gesprekken heeft gehad met TVM, maar dat zijn toekomst nog niet zeker is.
 7. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Handig trouwens is deze overzichtspagina van schaatsen.nl: http://schaatsen.nl/topsport-langebaan/ ... roverzicht

  Ze zijn ook nog eens helemaal up-to-date, ik geloof niet dat er informatie in dit topic staat dat niet ook op deze overzichtspagina staat. Een mooie aanvulling dus om het overzicht te kunnen houden.
 8. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik heb sterk het vermoeden dat ze ook dit forum als bron gebruiken.

  Wat wel nieuw is:
  Lars Elgersma (blijft bij CBA)

  Ik heb nog nergens gehoord of gelezen dat hij daadwerkelijk op de aanbeiding van Mueller is ingegaan.
 9. Elina

  Elina Well-Known Member

 10. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Haha, ik had exact hetzelfde bericht getyptr, gelukkig kreeg ik een waarschuwing dat er eentje al gepost was.
  Opvallend dat hij naar de marathon gaat. Misschien wordt er geruild met Douwe de Vries? ;)
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Remco Olde Heuvel is 28, maar nooit helemaal doorgebroken naar de top. Als je op dezelfde manier door blijft gaan dan word je over het algemeen niet meer beter. Veel schaatsers die 28 zijn maar nooit zijn doorgebroken stoppen daarom, maar Remco gaat het nog een keer helemaal anders aanpakken. En dat is te prijzen!

  Qua Team Hart: dus Marrit en Koen vormen de kern van het team, maar Koen gaat misschien nog weg. Wat overblijft is dus eigenlijk Marrit Leenstra + Jan van Veen + van alles wat kan blijven/gaan/komen.
 12. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Koen (misschien) weg, waar staat dat?
 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  @Danielle: Nou hij praat met BAM. Kan natuurlijk ook alleen over marathons gaan, maar wie weet...

  Overigens ga ik er vanuit dat er wel een sponsor komt voor een team met Marrit Leenstra erin. Ze lijkt me een van de schaatsers die relatief veel bang-for-the-buck geeft. Ze is nog jong, rijdt over het algemeen veel wedstrijden (sprint én allround), presteert vrij constant (de enige vrouw die alle zeven wereldbekerwedstrijden een topvijfklassering reed) en is gespecialiseerd in twee spannende afstanden waar ze een goede kans maakt op medailles. Bovendien is ze een knappe en intelligente verschijning en heeft ze nog geen grote titels op haar naam (waardoor ze minder geld kan vragen dan bv. Wüst).

  En anders dan kan ze altijd nog in een donkerblauw pak met pompeblêden rond gaan rijden... :?
 14. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Oh, dat is nieuw voor mij. Voor mij wel iets waar ik al eerder aan dacht, en toen werd ik hier bijna uitgelachen ;)
  Ik ben benieuwd. Zelf denk dat hij alleen weg wil als team Hart ophoudt te bestaan.
 15. Elina

  Elina Well-Known Member

  Ik heb zo'n idee dat Team Hart wel blijft bestaan, aangezien het team gesponsord wordt en de schaatsers dus in dienst zijn bij het team en niet bij de sponsor. Ook bij Team Orie is het op die manier geregeld. Het punt alleen bij Team Hart is, is dat ze rijden voor de hartstichting. Wellicht ziet een nieuwe sponsor liever zijn/haar eigen naam op het schaatspak en verdwijnt op die manier Team Hart.

  Lastig verhaal, maar ik hoop dat jullie me begrijpen :D
 16. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Marathon en 1500m lijkt me nu een prima combinatie voor de mass start en dat zou volgend jaar best wel eens op het programma van de WK afstanden kunnen staan . Maar waarom noemt hij dat niet?
 17. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het zou wel heel fijn zijn als er een grote sponsor voor Team Hart komt, dus ik hoop dat dat waar is. Koen bij BAM .... ik zie het niet voor me. Koen is echt zo'n baasje en voor mijn gevoel past dat niet bij mensen als de Bobben.
 18. Joanne

  Joanne Member

 19. Sabine

  Sabine Well-Known Member

 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  Idd heel vervelend. Ik vind het wel heel dapper van haar dat ze zich nu eerst ook helemaal losmaakt van het schaatsen, en alles of niets speelt. Peter Vergouwen is toch dezelfde arts die Sven er weer bovenop heeft gekregen?

Deel Deze Pagina