Transfertopic seizoen 2012/2013

Discussie in 'Lange baan' gestart door Danou, 2 mrt 2012.

 1. dedeut

  dedeut Well-Known Member

 2. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Nee dat begrijp ik dat Orie niet blij is. Zeker als ik lees dat hij ook met Beslist.nl heeft onderhandeld. Tuitert is toch één van de belangrijke mannen van control geweest. Maar ja hij gaat Sjoerd de Vries dus achterna en we weten hoe Sjoerd deze overstap heeft ervaren :D
 3. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Vergeet ook niet dat Tuitert (waarschijnlijk nog meer dan Groothuis) het gezicht van Control was. Hij was dus de troef voor Orie in zijn onderhandelingen met nieuwe sponsors. Tuitert is na Kramer waarschijnlijk de man met de meeste marktwaarde.
 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik kan me wel voorstellen dat Orie zich een beetje genaaid voelt. Was het niet juist Tuitert die destijds zo boos was op Timmer en Co toen die vertrokken. Hij zei toen zelf dat hij dat nooit zou doen en dat hij altijd bij Orie wilde blijven en blablabla. Valt me echt van hem tegen dat hij dit op deze manier doet. In Van Velde krijgt hij trouwens wel een andere wereldcoach, maar of die 2 nou zo goed bij elkaar passen? Ik zie het niet helemaal voor me, maar wie weet.
 5. Kufenwondertje

  Kufenwondertje New Member

  Ik snap zijn beslissing wel.

  Jac Orie is geen God en Mark Tuitert wordt niet jonger en behalve Olympisch goud was hij volgens mij "alleen" Europees Kampioen Allround en Wereldkampioen op de ploegenachtervolging. Hij wordt zo ontzettend gehyped zodat hij die ontbrekende sportieve successen ook leveren moet. En een nieuw team met een nieuwe aanpak (hij was 10 jaar bij Orie...) kunnen dat mogelijk maken.

  Plus, Tuitert heeft zeker een hypotheek te betalen en een gezin die ook onderhoudt wil worden. En ik ben niet zeker of die sponsor echt komt. Orie zei het zelf, hij wil het complete pakket verkopen. Wij gaan zien of dat zou lukken....
  Overigens vind ik Ories uitspraak "als wij geen sponsor vinden is het avontuur commerciele schaatssport mislukt" (of zoiets) ongekend, vertaling: 'als zij ten onder gaan moet idereen dat ook'.

  Conlusie: goed voor Tuitert en een rot dag voor Orie, zeker weten. 1 juli is de deadline voor zijn zoektocht. We gaan zien.
 6. Kufenwondertje

  Kufenwondertje New Member

  Over zijn manier kunnen wij niets zeggen, maar het klinkt niet best...

  Volgens Marianne Timmer (haar biografie) was hij tijdens de contractonderhandelingen in April/Mei 2010 ook tegen de CAO (toen de "dealbreaker" voor Boer, Timmer en Gerritsen) en wilde op deze manier niet doorgaan, maar op de valreep heeft hij toch getekend. Daarna heeft hij wel in publiek deze dingen over de dames gezegd en sindsdien ben ik dag per dag minder Tuitert-fan geworden.
 7. Kufenwondertje

  Kufenwondertje New Member

 8. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Tuitert gaat gewoon voor zeker. De onderhandelingen tussen Beslist en Orie zijn op niets uitgelopen, maar blijkbaar was Tuitert als individuele schaatser voor beslist aantrekkelijk genoeg om mee verder te gaan.
  Voor Tuitert is het nu of nooit. Geen sponsor betekent einde cariére op zijn leeftijd.
 9. soossie

  soossie New Member

  Sta er wel van te kijken dat Tuitert veranderd van ploeg. Als ik dus één transfer niet had verwacht, dan was het deze wel! :?
  Hoop voor de ploeg van jac Orie dat ze binnenkort een goeie nieuwe sponsor hebben!
 10. Elina

  Elina Well-Known Member

  Ik vraag me af in welke mate de nieuwe sponsor Beslist.nl invloed heeft gehad op Mark Tuitert zijn stap naar de ploeg van Van Velde.
  In een interview op telesport.nl http://bcove.me/jdi4wtor gaf dhr Beslist.nl aan dat hij niet degene is die met schaatsers wil onderhandelen, maar dat hij het totaalpakket wilde kopen.
 11. Danou

  Danou Active Member

  Persoonlijk heb ik het idee dat er meer achter zit, dat er iets gebeurd is waarom Tuitert ineens weg wil bij Orie.
 12. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Erg opvallend dit. Las het vanmorgen en zit me toch wel af te vragen wat er misgegaan is.
  Ik vind het op zich een legitieme keuze om te stellen dat je voor je inkomen gaat als je vrouw, kind en huis hebt. Even los van de manier waarop je dat doet natuurlijk.
 13. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Rhian Ket gaat hoe dan ook door met schaatsen, lees ik net.
 14. fnc

  fnc New Member

  http://nos.nl/video/375634-tuitert-ik-w ... -zijn.html

  Interview met Tuitert over z'n overstap naar beslist.nl. Hij wil zich volledig op het schaatsen kunnen richten. En zich niet meer hoeven bezig te houden met randzaken, zoals betrokken zijn bij de zoektocht naar een nieuwe sponsor.
 15. dedeut

  dedeut Well-Known Member

 16. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Mark is ook vooral gehaald als boegbeeld van de nieuwe ploeg in de marketingcampagne van beslist.nl

  Verpalen: “Het was bij Mark onvermijdelijk dat ik een rol zou spelen in de onderhandeling, want we wilden een kopstuk om de komende jaren campagne mee te voeren.” Omdat die campagne vanuit het bedrijf wordt opgezet en niet vanuit de ploeg was de inbreng van Verpalen sowieso nodig. Die wens van Verpalen om Tuitert in een reclamecampagne in te zetten maakt dat hij nu twee contracten heeft. “Hij komt als schaatser in loondienst bij de stichting achter de ploeg, bij iSkate. Hij heeft ook nog een aanvullend contract bij ons, voor zijn portretrecht.”

  (http://www.schaatsen.nl/topsport-langeb ... ant-gedaan)
 17. Monique

  Monique Well-Known Member

  Vrouw kan natuurlijk ook gewoon een baan zoeken, het inkomen hoeft niet per se van de man te komen. Ik denk dat dat niet de belangrijkste drijfveer was, maar dat Tuitert idd baalde van het zoeken naar een sponsor en gewoon lekker met zijn sport bezig wil zijn. Maar ik blijf het krom vinden dat juist hij dit doet terwijl hij de eerste was om met een vingertje naar Timmer enzo te wijzen toen die weg gingen. Practice what you preach, Tuitert!
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Laten we wel zijn: het is diep in mei, de trainingen van de schaatsers zijn alweer begonnen en de eerste NK's bij het inline skaten zijn al geweest. En dan nog is er geen duidelijkheid. Dan vind ik het niet gek dat hij voor zekerheid kiest. Helemaal in deze zeer onzekere tijd waar we maar moeten afwachten wat er morgen weer gebeurd/ voor ons wordt besloten.
 19. Reina85

  Reina85 Member

  Ik vraag me af in hoeverre het feit dat Annette Gerritsen weer terug komt bij Orie hier een rol in speelt?
  O.a. omdat Tuitert destijds toch bepaald niet positief over de manier waarop zij -en anderen- vertrokken.
 20. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik snapte al niet waarom dit ineens op z'n twitter verscheen maar de tweet ervoor bleek te zijn dat beslist maar 1 1500 meter rijder wilde aantrekken en hij daarom niet voor beslist gaat rijden.

Deel Deze Pagina