Transfertopic seizoen 2012/2013

Discussie in 'Lange baan' gestart door Danou, 2 mrt 2012.

 1. farmgirl

  farmgirl New Member

  Heb ergens gelezen dat er bij beslist.nl nog financieel ruimte is voor 1 schaatser.
 2. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Beslist had wel financiele ruimte maar wilde maar 1 1500 meter rijder dus daarom geen Ket bij beslist.nl

  Denis Kuzin wordt geopereerd en zal hierdoor vermoedelijk niet meer terug keren in de schaatssport.

  Verder uit Polen nieuws over de selectie. Zbigniew Brodka, Jan Szymanski, Roland Cieslak, Patryk Wójcik, Adrian Wielgat, Wojciech Baran en Artur Nogal zitten bij de Poolse nationale selectie. Artur Was en Konrad Niedzwiedzki formeel ook maar die trainen zoals bekend, elders. Overigens, Biega is dus definitief eruit. Druszkiewicz zal ook niet meer terugkeren op het hoogste niveau lijkt me. Bij de dames is het team van afgelopen jaar sowieso weer compleet (Ksyt, Czerwonka, Zlotkowska en Wozniak). Of er nog toevoegingen zijn, weet ik niet zeker. Lijkt erop van niet. Bachleda-Curus was vorig jaar op de weg terug maar geen idee hoe het nu ervoor staat. Van de junioren/neo senioren zijn er eigenlijk weinig opvallende namen. Kapruziak maar die is nog wel erg jong. Fudalej lijkt stil te staan.
 3. Myrna

  Myrna Member

 4. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Dat is dan wel een heel ernstige blessure. Dat terwijl hij vorig jaar gewoon het hele seizoen heeft kunnen schaatsen. Wat is er met hem aan de hand?

  Ik vond Kuzin altijd wel een aparte schaatser. Erg laag, hoog zittend, traag weg en toch een vrij goede 1000m en 1500m.
 5. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

  hij had waarschijnlijk op 3 plaatsen zijn schouderblad gebroken..bleek 1 te zijn en iets met t gewrichtskapsel
 6. Kufenwondertje

  Kufenwondertje New Member

  Nu is het juni en de transfer periode is meer of minder afgerond (over sponsors wil ik het hier niet hebben) en ik vraag me nu af hoe het met de licenties zit.

  Afgelopen seizoen hadden (toen) Control en Liga voor een B-licentie gekozen omdat je 125.000€ beter kan uitgeven. TVM was dus het enige "A-team" (wat mij persoonlijk toch echt mishaadge) die ook an de eisen voldeed, minstens 6 schaatsers en een budget van 1 mio € of meer (2010-2011 kreeg Liga ook zonder deze eisen een A-licentie).

  In deze nieuwe seizoen ziet alles iets anders uit. TVM heeft nu maar vijf schaatsers en hebben ook een beperkter budget (weet iemand een cijfer?), de schaatsers van Team Orie moeten iedere dag uitrekenen hoeveel spaargeld ze noch over hebben, hetzelfde geldt voor Team van Veen, en ik denk ook niet echt dat alles tot 1 juli goed gaat komen.

  Beslist.nl en Corendon hebben misschien nu de middelen om een A-licentie aan te vragen (er zijn ook overleggen erorver bij Beslist.nl) en als dan toch niemand een A-licentie aanvraagd zou het toch slim van Liga zijn om het te doen want geld hebben ze darvoor zeker over.

  Wat denken jullie? Gaat dit jaar de KSNB geld verliezen omdat de prijs kwaliteits verhouding van de A-licentie niet klopt?
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  ff voor mijn beeld: wat is het verschil tussen een A-licentie en een B-licentie?
 8. Kufenwondertje

  Kufenwondertje New Member

 9. Danielle

  Danielle Well-Known Member

 10. Mcat

  Mcat Well-Known Member

 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Peter Mueller naar Korea, ben benieuwd hoe dat uitpakt. De toch wat markante Mueller naar een land met een vrij conservatief trainingsregime. Als hij misschien die jonge generatie Koreaanse talenten (die ze zeker bij de dames hebben) een goede mix kan meegeven tussen hard trainen en af en toe ontspannen zou dat wel eens heel gevaarlijk kunnen zijn (denk aan de vele wereldtitels van Lee Kyu-Hyuk).
 12. Joeri

  Joeri New Member

  Misschien is het bericht wel niet waar...
 13. Kirs

  Kirs Member

  Het is wel degelijk waar...op de website van de Koreaanse schaatsbond staat een persbericht...

  Ben er persoonlijk niet blij mee, ben heel benieuwd hoe dit uitpakt inderdaad..
  Het strakke regime daar, keihard trainen (kan Mueller ook dus dat is het probleem niet) maar vooral de manier van trainen zal veranderen verwacht ik. Die lui trainen nu 6 dagen per week en hebben weinig ruimte voor ontspanning..
  Plus ik vind de combinatie zo tegenstrijdig, de over het algemeen introverte Koreanen (KH Lee) daar gelaten en de extraverte, Flamboyante Mueller
 14. Joeri

  Joeri New Member

  KH Lee introvert? Dat valt wel mee hoor..
 15. Joeri

  Joeri New Member

  Zie volgende bericht;
  http://schaatsen.nl/nieuws/2012-06-12-m ... zuid-korea
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Kirs bedoelde juist dat KH Lee de enige niet zo introverte Koreaan is. Volgens mij ook diegene die het beste Engels spreekt.
 17. Kufenwondertje

  Kufenwondertje New Member

 18. Kirs

  Kirs Member

  Ik bedoelde inderdaad dat KH de enige niet introverte persoon is...of hij degene is die het beste Engels spreekt betwijfel ik, de beste daarin is als goed is gestopt...
  Typisch dat Mueller nu weer niet zal gaan...kan overigens het persbericht op de Koreaanse bondsite niet meer terugvinden..
 19. Mcat

  Mcat Well-Known Member

 20. Kufenwondertje

  Kufenwondertje New Member

Deel Deze Pagina