Transfertopic 2024-2025

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 4 mrt 2024.

 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Beune en Leerdam lijken me ook totaal niet bij elkaar passen. Beune lijkt me heel down to earth, en Leerdam is wereldberoemd en heeft Jake Paul als vriend.
 2. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het is de manier waarop. Social media is eigenlijk ook gewoon oude dingen in een nieuw digitaal jasje, maar de manier waarop social media de wereld beïnvloed is wel nieuw natuurlijk. Zonder social media zou Leerdam waarschijnlijk nooit Jake Paul hebben ontmoet en bekend zijn geworden in Amerika, en de manier waarop sponsoring werkt is toch echt behoorlijk anders bij influencers zoals Leerdam vergeleken met ploegen en non-social media individuen. Kjeld Nuis heeft Red Bull als persoonlijke sponsor, maar Red Bull adverteert met Kjeld Nuis, in plaats van dat Nuis Red Bull adverteert op zijn social media accounts.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 3. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Arjan Schouten op twitter:

  Team IKO bevestigt dat ze 'al enkele weken' praten met Jutta Leerdam en haar management. ,,We kennen Jutta goed, weten wat haar drijft en zijn aan elkaar aan het snuffelen of dit een match kan worden", aldus Martin ten Hove. Meer op
  @ADSportwereld
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Het gebeurt zelden, maar ik ben het zowaar oneens met deze interpretatie. Ik vind het vrij standaard management speak voor onderhandelingen die spaaklopen omdat uiteindelijk de salaris-wensen en -eisen te ver uit elkaar lagen, en wellicht ook de verwachtingen vwb. andere verplichtingen en vrijheden. Dat Jumbo de partij is die het heeft afgebroken is niet zo ontzettend gek, zeker niet als ze al zagen aankomen dat ze nooit aan haar eisen konden voldoen, en al helemaal niet als bv. Leerdam zelf weinig tot geen water bij de wijn wilde doen op meerdere vlakken.
  Ik maak eigenlijk nergens uit op dat Kramer/Orie zich zouden storen aan haar manier van leven(?)

  Dat Leerdam opties zal hebben geloof ik best, en ze zal slim genoeg zijn om te weten dat haar commerciele waarde sterk afhangt van haar presteren, ook als ze vioa Jake Paul andere activiteiten gaat ontplooien. Dat olympische goud is daar wel vrij belangrijk voor.

  Anyway, we zullen wel zien.

  Het is wel duidelijk dat momenteel Jumbo in de hoek zit waar de klappen vallen, en dat Kramer zich misschien achter de oren zal krabben waar hij aan begonnen is als commercieel directeur en half-eigenaar van het team. Of hij blijkt zelf toch niet geschiklt als commercieel directeur, dat kan natuurlijk ook.
 5. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Wereldwijde beroemdheid lijkt me wat overtrokken, of je moet bedoelen onder de schaatsfans. Dan wel ja.
  Het is wel zo dat ze sinds haar relatie met Jake Paul wel veel bekender is geworden, alleen niet als schaatser maar als scharrel van.
 6. zorro

  zorro New Member

  Wie moet nu het trainingsmaatje voor Isabel Grevelt worden...?
 7. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Jawel, maar Beune en Leerdam kennen elkaar natuurlijk wel heel erg goed van vroeger, en konden dacht ik altijd prima met elkaar overweg toendertijd. Er is natuurlijk wel het 1 en het ander veranderd in beider levens de afgelopen 5-6 jaar, maar toch.

  Ik heb zelf het vermoden dat Leerdam vooral heel veel vrijheid wil hebben en houden in wat voor contract ze ook tekent, dus vrijheid vwb haar prive-sponsors, commerciele activiteiten, waar en met wie ze traint, etc. Het zou kunnen dat IKO wat meer bereid is om daar ja tegen te zeggen dan Jumbo.
  Asterisk vindt dit leuk.
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Zou Jumbo zich de komende paar jaar meer als soort jeugd opleidingsteam gaan profileren? Er blijven idd wel weinig toppers over zo.....
 9. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Tsja, of Kramer nou op een filmpje in een reclameblok zegt dat hij enesie krijgt van vitamine D pillen of op een filmpje op zijn eigen pagina zegt dat hij enesie krijgt van vitamine D pillen. In beide gevallen is het gewoon een geacteerd filmpje van een bekende Nederlander die iets aanprijst wat ie zelf waarschijnlijk niet gebruikt, of enkel voor de vorm gebruikt. Het grootste verschil zit hem er dan nog in dat op tv de meeste mensen wel doorhebben dat het geacteerd is, terwijl mensen op Instagram er sneller intrappen.

  On topic: Leerdam lijkt me wel redelijk einzelgangerig qua trainen, dus misschien dat een privetrainer als Poltavets voor haar inderdaad ook wel prima is.
 10. Arvid

  Arvid Member

  Volgens mij is Leerdam het wel gewend om met mannen te training want dat deed ze heel vaak bij Jumbo. Misschien achter Stolz aanrijden in de VS? ;)
 11. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Alleen met zijn Oma Pechtold-knotje.;)
 12. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Lijkt me duidelijk: ze gaat in Amerika wonen en richt een schaatsploeg op met Amerikaanse subtop heren.
 13. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Het mooie aan dit alles vind ik vooral:
  iemand leest schaatsnieuws —> gaat meteen naar het forum —> een bericht of 20 in een dik uur, en dat in april!
  Hannah, ZeeKoei, EenBrabander en 9 anderen vinden dit leuk.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik zou een visje uitgooien bij Naomi Verkerk. Veel andere smaken zijn er niet. Helga Drost is er ook nog, maar dat lijkt mij - met alle respect - niet het niveau dat je moet ambiëren. Met Meike Veen en Chloé Hoogendoorn hebben ze nog wel milers over bij de opleidingsploeg.
 15. mi

  mi Well-Known Member

  :D True, meestal zitten wij aardig op 1 lijn…

  en ik speculeer hoor, zeker. De toon van het bericht van Jutta is wel veel neutraler (toe aan andere uitdaging, bedankt iedereen) dan het bericht van Jumbo (heel mooi aanbod gedaan, missen commitment). Tja, het klinkt voor mij alsof Jumbo hier een groter verlies leidt dan Jutta.
 16. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Ze reageert ook op van haar comments waarin iemand zegt ‘totaal ander bericht dan wat Jumbo er zelf uitgooit’, met;
  : ‘damage controle. Heel jammer en respectloos’.

  Nou moet ik zeggen dat ik de kant van JV wellicht nog wel begrijp. Leerdam mag dan wel zo groot zijn in de sport, het is geen garantie (kijk naar afgelopen seizoen) en er gingen wel meer geruchten over dat Leerdam niet lekker in het team lag. Ik zou me ook mateloos ergeren aan die Jake Paul hype. Ze is een grootheid in het schaatsen zeker, maar het is geen Jordon Stolz. Je kan niet als ploeg overal ja op zeggen.

  Ik denk dat ze allebei hun eigen waarheid hebben en daar oprecht in geloven. Maar ik denk wel (afgaande op hoe ik de afgelopen seizoenen naar Leerdam en JV heb gekeken), dat zichzelf in de spiegel aankijken soms voor beide lastig is. Misschien is dit afscheid dus ook voor beide het beste.
 17. Elina

  Elina Well-Known Member

  Het was nog ijskoud op de fiets vanmorgen, met muts en handschoenen...

  Ik weet niet wat Jutta Leerdam gaat doen, maar ik hoop dat ze nog mooie races gaat rijden de komende seizoenen.
  Ze heeft al veel gewonnen, maar ook nog veel niet...
  diploma vindt dit leuk.
 18. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Sponsortechnisch kan Team Jumbo nog wel zwaar weer tegemoet zien zonder uithangborden als Leerdam, maar sportief gezien vind ik het niet eens een slechte keuze. Voor het eerst in jaren wordt er eens gekeken wie er bij de ploeg past en lijkt er wat meer een langetermijnvisie te zijn opgesteld. Ze hebben duidelijk een beeld van hoe een atleet moet functioneren in de ploeg en een vedette die zich volledig terugtrekt en daardoor de cohesie van het team aantast, past daar op dit moment niet in. Zoals IKO al zegt: "Het is haar niet eens om het geld te doen. Ze wil goud in Milaan."

  En volgens Leerdam moet ze daarvoor alle vrijheid hebben om te doen wat ze wil, ook al is dat niet altijd in het belang van de ploeg. Een goede beloning is daar slechts een onderdeel van. Even goede vrienden, maar dan past ze op dit moment gewoon niet bij Jumbo. Dat ze geen zekerheidje is voor gouden medailles bleek afgelopen seizoen wel, dus om daar nou je hele ploeg voor om te gooien...

  Maar Kramer neemt wel een risico, want grote sponsoren happen alleen toe wanneer er succes kan worden verwacht. En naast Grevelt en Wennemars (en misschien Huizinga?) is de spoeling op dit moment vrij dun. Bovendien zijn dat ook niet de kartrekkers die de ploeg voorheen had. Ik vermoed dus ook dat een potentiële nieuwe sponsor niet het budget van Jumbo en Visma zal hebben, maar meer richting IKO zal gaan.

  Op sportief vlak kan dit misschien wel eens goed uitpakken. Met een afgeslankt team kan een hecht collectief worden gesmeed met meer persoonlijke aandacht en begeleiding. Jac Orie is wel een man met een plan, dus ik heb een sterk vermoeden dat deze strategie deels bewust is (al had hij wel verwacht dat ARDJ zou blijven). Hij heeft misschien niet altijd de beste 'people managing skills', maar met minder mensen is dat misschien ook minder van belang. En als de resultaten komen, dan wordt het zoeken van sponsoren ook wat makkelijker.
  mi vindt dit leuk.
 19. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik na de berichtgeving van Leerdam's reactie ook wel een beetje de indruk krijg dat Jumbo/Kramer wat zurig heeft gereageerd omdat Leerdam zelf misschien niet verder wilde met Jumbo. Jumbo is er qua imago wel aan gelegen om te doen overkomen dat het vooral zijzelf waren die de gesprekken hebben stopgezet.

  Past ook eigenlijk wel bij het totale gebrek aan wat voor bericht dan ook over het vertrek van ARDJ, die na vele jaren met prachtige resultaten samen nog niet eens een beadnkje op social media kon krijgen.
  Het komt allemaal wel wat rancuneus over zo. Het zou te makkelijk zijn om Kramer daar de schuld van te geven, maar de PR afdeling van Jumbo lijkt me niet optimaal te funcitoneren.
 20. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Al dit gepraat over de schaatsers maakt mij al weer helemaal zin hebben in volgend seizoen (ok dat had ik al, ik heb in de afgelopen maand diverse nieuwe statistiekenlijsten gemaakt).
  ZeeKoei, HaagscheBluf, Duif en 2 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina