Transfertopic 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 26 feb 2019.

 1. mi

  mi Well-Known Member

  Toch vraag ik me nog steeds af hoe het nou zat met het insta-berichtje van Lotte over Odlo toen ze in Collalbo zaten? Ze hadden jassen aan met logo en vervolgens werd die foto verwijderd en dezelfde foto mét dezelfde jassen maar zonder Odlo logo erop?
  En nu zijn ze (gelukkig!) toch sponsor! Snappie?
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja beetje vreemd, misschien te vroeg bekend gemaakt? Soms maken sponsoren hele duidelijke afspraken over wanneer zo'n samenwerking bekent wordt gemaakt, omdat dit dan qua exposure getimed kan worden. Alle kanalen kunnen dan gelijktijdig een samenwerking bekent maken, vaak wordt dit dan wel opgepikt door de pers. Kan zijn dat Lotte haar bericht had klaargezet op Insta en ze de tijd van plaatsing verkeerd had ingesteld. Veel gesponsorde berichten worden een paar dagen voor plaatsing klaargezet met een standaard tekst, zodat ze precies op het goede moment worden gepubliceerd, maar die tijd instellen wil nog wel eens fout gaan.
  G1ant vindt dit leuk.
 3. mi

  mi Well-Known Member

  Ireen of Esmee plaatste die foto tegelijk? En haalde em ook weer weg. En daarna is er geen ruchtbaarheid meer aan gegeven. Dus ik snap em nog steeds niet.
 4. sysya

  sysya Well-Known Member

  Alledrie hebben niks meer op Insta staan qua sponsor post dus misschien was het uberhaupt niet de bedoeling om er een sponsor post van te maken. Dit doen ze meestal wel, maar misschien wilde Odlo dat niet, maar wilde ze gewoon getagd worden in reguliere posts. Sommige sponsoren willen niet het gemaakte van een sponsor bericht, maar willen minder opvallend als merk gewoon alleen met een logo in beeld verschijnen. Uiteindelijk bereik je meer met een sporter die in elke foto een jas aan heeft met logo, maar dat niet specifiek benoemt dan een sporter die 1 keer een bericht plaatst die overduidelijk gesponsord is. Zeker nu sponsor berichten steeds vaker voor komen, volgers nemen deze berichten een stuk minder serieus (en de berichten worden een stuk minder gedeeld en geliked). Kun je beter een foto hebben die 10.000 keer geliked wordt zonder dat dit een specifiek sponsor bericht is (maar waar jou product wel in te zien is) dan een foto met sponsor bericht die 2000 keer geliked wordt.
  Camila vindt dit leuk.
 5. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 6. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 7. sysya

  sysya Well-Known Member

 8. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

 9. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 10. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Dan is alleen Otterspeer dus nog over. Als beide partijen daar ook nog overeenstemming bereiken dan blijft Jumbo-visma ongewijzigd.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Denk dat er volgend jaar wel flinke veranderingen gaan komen. Jumbo zal neem ik aan wel doorgaan tot in ieder geval de spelen (hoewel dit nog niet bevestigd is), maar elke schaatser heeft nog een eenjarig contract (behalve dus Otterspeer maar dat zal dan nog wel komen denk ik). Er is geen enkele schaatser in die ploeg al zeker van een contract in 2020, dat is toch bijzonder in een team met 8 wereld en/of olympisch kampioenen inclusief Roest, Nuis en ADJ.
 12. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ben trouwens benieuwd wanneer we wat gaan horen van de andere ploegen
  Bij Jumbo is het wachten op Otterspeer en wie weet Krol met zijn geflirt met Reggeborgh
  Bij TalentNED hebben Bosker, Visser en Wust komend jaar nog een contract, alle anderen hebben dat niet, ik hoop eigenlijk een beetje dat de ploeg bij elkaar blijft, lijkt samen goed te werken.
  Easyjet is helemaal een vraagteken omdat nog niet eens bekend is of de sponsor wel doorgaat (ergens denk ik van wel anders hadden we het nu denk ik wel gehoord), alle schaatsers hebben dus ook nog geen contract voor volgend jaar.
  Reggeborgh Ntab is daar de grootste naam met een aflopend contract, dit geldt verder voor Dijs, Schipper en Jorritsma
  Iko is een beetje een warboel van schaatsers, maar volgens mij heeft alleen Ter Mors daar echt zekerheid met een contract, de anderen hebben volgens mij niet eens een contract.
  Gewest Friesland moet uitkijken dat het niet leegloopt met de goede prestaties van dit jaar, Wijfje zie ik wel naar Easyjet gaan (als ze doorgaan), verder zijn de Neeling, Kok en Beuling interessant voor de commerciele ploegen, zeker voor die laatste twee zou dit mooi zijn aangezien zij zover ik weet nog geen A status hebben en dus deels zelf betalen om te mogen trainen.
  Als laatste hebben we dan nog Koen Verweij die schijnbaar wilde plannen heeft voor een eigen ploeg, op zich zijn er dus genoeg schaatsers die evt in zijn ploeg (als deze er komt) kunnen rijden aangezien er genoeg zijn met een aflopend contract of geen contract.

  Het kan dus een flinke transfer zomer worden, zeker als de ploeg van Verweij er komt.
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik ben toch wel benieuwd of Bosker nog een mannelijk trainingsmaatje gaat vinden van een niveau waar hij wat aan heeft.
 14. sysya

  sysya Well-Known Member

  Tja de vraag is wie, de enige mannelijke schaatsers van zijn niveau rijden onderhand bij Jumbo, het is armoe bij de mannelijke jeugd, hij heeft een trainingsmaat nodig die 1,46 en 6,15 kan rijden op laagland, vind die maar eens.
 15. Duif

  Duif Well-Known Member

  Jan Blokhuijsen ? Al is het om hem ook heel stil. Trainde afgelopen jaar wel in Iko kleding als ik het goed heb, maar heeft daar geen contract. Of toch Koen Verweij. Andere kandidaten van niveau zijn er in Nederland niet meer.
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Niet meer... we hebben Kramer, Roest, Bosker, Douwe en in potentie ook Blokhuijsen en Verweij. Het is niet zo alsof mensen die 1:46 en 6:15 rijden vijf jaar geleden aan bomen groeiden.
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ze zijn er wel, maar ze zitten eigenlijk allemaal al bij een andere ploeg, iemand van Jumbo gaat daar echt niet vrijwillig weg, Blokhuisen zou kunnen als hij tenminste weer op niveau komt heeft natuurlijk al wel eerder met Bosker getraind. Verweij lijkt mij niet, die heeft de afgelopen 4 jaar op de 5km niet onder de 6,23 gereden richt zich ook veel meer op 1000 en 1500 meter.

  Het is ook niet zozeer armoe in het algemeen, maar wel bij de mannelijke jonkies, zeker als je dat vergelijkt met de vrouwen. Je hebt Bosker en Roest en verder loopt alles tegen of in de 30
  Duif vindt dit leuk.
 18. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Voor de transfermarkt is het wellicht afwachten wat de bekende namen doen, voordat de kleine namen plekjes kunnen invullen. Thomas Krol, Daidai Ntab en Jutta Leerdam zijn (buiten Easyjet) de grootste namen die een transfer kunnen maken.

  Gaat Thomas Krol naar naar Reggeborgh, dan betekent dat wat voor het budget om Pim Schipper & co aan boord te houden. Kan/wil Jumbo Thomas Krol behouden en Jutta Leerdam halen, dan moet Hein Otterspeer ergens anders onderdak zien te vinden. Anders kan hij wellicht gewoon blijven.
 19. sysya

  sysya Well-Known Member

  Maar waarom zou Leerdam naar Jumbo gaan? Ze heeft daar niemand om mee te trainen, bij Iko heeft ze de Jong en ter Mors die zich allebei ook op de sprint richten. Lijkt mij logischer dat ze een paar privé sponsoren vindt die haar salaris betalen bij Iko. Of Jumbo moet nog een sprintster binnen halen, maar dan is eigenlijk alleen de Jong een optie want de Neeling gaat echt niet terug naar Jumbo, Smit is niet van het zelfde niveau op de 1000m en de jonge talenten zitten nog te ver af van Leerdam. Het zou kunnen, de Jong heeft tenslotte ook geen contract, maar ik denk niet dat Jumbo voor beide gaat betalen.

  Dai Dai tekent denk ik wel bij, zijn enige andere optie is eigenlijk Jumbo, maar qua sprint is hij dan denk ik beter af waar hij nu zit.
 20. mi

  mi Well-Known Member

  Onverwachte wending: Kars Jansman tekent voor 2 jaar bij JV (en is daarmee de eerste met een contract voorbij 2020!)
  Laatst bewerkt: 2 apr 2019

Deel Deze Pagina