Transfer topic 2015/2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door frederica, 6 feb 2015.

 1. Koen

  Koen Well-Known Member

 2. proeme

  proeme Well-Known Member

 3. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Dat zie ik wel gebeuren. Ook denk ik dat ze qua dames nog Wijfje en misschien een buitenlandse aantrekken. Richardson? Dan heb je wel een mooi team, denk ik zo.
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik zie dat je het woord "bijstandsniveau" erg letterlijk opvat, maar heeft iemand hier eigenlijk enig idee wat Richardson daadwerkelijk betaald krijgt door Clafis?
  Voor zover ik lees, heeft alleen Bergsma dat woord gebruikt, maar laten we eerlijk zijn, het zou niet de eerste keer zijn dat topsporters een onrealistisch idee hebben over bijstands-niveau en enorm overschatten wat je krijgt in de bijstand....

  Kijk, als Richardson laten we zeggen 30-35k per jaar krijgt, dan is dat inderdaad wel erg laag voor een absolute topsporter, maar bijstandsniveau is het natuurlijk zeker niet.

  Let wel, ik weet niet wat ze verdient, maar ik zou er niet klakkeloos vanuit gaan dat "bijstandsniveau" hier ook daadwerkelijk 70% van het minimumloon inhoudt..

  Ik ben het dan ook vooral met @De Keizer eens dat we dit vnl. als een soort onderhandelingstactiek moeten zien.
 5. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Tja, het zou best kunnen gebeuren dat er gepoogd wordt Wust binnen te halen bij Lotto-Jumbo. Met Gerritsen, Valkenburg, vRiessen en zeker Groothuis weg komt er qua geld behoorlijk wat ruimte zou je denken. Lekker weer Bij Kramer en WOH in de ploeg, dat zal haar best wel aanspreken! Nog een goede vrouw, vooral Wijfje zou een goede zijn.
 6. Elina

  Elina Well-Known Member

  Van Hemert, Wüst, Wijfje en De Neeling een mooie damesploeg voor Orie.
  Maar wie gaan er dan bij Team Drukwerkdeal / iSkate allround rijden?

  Valkenburg misschien naar Team Corendon?
  Annette Gerritsen naar Team Afterpay?
 7. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik snap niet waarom een team Stefan Groothuis contracteert. Hij was natuurlijk een groot schaatser, maar zijn toekomstperspectief is vrij beperkt. Hij had het dit seizoen al lastig om zich te plaatsen voor internationale wedstrijden. Gezien zijn leeftijd gaat hij het alleen maar lastiger krijgen en het lijkt me ook niet iemand om nog naar de spelen van 2018 toe te werken.

  In dat licht vind ik het wel logisch dat Lotto-Jumbo afscheid neemt van heel wat rijdsters. Ik snap alleen niet waarom Roxanne van Hemert wel mag blijven. Ze heeft het vaak al heel moeilijk om zich incidenteel voor de World Cup te plaatsen.

  Ik neem aan dat Annette Gerritsen vooral is gecontracteerd omdat zij dankzij haar uitstraling altijd wel publiciteit weet te genereren.
 8. Monique

  Monique Well-Known Member

  Bij gebrek aan Kemkers zou ik Wüst graag naar Orie zien gaan. Trouwens ook als Kemkers wel beschikbaar zou zijn. Ik denk dat die ploeg alles heeft wat Ireen nodig heeft.
 9. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Bij het nieuwe team drukwerkdeal.nl van iSkate zou Rutger Thijssen de trainer worden en kan Wüst haar eigen ploeg bepalen.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Aan het begin van het jaar had ik al het idee dat LottoNL Jumbo niet alleen maar de opvolger van Brand Loyalty en Activia was, maar ook wel een beetje het gevoel dat het ook de officieuze opvolger van TVM was (ook mede dankzij de zwart-met-felgekleurde tenues). Als de meeste Activia-dames en Groothuis het team verlaten en Wüst weer zou aansluiten dan hebben we echt TVM 2.0
  Sidekick vindt dit leuk.
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Verweij er ook nog bij en klaar is Kees (Jac) :D

  Of Wust gaat idd haar eigen team samenstellen (bijv. met Verweij) bij drukwerkdeal.nl, waarbij het wellicht waarschijnlijker is dat Kemkers op de achtergrond betrokken blijft dan wanneer ze onder Orie komt te zitten...

  Ik weet niet of Wust er wel zo op zit te wachten zelf haar ploeg samen te stellen, ik zie haar echt zo weer het oude vertrouwde opzoeken bij Kramer en WOH.
 12. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Mooie combi met Antoinette de Jong erbij, want die zal wel niet meer bij Clafis blijven. Ik verwacht eerder Ireen bij Orie dan Kemkers terug, maar zal er ook niet van staan te kijken als Kemkers toch terug komt.


  www.passion-for-skating.com
 13. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Ireen zoek blijkbaar naar iets vertrouwd, ze moet weer zelfvertrouwen terugkrijgen. Ik denk namelijk dat het momenteel allemaal gewoon echt even fout zin in haar koppie :)
  Dus als Gerard niet terugkomt in het schaatsen (wat ik echt wel kan begrijpen, na zoveel jaren in het schaatsen ben je gewoon toe aan een nieuw avontuur), dan wil ze denk ik weer terug naar haar oude ploeggenoten.
 14. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member  Als je je afvraagt waarom iemand Groothuis contracteert kan je je ook afvragen waarom iemand Oldeheuvel contracteert , die beste man brengt er jaar in jaar uit niets van terecht maar schaatst nog steeds vrolijk mee

  Waarom moet Annette ophoepelen maar mag Oldeheuvel blijven?

  Voor Annette is het onderhand wel einde oefening geworden. Die is helaas de laatste jaren een schim van zichzelf en het begint een treurig verhaal te worden en ach met die publiciteit die zij zou genereren valt het ook wel mee. In elk interview met haar wordt aangehaald dat zij de 'ex van' is . Als je het daar van moet hebben om interessant te zijn / blijven voor de media dan kan je er net zo goed mee stoppen

  Bovendien is er geen ploeg meer waar zij in past
 15. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  wust naar Lotto zou wel de te gemakkelijke weg zijn...alsof je niet zonder Sven & co kunt ( Svennie heeft niet op jou gewacht..had meteen zijn overstap van TVM naar Lotto geregeld).
  Zo'n grote schaatster..moet gewoon een eigen team hebben. Dat zou mooi zijn.
 16. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Team Lottto-Jumbo NL voert gesprekken met Patrick Roest, Sanneke de Neeling en Melissa Wijfje.
 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Goede vraag over WOH. Ik denk in zijn geval: Als je maatje van Sven bent...het heeft zo zijn voordelen. Want op prestatie gezien is gewoon 3x niks met WOH.
 18. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Het heeft zeker zo zijn voordelen om het ...maatje van onze Svennieboy te zijn .
  De enige reden waarom OH nog steeds zijn rondjes rijdt is omdat Sven blijkbaar een grenzeloos vertrouwen in hem heeft en hem koste wat het kost aan boord wil houden.

  Waarom de sponsor daar intrapt is mij een raadsel?

  Op zich is het een kunst op zich, om 10 jaar met de Grote Meester te mogen trainen en er dan nog geen sikkepit beter van te worden,
  hij is veel lief en te zacht en te aardig en te dienend om ooit door te breken.

  De Perfecte knecht maar dan had hij beter wielrenner kunnen worden

  Leuk om de 1e WCs op het podium te staan, maar was hij toen het om de knikkers ging?

  Het was mooi dat hij tenminste nog goud haalde op de TP maar het had op zijn afstand de 1500 moeten gebeuren en op de ek/ wk allround maar daar heb ik hem nergens gezien

  Na 10 jaar voor spek en bonen meegereden te hebben, mag je (of andere je vrouw) toch eindelijk wel eens je conclusies gaan trekken

  En helaas geldt voor Annette op dit moment hetzelfde
  Rondje27 9 vindt dit leuk.
 19. jaap

  jaap Active Member

  Over Wüst geproken, stop met mauwen, dus gaat ze naar Clafis! Lekker de beuk erin.
  Mooie combi met Jillert, 4x de Stelvio op fietsen. Dat wordt een nieuwe Wüst.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 20. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Heb je zelf wel eens geschaatst?? Naat dat iemand goed is voor de sfeer in de ploeg zijn er ook soms rijders die heel stabiel zijn qua techniek en waar als jezelf je timing wat kwijt bent maar een paar rondjes achter hoeft te rijden en het gevoel is weer terug.
  Zou zomaar kunnen zijn dat WOH ook die taak heeft bij Sven.
  Naast dat hij toch redelijk veel TV exposure heeft gerkegen met NK's, WC's etc etc DAAR kijkt een sponsor na...
  Dat zelfde gold ook voor Gerritsen... maar die presteerde er helemaal niets bij...

Deel Deze Pagina