Tour de France 2020 discussietopic

Discussie in 'Wielrennen' gestart door SprintMaster, 30 aug 2020.

 1. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Dood of de gladiolen betekent in de meeste gevallen 99% kans op falen en 1% kans op succes. De niveauverschillen in het wielrennen zijn bergop momenteel gewoon klein. Dat betekent dat de klassementstoppers al een serieuze inspanning aan het doen zijn als de meesterknechten op kop rijden. Voor het publiek lijkt dat dan op 'wachten' of 'verdedigen', maar ik denk dat de klassementsrenners die daar met hartslag 180 aan het knokken zijn daar wel anders over denken.

  Contador als aanvallende renners bestempelen is ook niet heel fair voor de concurrentie. Contador had ook gewoon vaak de beste benen van het hele stel. Als Uran en Yates de benen van Contador hadden gehad, hadden ze ook een demarrage geplaatst. Maar demarreren is vrij lastig als je al tegen je maximum zit. Kijk Alaphilippe maar terug aan de voet van de Peyresourde. Aanvallen en twee minuten later geparkeerd staan. Dat was niet eens dood of de gladiolen, maar gewoon sportieve zelfmoord.
  Nogevendit vindt dit leuk.
 2. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Klopt helemaal. We zien dan "de aanvallen" ook bijna niet van de mensen in de toptien, maar meestal de 2e man van een ploeg.
  Of zo'n eigenlijk best wel doorzichtige coupe van mensen vooruit sturen, en dan op de voorlaatste col aanvallen waarna je minstens nog een ploeggenoot over hebt.
  Daarom passen verwijten naar de voltallige top10 mijns inziens niet.
  Alleen JV had wél tal van mogelijkheden, reden bij momenten nog met zes man bij de eerste dertig. Dan had je toch wat kunnen doen. Zeker als je bedenkt, dat dat niet alleen had gehoeven. Je had ook partners in crime actief kunnen zoeken, of wat passiever in zo'n aanval kunnen tegenkomen.
 3. eddy

  eddy Well-Known Member

  Inderdaad JV heeft niet gespeeld met hun eigen klassementsrenners om de tegenstanders uit de tent te lokken en alleen met de troef Roglic gespeeld..........,
  Roglic zijn tijdrit verliep dus minder, als er daarna nog 4 bergetappes waren geweest, ja ja dat was misschien alles nog goed gekomen.........
  In ieder geval Pogacar heeft in ieder geval indruk gemaakt!!!!! en is de terechte tourwinnaar.
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Oh, dit is allemaal waar, en dat weet ik ook wel, maar mijn punt blijft staan dat ik liever renners het risico tot "sportieve zelfmoord" (laten we zeggen, uit de top-10 wegvallen) zie nemen dan consolideren van een plek 5 of 6. En dat laatste is toch echt wel een ding geworden. Dat reken ik overigens de renners zelf niet aan hoor, want dat komt meestal meer vanuit de ploegleiding.
  Vwb Contador ben ik het niet helemaal eens. Bij hem zitten er ook jaren bij, zeker aan het eind van zijn carriere, waar hij juist niet meer de beste benen had en toch (vaak tevergeefs) aan bleef vallen.
  Nogevendit vindt dit leuk.
 5. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik snap je beredenering, maar ik kijk er toch wat anders tegenaan. Dat Contador in de laatste jaren veel aanvalt vanuit slechte positie heeft ook met status te maken. Wat stelt een 5e plaats nog voor als je al allerlei grote rondes hebt gewonnen? Dat is toch wat anders dan bijvoorbeeld de situatie van Porte. Die staat 5e met zicht op podium, voor hem een unieke kans.

  Risico nemen om te kunnen winnen is mooi. Maar er is een verschil tussen risico nemen terwijl je echt gelooft dat je kan winnen, en het even voor het peloton uitrijden voor de bühne.

  Tot slot denk ik dat er veel geromantiseerde wielervolgers zijn die clichés uit de kast halen zoals 'de beste renner wint vaak niet'. Als je de historie erop naslaat wint in de Tour de France toch negen uit 10 keer gewoon de beste renner in koers.
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik ga mijn woorden hier moeten terugnemen. In principe herhaalt hij zijn prestatie van vorig jaar, met nog een kansje op een strikte verbetering als hij zaterdag Küng, Vingegaard, Van Aert en Bisseger van zich afhoudt...
  strawbale, eddy en fudd vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina