Tour de France 2020 discussietopic

Discussie in 'Wielrennen' gestart door SprintMaster, 30 aug 2020.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Vanmorgen vroeg ik me af of Pogacar precies 58 seconden zou kunnen winnen op Roglic zodat we eindelijk eens een strijdetappe konden krijgen naar de Champs-Elysées. Nou, hij won veel meer. Die stoelpunt heeft het zwaar gehad deze namiddag.

  Tom en Wout ook nog allebei een supertijdrit. En dan passeert Porte nog Lopez ook. Tjonge.
  Koen en Nogevendit vinden dit leuk.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Ergens vind ik het wel mooi dat het controlerende wielrennen niet wint vandaag. Pogacar heeft veel meer alleen moeten doen en een paar keer lef getoond. En vandaag ging hij weg in de wetenschap dat hij de beste tijdrijder van Slovenie is. En dat heeft hij laten zien ook...
  Man man man, wat is sport toch soms heerlijk om naar te kijken! Ook als een NLs team helaas verliest. Volgend jaar met Tom en Steven dan maar?
  Koen, Nogevendit en EenBrabander vinden dit leuk.
 3. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Tja, en grouppe naar de meet rijden alsof het geel in beton gegoten zit.
  Boertje vindt dit leuk.
 4. Boertje

  Boertje Active Member

  Fraaie ontknoping van deze tot nu toe saaie tour. Saaie tour vanwege het gecontroleerde fietsen.
  Jammer dat dat in vorige jaren niet eens een keer is gebeurd.
 5. eddy

  eddy Well-Known Member

  Pogacar, Geel+Wit+Bergtrui, als hij misschien nog met de sprints meegedaan had ook nog de groene trui, wat een superprestatie!!!!!
  Jammer dat de combinatietrui niet meer bestaat.........
  Jammer voor Jumbo, maar ook daar hadden ze deze mooie tijdritprestatie niet verwacht. En alleen alles op Roglic gezet in de voorgaande etappes...........
 6. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Dat hebben ze speciaal zo gedaan omdat ivm de coronamaatregelen niet teveel mensen op het podium mogen in Parijs.
  Eelco vindt dit leuk.
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Toch wel raar dat je op je 21e de Tour wint, met drie etappezeges en winst in twee nevenklassementen. Hoe ga je dat ooit nog evenaren laat staan verbeteren? Misschien wint Pogacar nog wel een paar grote koersen, grote rondes misschien zelfs, maar met drie etappes en twee nevenklassementen? Nee, dat gaat hem nooit meer lukken...
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Toch wel raar als je op je 20e wereldkampioen allround wordt met een wereldrecord in Thialf en later dat seizoen nog drie wereldtitels afstanden wint met twee wereldrecords. Dat is toch niet te evenaren?
  proeme en mi vinden dit leuk.
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het is wel druk met al die wonderkinderen die iedereen in hun begin twintiger jaren wegrijden: Bernal, Pogacar, Evenepoel.
  eddy en Nogevendit vinden dit leuk.
 10. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Dat wordt nog dringen als die allemaal zoals o.a Michel Wuijst voorspelt vijf keer de Tour moeten kunnen winnen.
 11. mi

  mi Well-Known Member

  Groot voordeel van die wonderkinderen is wel dat we daarmee hopelijk wat strijd gaan zien de komende jaren!
  Als Roglic niet voor een NLs team had gereden en Pogacar niet had gedaan wat hij gedaan heeft was deze tour de boeken in gegaan als de saaiste in vele vele jaren.
  Hopelijk krijgen alle begin twintigers een serieuze ploeg mee die hun mouwen opstropen en krijgen we wat titanengevechten!
  Gisteren smaakt wel naar meer wat mij betreft.
  Boertje vindt dit leuk.
 12. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  In de schaduw van de tijdrit van de drie Jumbo-coryfeeën en de strijd om het geel kwijnde de prestatie van Richie Porte helemaal weg.
  Reed eenzelfde tijd als de luid bewierrookte Dumoulin, en pakte daarmee de derde plaats.
  Met (ik moest het opzoeken) zijn eerste podium in een grote ronde, en dat op zijn 35e, terwijl iedereen weet dat je rond je 21/22e op je sterkst bent.
  Na talloze winsten in kleinere ronden, en evenzovaak pech, valpartijen en verkeerde waaiers in de grote ronden,dan nu eindelijk prijs.
  2 x Parijs-Nice, 2x de Tour Down Under, Romandië, Catalonië, Zwitserland en ontelbare keren genoemd door de specialisten van het Schaatsforumwielerspel, dan nu eindelijk prijs.
  Hij liet er zelfs de geboorte van zijn dochter Eloise voor schieten. Nou ja, om daar bij te zijn dan, die dochter ging daar niet op wachten natuurlijk.
  Mooi dat het nu toch gelukt is.
  eddy, proeme, Koen en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 13. Boertje

  Boertje Active Member

  Mee eens, tot aan de tijdrit een saaie tour.
 14. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  We zullen misschien een verschillende tour gezien hebben, maar ik vond hem persoonlijk 1 van de meest interessante in vele jaren, ook voor de tijdrit al. En nee, niet omdat het erop leek dat TJV zou winnen, maar vanwege de prachtige aanvalsoverwinningen, vrij evenwichtige kracht in de top-10 (velen zaten nog vlak bij elkaar tot de tijdrit) en het kraken van enkele toppers. En wat van het man-tegen-man gevecht tussen Roglic en Pogacar voor de tweede plaats achter Lopez? Pogacar die achterop lag, weer bijna in het wiel kwam en toch net niet terugkwam bij Roglic? Mooi man!

  Het enige wat me niet zo beviel was het veel te afwachtende rijden van de toppers tijdens de bergritten. Zeker dit jaar was het zo dat er eigenlijk niet aangevallen werd tot de laatste paar kilometer, en zelfs dan heb ik praktisch geen aanval gezien van een Bernal (eerste 2 weken), Quintana, Landa, Uran, Porte.

  Overigens wordt het ploeg vs. eenling verhaal wel erg overdreven. Pogacar heeft juist veel voordeel gehad aan de TJV ploeg, en TJV heeft geen enkele serieuze poging gewaagd om als ploeg Pogacar aan te vallen en meer tijd te pakken. En dat is de doodsteeek geweest voor TJV, dat ze de minuut voorsprong schijnbaar als voldoende beschouwden.
  mi en fudd vinden dit leuk.
 15. Boertje

  Boertje Active Member

  Juist dat afwachtende van die toppers, voortdurend kijken en in slagorde naar de streep rijden is voor mij een saaie tour.
  De ritten met Alaphilippe, Hirschi, Martinez, Kämna, Kragh Andersen waren fijne onderbrekingen. Leuk, maar qua klassement hebben ze geen invloed. Van die ritten heb ik genoten. Maar overall blijft er in mijn geheugen een saaie tour achter.
 16. mi

  mi Well-Known Member

  Precies dat. Zeker waren er mooie ontsnappingen en overwinningen hoor. En de tijdrit was episch! Maar ik heb ook best wat zogenaamd belangrijke etappes voor het klassement zitten wachten tot de toppers het zouden beslechten en dat gebeurde (op die 15 sec na) eigenlijk steeds niet. Ik wachtte op de spierballentaal in de bergen die uitbleef.
 17. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De twee besten in koers waren gedurende de hele Tour vrijwel gelijkwaardig, de rest was een niveautje minder. Het is dan gewoon moeilijk om tijd te pakken op elkaar. Je kunt een Dumoulin dus ook niet tactisch inzetten want die wordt net zo hard door Pogacar terug gepakt. Denk trouwens dat Roglic nog wel wat last had van die val in de Dauphiné maar dat zullen ze niet als excuus aanvoeren.

  Tuurlijk denkt men dat die bijna minuut genoeg is. Sla de laatste tijdritten er maar op na van de Tour. Meestal is het verschil tussen de nummer 1 en 2 van het AK gewoon klein, zelfs tussen Froome en anti tijdrijder Bardet in 2016 was het maar 42 sec op een half uur. Je moet tot 2013 terug gaan om een groter verschil tussen de nummer 1 en 2 van het AK in de tijdrit te vinden dan dit jaar: Froome/ klimmer Quintana was 1:11 op 50 minuten. Dan over het verschil waarmee Pogacar won: je moet tot 2014 terug gaan om een groter verschil te vinden. Toen won Tony Martin, maar die was toen al jarenlang een wereldtopper, van coming man Dumoulin met 1:39 op meer dan een uur.
 18. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Maar Bennett en Kuss had je veel beter uit kunnen spelen in de bergritten. Nu fietsten die maar wat mee, als van Aert van kop af ging waren zij ook al murw.
  Zit zo iemand in de kopgroep, met 3, 4 minuten voorsprong op de top van de voorlaatste klim, dan heb je tal van mogelijkheden.
  En dan kun je juist ook Dumoulin uitspelen, dan moeten anderen daar achteraan rijden.

  We moeten er denk ik wel blij mee zijn dat deze manier van rijden, die eigenlijk heel a-typisch is voor het wielrennen maar geboren werd in een ander era,
  nu in de prak is gereden. Fietsen gaat nog altijd het gemakkelijkst als je niet voorop rijdt.
 19. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Volgens mij zijn we het allemaal hier wel redelijk eens. Ik denk ook niet dat het gelukt was, maar ik had wel graag iets willen zien van een poging, maar TJV leek de kleine voorsprong wel genoeg te vinden. ZOals je zegt gezien verschillen in tijdritten de afgelopen jaren was dat wel logisch. Tja gegokt en verloren.

  Eigenlijk viel het me vooral tegen dat er in de rest van de top-10 niks geprobeerd werd. Tuurlijk, misschien konden ze het gewoon niet, maar we weten allemaal dat zeker in de afgelopen 10 jaar vaak gekozen wordt voor het verdedigen van een top-10 plek in het klassement in plaats van de dood of de gladiolen voor een nog iets hogere klassering met als risico dat je naar beneden tuimelt in het klassement. EN vooral dat laatste vind ik persoonlijk erg jammer. Vandaar dat ik Contador altijd graag zag fietsen, van hem wist je iig dat hij zich nooit zou neerleggen bij simpelweg consolideren van plek 4 of zo.
  eddy en mi vinden dit leuk.
 20. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Landa heeft het een hele etappe lang geprobeerd, maar toen het hele spel echt op de wagen kwam, nam JV eenvoudig de regie over.
  Verder zaten er een paar in de toptien die dit zagen als een teken wat hun vermoeden al bevestigde: daar was geen fietsen tegen. Om zich vervolgens te richten op de derde plaatsNee, de aanval viel niet meer uit die top3 te verwachten.
  Guillaume martin is ook eens meegeslopen met een ontsnapping, maar werd subiet tot de orde geroepen.
  Vanuit die echelons is het niet gemakkelijk mee te gaan.

Deel Deze Pagina