Teamonderdelen en MS 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 13 mrt 2022.

 1. mi

  mi Well-Known Member

  Eens. Ik ken Hospes niet genoeg om over hem een oordeel te vellen. Maar de vereisten voor deze functie zijn wezenlijk anders dan voor een teamcoach.
  Verbindend, visie, daadkracht, draagvlak creeren en nog wel wat meer algemene management en kantoorjungle termen zijn essentieel naast het hebben van kennis van de valbeweging en snappen hoe deze onderdelen an sich werken.
  G1ant vindt dit leuk.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Het is de vraag of hij deze baan zelf ambieert hoor. Het blijft een ondankbare taak en dat zal niet snel veranderen (het is niet eens zeker of de KNSB wel een nieuwe bondscoach wil). Maar Hospes wil parttime blijven coachen en genoeg tijd overhouden voor zijn gezin. Dan past deze baan in hoofdlijnen wel. Zeker in het voorjaar en in de zomer. Wat hij op anderen in ieder geval voor heeft is dat de samenwerking tussen Hospes en zijn schaatsers enerzijds en de commerciƫle ploegen anderzijds bij de teamonderdelen altijd constructief is geweest. Lotte van Beek en Melissa Wijfje waren altijd beschikbaar voor de TP (en die laatste werkte ook steeds goed samen met Schouten en Anema op de mass start) en indien een schaatser van het Gewest nodig was voor de Team Sprint, dan stonden zij er ook. Daarnaast de nodige samenwerkingsverbanden opgebouwd tussen zijn langebaanteams en verschillende marathonteams. Het viel mij tevens op hoe zijn pupillen altijd 'eenvoudig' bij andere, vaak concurrerende, teams konden aansluiten in het buitenland. Onlangs Sanne in 't Hof nog bij Zaanlander in Peking. 'Common decency' zou je zeggen, maar dat manoeuvreren tussen teambelangen is zo eenvoudig nog niet (zie Leerdam die onlangs aangaf niet bij andere ploegen te kunnen aansluiten in Peking). Verder ligt hij ook wel erg goed in de schaatswereld - bovenal bij de andere coaches. Bovendien vind ik het een goed teken dat hij in betrekkelijk korte tijd steeds een diepe band weet op te bouwen met schaatsers als Van Beek, Wijfje, In 't Hof etc. Dat is wel een eigenschap (naast betrouwbaarheid en deskundigheid) die je zoekt in iemand die mogelijkerwijs teams moet bouwen van individuen uit concurrerende ploegen.
  Laatst bewerkt: 1 apr 2022
  G1ant vindt dit leuk.
 3. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Hebben we al een bondscoach? Of een overbruggingsplan?
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Geen idee. Ik verwacht er dezer dagen wel nieuws over eigenlijk. Zou toch handig zijn als we de zomer in kunnen met duidelijkheid en trainingsgroepjes. Misschien dat men toch voor ''anarchie'' kiest en de teams onderling laat opdraaien voor de teamonderdelen.

  Dan krijg je zoiets:
  TP Dames: Zaanlander (Schouten, Groenewoud, Wijfje en Dul)
  TP Heren: Reggeborgh (Roest, Bosker, Nuis, Ramler, Hollaar)
  MS Dames: Zaanlander (Schouten, Groenewoud, Wijfje, Dul, Verweij)
  MS Heren: chaos. Je kunt hier zat potentiƫle teams samenstellen van dezelfde kleur (JV = Bergsma + Huizinga/Visser/Wennemars) (Reggeborgh= Bart & Evert Hoolwerf, of Nuis & Ramler), maar een combinatie van rijders uit verschillende teams ligt qua klasse toch voor de hand (ik wil Bergsma + Nuis wel eens zien).

  Klinkt eigenlijk ook niet verkeerd. Daarnaast kan het geen kwaad om Bergsma wat minder vaak in de internationale wedstrijden te laten rijden (zodat hij niet continu de koers hoeft te dragen). Het is wat dat betreft hopen dat er nog een goede aanvaller opstaat die Bergsma op den duur kan opvolgen. Misschien dat een Yves Vergeer het zou kunnen, maar die lijkt nog iets te groen (al was hij zeer sterk op het NK Mass Start vorig seizoen). Een Ramler zou het ook moeten kunnen. Heeft een snelle sprint, maar ik denk dat een vrijere rol hem beter zou liggen.
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  zeker als het aan Nuis ligt: https://nos.nl/artikel/2430892-nuis...26-wil-ook-graag-ploegenachtervolging-trainen
 6. mi

  mi Well-Known Member

  Marcel Vos vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina