Teamonderdelen en MS 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 13 mrt 2022.

 1. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  En daarom blijft het altijd zo op theekransjes- (of inmiddels koffiecorner) niveau hangen. En is het zo bloedirritant als daarvoor ritten moeten wijken. Helaas was het Youtube kanaal geblokt dit weekend en moest je dus wel bij de NOS kijken. Zondag heb ik het zonder geluid gedaan. Dat scheelde een boel ergernis: de gebrekkige geluidsmixage en het continue geblunder van Herbert Dijkstra.
  Eagle, VorstM en MAB vinden dit leuk.
 2. MAB

  MAB Active Member

  Ja ik vind dat ook jammer, ik vind schaatsen hartstikke leuk maar voor wat interessante analyses kan je beter hier zijn want van de NOS komt het niet.
 3. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  De NOS heeft er wel een handje van wat conservatief te zijn vwb analyses. De laatste jaren begint het een klein beetje te komen, m.n. via Tuitert en een beetje Wennemars, maar nog steeds worden nieuwe technieken nauwelijks gebruikt. Hetzelfde geldt voor wielrennen.

  ALs je eens de kans hebt, kijk eens via VPN naar de tour de france uitzendingen op NBC sports (Peacock). Erg sterk in elkaar gezet, prima analyses met CHris horner en Christian Vandevelde waarbij ze vaak gebruik maken van nieuwere 'holografische' technologie (ik weet wel dat het niet echt holografisch is maar ik weet niet wat de goede term is). Die hebben echt heel goed gekeken naar hoe NL en Belgie het al heel lang deden qua camera-werk/directie, en hebben daarop voortborduurt door de analyses veel moderner te maken dan in de Benelux.
  MAB en G1ant vinden dit leuk.
 4. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Nou, nog eentje dan, en ook weer on-topic. De beroerde manier waarop die team-onderdelen in beeld zijn (omdat er maar 1 team in beeld is, mis je steeds de helft). Is in het stadion trouwens ook zo. Daar kun je ook niet beide ploegen tegelijk volgen.
  Zeker bij de teamsprint zou het veel logischer zijn om alle teams apart te laten starten. Qua tijdsbeslag maakt dat een paar minuten uit, en het is voor de veiligheid ook een stuk beter!

  En waarom tonen ze bij de massastart niet consequent bij elke doorkomst de volledige volgorde en de tijdsverschillen in een kolommetje rechts of links? Zoals je dat bij de formule 1 ziet. En zeker bij de finish. Dan weet je namelijk meteen redelijk zeker wie welke plek heeft behaald. De eindsprints worden meestal niet adequaat in beeld gebracht, zeker niet wat achter de winnaar gebeurt, dus dat zou al heel erg helpen.
  Bij de resultatenservice van Inzell geven ze wel elke ronde live die doorkomsttijden door. Daarmee kun je -zonder beelden- zelfs veel beter volgen wat er aan de hand is (oh, Pechstein is proberen uit te lopen ) dan bij de huidige tv-uitzendingen.
  chicagodude en mhp1988 vinden dit leuk.
 5. Welke ritten heeft de gemiddelde kijker moeten missen dit weekend wat een enorme irritatiebron moet zijn geweest?
 6. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Unk, als er IETS is waar ik Nederlanders sterk in vind is dat net die directe (sport)journalistiek waarin er redelijk rechttoe rechtaan kritische vragen gesteld worden.
 7. zopie

  zopie Active Member

  Verwachten we niet te veel van de analisten? Als niet-technische kijker die wel wat leren wil, verwacht ik vooral dat de analisten uitleggen waarom iemand wel of niet goed schaatst. Ik heb niet zo'n behoefte aan de mening van de analisten over de samenstelling van de TP. Althans niet tijdens de uitzending.
 8. mi

  mi Well-Known Member

  Weet je wát we nodig hebben? SI! Elke avond tijdens grote toernooien ‘Schaatsen Inside’. Henry Schut met wisselende gasten die de talk of the town bespreekt!
 9. Duif

  Duif Well-Known Member

  Nederlandse TV is vooral gericht op mevrouw van Zetten uit Tiel en niet op sportgekken die van ieder detail op de hoogte willen zijn. Het moet niet te diep gaan, maar vooral luchtig en leuk blijven. Dat merk je niet alleen bij schaatsen, maar ook bij wielrennen en de grote zwem en atletiek evenementen. En zelfs voetbalwedstrijden worden niet diepgravend geanalyseerd. Al komt dat ook door de vele reclameblokken.
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  En dat is ook logisch, want NOS sport is zo algemeen als je het kunt krijgen in Nederland. De algemene uitzending vind ik prima, maar een apart programma dat er dieper op ingaat zou ik wel leuk vinden. De vraag is of dat financieel te verantwoorden is.

Deel Deze Pagina