Teamonderdelen en MS 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 13 mrt 2022.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  klopt, je kunt niet met alleen deze 3 dames door.

  Maar het resultaat laat zien dat er getraind moet worden en de opmerking van Beune maakt ook wel duidelijk hoe de dames die wél op de training komen denken over de dames die niet komen (wie dat dan ook mogen zijn. Iedereen kijkt natuurlijk snel naar ARDJ maar wellicht zijn er meer?)
  G1ant en Duif vinden dit leuk.
 2. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Een terecht punt vooral over Schouten, denk dat over 3 jaar de kinderwens wel al sterker zal zijn dan leven voor het schaatsen.
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  Dat zou best kunnen en ik denk ook dat Schouten nog hoopt op een ouderwetse winter met natuurijs en een aantal “klassiekers” om daarna te stoppen.
  Er zullen best nog van die winters komen, maar voor haar zal dat dan binnen één of twee jaar moeten zijn.
 4. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik verwacht dat Schouten de volgende Spelen zeker gaat halen. Daarna nog een paar jaar marathonnen, geen verre reizen meer.
  G1ant vindt dit leuk.
 5. Thijs1410

  Thijs1410 Member

  Aan Schouten werd in een interview gevraagd: Waarom ze dit seizoen niet aan alternatieve elfstedentocht meedeed. Hier antwoordde ze op dat ze nu nog kan winnen op de langebaan en dat ze ook nog aan marathon wedstrijden kan meedoen als ze ouder is. Dat wil wel zeggen dat ze voorlopig nog niet van plan is om te stoppen
  G1ant vindt dit leuk.
 6. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Wie zegt dat ze überhaupt een kinderwens heeft?
  Danielle en G1ant vinden dit leuk.
 7. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Een gevoel dat ik bij haar heb.. niks wiskundig.
 8. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Hier heb je wel een punt, vind ik. De commentatoren hebben die rol niet, maar van de analisten en de schrijvende pers mag je wel wat meer verwachten, vind ik. Probleem is dat de analisten vaak nog veel lijntjes met de rijders en coaches hebben. De schaatswereld is klein. Schaatsers zijn vaak ook nog maar kort gestopt. Ik had graag de oprechte mening van Wüst over het dossier ploegenachtervolging vrouwen (de rol van ARDJ, maar ook die van team van Anema door de jaren heen) gehoord, maar dat durft ze niet aan. Misschien begrijpelijk, maar wel jammer.

  De schrijvende journalisten zitten er vaak toch net nét niet genoeg in, heb ik het gevoel. Doen meestal ook nog andere sporten. Je hebt in het schaatsen geen schrijvende journalisten zoals Willem Vissers en Sjoerd Mossou in het voetbal en op tv heb je niemand zoals de Sporza-mensen in het wielrennen, of bijvoorbeeld Olav Mol in de F1. Mensen die alles weten en die een groot deel daarvan ook durven te zeggen.

  Maalderink is daar ook niet de juiste persoon voor. Hoewel hij in het interview met Ritsma uiteindelijk wel vroeg of ARDJ vanwege Calgary was gepasseerd. Was volgens Ritsma niet het geval.

  Robbert de Rijk krijgt bij de NOS een steeds grotere rol. Die weet wel echt van de hoed en de rand. Hopelijk fluistert hij zijn collega's steeds vaker wat in.

  Of ze moeten hier meer meelezen? :)

  Een echt goede schaatspodcast met mensen vanuit het wereldje die veel durven te zeggen, dat zou ook wel een stap voorwaarts zijn. Maar is daar genoeg publiek voor?
  mi en Duif vinden dit leuk.
 9. MAB

  MAB Active Member

  Probleem is dat de mensen bij de NOS totaal niet objectief zijn, zij willen vrienden van de schaatsers zijn en geen journalisten. Het is jammer dat je vaak niet de echte waarheid hoort.
 10. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Dit lijkt me erg ongenuanceerd, maar ik snap je punt. Wie willen we dan zien? Wie zou goed zijn als schaatsanalist omdat ie de ins en outs kent en niet bang is om op tenen te gaan staan. Bart Veldkamp?
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  probleem is ook dat de NOS en het succes van hun schaatsuitzendingen voor een vrij behoorlijk deel afhankelijk is van toegang tot schaatsers en coaches, waardoor er altijd tot op zekere hoogte een echt scherp kritische benadering achterwege blijft.
 12. MAB

  MAB Active Member

  Nou.. ik zag iemand van de NOS sámen met het Nederlandse begeleidingsteam bij de scheidsrechters staan vrijdag na de vrouwen ploegenachtervolging. Stel je eens voor dat Joep Schreuder tijdens een voetbalwedstrijd samen met een coach tegen een scheidsrechter loopt te lullen. dat kan toch niet?
  Ja Bart durfde altijd wel te zeggen waar het op staat. De analisten van nu hebben soms nog echte lijntjes met de schaatsers van nu dus die kunnen misschien niet alles zeggen. Ireen zit bij een schaatsteam, Erben's zoon zit bij het grootste team dus die zal ook niet alles zeggen vermoed ik. Dus het is wel moeilijk om iemand te vinden denk ik.
  G1ant en chicagodude vinden dit leuk.
 13. mi

  mi Well-Known Member

  Nee, want die is te mopperig en schopperig van zichzelf. Ik heb tijdens de spelen erg genoten van Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam. Dat was qua schaatsen natuurlijk een gelegenheidsduo, maar (mede doordat Hidde net de Zaanlander-docu had gemaakt) zaten ze er wel echt in. Maar ja, die zijn weer naar de mannen en vrouwen op 2 wielen terug natuurlijk.
  G1ant en chicagodude vinden dit leuk.
 14. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member


  Ik had dan ook veel hoop vwb de podcast met Veldkamp en van den burg, 2 schaatsers met uitgesproken (en niet per se overeenkomende) meningen, die intussen al ver van huidige schaatsers afstaan.

  helaas bleef het in de praktijk erg oppervlakkig en teveel ouwejongens krentenbrood, en viel het me wat tegen, ook leken ze zelf als schaats fan wat te weinig aandacht aan schaatsen te hebben besteed de afgelopen 10-15 jaar om echt diepgaand commentaar te kunnen geven. Vooral Veldkamp leek zich zo weinig ingelaten te hebben met professioneel schaatsen de afgelopen jaren dat het op gegeven moment lastig wordt om te kunnen praten over de huidige perikelen
  G1ant vindt dit leuk.
 15. MAB

  MAB Active Member

  Klopt maar dat vind ik ook typisch Nederlands, nooit kritisch zijn omdat anders mensen niet meer willen komen en op hun teentjes getrapt zijn. Niet alleen bij sport maar ook bijvoorbeeld in de politiek zie je dat. Maar dat is een andere discussie.
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dit is een goed punt. Als de NOS Antoinette de Jong als een bitch die nooit komt opdagen bij trainingen voor de TP wegzet (mocht dat echt waar zijn) dan zal ze minder snel interviews gaan geven en in de interviews die ze wel geeft een stuk minder zeggen.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  mwoa, wonend in de VS kan ik wel zeggen dat het hier exact hetzelfde is, ik denk niet dat er iets specifiek Nederlands aan is.
 18. MAB

  MAB Active Member

  Maar als dat de waarheid is, dan is dat toch gewoon zo? Daar moet Antoinette toch ook gewoon realistisch in zijn? En daarbij hoeft ze natuurlijk niet als bitch weggezet te worden maar gewoon als iemand die een andere keuze maakt en daar moet ze dan zelf ook gewoon eerlijk over zijn.
 19. MAB

  MAB Active Member

  Ja klopt, dat wilde ik nog zeggen. Maar ik kijk ook wel eens buitenlandse talkshows en daar gaat het er echt anders aan toe en die accepteren dat ook. Gewoon een gezonde en scherpe discussie.
 20. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  mja, maar je weet zelf ook wel dat zeer veel mensen niet gediend zijn van kritiek, zelfs niet als die misschien terecht is. En dan heb ik het nog niet eens over degenen die het vanuit hun oogpunt helemaal niet eens zijn met kritiek. en Dan is het vrij makkelijk om gewoon te zeggen dat je bv niet meer met de NOS praat.

  Hier in de VS is het ook overduidelijk hoe tv uitzendingen qua sport dat het altijd gezellig moet zijn met sporters. Echt kritische vragen komen doorgaans alleen van schrijvende pers die niet afhankelijk is van sporters die voor een camera willen verschijnen

  edit: voor niet-sportspecifieke talkshows is het anders omdat die niet afhankelijk zijn van gasten die steeds terug willen keren. Hoewel ook wat dat betreft er in de VS maar bar weinig zijn die kritisch door durven te vragen. Over NL talkshows kan ik niks zinnigs zeggen, al zolang niet gezien
  G1ant vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina