Subforum Algemeen

Discussie in 'Over het forum' gestart door leenstrafan, 20 mrt 2010.

?

Moet er een subforum over algemene onderwerpen komen?

 1. Ja, meerdere.

  1 stem(men)
  4,5%
 2. Ja, ééntje.

  12 stem(men)
  54,5%
 3. Nee.

  7 stem(men)
  31,8%
 4. Nee en dan verlaat ik Schaatsforum.

  1 stem(men)
  4,5%
 5. Weet niet/geen mening.

  1 stem(men)
  4,5%
 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Volgens mij hebben de meeste fora op internet naast allerlei forumspecifieke subfora ook een algemeen forum. Hier niet. We hebben wel een Schaatscafé, maar daar gaat het toch om randzaken. Het gevolg is dat mensen hier de uitslag van Milaan-SanRemo en PSV-Twente in het topic over het WK allround gaan vermelden.

  Is het een idee om een apart subforum te maken om over niet-schaatsonderwerpen te praten? Andere sporten (wielrennen, voetbal, tennis, maar ook skeeleren en shorttrack) en misschien zelfs totaal andere dingen (politiek, maatschappij, kunst en cultuur)? Het nadeel zou zijn dat het Schaatsforum zou verwateren tot een Algemeen Forum met toevallig wat topics over schaatsen.

  Gewoon ter indicatie even een polletje erbij, hoewel uiteindelijk Sjoerd en zijn kompanen de knoop moeten doorhakken. Je kan je stem herzien.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind het wel leuk om over andere dingen te praten hier. Uiteraard blijft dit een schaatsforum en zal dat altijd de hoofdmoot moeten blijven, maar een beetje ouwehoeren met mensen die je van dit forum "kent" is best heel leuk.
 3. casselt

  casselt New Member

  mee eens, maar dit kan dan toch gewoon hit het schaatscafe?
 4. Lindekh

  Lindekh Member

  In principe staat er bij het schaatscafé als omschrijving; alles wat zijdelings met schaatsen te maken heeft. Dat vind ik ook wel goed omdat je daar dan wel dingen over schaatsen kan vinden, maar toch wat meer uit het "roddelcircuit".

  Dus wel met de stelling eens. Het lijkt me op zich wel leuk om een beetje te kunnen kletsen, maar wel streng gemodereerd omdat er anders misschien ook mensen komen om alleen gezellig te kletsen over bijzaken ipv over schaatsen. :)
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Dit kan je een beetje ondervangen door het (net als het schaatscafé) alleen geregistreerde gebruikers te laten lezen.
 6. Lindekh

  Lindekh Member

  Dat lijkt me inderdaad een goed idee! :) Niet over nagedacht, maar dat is wel een goede oplossing.
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Eentje voor andere sporten lijkt me wel goed.
 8. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik had laatst een poll geopend in het schaatscafé met de vraag op wie je zou stemmen. Die werd toen verwijderd met als reden dat "er vervelende nevendiscussies gaan ontstaan over politiek die de sfeer en het doel van het forum niet ten goede komen". Ik ben het hier wel mee eens. Hetzelfde zou kunnen gelden als je andere sporten erbij haalt. Voor je het weet heb je een vervelende ajax-psv discussie (dat hoeft natuurlijk niet vervelend te zijn, maar kan het wel worden).

  Aan de ene kant heb ik dus wel behoefte aan topics over andere zaken, aan de andere kant denk ik dat het misschien inderdaad het verstandigst is wanneer we het gewoon bij schaatsen houden. Aan weer de andere kant heb ik wel vertrouwen in mijn mede-schaatsforummers, dus misschien dat het niet zoveel kwaad kan. Met andere woorden, ik stem op "weet ik niet/geen mening"
 9. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  wat sommige andere fora ook doen is dat je eerst een X aantal zinnige posts in het hoofdgedeelte geplaatst moet hebben en dan pas in andere gedeelte kan komen.. dus als men mee post in het schaatsen dat men daarna toegang krijgt tot de rest..
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het gevaar hiervan is dat mensen nog meer onzinnige berichten zonder wezenlijke inhoud gaan plaatsen in de topics over de actuele schaatstoernooien enzo.
 11. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Ik heb mij aangemeld voor dit forum, omdat het over schaatsen gaat. Uitslagen van voetbalwedstrijden bekijken, meepraten over politiek, het wereldgebeuren, e.d. kan ik op een ander manier doen. Graag dit forum voor/over schaatsen houden, het heet niet voor niets schaatsforum toch?
 12. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik zelf wil het graag bij het schaatsen houden op dit forum, daar draait het ook lekker op dus waarom veranderen? ;)
 13. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Mee eens. :)
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het zal natuurlijk ook niet verplicht worden om mee te doen in de algemene topics! :eek:

  Maar ik denk altijd maar zo, peilen of er behoefte aan is kan geen kwaad toch?
 15. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  en wat als de mensen van dit forum het met elkaar ook voer ander onderwerpen willen hebben...
 16. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Dan kan je dat evt. in het cafe doen.

  Let wel op dat wij als moderators toch moeten proberen alles in goede banen te leiden. Dat is al werk genoeg als jullie het alleen maar over schaatsen en alles wat er bij hoort hebben.
 17. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Als jullie moderaters er bij willen hebben dan wil ik dat best doen. Ik lees toch ongeveer alles, in ieder geval in het lange baan forum.

  Verder vind ik een algemeen forum wel leuk, al denk ik dat het ook in het café zou kunnen als daar wat meer onderwerpen worden toegelaten.
 18. casselt

  casselt New Member

  ik vind ook dat er niet te veel ' niet schaats' berichten worde gepost maar een paar moeten kunnen!
 19. Edwin

  Edwin Active Member

  +1 Het heet niet voor niets www.schaatsforum.nl. Naast marathon zou er ook een subforum Shorttrack kunnen komen. Aankomend seizoen is het EK Allround in Heerenveen. Daardoor zal de sport (nog) meer aandacht in Nederland krijgen dus zou daarvoor wel een subforum kunnen komen.

  Dan beginnen ze maar een eigen forum en/of gaan ze PBen, msnen, Twitteren, smsen, bellen, meeten, weet ik veel ;)
 20. Sjoerd

  Sjoerd Active Member

  We hebben het voorstel in het team ' besproken'. We zijn niet direct een voorstander van een algemeen forum. In het verleden hebben we wel eens met 'ontsporingen' te maken gehad.

  Om toch wat tegemoet te komen aan het voorstel het ik de omschrijving van het schaatscafe wat aangepast en noem ik naast schaatsen ook 'aanverwante' sporten.
  Dat betekent dat topics over skeeleren, wielrennen e.d. ook welkom zijn. We kijken of dit werkt anders gaan we het nog eens bekijken.

Deel Deze Pagina