Sporters van het jaar 2016

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 24 apr 2016.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  @het eerste: als wiskundige zou ik een wiskundige formule mooi moeten vinden. Maar nee, in dit geval niet. Blijkbaar ben ik daar toch een te emotioneel man voor.

  @het tweede: ik denk dat Dumoulin mij dan verslaat ;)
  Maar je legt prima het verschil uit. Precies waarom ik zei "ik begrijp het verschil". Maar dat neemt niet weg dat ook een autocoureur een enorme inspanning moet leveren en dus echt wel met topsport bezig is.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  F1 is zeker topsport en je moet een bereconditie én een super concentratievermogen hebben om überhaupt een race uit te rijden, laat staan te winnen. Ze gaan met snelheden van meer dan 300 km/uur en zelfs in de bochten gaat het nog een stuk harder dan je hier op de snelweg mag. Daar word je bekaf van.
  jaap en Bastiaan83 vinden dit leuk.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  als je de rest van het veld hetzelfde laat, dan denk ik dat Wehrlein een kans maakt. Die ziet er wel uit alsof hij wat met een auto kan. Ik denk echter ook dat Haryanto het aflegt tegen de Ferrari's en Red Bull's op basis van kwaliteit van de coureur.

  Maar ja, ik zou het experiment wel interessant vinden. Zal helaas nooit gebeuren...
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  dat is natuurlijk onzin. Bij Poels zeggen we ook niet "slechts 1 wedstrijd". Een GP winnen is in de F1 bijna het hoogst haalbare (kampioenschap winnen is hoger en de GP van Monaco heeft door de historie wat meer aanzien dan de rest)


  uiteraard hoop ik ook op Spelen die dusdanig succesvol zijn dat we deze overwinning van Verstappen weer vergeten ;)
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Formule 1 is een combi van een goede coureur zijn en een goede auto hebben. En die twee hebben een verband met elkaar, omdat hoe beter een coureur is, hoe geliefder hij is bij de snelle auto teams. Als Max nog een paar wedstrijden op het podium komt dan zal Mercedes vroeg of laat hem in willen lijven. Precies waarom hij van Toro Rosso naar Red Bull is gepromoveerd. Uiteindelijk kan je dus zeggen dat de beste coureur wereldkampioen wordt.

  Overigens speelt bij mij de emotie ook altijd een grote rol. Ik had dat destijds ook bij Gerard van Velde en Dan Jansen. Ik zou het ook hebben als Sven straks toch nog goud op de 10 op de OS haalt. En heb het nu met Verstappen. Zoals Olav Mol het beleefde, voelde ik het ook.
  jaap vindt dit leuk.
 6. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Dus talent telt niet bij de F1?
  Je vergeet dat Max zonder zijn talent nooit in een Red Bull zou hebben gezeten en echt niet iedereen/iedere coureur zou het resultaat behaald hebben dat Max heeft behaald. Ja een goede auto is belangrijk maar de coureur is net zo belangrijk. Toen Berger en Alesi bij Ferrari zaten reden ze nog geen deuk in een pakje boter maar toen Schumacher bij Ferrari kwam werden ze opeens een paar keer wereldkampioen. Dus dat alleen de auto het doet is onzin, het talent van de coureur heeft net zo goed een flink aandeel in het geheel.
  Verder vergeet je ook nog even dat de Ferrari's op dit moment toch iets beter zijn dan de Red Bull's dus volgens jouw beredenering zou een Ferrari hebben moeten winnen en niet een Red Bull.
 7. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Laten we dan eerst maar afwachten welke prestaties er dit jaar van alle sporters nog gaan komen, kunnen we dan op deze discussie terugkomen :)
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Bij Poels zeg ik ook zeker wel "slechts één wedstrijd", zeker gezien de manier waarop hij hem won. Alleen LBL is niet voldoende, zoals ook alleen PR niet voldoende was.

  Voorlopig zijn er wmb nog geen prestaties die echt een sportman van het jaar waardig zijn (wellicht Kramer, maar die lijkt me kansloos omdat het voor hem niet bijzonder was en de concurrentie voor hem mager is). Is ook niet vreemd, het is pas mei. Voor de meeste zomersporten moeten de belangrijke wedstrijden nog komen en de OS is natuurlijk het hoogtepunt.

  En voor de mensen die de prestatie van Verstappen wel goed genoeg noemen: stel dat hij de rest van het jaar geen top 10 meer rijdt, dan is deze ene race toch gewoon niet voldoende? Mensen die Verstappen nu al de titel willen geven gaan er volgens mij vanuit dat hij de rest van het jaar ook regelmatig podium gaat rijden, dat is nog helemaal niet zeker.

  Ik heb gister Verschuren met de snelste tijd naar de finale van het ek zwemmen op de 100m vrij zien gaan. Stel dat hij Olympisch kampioen wordt, dan winnen 'we' toch weer één van de koningsnummers van de OS.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  diezelfde racer X kwam vorig jaar met een niet-zo-beste auto toch een paar keer goed voorin, bijna op het podium. En zet mij in de beste auto, maar dan win ik echt niet (dat hoeven we niet te proberen, dat weten we zo ook wel).

  dus nee, het ligt niet alleen maar aan de auto
  JohnZero vindt dit leuk.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik zeg ook niet dat het nu al vergeven moet worden. Zoals ik wel zei: ik hoop dat de OS zo succesvol worden dat we Verstappen allemaal weer vergeten.
  Neemt niet weg dat Max iets historisch heeft neergezet, iets wat nog nooit een Nederlander gepresteerd heeft (sterker nog: helemaal niemand won ooit op zo'n jonge leeftijd al een GP). Dat is op zijn minst een nominatie waard. Dat durf ik wel nu al te beweren.
  Bastiaan83 vindt dit leuk.
 11. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Inderdaad. Iedereen is het er over eens dat Mercedes momenteel de beste auto heeft. Maar dat betekent niet dat je dan ook automatisch de snelste van het veld bent. Rosberg en Hamilton zijn top rijders, maar de reserve rijders/ test rijders rijden altijd een stuk langzamer. Natuurlijk is een goede auto belangrijk, maar als je geen talent hebt, geen goede coureur bent, win je niet.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  overigens zat Wehrlein vandaag in de Mercedes op de testdag. Maarja, testdag zegt niet veel...
 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Testdag is een beetje als een trainingstijd in het schaatsen waarbij mijn motto altijd is "een goede tijd zegt zeker iets, een slechte tijd kan aan zoveel dingen liggen en hoeft dus niets te betekenen".
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Sebastiaan Verschuren werd net Europees kampioen 200 meter vrije slag langebaan. Dat maakt hem nog geen kandidaat vooralsnog, maar wel iemand die we in Rio in de gaten moeten houden; in Londen was hij al vijfde, maar nu heeft hij de smaak te pakken.
 15. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Sabastiaan Verschuren werd inderdaad in Londen 5de, dat was echter wel op de 100 meter vrije slag. Op de 200 meter vrije slag, waar hij nu de Europese titel op heeft behaald, haalde hij de finale niet. Vorig jaar bij het wk, werd hij 5de op die afstand.

  De 100 meter vrije slag, zoals eerder al gezegd: 5de in Londen. Vorig jaar bij het wk vloog hij eruit in de halve finale.

  Misschien dat een medaille voor hem mogelijk is in Rio, maar als we heel realistisch zijn, wordt het wel heel lastig.

  Maar we laten ons graag verrassen ;)
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Verschuren net naar de halve finale op de 100m, titel inderdaad op de 200m. Hij moet alleen nog wel even die limiet op de 100m zwemmen, anders gaat hij op die afstand niet eens naar Rio.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  Verschuren gaat die 100m echt niet winnen. Is zijn start te zwak voor. Op de 200m kan hij dat goedmaken, de 100m is te kort.
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Verschuren 2e op de 100m, met de olympische limiet. Mogen ze nog 5 meter verder, dan wint Verschuren.
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Wel apart dat de olympische limiet zo scherp gesteld staat dat op het Europees kampioenschap slechts drie mannen die limiet zwemmen. Dan hoeven ze in Rio straks geen voorrondes te houden, kunnen ze meteen met de (halve) finale beginnen.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat was de Nederlandse limiet, niet de internationale, als je de enige van je land bent op de 100m vrij ben je wat betreft de internationale limiet al welkom met een 50.70. Met twee of meer deelnemers 48.99. Maar Nederland wil alleen zwemmers sturen die waarschijnlijk ook minimaal de finale halen.
  leenstrafan vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina