Selectie Olympische Spelen

Discussie in 'Lange baan' gestart door G1ant, 30 dec 2017.

?

Wie van de drie?

 1. Blokhuijsen. Roest kan de TP net zo goed rijden.

  5 stem(men)
  12,2%
 2. Roest. Is nu eenmaal nummer 10. En genoeg alternatieven op de 1500.

  3 stem(men)
  7,3%
 3. Krol. Als Verbij de 1000 rijdt in zijn plek zijn we zelfs sterker.

  33 stem(men)
  80,5%
 1. tkwouter

  tkwouter Active Member

  Misschien omdat Kramer toen zelf geen real kans voor NL zag op goud (of zelfs en medaille) in Korea - zeker niet samen met Bergsma of Stroetinga. Hij wist toen niet dat Koen zo goed terug zou komen. Misschien heeft Koen wel heel hard gewerkt om Kramer te overtuigen dat ze samen en real kans maken op en medaille. Who knows, maar het hoeft zeker niet altijd zo negatief.
  Laatst bewerkt: 2 jan 2018
  Monique en Hakkie2 vinden dit leuk.
 2. Taiphon

  Taiphon Member

  Na een 5km, een 10km, en op dezelfde dag als de 1500m?

  Geen idee.

  Maar het feit, dat hij ook de team pursuit oversloeg geeft misschien een aanwijzing...
  tkwouter, Hakkie2 en Monique vinden dit leuk.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 4. Monique

  Monique Well-Known Member

 5. tkwouter

  tkwouter Active Member

  Kramer zegt dat het ook voor hem en verassing was, dat hij de MS rijdt. Zij ook dat Koen zeker de kopman is.
 6. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Het dichtst in de buurt komt de selectie van Thomas Dekker voor olympische tijdrit. Hij was nog belofte en had bij de elites volgens mij alleen nog maar een koppeltijdrit gereden. Werd ook geen succes.

  Maar mij hoef je niet te overtuigen. Ben het er helemaal mee eens dat het een ridicule beslissing is. Maar wel een die Kuiper mag nemen, vind ik.
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Heb je een link?


  Als Kramer het echt niet had verwacht (en dat niet acteert) zou het ook kunnen zijn dat Anema gewoon heeft gezegd: of 2 van mij, of helemaal geen. Zou wel wat voor hem zijn. En dat zou ook verklaren waarom hij gister niet stond te briesen voor de camera.
  G1ant vindt dit leuk.
 8. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Het ging mij niet per se om jouw post. Die citeerde ik ook niet. Er waren andere posts over kwalificeren voor de massastart.

  Verder is het kwalificatiesysteem in het schaatsen zo dat die topklassering niet nodig is voor NOCNSF. Annouk van der Weijden reed ruim vier jaar geleden voor het laatst een internationale 5km. Schulting of Leerdam hadden zich kunnen plaatsen zonder een internationale wedstrijd te hebben gereden.

  Die regel mag van mij inderdaad wel ingevoerd worden. Al zitten daar wel wat praktische bezwaren aan.
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Het praktische bezwaar is met name dat Nederland bij schaatsen teveel schaatsers heeft die die gebruikelijke top 8 of tweemaal top 16 kunnen halen. Dat maakt het NK weer een te belangrijke kwalificatie en pieken dus te belangrijk. Pieken in oktober en december maakt het wel lastig om nog te pieken in februari.

  Dat gaat Nederland medailles kosten.
 10. tkwouter

  tkwouter Active Member

  Ik denk dat het de enig logische beslissing is als Koen de kopman is. Maar goed, ik ben een van de weinige hier met die mening.

  Als Koen de kopman op de MS is en je kiest niet voor Kramer - wie kies je dan? Anema heeft al aangegeven dat hij Bergsma verteld niet voor Koen te rijden, en Koen en Bergsma hebben sowieso niks met elkaar. Bergsma heeft ook nooit gezegd dat hij prima voor en niet Clafis man wil werken - had hij ook kunnen doen. Verder heeft hij nu niet de snelheid voor de MS (geeft hij zelf ook aan), en zal daar denk ik ook niet op treinen want hij is nu puur op de 10km gefocust.

  Dus, wie dan wel? Blokhuisen, die heeft wat ervaring met de MS (maar ook niet veel). Nou, ik denk dat het niet moeilijk is om voor de BC te constateren dat Kramer net zo goed is als Blokkhuisen en misschien veel beter kan zijn. Kramer is toch en beter allround schaatser? Dan De Vries - die heeft ook al en heel tijd geleden wat MS gereden. Tja, en hij reed ook nog wel en heel goede 5km op het OKT. Maar, ook al zal SprintMaster het zelf niet zo snel toegeven, zullen de statistieken van de laatste jaren laten zien dat dit eerder en uitschieter is voor de Vries en Kramer dan hun nieuw niveau. Denk dus dat het moeilijk is te zeggen dat Blokkie, De Vries of Bergsma en BETER keuze zou zijn dan Kramer. Wel was Blokhuisen of de Vries en conservatiever beslissing misschien, safer maar met minder up-side...
 11. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Dat Verweij de logische kopman is, is bijna iedereen het hier met je eens hoor.
 12. tkwouter

  tkwouter Active Member

  Nee, was tijdens de NOS Presentatie van de Olympische Ploeg live op de NOS. Zal wel komen denk ik.
 13. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ah, die heb ik geskipt... mijn vrouw wil ook wel eens wat kijken op de tv.
  tkwouter vindt dit leuk.
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik zag net een fragmentje van Sjinkie Knegt en als ik hem moet geloven heb je niks gemist ;)
  tkwouter en Hakkie2 vinden dit leuk.
 15. Taiphon

  Taiphon Member

  Helemaal mee eens.

  De enige logische beslissing is niet noodzakelijk een goede beslissing, het kan ook de minst slechte zijn.

  Zoals je zegt:
  - Bergsma is niet in vorm, heeft nu te weinig snelheid.
  - De andere schaatsers in de huidige selecties zijn niet beter/nauwlijks meer ervaren dan Kramer.
  - Als je buiten de selectie zoekt moet een geselecteerde schaatser thuisblijven. De kopman voor de MS stond op de 11e plaats in de matrix, dus de knecht staat waarschijnlijk op 16.

  Verweij + Kramer is een gok, die goed of slecht kan uitpakken.
  tkwouter vindt dit leuk.
 16. Monique

  Monique Well-Known Member

  Dat denk ik ook hoor, hoewel ik echt zou ontploffen van geluk als Sven hem zou winnen. Maar dat is niet realistisch, Koen is de kopman.
 17. tkwouter

  tkwouter Active Member

 18. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ik bedoelde de World Cups in Harbin en Nagano. Daar had hij met Jorritsma kunnen rijden als hij had gewild. Bergsma en Stroetinga waren door Anema niet opgesteld nationaal. Kramer reed wel regelmatig een zomerwedstrijd dus waarom niet internationaal? Als hij echt wil mee doen zal hij toch zijn tegenstanders moeten leren kennen.

  Ergens denk ik dat e.e.a. al in een ver gevorderd stadium was voor de World Cup in Calgary. De commentator bij het marathonschaatsen hintte daar ook al op. Dat de marathon mannen het maar moesten vergeten omdat Kramer zich er in mengde. Formeel wachtte Kuiper dan nog het OKT af maar komt dan niet bepaald met een overtuigend verhaal (tel het aantal eh's). Hij zal het zelf ook een moeilijke keuze hebben gevonden.
 19. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  En dat is denk ik de reden waarom iedereen zo zijn wenkbrauwen fronst. Dit is gewoon puur oportunisme van Kramer en een beetje BC zou er niet zo mee in zijn gegaan. Nu past het in de agenda en goede medaillekans: Svennie heeft wel oren naar.
 20. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Inmiddels het is wel voor iedereen duidelijk dat Koen en Sven de keuze hebben bepaald en niet de BC... die heeft helemaal NIKS te vertellen, zeker als Sven tegenover hem staat.

Deel Deze Pagina