Helemaal van voren af aan beginnen vanaf 0 plekken en via Wereldbeker B groep terugverdienen. Ukraine mag ook het hele land weer opbouwen.
Volgens mij is deze baan ook bekend als Itkol en in de jaren zestig speciaal aangelegd om Grishin zoveel mogelijk wereldrecords op de 500m te laten rijden. Ondanks de hoge ligging is het nooit gelukt om goed en snel ijs te krijgen en bovendien had Grishin zijn beste jaren achter de rug.
Klopt wat je zegt. Maar de regels zijn er niet voor niets. Als je die dan negeert solliciteert de ISU naar problemen. Wat, als er weer eens wat op doet waar schaatsers ook niet aan kunnen doen. Wat beslist men dan? Het beste is gewoon consequent zijn. Er is tegenwoordig toch al zoveel discussie: wat mag/kan wel en wat/kan niet. Voorbeelden genoeg van. Duidelijkheid door vooraf de regels vast te stellen is dus gewoon de beste optie. Oorlog hebben we al genoeg.
Het zijn vast allemaal hele aardige jongens en meisjes, die Russische schaats(t)ers. Maar wel 100% gefinancierd door een moorddadig regime bezig met een illegale veroveringsoorlog met talloze tegen burgers gerichte oorlogsmisdaden. Dus helemaal niet lastig om die voorlopig even langs de zijlijn te laten staan.
Het is ook erg lastig, maar aan de andere kant, er zijn zoveel zaken waar de schaatsers zelf niks aan kunnen doen. Geen geld bij de bond om je naar wedstrijden te sturen bijvoorbeeld. Of doping toegediend krijgen door je trainier/coach zonder jouw medeweten.
Bij het coronaseizoen werden de regels ook aangepast voor de landen die niet naar de bubbel kwamen, dus het is al wel een keer eerder gebeurd. Of dat hier weer moet gebeuren valt over te discussiëren, maar dit zou niet de eerste en ook niet de laatste uitzondering zijn.
Ik had liever gehad dat men zich een paar jaar geleden op het ISU congres (2018?) druk had gemaakt toen het jaarlijkse WK allround en sprint werd afgeschaft. Dit zat er namelijk wel aan te komen, al is dat waarschijnlijk van hogerhand opgelegd. Je ziet nu dat men blijkbaar niet nagedacht heeft over het totaal plaatje. En door de onderlinge verdeeldheid is nu de hele boel versnippert geraakt en heeft elk land een zoethoudertje (EK behouden en nieuw 4CC)
100% eens. Al heeft bijv Sven zich daar destijds dacht ik ook wel serieus voor ingezet. Thomas Krol heeft natuurlijk nu pas de status om iets te zeggen, dus het is goed dat hij dat dan ook doet. Daarbij was toen nog niet duidelijk dat de WC ook een slap aftreksel zou worden met meerdere WC op 1 droevige locatie. In 2018-2019 gingen we nog naar Tomakomai en reden we een EK in Collalbo.
Precies: het waren de Nederlandse schaatsers die een paar jaar geleden zo zeurden over een "overvolle kalender" en het liefst zoveel mogelijk wedstrijden oversloegen. De KNSB heeft zelf bij de ISU voorstellen ingediend om het aantal wedstrijden te verkleinen, waarbij WK allround en sprint niet meer elk jaar verreden zouden worden. De ISU had toen een Nederlandse voorzitter, er heeft steeds een Nederlander in de Technische Commissie gezeten en de KNSB heeft nooit tegen de voorstellen gestemd. Dus nou niet naar de ISU wijzen. Maar in ieder geval fijn dat de Nederlanders dit jaar geen wedstrijden meer overslaan. Toch?
Als het WK sprint en het WK allround nou vervangen waren door een sterk verbeterde wereldbeker met meer en gevarieerdere wedstrijden, zouden we er nog wat van hebben teruggekregen. Maar het WK sprint is weg, het WK allround is weg en wat krijgen we ervoor terug? Een viercontinententoernooi en een EK sprint zonder Russen. Seizoen 2018/2019 was trouwens wel echt goed. EK en WK sprint en allround, alle WK's een eigen weekend, WK in Heerenveen, wereldrecordregen in SLC, World Cup en EK buiten, alle WKs op snelle banen, meerdere banen in de World Cup waar we nog nooit geweest waren en, oké, goed dan, er was ook een WK teamsprint. Niets is perfect.
Zoveel mogelijk wedstrijden overslaan is ook wel erg gechargeerd. Ik vind daar ook zeker wat van maar men sloeg natuurlijk vooral wedstrijden over die qua timing ongelukkig waren om op de belangrijke wedstrijden goed te zijn: de (kwalificatie voor) WK's of OS indien van toepassing. Dan is de oplossing toch niet om dan die belangrijkere wedstrijden niet meer te organiseren? Ik kan me vooral herinneren dat mn de andere landen dan NL wilden dat de World Cup en de WK Afstanden belangrijker werden (analoog aan de Spelen) en dat hiermee de bom werd gelegd onder de klassements-kampioenschappen. Maar er zijn hier vast mensen die dat preciezer weten dan ik.
Het is inderdaad wat gechargeerd, maar er zit wel een grond van waarheid in. Vorig seizoen waren er drie wedstrijden belangrijk voor de Nederlanders: Het NK afstanden, en OKT, en de OS, en als het meezat daarna nog even het WK vierkamp meepakken. Door al die kwalificatiestress lijkt het alsof ze de wereldbekers en EKs niet leuk vinden en daar niet durven pieken. Dat is natuurlijk niet echt waar, maar wel een beetje.
Daarom zou het sowieso verstandiger zijn om de meerkamptoernooien in de oneven jaren te organiseren. Die keuze snap ik nog steeds totaal niet.
Een sterk verbeterede wereldbeker zou mooi zijn, en ik meen me te herinneren dat er wel wat landen ware die daar wat inzagen, maar het lijkt er steeds meer op dat 1 van de grootste problemen het gebrek aan animo bij landen om een wereldbeker te organiseren(?) + dat er blijkbaar in de nieuwe stadions gereden 'moet' worden nu ze voor zoveel geld gebouwd zijn. Anders zou er toch best wel plek zijn voor een mopoie sfeervolle buitenbaan-WC?
In het openingsbericht van dit topic staat "17/19-2 WB Finale Tomaszow Mazowiecki". In een WB Finale rijden toch altijd alleen de toprijders? Bij WB 6 zijn er volgens mij gewoon A- en B-groepen. Ik heb ook niet in de ISU documenten kunnen vinden dat er een World Cup Final is.
Er zijn in de laatste World Cup iig geen dubbele punten. Wel terecht, want ze rijden twee weekends in Tomaszow.
Een aantal jaar geleden zag je dat de sprinters en allrounders afwisselend aan de beurt waren. Daardoor had je veel wedstrijden, maar had iedereen ook genoeg ruimte om te trainen. Kijk naar seizoen 12/13: november: Een World Cup voor iedereen Daarna twee lange afstanden-World Cups (de sprinters kunnen dan trainen) december: Twee World Cups voor de sprinters (de allrounders kunnen dan trainen) januari: EK allround daarna een World Cup sprint en WK sprint (de allrounders kunnen dan trainen) februari: World Cup lange afstanden en WK allround (de sprinters kunnen dan trainen) maart: twee World Cup alle afstanden WK afstanden Omdat nu bij iedere internationale wedstrijd sprinters, middenafstanders allrounders, stayers en massastartschaatsers aan de beurt komen, moeten ze ook allemaal op hetzelfde moment gaan trainen. En dan heb je dus geen wedstrijd in die periode. Plus dan nog het feit dat er geen WK sprint en WK allround is maar jullie weten wat ik daarvan vind. Overigens enorm stom van de ISU om het WK junioren tijdens een WB te plannen terwijl je net allerlei WB-loze weekenden had...