Seizoen 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 26 apr 2018.

 1. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Jammer dat de Aziatische landen verstek laten gaan. Benieuwd wat daar de reden voor is, met name in Japan. Voor de rest valt het niet tegen. Er zijn genoeg opties.
 2. michiel0128

  michiel0128 Active Member

  Wat ik opvallend vind is dat er voor seizoen 23-24 ingeschreven kan worden voor
  wk afstanden 15-18 feb
  Wk allround/sprint 8-10 maart
 3. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Er was eens een schaatsbond die één WK per jaar wilde ...

  Canada lijkt zo'n beetje het enige land dat het 4CC wil hebben. Azië laat het hier helemaal afweten.

  Japan heeft natuurlijk wel komend jaar de OS. Die kost ze veel geld door het uitstel.
  Laatst bewerkt: 8 sep 2020
  leenstrafan vindt dit leuk.
 4. Kristian

  Kristian Active Member

  The ISU-Council will decide upon the allotments in its october meeting it is said. For the sake of «medium term planning»of the WKs and the World Cup in the age of Covid-19, they have introduced the term «tentative allotments». That term apply just now for season 2023/2024 and 2024/2025. In case the championship -structure will change again, the «applicants» will be consulted. Could happen, but first I think its a question if some of the tentative allotments in the october meeting will be delayed inntil later -pending, because ISU wants more applicants.
  Why not Baselga on the list in 2025? Why no russian applications? They are not prohibited to apply until the CAS appeal is rejected. Do they not believe in their own appeal? Why not more asian applicants? Not in favour in such long time planning?
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Even ervanuit gaande dat de aanmeldingen compleet zijn en ik mocht kiezen tussen de ijsbanen, wat zou ik dan doen?

  2023
  EK Tomaszów.
  Hamar heeft het jaar ervoor al een WK afstanden gehad. Dan blijft deze baan over.
  WK Afst. Heerenveen. Een WK in Heerenveen is op dat moment al vier jaar geleden.
  WKJ Collalbo. Een van de weinige opties voor een buitenbaan.
  4CC Quebec City. Mooi introductietoernooi voor deze nieuwe ijsbaan.

  2024
  EK Zakopane.
  Twee keer op rij in Polen. Maakt niet uit, want dit is een heel andere baan.
  WK Afst. Hamar. Kiezen voor wereldrecords (Calgary/SLC) of toch niet? Toch niet. Hier is meer sfeer. In 2024 zal dat hopelijk weer mogen.
  WK Allr./Spr. Inzell. Allrounden en sprinten in Inzell. Dat lijkt me nou heel erg mooi.
  WKJ Quebec City. Deze ijsbaan wil geen "echte" WK's, dus dan kom je zo het dichtst bij.
  4CC Salt Lake City.
  Records maken zo'n klein toernooi net wat interessanter.

  2025
  EK Heerenveen.
  Anders zijn er twee seizoenen op rij geen grote toernooien in Heerenveen.
  WK Afst. Calgary. Keuze tussen Tomaszów en Calgary. Dat is makkelijk. Met de huidige ijskwaliteit is Tomaszów gewoon niet geschikt voor een WK. Vind ik. Sorry Lisan.
  WKJ Tomaszów. Polen krijgt dit toernooi. Twee jaar op rij het WK junioren in Noord-Amerika zou opmerkelijk zijn.
  4CC Quebec City.
  Keuze? Welke keuze? Dit is de enige ijsbaan die zich kandidaat stelt. Wel hetzelfde land als het WK afstanden, maar dat was dit jaar ook hè.

  En dan mag ik natuurlijk zelf nog wat toevoegen in zo'n post:
  WK Allr./Spr. 2023: Nagano. Het laatste WK in Japan, een van de top-3 schaatslanden van de wereld, was in 2014. 2014!
  WK Allr./Spr. 2025: ehh... de volgende keer Amsterdam bewaren we voor het 150-jarig jubileum van de ISU? Oh, jammer. Dat wist ik niet. Doe dan maar... Calgary. Want eigenlijk moet het WK afstanden van dat seizoen gewoon in Baselga di Pinè omdat de Olympische Spelen daar zijn. Toch?

  En dan in 2026 misschien weer eens naar Rusland toe voor het EK. En een WK allround/sprint op een buitenbaan. En meer dan vijf World Cups in een seizoen.

  Qua opbouw van het seizoen vind ik nog steeds 2018/2019 bijna perfect.
  WB op redelijk snelle baan --> WB op buitenbaan --> WB op kleinere ijsbaan --> WB in Thialf --> EK op buitenbaan --> EK op redelijk snelle baan --> WK afstanden op goede locatie --> WK sprint op goede locatie --> WK allround op goede locatie --> WB-finale vol records. Wel alle continenten, maar geen onmogelijke combinaties afgezien van Heerenveen naar Calgary in 1 week.
 6. Kristian

  Kristian Active Member

  Aha, so thats the meaning of Johans tweet: they want the WK allround and sprint! ;)
  Seemingly Russia is not prevented from arranging EK and World Cup if they face that 4 year ban. EK 2026 should be possible, but if they lose their appeal in early november, they are prevented to apply for WKs during four years.
  Laatst bewerkt: 8 sep 2020
 7. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Waar ik het vooral mee eens ben is dat een WK op een goede baan moet. Heerenveen, Hamer, Inzell, Calgary, SLC, allemaal goede opties. Als er op een WK afstanden gewonnen wordt met bijvoorbeeld 1:09,0 of 4:04 doet dat wel wat af voor mij. Er is natuurlijk wel een kans dat het ijs van Polen in 2025 een stuk beter is dan het nu is, maar dat kun je niet meenemen in je keuzes nu.
 8. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik ben het fundamenteel oneens met het uitsluiten van Tomaszow. Het organisatiecomité daar blijkt de laatste jaren een goede en stabiele partner te zijn, die moet je koesteren. Zeker nu er niet al te veel opties zijn. De WB's die gehouden zijn in Tomaszow zijn prima verlopen en het is goed om weer eens een WK te houden in een land waar dat sinds 1997 niet meer is gebeurd. Het zou een regelrechte belediging zijn voor de Poolse inspanningen door nu geen enkele application voor een WK in te willigen. Ik ben ervan overtuigd dat de ISU daar ook zo over denkt. Op naar Polen.
  leenstrafan, De Keizer en Duif vinden dit leuk.
 9. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  SLC had het afgelopen WK ontzettend wisselend ijs. Slecht op donderdag, iets beter maar nog steeds niet goed op vrijdag, zaterdag wel gewoon goed, zondag weer een stuk minder. Ik vind het gewoon niet kunnen dat men schaatsers op het belangrijkste toernooi van het jaar niet op alle dagen vergelijkbaar ijs kan bieden.
 10. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik zie ook liever een 1.05 dan 1.09 als winnende tijd. Echter, sommige schaatsers hebben meer baat bij snelle omstandigheden dan anderen. Het is wel rechtvaardig dat je ook een keer wereldkampioen kunt worden omdat je een sterke slotronde hebt, in plaats van dat je per se snel moet kunnen openen. Er is niks mis mee als Thomas Krol kampioen wordt op de 1000m en Sverre Lunde Pedersen op de 1500m.

  Het belangrijkste is wel dat iedere deelnemer gelijke omstandigheden heeft en dat is in Tomaszów Mazowiecki wel te regelen.
  VorstM vindt dit leuk.
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Een 'goede' ijsbaan, tja wat bedoel je met goed? Goed definieer ik vnl. het kunnen bieden van een goede (betekent niet per definitie snel) ijsvloer, stabiele ijsomstandigheden, en goede faciliteiten voor de sporters, en wellicht ook voor toeschouwers hoewel nu even minder belangrijk.

  SLC en Calgary hebben snel ijs ja, maar om nou te zggen dat ze per se goed zijn, mwoa.....Zoals Sprintmaster al aangaf waren ijsomstandigheden behoorlijk wisselend in SLC, en Calgary heeft al jarenlang problemen om een goede ijsvloer af te leveren. Ze zijn weliswaar dan nog erg snel, maar dat komt niet door de geweldige ijsvloer.

  Ik snap best de fetish van velen v.w.b. snelle tijden, maar uiteindelijk gaat het daar niet om.
  mi, Khlebnikov, proeme en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Volgens mij valt het allemaal wel mee met de wisselingen van SLC gedurende het WK-weekend. Ik had het idee dat het over het geheel genomen een stukje slechter was dan bij de WB-finale. Precies één winnende tijd op het WK afstanden was sneller dan bij de WB-finale, en dat was de belachelijk snelle 1000 meter van Kulizhnikov. Denken we die even weg, dan ging het dus consequent langzamer. Op de 1500 meters, de 3000m vrouwen en de 1000m vrouwen was de winnaar van het WK afstanden bij de WB-finale vorig jaar niet eens op het podium gekomen. En Nuis, de nummer twee van de 1000 meter, zou bij die wedstrijd zal zesde zijn geworden.

  Daarnaast verwacht je dat het consequent sneller gaat dan in Calgary. Dat is wel het geval met ongeveer 0.2 à 0.3 punt, behalve bij de 1500 meter dames.
  Kijken we niet naar de winnende tijden, maar naar de tijd van bijvoorbeeld de nummers 6, dan zien we juist dat de nummers 6 van de WK afstanden harder reden dan de nummers 6 van de WB-finale (uitzondering 1000m mannen). En die reed dan weer harder dan de nummers 6 bij de WB in SLC in december 2017. Als de omstandigheden zoveel zouden wisselen, zou dat beeld anders zijn.

  Op de zondag leek het ijs bij het WK afstanden minder, maar toch werden er alleen al op de 1500 dames 16 PR's gereden en was er een recordaantal van 5 onder de 1:52. Bij de heren ging de top-3 bij de WB-finale een stuk harder, maar de nummers 4 van die wedstrijden reden allebei 1:42.3. Dat er op de langste afstanden wereldrecords vielen, was wel te verwachten. Toch staken Fish en Voronina (en Sablikova) ruim boven de rest uit. De nummers 3 van het WK afstanden kwamen niet in de buurt van het WR, terwijl bij de WB-finale soms wel 4 schaatsers gezamenlijk onder een WR doken.
 13. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik vraag me soms wel eens af wat de essentie van schaatsen is. Ik dacht altijd dat ijsbanen en ijsmeesters een middel waren om te kunnen bepalen wie de beste schaatser is. Het lijkt er soms op alsof de schaatsers een middel zijn om te bepalen wie de beste ijsmeester is.
  chicagodude, Monique, mi en 2 anderen vinden dit leuk.
 14. mi

  mi Well-Known Member

  Als alle ijsbanen altijd even snel waren was het veel minder leuk!
  Groot deel van het ‘vak’ van schaatsers in toch ook inschatten van wat je kunt met de interne (vorm/benen) en externe (ijs, temperatuur, wind) factoren!
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Grote problemen in Canada! Vanwege grote technische problemen moet de Olympic Oval in Calgary anderhalve maand lang dicht blijven en de Canadezen kunnen niet schaatsen.

  Oplossing volgens Laurent Dubreuil: "Off-ice training until we (hopefully) leave for the bubble in Heerenveen. I have skated only 8 days this season so far!"

  Dat is toch te gek voor woorden dat grote kampioenen nu niet eens kunnen schaatsen?
 16. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 17. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik snap niet waarom de Canadezen niet zouden kunnen schaatsen, voordat ze in Heerenveen zijn. In Calgary staat toch niet de enige ijsbaan van Canada?? Waarom gaan ze niet schaatsen in Fort Saint John? Dat is geen Olympic Oval, maar ook geen bevroren bergmeertje.
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Maar goed...
  • (november/december) Vanwege de corona-pandemie doen we de wereldbekers van Polen, Noorwegen, USA en Canada allemaal in Heerenveen?
  • (januari) Het EK allround/sprint zou sowieso in Heerenveen zijn, dus dat kan gewoon doorgaan.
  • (januari) Het 4CK (format onbekend) zou in Calgary zijn, maar de ijsbaan is kapot, en alle schaatsers zijn toch al in Friesland, dus dat verplaatsen we dan maar naar Heerenveen.
  • (februari) We gaan naar China voor een wereldbeker en de WK afstanden.
  • (maart) Alle toppers zijn terug in Heerenveen voor de Wereldbekerfinale.
  Misschien is het dan een idee om het EK allround/sprint samen te voegen met het 4CK, dat je dan ook maar allround/sprint maakt en dan heb je, als je Europa met vier andere continenten optelt, eigenlijk gewoon weer het WK allround en WK sprint terug op de kalender?
  proeme, VorstM en Eelco vinden dit leuk.
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Brittany Bowe is al in Heerenveen. Weet niet waarom en hoe lang maar gezien de quarantaine regels zal ze niet snel een op en neertje naar de VS doen lijkt me.
 20. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Zeker nu het één WK per jaar principe al weer overboord is gegooid. Misschien eens een poll op Twitter gooien en de ISU daarmee om de oren slaan. :D:p
  mi vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina