Schaatsfilmpjes

Discussie in 'Schaatsbeelden' gestart door lebron, 14 jan 2014.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Van 2018 heb ik alleen korte filmpjes en de uitzendingen die ook op olympic.org staan. Ik wist niet dat de uitzendingen van de Nos na een maand van NPO zouden verdwijnen, echt heel irritant. Dat Copyright verhaal is vrij complex, maar waar het op neer komt is dat de spelen van 2018 gekocht zijn door een commerciële club (in NL is dat Eurosport) en die daarvoor niet. De Nos mocht ook tijdens de spelen, maar zoveel uur per dag live uitzenden en live beelden moesten na een maand na de spelen niet meer terug te kijken zijn via NPO. Het probleem aan Eurosport is dat ze twee commentatoren op het schaatsen hebben gezet zonder enige emotie als ze twee goede commentatoren erop hadden gezet waren die uitzendingen prima geweest.

  De spelen van 2006 zijn te lang geleden, Youtube is in 2005 opgericht en toen waren alleen korte filmpjes toegestaan, de NPO was toen nog niet bezig met alles ook online weergeven (2010 was de spelen die de digitale revolutie in gang zette), waardoor de enige echte kopieën door mensen zelf zijn opgenomen op soms nog videobanden. 2002 staat onderhand in het randje, oud genoeg om als historisch gezien te worden door de NOS en is in de loop der jaren wel herhaalt (soms ook omdat schaatsers stopten), die beelden zijn gedownload en vervolgens op Youtube gezet. De spelen van 2006 zijn nooit online uitgezonden, alleen op tv dus wat op Youtube staat is zelf door mensen opgenomen, vanaf 2010 werden de spelen ook online weergegeven en kon je uitzendingen terug kijken, dat is waarom de beelden van 2014 zo gemakkelijk te zien zijn, helaas begon na 2014 toen de copyright oorlog.

  In eerste instantie hadden we dus een gebrek aan een digitaal medium waarop races konden worden teruggekeken en hebben we mazzel dat sommige mensen momenten zelf hebben opgenomen. Toen hebben een paar spelen gehad met veel beelden die overal te vinden waren (2010-2016) en vanaf 2018 is de copyright oorlog officieel begonnen.

  Wat ik overigens zelf niet snap is waarom de NOS niet zelf de beelden online zet, zij hebben de rechten over de uitzendingen voor 2014, de spelen van 2014 zijn online wel te vinden, maar daarvoor wordt het moeilijker om het met Nederlands commentaar te vinden. Ze hebben een Youtube pagina die hun geen cent kost (in tegenstelling tot NPO wat elk jaar duizenden euro's kost en ook nog eens niet goed werkt) en waarop ze zelf kunnen bepalen wie de uitzendingen kunnen bekijken (geoblock). Als ze nou slim zijn dan laten ze zich niet het kaas van het brood eten door iemand als ik en zetten ze die historische sportmomenten zelf online.

  Edit: ik ben momenteel bezig met uploaden van de 1500, ik plaats de link zodra het kan.
  Marcel Vos en EenBrabander vinden dit leuk.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik meen dat @Inimene ook een groot deel van de Spelen van 2018 had opgenomen. Weet alleen niet van welke bron die beelden komen.
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Oeh interessant, er moet toch iemand zijn die de afleveringen van de Nos heeft opgenomen of gedownload zou je zeggen :rolleyes:
 4. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dit is de link naar de 1500 in Vancouver
  Edit: Je moet wel even door klikken naar Youtube aangezien de Copyright het niet toelaat om de video op andere websites te vertonen
  Laatst bewerkt: 19 mei 2019
 5. Gerben van Dijk

  Gerben van Dijk New Member

  Dat de Weissensee schaatsen in Oostenrijk afzien is, blijkt wel uit deze video (wel lang... 5 minuten):
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Misschien een raar moment om tijdens het koningsnummer van het WK een oud topic uit het graf te halen, maar de gedachte speelt al een tijdje door mijn hoofd. Heeft iemand goede voorbeelden, met filmpjes, van races op belangrijke toernooien waar de schaatser die finisht in de buitenbocht, op de laatste kruising nog achterlangs kruist, maar de race wel wint? Bonuspunten voor de 1000 meter waarbij de finish nog iets korter achter de kruising ligt.
 7. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Davis wint hier net niet op één honderdste maar het wel erg spectaculair:

  strawbale, Camila en EenBrabander vinden dit leuk.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  en een week later... de reden voor het uitvinden van tijdcorrecties
  Camila vindt dit leuk.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  Kuipers finisht niet in de buitenbocht, dus het voldoet niet aan de vraag van Leenstrafan. Maar het blijft een historische rit natuurlijk, met een duidelijk falende tijdswaarneming.
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Davis-Cheek 1000m op een buitenbaan. Fabris-Wennemars op de 1500m misschien een keer?
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik probeerde net dit WK op Youtube te zetten en dat wordt dus echt keihard geblokkeerd door 1 of andere marketingclub :rolleyes:
  Wie video's graag wil hebben laat het even weten dan kan ik ze wel toesturen of op een andere manier online zetten, ik heb alles onderhand in mijn eigen archief staan.
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

 13. sysya

  sysya Well-Known Member

 14. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ritsma-Veldkamp op de 10km in Nagano ?
  G1ant vindt dit leuk.
 15. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Skobrev - Morrisson op de Spelen in Vancouver. Skobrev reed een bizar schema met 6.8 7.5 en toen 7.7. Te zien vanaf ongeveer 1:12:00.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 16. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Heb jij het EK/WK allround 2007 met NL commentaar?
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  I wish.

  Ik heb het geprobeerd, maar de enige manier om er aan te komen is via beeld en geluid en dan bestellen. Kost 140 euro voor alle video's. Ik blijf het zeggen, nekschot voor diegene die dat systeem ooit bedacht heeft. Ze hebben al dat prachtig beeld materiaal en zouden het zo online kunnen zetten, vraag er 5 euro per maand voor en je hebt een systeem waarin mensen onbeperkt historische sportmomenten kunnen terugkijken en je verdient er nog aan ook. Alle tv rechten zijn ook gewoon van de publieke omroep dus het is niet alsof het niet mag, ze willen de beelden gewoon niet beschikbaar maken.
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Honderdveertig euro om een schaatstoernooi terug te kijken. Dat zou zelfs Jeff Bezos wel erg duur vinden.
 19. sysya

  sysya Well-Known Member

  Jep. Het slaat ook helemaal nergens op, maar ze rekenen 20 euro per 'band' en het zijn 7 verschillende banden. Voor dat geld had ik het WK allround in die tijd waarschijnlijk 10 keer live kunnen zien.
 20. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Jammer dat je die niet hebt, maar ik wil je wel bedanken voor alle beelden die je op Youtube hebt gezet, ik vind het erg leuk om ze terug te zien.
  EenBrabander vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina