Schaatsers die afscheid nemen van de sport na 21/22

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 2 mrt 2022.

 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Als Pechstein op haar 20e een kind had gekregen zou die gestopt zijn voor Pechstein zelf stopt met schaatsen.
  Monique, proeme, leenstrafan en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dat er zoveel Duitse schaatsers, ook degenen die nog jaren mee zouden kunnen, recent gestopt zijn, kan geen toeval zijn. Zou de Duitse bond open staan voor zelfreflectie?
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  Femke Beuling stopt per direct met schaatsen. Behandeling van haar zwabbervoet heeft niet het gewenste resultaat gehad bleek tijdens het trainingskamp in Inzell.
  Bron: Schaatsen.nl
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  ach wat zonde, ze was zo'n groot talent – als C-juniore reed ze al 39.61 bij de Vikingrace
 5. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Zwabbervoet toch het vreemdste schaatsfenomeen ooit.
  strawbale vindt dit leuk.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Spijtig. Voordat Femke Kok titels begon binnen te slepen bij de WK's junioren was daar Femke Beuling als het grote Nederlandse sprinttalent. Leeftijdsgenoten als Leerdam, Beune en Dul waren vooral zeer allround, maar Beuling was een pure 500m-specialist. Haast in het idioom van de ouderwetse kortebaan sprinter met hele snelle 100 meters.

  Helaas kwam het er nooit echt uit bij de senioren. Moeizame jaren bij IKO en een mislukt seizoen bij het Gewest door die zwabbervoet. Lastig om dan nog de motivatie te vinden om door te gaan. Misschien kan ze zich aan het wielrennen wagen. Vocht een paar weken geleden in een vierdaagse mooie duels uit met oa. Melissa Wijfje in het wielercircuit. Uiteindelijk won Beuling een etappe en het algemeen klassement. Ze lijkt er best talent voor te hebben.
  Duif en strawbale vinden dit leuk.
 7. Jaco

  Jaco Active Member

  Zou mooi zijn. Altijd lullig om op zo'n manier voortijdig je schaats-/sportcarrière te moeten beëindigen.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het heeft in elk geval gewerkt bij Jumbo-Visma om die tricots zo lelijk mogelijk te maken - de renners doen er alles aan om zoveel mogelijk andere truien te veroveren
  proeme, kernploegfusie, Eagle en 2 anderen vinden dit leuk.
 9. kernploegfusie

  kernploegfusie Active Member

 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Als we hier dan toch over Koen Verweij hebben, en er zo'n filmpje van wordt gemaakt toch een paar vragen...
  • Hadden we Koen Verweij hoger ingeschat als hij dat WK allround van Sven Kramer won?
  • Hadden we Koen Verweij hoger ingeschat als hij op de Olympische 1500 meter een honderdste sneller was?
  • Hadden we Koen Verweij hoger ingeschat als hij niet ineens een veel jongere vriendin had gehad?
  • Hadden we Koen Verweij hoger ingeschat als hij niet op Twitter ineens fan bleek te zijn van Thierry Baudet?
  • Hadden we Koen Verweij leuker gevonden als hij niet bij tijd en wijlen zo'n arrogante lul was geweest?
  Al met al had het niet veel gescheeld of Koen Verweij was een enorme publiekslieveling, maar dat is hij volgens mij niet geworden door bovengenoemde redenen.
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik denk dat de eerste 3 niet zoveel uit hadden gemaakt. De 4de werkt niet echt mee nee.

  Ik zou er nog bij zetten:
  • Hadden we Koen Verweij hoger ingeschat als hij geen langere periodes te weinig op schaatsen/teveel op andere bezigheden richtte?
  • Hadden we Koen Verweij hoger ingeschat als hij niet min of meer als spil was aangewezen in het hele Sotsji-TP gedoe?

  Na Sochi was hij eigenlijk 3 jaar vrij onzichtbaar qua prestaties, dat helpt niet mee, en ik denk dat zijn imago qua persoon wel een grote deuk opliep bij het TP-gebeuren.
 12. mi

  mi Well-Known Member

  Haha, mooie vragen!
  Ik heb nooit zo’n moeite met Verweij gehad als persoon eigenlijk?
  Hij had hooguit de neiging om een ‘te grote broek aan te trekken’ die niet altijd pastte bij zijn status. En zeker in Nederland waar men houdt van gewoon doen en een duidelijke rangorde word je dat niet altijd in dank afgenomen.

  De keren dat ik hem naast de ijsbaan tegen het lijf liep en bijv wat vroeg was hij altijd hartstikke vriendelijk en aardig. En dat kun je zeker niet van alle schaatsers zeggen.

  Politiek kun je je als sporter beter niet in mengen overigens.
  kernploegfusie en Duif vinden dit leuk.
 13. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  De eerste 2 punten zeker, want sportief relevant.

  Dat er mannen jaloers zijn op een relatie met Jutta Leerdam, ach...

  Dat hij fan bleek van Baudet wist ik niet eens. Diens partij was bij provinciale statenverkiezingen ooit de grootste partij van Nederland. Dus zo ongewoon was dat ooit niet.

  En een arrogante lul. Ik stoorde mij meer aan zijn vele verhaaltjes over ploegen en comebacks om dan vervolgens als een drol in de rondte te schaatsen.
  kernploegfusie vindt dit leuk.
 14. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik vond Verweij zelf altijd wel een leuk karakter, maar sinds Sochi was het eigenlijk elke keer als hij reed "Oh ja, hij is er ook nog", en maakt dat je niet heel erg veel met hem bindt.
 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vond Koen Verweij altijd best grappig, maar nu ik lees dat hij fan is van Baudet ben ik er snel klaar mee. Brrrrrrrr.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  is hij dat nog steeds? Of was hij dat voordat Baudet de weg kwijt raakte en in complottheorieën ging geloven?
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dit vooral ja. Wat mij bovenal stoorde was dat hij in interviews continu aan zichzelf in de derde persoon refereerde. ''Koen Verweij gaat dit of dat doen'' of toen hij zichzelf ''ViKoen'' ging noemen... Behoorlijk narcistisch allemaal. Dat combineerde hij ook nog eens met allerlei zelfverheerlijking. Dat sloeg naar het eind van zijn carrière over in iets zieligs, daar hij inderdaad niet eens meer in de buurt kwam van de subtop.

  Dit liet hij nog optekenen twee weken voor zijn laatste OKT:
  Toch denkt Verweij dat hij zich tussen Kerst en oud en nieuw opnieuw in de olympische ploeg kan schaatsen. “Ik ben niet geschrokken van het niveau op de 1500 meter. Op die afstand mik ik op de top twee en ik durf te zeggen dat ik ook op de mass start thuishoor. Als ik zie wat de snelheid is in de laatste rondes, is dat de afgelopen jaren niet sneller geworden. Integendeel.”

  Ik vind de carrière van Verweij aan het einde van de dag vooral spijtig. Een van gemiste kansen. Aan zijn karakter op de ijsvloer heeft het niet gelegen. Vol grinta en wilskracht. Daar kon ik, als ik alle randzaken weg denk (en dat kost moeite), enorm van genieten. Jammer dat het voor Verweij haast onvermijdelijk leek om elke twee jaar zijn eigen ruiten weer in te gooien.
  Laatst bewerkt: 7 aug 2022
  Jaco vindt dit leuk.
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Die houding van een jaar niks doen en verwachten dat je zomaar weer terugkomt heeft Verweij pas sinds 2015. In 2009 maakte hij als junior zijn debuut op het EK allround. Een jaar later pakte hij zijn eerste NK-allround medaille (brons). In 2011 werd hij derde op het EK allround en een jaar later herhaalde hij dat op het WK allround. In 2013 haalde hij geen individuele medailles op een WK, maar won hij wel zijn eerste WB 1500m en werd hij wel wereldkampioen ploegenachtervolging. Zijn prestaties uit 2014 kennen we allemaal. In 2015 was er nogmaals WK-goud op de TP, EK-zilver en brons op de WK 1500m. Pas daarna begon Koen met telkens weer sabbaticals nemen en terugkomen.
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dat is ook wat zijn carrièreverloop zo spijtig maakt. Na 2014 hadden zijn beste jaren moeten komen. Hij was toen pas 24 verdikkeme. Ongeveer zo oud als Jutta Leerdam nu is. Hij stopt op zijn 31e - de meeste toppers zitten dan nog in hun piek. Dit artikel vat het wat dat betreft wel aardig samen: https://www.volkskrant.nl/sport/bij...tijd-groter-dan-de-ernst-op-het-ijs~bcd4d3e2/
 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  Zelfs in het begin vond ik Baudet al een narcistische eikel, al had hij destijds nog wel iets menselijks. Dat is hij nu helemaal kwijt.

Deel Deze Pagina