Schaatser (15) eist staken dopingzaak

Discussie in 'Lange baan' gestart door allard, 16 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. nietswiet

  nietswiet Member

  We zullen de plaatselijke wielerbond wel even informeren wie ze eigenlijk in huis halen.
  Je mag nu niet denken dat je bij een andere tak van sport "schoon" weer verder kan.
  Als er aangetoond is dat je dope gebruikt hebt, zal je dat overal ter wereld achtervolgen.
 2. Regenboog

  Regenboog Member

  Stel dat er geld verdiend wordt met deze afschuwelijke zaak, dan hoop ik dat Lotus/Lommers het gebruikt om een uitgebreide therapie te volgen. Zodat hij zijn eigen behoeftes niet meer zijn kinderen projecteert waardoor die kinderen eindelijk op een gezonde, sportieve manier van hun leven kunnen genieten.
 3. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  ach ja, volgen Lotus hebben "die kinderen toch geen leven meer".. :roll:
 4. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Helemaal eens. Vrij op vormfouten. Maar we weten natuurlijk wel beter. Opvallend ook dat het sportjournaal
  geen mening van Vroemen zelf liet zien, ben ervan overtuigd dat ze hem wel gevraagd hebben.
  Of het moet vandaag nog komen.
  Ik zie ook een grote paralel met het onderwerp in dit topic - van alles wordt erbij gehaald buiten de feiten
  dat er iets in de urine gevonden is. Met name het B-staal verhaal, die hele B-staal is iets van vroeger, en met name
  bedoeld om te verifieren of je wel de staal van de juiste persoon te pakken hebt (geen flesjes verwisseld of zo).
  Met DNA is dit altijd goed aan te tonen. B-staal levert zelden alsnog vrijspraak, anders dan op vormfouten.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  En of meisjes van 14 nou thuishoren in de disco op Ibiza valt ook over te twisten...
 6. Zenschaatser

  Zenschaatser New Member

  Ik denk dat de vrijspraak van Simon Vroemen hier wel enige toelichting betreft, aangezien velen hier door onwetendheid nog niet geheel overtuigd zijn van Vroemens onschuld. In de zaak Vroemen zijn namelijk ernstige fouten gemaakt bij de analyse van zijn urine monster.

  Ten eerste is het belangrijk om te weten dat Vroemen een astma-medicijn gebruikte waar hij een medisch attest voor heeft. De afgebroken resten van dit medicijn zullen zeer waarschijnlijk in zijn urine aanwezig zijn. Wat er nu gebeurd is dat de urine van Vroemen niet zoals volgens voorschrift direct gekoeld werd opgeslagen, maar zijn urine werd op Kamertemperatuur bewaard. Zoals velen van jullie op school geleerd hebben gebeuren veel chemische processen veel sneller op kamertemperatuur KT dan bij 4C. In de urine zaten dus resten van Vroemens astmamedicijn en gedurende 5 dagen kreeg dit medicijn de kans om afgebroken te worden door allerlei chemische (invloed van andere stoffen), biologische (bacterien in de urine) en fysieke (licht, warmte) processen. Sommige van de afbraakproducten hebben een sterke gelijkenis met metandienon in de zin dat ze in de test voor metandienon voor een fout-positieve uitslag kunnen zorgen. Dit is nu getest door een team in een laboratorium en inderdaad blijkt dat in urine die niet gekoeld wordt die metandienon-achtige stoffen na enkele dagen te ontstaan. Eigelijk was het achteraf gezien dus bijna raar geweest wanneer de test negatief was geweest!
  Een tweede blunder was dat bij het testen van de B-staal de uitslag eerst negatief was. Later was deze zelfde test door een handmatige aanpassing van een van de analisten ineens alsnog positief. Door mijn werk op het lab weet ik dat dit een van de grootste blunders is die ja kan maken als analist.
  Kortom dit alles bij elkaar geeft voor mij zeker het idee dat Vroemen 100 procent clean is. Hopelijk is het bu voor iedereen een beetje duidelijker dat Vroemen niet is vrijgesproken wegen een administratief foutje, maar vanwege grove fouten in de metingen.
 7. Zenschaatser

  Zenschaatser New Member

  Als je ergens niets vanaf weet kan je beter je mond houden. Je hele verhaal over de B-staal geeft aan dat j niets van statistiek, specificiteit van biologische testen of van laboratorium gebruiken af weet.
  Dat je het voorlopige stilzwijgen van Vroemen als een teken van zijn schuld ziet geeft zowel iets weer van je onwetendheid alswel van je vooringenomenheid.
  Overigens zullen B-stalen nooit verdwijnen aangezien ze niet bedoeld zijn om aan te tonen dat het hier om dezelfde persoon gaat. Het erbij slepen van DNA zal ik maar in de Klok en klepel categorie plaatsen.
 8. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  @zenschaayser: graag goed citeren, dat heb ik niet gezegd.. Voor de rest, mooie analyse en samenvatting. Mensen hebben inderdaad de neiging snel te oordelen over zo'n zaak terwijl ze er niets vanaf weten. Vandaar mijn stelling: onschuldig bevonden staat gelijk aan schuldig zijn. Immers, experts hebben er naar gekeken en iemand onschuldig (of niet aantoonbaar schuldig) bevonden. Wij zijn wij als leken dan om dat te betwijfelen..
 9. marc_

  marc_ Active Member


  Leuk verhaal, maar dat deze test onterecht (?) een positieve uitslag gaf wil natuurlijk niet zeggen dat je kunt zeggen dat Vroemen 100% clean is. Je kunt zeggen dat Vroemen nooit effectief betrapt is.

  Wat je in ieder geval kunt zeggen is dat hij dezelfde manager als Bernard Kohl had. Die manager (die sowieso een enorm netwerk met dubieuze connecties/atleten/managers/vrienden had) had dan weer banden met voormalig coach van Vroemen, Helmut Stechemesser, die ook al meerdere van de atleten die hij begeleidde betrapt zag worden, waaronder in eerste instantie dus ook Vroemen.

  http://www.themazecorporation.net/lv/wp ... inerv4.png

  Voor mij hoeft er verder geen tekening bij gemaakt te worden. Wat anderen denken van Vroemen moeten ze zelf weten, maar op grond van hetgeen jij post kun je natuurlijk niet concluderen dat Vroemen 100% clean is, net zoals je op basis van hetgeen ik post natuurlijk niet iemand bij voorbaat al schuldig kunt achten. Voor mij heeft hij echter wel behoorlijk de schijn tegen.
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het is goed dat er een keer is aangetoond dat een dopinglab er een rotzooitje van gemaakt heeft. Stel het was bij een atleet gebeurd die er niet tegen had kunnen vechten omdat ie de financiële middelen niet had. Zenschaatser: weet jij of er iets soortgelijks bij de zaak van W.L. aan de hand kan zijn?
 11. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Om dan even hierop door te gaan:

  Marc_ is nog nooit getest op doping. Hij is al tijden stilzwijgend hierover. Zou hij iets te verbergen hebben? Hij weet zaken over het netwerk van de manager van Bernhard Kohl. We weten allemaal dat Bernhard Kohl een netwerk van dubieuze connecties/atleten/managers/vrienden had...... Dit zorgt er toch wel voor dat Marc_ de schijn tegen heeft.

  Graag gedaan Marc_... Hoe voel je je nu? Al klaar om miljoenen te claimen :wink: ?

  Dit was om even aan te tonen hoe jouw redenatie kan leiden tot onzinnige verdachtmakingen. Tevens blijkt hoezeer dedeut gelijk had. Vertrouwen is goed, controle is beter en vertrouwen op de controle is het best. Er zijn toch wel veel mensen die veel meer dan de gemiddelde schaatsforum gebruiker weten hoe zo'n onderzoek in elkaar steekt. Vertrouw op hen kundige oordeel en ga niet zelf veroordelen.

  Overigens wil ik hiermee niet zeggen dat W.L. onschuldig dan wel schuldig is. Voorlopig zijn de feiten dat hij is betrapt met ongeveer 35* de nandrolon waarde. Dan kan je wel op vormfouten procederen, maar dat is zinloos. In ieders ogen zal je altijd schuldig blijven. Dat heeft niks met een B-staal te maken die al dan niet met toestemming is gecontroleerd. Ze zullen toch echt iets beters moeten verzinnen. Daarnaast geeft de houding van Pa Lommers (geen toestemming voor doping controles) nog extra voeding voor verdachtmakingen.

  Dat is iets anders dan de zaak Vroemen waarbij het om nauwelijks aantoonbare waarden ging. Dit heeft Zenschaatser al toegelicht dus ik ga er niet verder op in.
 12. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Duidelijk verhaal @zenschaatser..

  Wat nu niet snap.. een lab dat zulke fouten maakt..en dit wel keurig registreert.. en dat dan een labmedewerker ook nog de B-staal aanpast..pff hadden ze beter kunnen zeggen dat het in de koelkast was bewaard.

  kritisch nootje: als dit nu een vals positieve is door fouten in het lab hoeveel vals negatieven zullen er dan zijn :twisted: :twisted:
 13. jan marten

  jan marten Member

  zenschaatser je hebt me ervan overtuigd dat in dit geval, simon vroemen, hij daadwerkelijk onterecht positief is bevonden, ik neem hierbij dus ook mijn eerdere woorden terug.
 14. trainer

  trainer New Member

  Ik weet er nog één . . . wie is/was de Analyst ? ? ? ? ?

  [​IMG]
 15. trainer

  trainer New Member

  Hé hé en wanneer was de eerste melding juli 2008 en we zijn nu 1,5 jaar verder.

  http://www.nu.nl/sport/1652121/vroemen- ... pelen.html

  Jammer dat alles zo lang moet duren, maar goed dat er mensen zijn met een langeadem en dat sommige mensen voor hun verantwoording proberen weg te komen maakt de zaak alleen maar sterker.
 16. jansen

  jansen New Member

  Daarom wordt dit topic nog niet gesloten. Genoeg te schrijven lijkt me.

  De site van onze Schaatser (15) heeft overigens geen toegevoegde waardes. Het "team Lommers" wenst ons alleen nog ......
  Alles is van de site verwijderd :shock:
 17. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Dat is de befaamde Dr. Helder.... was dit nu een voorbeeld van een vals negatieve uitslag?? :wink:
 18. trainer

  trainer New Member

  Deze is ook mooi,

  1. “Extern staalopvolgingsdocument voor levering”
  Ja of Nee niet aangevinkt, ook naam en handtekening zijn niet ingevuld

  2. “Holdall Verzegeld” of wel was de totale doos verzegeld.
  Ja of Nee niet aangevinkt en ook geen Zegelnummer

  3. En dan nog Datum ontvangst 04/02/2009 . . . NK was 31/01/2009 wat is er in de 4 dagen mee gebeurd.

  [​IMG]
 19. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Wat ik ook belangrijk vind:
  Vroemen liep bij de bekende sportarts Berend Nikkels, bekend vanwege zijn grote
  kennis van dopinggerelateerde zaken. Hij doet dit onder het mom van
  'beter bij mij een goede begeleiding, dan dat ze zelf gaan lopen aanrommelen'
  Zeer verdacht.

  En verder vind ik het best dat dopingautoriteiten er niet omheen kunnen, maar bij mij
  blijft een fout plasje met een verkeerde handtekening of een vinkje her en der vergeten,
  of een datum fout (welke datum is het ook weer vandaag ?) nog altijd een fout plasje
 20. trainer

  trainer New Member

  Helemaal prima, de sporter heeft recht om de B staal laten controleren . . . maar dan wel even in een ander lab.
  Een lab waar ze wel letten op de kruisjes en handtekeningen en nemen onze eigen wetenschapper mee en blijven bij de volledige analyse.

  Tja maar dat gaat niet meer lukken . . . de B staal is er niet meer. Wie is hier nu fout.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina