Schaatsen in de media 2018/2019

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door proeme, 12 okt 2018.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 2. Mey

  Mey Well-Known Member

  Dat is toch geen matchfixing te noemen. Leuk verhaal, maar dit gebeurd toch ieder jaar? Vorig jaar Kramer op het WK nog voor Roest. En vorige week hebben Nuis en Roest de opening op de 1500 meter nog afgesproken.
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Wat mij betreft zou er niets erger zijn dan het met Mart doen, brrrrrrr. :mad::confused:
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik heb van mijn moeder (72 jaren jong) begrepen dat de Mart vroeger toch wel als aantrekkelijke man bekend stond en erg charmant. Sterker nog, ik denk dat er nog steeds genoeg mensen zijn die hem erg charmant vinden.

  Bovendien is hij niet op zijn mond gevallen en is het altijd een imponerend figuur geweest qua gestalte ( erg lang en grof gebouwd), dus ik snap eigenlijk best dat hij geen moeite had om vrouwen te krijgen.
 5. VictorP

  VictorP Well-Known Member

  Het omgekeerde voor mij. 2 voor 12 kijk ik morgen in de herhaling :)
 6. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  doe ze hier dan maar een plezier mee ;)
  [​IMG]
  chicagodude en G1ant vinden dit leuk.
 7. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Moet wel eerlijk zeggen dat ik de reactie van Van Gennip heel geloofwaardig vond. Die kan echt door voor een Oscar als ze glashard stond te liegen.
  chicagodude vindt dit leuk.
 8. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vond zowel Yvonne als Ria geloofwaardig overkomen. Ik wil nog steeds best geloven dat er gerommeld is door die arts, maar die heeft het misschien door hun eten gegooid omdat ze toen blijkbaar al heel stellig waren om geen doping te willen gebruiken. Óf het is toch een broodje aap verhaal en die arts was echt dusdanig in de war dat hij schaatsen en wielrennen in gedachte door elkaar gooide en ten onrechte dacht dat hij dat doosje weg moest gooien. Maarten Ducrot gaf immers toe dat hij gewoon die testosteronbolletjes slikte die hem door diezelfde arts werden gegeven.
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat was niet nodig, ze kegen genoeg spuiten en voedingssupplementen van die dokter.

  https://www.noordhollandsdagblad.nl...-van-gennip-en-visser-ontkennen-dopinggebruik
  Voor mij is het trouwens nooit een sprookje geweest van de frisse Hollandse meiden die wonnen van de Oost-Duitsers, maar ik heb het dan ook nooit meegemaakt. Maar voor mij zijn alle sportresultaten uit die tijd 'verdacht'. Net als de OS 1992, toen EPO werd geïntroduceerd. Ook die van de Nederlanders. Of misschien wel juist die van de Nederlanders, gezien de geschiedenis in de jaren 70/beginjaren 80 met Nederlander John Rolink, de eerste dr Ferrari/dr Fuentes. Maakt trouwens niet dat ik die prestaties minder kan waarderen.
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Bah, wat een vervelende uitzending. Allemaal insinuaties en suggestief geknip en geplak. Een mooi voorbeeld voor politieke partijen en lobbyclubs om je boodschap over te brengen, terwijl je zelf geen bewijs hebt.

  Het leek er ook sterk op dat de makers de waarheid omtrent dopinggebruik ook helemaal niet wilden ontrafelen. Een goed verhaal moet je niet kapotchecken, zullen we maar zeggen.
  Er kwamen wel allerlei insiders voor de camera voor een of ander detail over de autorit van die dokter, maar er werd helemaal niet doorgevraagd. Waarom niet aan een Thea Limbach of Henk Gemser (die zelfs blijkbaar een heel dagboek heeft) of dat bestuurslid de vraag gesteld over mogelijk dopinggebruik in die jaren? Waarom wel Maarten Ducrot opvoeren en niet Herbert Dijkstra, die immers schaatser was in die periode?
 11. VictorP

  VictorP Well-Known Member

  Matthijs van Nieuwkerk riep het in DWDD al tegen de makers van het programma: "Wat hebben jullie nu uiteindelijk? Helemaal niets toch?"
 12. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Dan komt ze in aanmerking voor die Oscar evenals Visser.
 13. kernploegfusie

  kernploegfusie Active Member

  Schaats of Academy?

  Dit verhaal is natuurlijk al bekend en eerder op TV gebracht. Opmerkelijk genoeg in de tijd dat Ria Visser bij Studio sport als analist werkte. Toen vond ik het opmerkelijk dat ze haar niet hadden gevraagd. Maar misschien hebben ze dat toen wel gedaan en wilde Ria niet meedoen. Hoe dan ook is het geen scoop zoals bij DWDD beweerd, het verhaal is wel verder uitgediept.
  Het is een TV-programma en dan krijg je altijd een selectie te zien van wat ze hebben opgenomen. Misschien hebben ze nog meer interessante antwoorden gekregen, maar konden ze niet alles kwijt binnen de gestelde tijd.

  Maar dan nog kreeg ik soms het gevoel dat er te weinig werd doorgevraagd. Vooral aan Thea Limbach hadden ze kunnen vragen of zij ooit bewust of onbewust doping toegediend had kunnen krijgen. Zij moet dezelfde medische begeleiding hebben gekregen als Ria en Yvonne. En hebben ze Grietje Mulder nog iets gevraagd?
  En ze hadden Ria en Yvonne kunnen vragen of die Pluimers inderdaad een keer een infosessie heeft gehouden over doping. Maar misschien hebben ze het wel gevraagd en was het antwoord nee.

  Desalniettemin vind ik niet dat hier sprake is van het 'niet kapotchecken van een goed verhaal'. Dat kistje met urinestalen is tenslotte verdwenen, dat is een feit. En dat moet zijn gedaan door iemand die er belang bij had, of dacht er belang bij te hebben.

  Nog iets dat ik miste in de uitzending van gisteren:
  In de tijd dat Yvonne van Gennip (en misschien ook Ria Visser) actief was legde een bekende trainer uit dat het gebruik van testosteron sporters kon helpen om beter en sneller te herstellen van zware trainingen. Die trainer was volgens mij Henk Kraaijenhof, maar het had ook Tjaart Kloosterboer kunnen zijn.
  Naar aanleiding daarvan werd Yvonne van Gennip geïnterviewd. In dat interview noemde zij gevolgen van testosterongebruik, bijvoorbeeld dat je er een snor van kon krijgen. Ook deed de interviewer de suggestie dat het gebruik van testosteron voor haar meer een kwestie was van 'ja, mits' dan 'nee, tenzij'. Dat bevestigde zij.

  Overigens is Mart Smeets niet zo lang meer. Tien jaar geleden stond ik naast hem op station Hilversum Noord en ik kreeg niet de indruk dat hij langer was dan mijn 1 meter 86. Maar dat terzijde.:cool:
 14. mi

  mi Well-Known Member

  Nou ik vind het ook van een zeer bedenkelijk journalistiek niveau hoor.

  De schaatsdokter werkte bij organon en testosteron komt van organon dus 1 + 1 zal dan wel twee zijn...
  Kistje is weg en zou weggehaald zijn door iemand die mogelijk wel een beetje op de dokter lijkt (blanke man met bruin haar, enorm opvallend type!) dus 1 + 1 zal dan wel twee zijn....

  In een tijd waarin de cultuur en de regels tav out of compitition controles totaal anders was en de manier van controleren kon nogal eenvoudig worden omzijld. (Extra kistje even omruilen onderweg, de man van het gewest bracht nota bene het kistje weg, waarschijnlijk omdat hij toch richting Nijmegen moest)

  Voor hetzelfde geld (even lekker complotdenken) heeft een van de Duitse artsen Pluimers platgespoten, heeft hij daarom geheugenverlies en hebben die het kistje ontvreemd omdat de Duitse dames wellicht iets gesnoept hadden...

  Tis allemaal even goed (namelijk niet) te bewijzen.

  Uiteraard: de KNSB moet hier op dit moment heel anders mee omgaan, moet hier veel scherper op zijn want er moet een keihard onderscheid zijn en komen tav bewezen dopinggebruik (dus middelen die op de dopinglijst staan op het moment dat de wedstrijd gereden wordt) en halve verdachtmakingen die nu de hele schaatssport schaden.
  De thyrax kwestie suggereert echter helaas dat men nog niet perse heeft geleerd hoe ze dat beter kunnen aanpakken.

  Btw: als ik de beelden van Yvonne en Ria van toen zie en nu zagen ze er (qua uiterlijke kenmerken) niet uit alsof ze dik aan de anabolen zaten overigens. Wel maakten ze de transitie van amateur naar profsporter. Ik denk dat dat een veel groter effect heeft gehad!
  Duif, EenBrabander, Camila en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 15. mi

  mi Well-Known Member

  Wat een leuk interview met Esmee Visser bij Ziggo! Rustig, zelfvertrouwen, reflectie...echt zo anders dan aan de baan! Mooi om te zien en benieuwd naar de docu van Annette!
 16. FuGeE_Volkova

  FuGeE_Volkova Well-Known Member

 17. mi

  mi Well-Known Member

  https://www.ad.nl/article/~a0e12c01

  Ik ben echt razend benieuwd! Want dit is twee keer een blik inside! Morgenavond op ziggo!

  En wellicht wordt eindelijk duidelijk waar de woorden:’te oud’ nou vandaan gekomen zijn?
  Laatst bewerkt: 19 dec 2018
  Camila vindt dit leuk.
 18. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Lijkt me leuk, hoop dat het ook op uitzendinggemist ofzo komt te staan zodat ik er ook naar kan kijken :)
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 19. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik heb het al geprogrammeerd, wij hebben gelukkig Ziggo sport. Ik verheug me op deze documentaire. :)
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, inderdaad... waarom nou op ziggo sport, die zender kan ik hier onmogelijk ontvangen.

Deel Deze Pagina