Schaatsen in de media 2016/2017

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Elina, 9 okt 2016.

 1. Monique

  Monique Well-Known Member

  Hij zal idd zijn rijbewijs bij zich hebben gehad. In het artikel staat dat hij dat aan de politie moest laten zien en dat hij geen zin had in poppenkast. Meer weet ik ook niet. Wat ik wel weet is dat Ritsma een levende legende is en dat ik dan niet helemaal begrijp waarom hij zijn rijbewijs zou moeten laten zien. Ze zullen hem zonder rijbewijs toch ook wel hebben herkend?
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  mee eens hoor, ze hadden hem gewoon binnen kunnen laten. Maar dat men strikt is als de koning daar rondloopt is ook weer niet totaal onbegrijpelijk.

  Maar vooral dat Ritsma het tonen van zijn rijbewijs "poppekast" vindt, nadat hij zélf vergeten is zijn komst te bevestigen, zegt in mijn ogen meer over hem dan over de beveiliging. Kom op man, pak dat pasje ff en het is klaar.
  chicagodude en Danielle vinden dit leuk.
 3. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Duif vindt dit leuk.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  @JaapvdB
  Onder een van de foto's staat:
  "Goud op het NK Sprint in 2003."

  Slaat nergens op.
  Het moet zijn:
  "Goud op het NK Allround Junioren B in 2003."

  Jan Bos won het NK sprint 2003 en het NK sprint voor junioren werd pas in 2004 ingevoerd.
 5. Elina

  Elina Well-Known Member

  In de nieuwe HELDEN staan mooie interviews met Mariska Huisman, Jorien ter Mors en Christijn Groeneveld. Ook Brittany Bowe en Kamminga staan er in, en iets over/met Erik Hulzebosch, maar dat heb ik nog niet gelezen...
 6. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Zojuist even de uitzending van Jinek van eergister terug gezien met de 5 memorabelste schaatsmomenten.
  Na 7 jaar is nog steeds genieten van de wissel in Vancouver van Sven Kramer en het dramatische gedoe daarover.
 7. Koen

  Koen Well-Known Member

  Thijsje Oenema en Bob de Jong in programma van omroep Friesland. heb het zelf niet gezien, maar gehoord. gaat wel redelijk goed met Thijsje. maar stapje voor stapje verder kijken.
  Duif vindt dit leuk.
 8. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Er stond vrijdag een interview met Thijsje in de Metro
 9. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Precies, hoeveel moeite is het nou helemaal om je pasje te laten zien? En trouwens, dat hij een levende legende is onder schaatsfans dat klopt ja, maar wie zegt dat deze beveiliging ook maar iets van schaatsen afwist? Zeker als het de beveiliging van de koning betrof...

  Ik denk eerder dat Ristma zijn ID niet bij zich had...(ja officieel verplicht maar heeeel veel mensen hebben niet standaard hun ID bij zich. Ik vergeet het ook wel eens).
 10. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  En onze Min President die er ook zat en het vergeleek met de moord op Kennedy
  Toen dacht ik de beste man is definitief de weg kwijt :rolleyes:
  fransvanbakel en Quarantenove vinden dit leuk.
 11. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  VVD'ers zijn per definitie altijd al de weg kwijt geweest.
 12. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  In de laatste aflevering van I love speedskating een aantal opvallende quotes van onze huisclown Anema. Over dat Nederlands te vaak vallen met schaatsen (wat door Hersman wordt ontkracht #falsemedia) en dat dat komt door al die moeders die te soft zijn voor hun kinderen.

  JohnZero vindt dit leuk.
 13. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Heerlijk om te horen hoe Hersman Anema's bewering volledig onderuit haalt, Anema heeft/had soms toch iets teveel last van onderbuikgevoelens.
 14. Frekkel

  Frekkel New Member

  Anema mag dan een succescoach zijn bij het marathonschaatsen maar ik geloof dat ik het toch niet helemaal met hem eens ben. Onze pupillen zijn zeker niet van porselein en een beetje hardheid in de trainingen en wedstrijdsport hoort er zeker bij. Een B-junior hoeft echt geen knuffel meer van zijn mama als hij de bocht uitvliegt. Maar om de moeders van onze jongste pupillen nu de schuld te geven van de "veelvuldige" valpartijen op latere leeftijd?

  Wat mij betreft heeft dat niet zo zeer te maken met hardheid en weerbaarheid. Eerder met een heel ander aspect. Leren wij onze jonge talenten nog wel goed schaatsen. Is het jullie ook opgevallen dat de pupillen steeds jonger steeds harder gaan rijden? Meestal niet dankzij een formidabele techniek maar eerder door veel trainingsarbeid. Harkend en amper recht op de schaats rijden ze van PR naar PR op de 500m. In de periode van hun leven dat ze het meest ontvankelijk voor techniek en coördinatie zijn laten wij trainers, ouders en pupillen ons te veel en te vaak meesleuren in de fysieke prestatiedrang.

  Vallen doe je niet alleen als je je techniek niet beheerst maar ook als je de grenzen opzoekt. Dat doet soms au en dan mag je best iemand troosten. Sterker nog het is feitelijk het supporten van het opzoeken van die grenzen. Wil je liever niet vallen in een wedstrijdsituatie? Dan moet je naast het beheersen van je schaatstechniek sec gaan werken aan een repertoire van skills die je kan helpen bij het beheersen van onverwachte situaties. Ik pleit ik daarom juist voor meer differentieel trainen/leren. Het jaren inslijpen en bijpunten van de schaatstechniek volgens de koninklijke weg leidt mijnsinziens te veel tot "one trick ponies". Treedt het onverwachte op, en ga je over je grens dan kom je er met je je standaard repertoire niet meer uit en is een val onvermijdelijk. Juist die sporters die dan uit een ander vaatje kunnen tappen weten hun grenzen dan te verleggen.
  Dus geef je kind een extra knuffel en laat hem/haar ook kennis maken met de andere schaatsdisciplines. Sterker nog ruil eens 1 van die 3 a 4 (!) ijstrainingen van die pupillen per week in voor hockey, ballet of tennis; dat vinden ze leuk en ze worden er beter van!
  fransvanbakel en EenBrabander vinden dit leuk.
 15. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Ik ben het eigenlijk bijna nooit met hem eens. Dit komt door de essentie waarom hij zo'n goede coach is. Anema is een azijnzeiker die altijd wel ergens kritiek op heeft. Als trainer heeft hij misschien niet altijd gelijk, maar hij laat je wel altijd ergens over nadenken en dingen proberen. Sommige mensen hebben dit nodig om het maximale uit zichzelf te halen. Bij mij werkt dit juist op mijn zenuwen. Ik sta zelf redelijk positief in het leven en omring mij ook liever met mensen die dat ook zijn.

  Ik denk dan ook dat de oorzaak van het vallen heel ergens anders ligt. Wij Nederlanders zijn op het ogenblijk juist heel erg dominant in de schaatssport. Dit terwijl schaatsen toch steeds meer perfectie vereist in techniek, fitheid ten materiaal. Die perfectie bereik je niet door alsmaar te blijven doen wat je altijd doet. Je zult moeten blijven experimenteren. Zo is het op topniveau tegenwoordig heel normaal dat je meerdere ijzers meeneemt naar een toernooi voor verschillende afstanden en ijscondities. Dit jaar zie je zelfs schaatsers tijdens het seizoen op een heel ander ijzer over stappen. Ik denk dat wij Nederlanders gewoon meer durven te experimenteren en veel meer op de limiet rijden dan schaatsers uit andere landen. En ja, dan gaat er wel eens wat mis. Onze dominantie in de schaatssport bereik je echt niet met een slechte techniek.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 16. Elina

  Elina Well-Known Member

  Miekusss vindt dit leuk.
 17. Monique

  Monique Well-Known Member

 18. Koen

  Koen Well-Known Member

  om kwart over het hele uur: Sjinkie, Sven en Rintje in Hjoed van Omroep Friesland.
  wel in het fries!
  Sven vertelt dat dit zijn laatste olympische spelen worden!
  EenBrabander vindt dit leuk.
 19. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik heb het niet gezien, maar snap helemaal dat Sven zegt dat dit zijn laatste Spelen worden. Ik hoop wel dat hij nog een paar jaar na de komende Spelen doorgaat.
  Koen en Duif vinden dit leuk.
 20. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Ik hoop van niet, het schaatsen kan wel een Kramerloos tijdperk gebruiken.
  EenBrabander vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina