Schaatsen in de media 2016/2017

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Elina, 9 okt 2016.

 1. Elina

  Elina Well-Known Member

 2. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  dsdevries vindt dit leuk.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 5. Monique

  Monique Well-Known Member

 6. Nickel

  Nickel Active Member

 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Voorbeschouwing schaatsseizoen bij Omrop Fryslan met Jaap Stalenburg, Jillert Anema en Rintje Ritsma.

  http://www.omropfryslan.nl/utstjoering/fryslan-hjoed-fan-21-oktober-2016-1700 Vanaf 15.12.

  Volgens Anema heeft Jorrit Bergsma de draad weer goed opgepakt na een minder seizoen. Bergsma is competatief maar presteert het beste als hij de focus op zichzelf heeft. De ploeg zat in Erfurt om nog fietstrainingen te kunnen doen. In Inzell zit je al snel in de bergen. Sven Kramer komt ook uitgebreid aan bod. Verder het conflict met de KNSB. Anema hoopt op een clash want dan hoeft men niet naar China en Japan en dat zou niet slecht uitkomen. Stalenburg denkt dat er morgen een compromis wordt bereikt.
  Met Rintje Ritsma werd er terug geblikt op zijn mooiste overwinningen. Verder nog wat discussie over de seizoensopbouw, in oktober hoeft een schaatser nog niet in supervorm te zijn.
  Verder vind Anema dat de vele meningen op sociale media de kwaliteit verlagen. (52 tweets in een uur van 1 iemand, knipoog naar Jaap Stalenburg) en twijfelt hij aan het nut van wetenschappers in de sport.
  Rijders om rekening mee te houden vond hij Pedersen en Patrick Roest.
 8. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Daar kwam weer het aloude probleem van Anema aan het licht. Zijn eigen tekortkomingen ombuigen in het belachelijk maken van anderen. In dit geval is het Anema bij wie de jaren beginnen te tellen. Hij heeft zelf geen verstand van moderne technologieën en heeft dus ook niet de mogelijkheid om hier nieuwe mogelijkheden in te zien. In plaats van dit gewoon toe te geven doet hij alsof andere teams niet sporen.

  Hij plaatst een opmerking als: "Wie naar antwoorden zoekt is onwetend". De grootste fout die een trainer kan maken is denken zeker te weten dat je het antwoord weet. Als trainer doe je aannames (hypotheses) waarop je het trainingsprogramma (opbouw, periodisering, voeding, techniek, etc.) baseert. Als het goed is boek je vooruitgang. Als niet goed is sta je stil, of ga je zelfs achteruit. Je verzamelt data, analyseert die en vervolgens maak je de beslissing om de aannames te accepteren of te verwerpen. Die bevindingen kan je gebruiken om je programma het volgende seizoen aan te passen of zelfs tijdens het seizoen bij te stellen. Elk hulpmiddel dat je in staat stelt meer/beter data te verzamelen, beter te analyseren, of betere aannames te doen zorgt er voor dat je een beter programma op kunt stellen. Stilstand is achteruitgang in de sport!
  JohnZero vindt dit leuk.
 9. jaap

  jaap Active Member

  Heeft ons Schaatsforum geen spion bij de KNSB vergadering? Benieuwd wat er uit komt.
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

 11. proeme

  proeme Well-Known Member

 12. Elina

  Elina Well-Known Member

  Wüst over haar keuze om Astana over te slaan.
  http://www.telegraaf.nl/telesport/27105207/__Ireen_Wust__Topsport_is_keuzes_maken__.html

  Ik ben een tennisfan en kan dan ook vrij weinig met jetlag-gezeur van schaatsers. Tennissers spelen een finale op zaterdagmiddag in Rusland en moeten dan 2 dagen later alweer klaar zijn voor een wedstrijd in Singapore. (vb Kuznetsova)

  Ik snap Wust wel dat ze nu een zon trainingskamp heeft, dat komt omdat ze in NL zich nog moet plaatsen voor de tweede helft. Andere (Sablikova, Swings etc) kunnen dit plannen rond kerst. Maar aan de andere kant train toch heel de zomer om wedstrijden te rijden?

  Wüst zou ook keuzes tijdens de weekenden kunnen maken. De ene week 1000/1500 en de volgende alleen 1000/3000...
 13. Duif

  Duif Well-Known Member

  Tennissers hebben ook wel eens geen zin in een onbeduidend tournooi, maar die hebben daar een aardige oplossing voor bedacht: Startgeld incasseren en je vervolgens in de eerste ronde uit laten schakelen.
  Monique vindt dit leuk.
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 15. H2O-s

  H2O-s Active Member

  In Nederland zou dit trouwens ook geen punt zijn als het op Eurosport wordt uitgezonden. Eurosport 1 is open net.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, maar eurosport wil op eurosport 1 alleen wat hoogtepunten uitzenden, verder een deel misschien op eurosport 2 maar ik denk vooral via de dure eurosport player. Je moet die 1,2 miljard toch terugverdienen, zeker nu ze een waarschijnlijk verwachte 300 miljoen vanuit Duitsland mislopen.
 17. Elina

  Elina Well-Known Member

  Duif en EenBrabander vinden dit leuk.
 18. Carola

  Carola New Member

  Vanavond gaat Peter van der Vorst op bezoek bij Ireen Wust. Van der Vorst ziet sterren RTL4 20.30
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 20. Eelco

  Eelco Well-Known Member

Deel Deze Pagina