Schaats-statistieken raadspelletje

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Marcel Vos, 17 jan 2023.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Golikova reed blijkbaar al een WB in Kolomna als B-juniore.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 2. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Sang-Hwa Lee debuteerde natuurlijk ook al heel jong, maar verloor eerst nog jarenlang alles van Wolf in de worldcup, die misschien? Min-Seon Kim zal er toch ook wel redelijk wat jaren over hebben gedaan vanaf haar debuut.
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Erbanova staat op 4.104 jaar, Sang-Hwa Lee op 1.933 jaar en won al op 10-11-2006 van Wolf. Die dus niet. Golikova is idd de nummer 3 en reed gisteren nog.

  Min-Sun Kim staat op 7.973 jaar net achter Kodaira.

  Toen ik zag dat ze al in 2009 een World Cup reed stond ik verbaasd. Terwijl ze voor mijn gevoel pas vanaf 2017 ofzo mee reed.
  Laatst bewerkt: 27 feb 2023
 4. Thijs1410

  Thijs1410 Member

  Chiara Simionato als nummer 4
  SprintMaster vindt dit leuk.
 5. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Leuke statistiek.

  Gerard van Velde had hoog kunnen eindigen, ware het niet dat hij in het eerste deel van zijn carriere één World Cup won. Op het Koreaanse buitenijs van Jeonju, blijkbaar. Het was mij niet direct bijgebleven. Anders was hij op 11 jaar uitgekomen.
  Laatst bewerkt: 27 feb 2023
 6. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik heb er eentje gevonden die een tikje discutabel is, maar als ie wordt goedgekeurd is het wel een dikke top-10-plek. KC Boutiette maakte in november 1994 zijn debuut. Bijna precies 9 jaar later won hij zijn enige individuele wereldbekerwedstrijd. Op de kleine vierkamp, die jammer genoeg maar een keer of twee a drie is gereden.
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 7. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Tijd voor weer even een klassieke top 10 mijn lijsten die iets met rondetijden te maken heeft.

  Raadsel 30:

  upload_2023-2-27_20-36-17.png
  Laatst bewerkt: 27 feb 2023
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Staat Kotyuga eigenlijk vrij hoog in het lijstje? Gezien haar late doorbraak zou ik me dat kunnen indenken, hoewel ik geen flauw idee heb hoe oud ze was toen ze aan wereldbekerwedstrijden mee ging doen.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 9. Duif

  Duif Well-Known Member

  Snelste openingen op de 1500 meter ?
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Bijna, maar net niet.
 11. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De lijst van de dames nog, na de vele reacties met goede kandidaten. Hesse blijft de nummer een. Bij haar winst versloeg ze Sang-Hwa Lee met 2 honderdsten. In de top 6 komen nog vier dames van een flinke tijd terug. Hoiseth had al heel snel een tweede plek gereden maar moest daarna nog 8 jaar geduld hebben voor haar eerste winst op de 1000m. Golikova reed haar eerste drie World Cups (1000 en 1500m) dus op heel jonge leeftijd maar pas veel later haar eerste 500m. Na haar eerste 500m duurde het maar 4 jaar.
  Kotjuga komt nog in de lijst, die had ik nog niet. Opvallend is dat de eerste 8 allemaal sprinters zijn.
  Voor Lollobrigida en Schouten was de komst van de mass start erg welkom. Anders hadden ze 13 jaar en 2 maanden respectievelijk 10 jaar en 2 maanden moeten wachten op hun eerste World Cup zege! Als ze in die periode al niet gestopt zouden zijn.

  Langste_periode_tot_eerste_WorldCup_zege_dames.jpg
  G1ant en Duif vinden dit leuk.
 12. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Die was er inderdaad ook nog. In mijn lijst heb ik me beperkt tot de individuele afstanden, dus geen team pursuit. En ook geen 100 m, die is al lang weer afgeschaft.

  Verder kon ik geen heren meer vinden met een lange periode. Ik kwam voor Kyou-Hyuk Lee tot bijna 4 jaar, net als Wennemars. Voor mijn gevoel was hij een goede kandidaat maar had dus toch al vrij snel een keer gewonnen.
  G1ant vindt dit leuk.
 13. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  mooi lijstje. Ik ben toch benieuwd naar Anschutz. Of heeft zij misschien nooit een wedstrijd weten te winnen?
 14. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Zij heeft idd nooit een World Cup gewonnen. Totaal wel 10 keer tweede: 4x 1500m, 5x 3000m en 1x 5000m.
  chicagodude en G1ant vinden dit leuk.
 15. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Kun je makkelijk vinden welke schaatsers het vaakst in de top-10 (of podium) zijn geëindigd zonder ooit te winnen? Daar komt Anschutz dan wel voor in aanmerking, denk ik.

  In het wielrennen is er een prachtige statistiek van Wilco Kelderman die inmiddels ongeveer 150 keer (dacht ik) top-10 heeft gereden, zonder een wedstrijd te winnen. Voor Kelderman zelf een minder prachtige statistiek.
 16. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Goh, ik wist natuurlijk wel dat ze een beetje 'de eeuwige tweede' was na Pechstein/Niemann/Friesinger/Klassen, maar ik had eerlijk gezegd verwacht dat ze toch ergens een keer een wereldbekertje had weten te winnen. Maar ja, in haar tijd sloegen de wereldtoppers denk ik minder vaak over.
 17. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik denk dat Sandra Zwolle er ook nog in hoort. Won wedstrijd op 9-12-1995 en deed in seizoen 89-90 al mee (25-11-1989). En Sun Hee Yoo mag er ook bij. 4-12-1993 won ze en op 29-11-1986 in worldcup.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Daniela Anschütz wint deze statistiek inderdaad. Hier de lijst met schaatsers die het vaakst tweede en derde werden zonder ooit te winnen. Data vanaf 2000-2001. Tabata had er voor 2000 nog een paar die ik mee neem.

  Meeste_ereplaatsen_zonder_winst_WorldCup.jpg

  EDIT: Anschütz werd ook nog 14 keer vierde. De meeste van allen die nooit wonnen. Aihua Xing en Patrick Beckert 8x.
  Laatst bewerkt: 2 mrt 2023
 19. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Rijders met het grootste verval tussen eerste ronde en laatste ronde op de 1500m? Volgens mij had je dit seizoen een keer een onbekende Japanner genoemd.
 20. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ooshima had inderdaad een supergroot verval, maar als je de "langzaamste" of "grootste verval" doet zonder wedstrijdrestricties dan gaan al je resultaten mensen zijn die langer dan 3 minuten over de 1500 meter doen, en Krol komt er zeker niet in voor.

  Duif had het al bijna goed, er mist alleen een woord.

Deel Deze Pagina