Paterswoldsemeer

Discussie in '2010-2011' gestart door diberkho, 13 dec 2010.

 1. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Na de Kerst blijft het flink vriezen, dus die toertocht komt er toch wel, of men nu wil of niet. :twisted:
 2. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Wat willen jullie dan? Een toertocht op "het-kan-net" ijs zonder vrijwilligers? Of een paar die alles in goede banen moet leiden? Dan stroomt dit topic straks helemaal over met de meldingen dat het zo'n zooitje is.
  Ik kan me goed voorstellen dat de ijsmeester de gok niet aandurft.

  volgens mij moet voor dit soort evenementen ook een soort vergunning aangevraagd worden en dan worden vast vragen gesteld waar nu geen (afdoende) antwoord op te geven valt. Maar wat is er mis met lekker zelf je rondjes draaien op het Paterswoldsemeer? :)
 3. ragger

  ragger New Member

  Een tocht boeit me niet, je kunt meestal veel beter rijden als er geen 1000-en anderen op het ijs zijn. Een beheerder die er werk van maakt om het ijs in goede conditie te krijgen is wel belangrijk. Wat dat betreft doen de officieuze ijsmeesters het in ieder geval veel beter dan de ijsclub. Jammer dat ze zich moeten behelpen qua materieel.

  Wel grappig die opmerking over weinig vrijwilligers: als er ergens genoeg vrijwillgers zijn dan is het wel op het PW meer.
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  inmiddels is op het friesche veen(tegenover het pw-meer) ook een baan van ong. 3 meter breed geveegd met de motorveger. verder weet ik over de kwaliteit van het ijs niks, iemand ????
 5. Tukker

  Tukker New Member

  Op 't PW Meer vanmiddag sleepvegers actief, bestaande baantje naar 2 meter gebracht.
  En ook nog even een lusje voor de kinders uitgezet.

  Hulde voor de Doe 't zelfknutselaar van deze veger.
  Voor de slepers van de veger was er gratis drinken (en applaus) bij de koek en sopie tenten.

  Daarna lekker schaatsen op heel behoorlijk ijs.


  :mrgreen:
 6. Hulde aan de doe-het-zelfers! tsja, op het Schildmeer lukt het wel, maar op ons Paterswoldsemeer moeten we het blijkbaar met het Meerschap doen, en die zitten er toch echt niet bovenop. Hoekstra en ik zijn alweer verderop de boel aan het verkennen geweest, zie topic Reitdiep, fantastisch!
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mijn vriendin en ik hebben vanmiddag op de Paterswoldse meer geschaatst, en zij is onderweg haar mobiel kwijtgeraakt. Mocht iemand deze gevonden hebben (zwarte sony ericsson), zou u contact met mij op willen nemen?

  a_van_der_werff@hotmail.com

  Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

  Met vriendelijke groet,

  Arnoldus
 8. Quiri

  Quiri Member

  Gezien de voorspellingen heb ik niet gewacht tot woensdag en was ik maandag toch maar wat eerder van mijn werk weggegaan om het PW meer uit te proberen. Het kleine geveegde rondje is goed ijs vergeleken met vorig jaar. Echt klasse van de vegers, zag er ook gezellig uit met kinderen en koek en zopietent. Verder naar Groningen ben ik na een paar 100 meter maar weer teruggekeerd naar het geveegde deel, want ik kwam bijna niet vooruit. Mijn enkels konden dit grindtegelijs (zie topic ZL-meer) niet aan... :wink: Nu er zoveel meer plaatsen zijn waar geschaatst wordt ga ik ook wat verder kijken. Ik verraad dus nu wel even mijn geliefde PW meer. Sorry!!! :?
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik heb een aantal keer de oversteek gemaakt naar hoornse meer(grote ronde), het is waarschijnlijk 2 km die je door sneeuw moet schaatsen, als je iets buiten de sporen van vorige schaatsers blijft is het prima te doen met een beetje tempo... wanneer je op het hoornsemeer komt, is daar wel weer een aantal km geveegd(goed ijs)al is de baan niet zo breed...

  Zoals ik eerder al berichtte friesche veen is inmiddels ook geveegd, daar ga ik nu heen kijken of het wat is. want dat is me toch een mooie locatie!!!
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Van de site van het meerschap:
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

  dat ze spreken over toertochten doet mij vermoeden dat de sneeuw van afgelopen nacht van het ijs geveegd wordt. Klopt dat?
 12. Tukker

  Tukker New Member

  Vegen zal door de schaatsers zelf moeten gebeuren, ik verwacht eigenlijk nix meer van de ijsvereniging in dit opzicht..
  Met vereende krachten is het zo gepiept, zeker als er een grotere schuif is die door meerdere schaatsers getrokken wordt.


  Maar wie weet gaat de ijsvereniging nog vegen op't PW meer voor een elfstedentocht verreden is.... :wink:
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Gister heerlijk geschaatst op het Paterswoldse meer. Vond het ijs her en der goed, maar nog vrij veel bobbelig ijs. Of ben ik te kritisch?
 14. françois

  françois Member

  Vandaag leek het Paterswoldsemeer wel op een poolvlakte. De baan met het goede ijs van gisteren was grotendeels volgestoven met sneeuw en de enige (lichte) veegmachine die actief was, was niet bij machte een baan op te houden. Daar stoof de sneeuw te hard voor. Toch nog honderden ploeteraars die door sneeuwduintjes en over grindpadijs hun ronde probeerden te maken.
  Filmpje > http://www.youtube.com/watch?v=w_b_dC1q0NM
 15. Mandark

  Mandark Member

  Ik zag ze zojuist nog gemotoriseerd sneeuwschuiven op het meer.
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ik heb vanmiddag nog 3 rondjes gereden. Het deel tot de molen en het stuk aan de NW kant was geveegd. Het stuk aan de zuidkant was weer dichtgesneeuwd en dat was echt ploegen tegen de wind in.
 17. Mandark

  Mandark Member

  Praat me d'r niet van, ik heb zojuist gepoogd daar met een kinderwagen doorheen te beulen!
 18. ragger

  ragger New Member

  gerucht: tourtocht PW meer woensdag en donderdag
 19. millhill

  millhill New Member

  Vandaag paar rondjes gedaan, wat is het toch geweldig om te doen.

  Ik woon aan de noordkant van het meer, dus ik stap daar op en tot ver voorbij de molen was het ploeteren door de sneeuw. Het ijs daaronder is ook niet echt heel glad, tenminste, zo lijkt het.

  Verderop bij de aangeveegde baan was het beter ijs en het was ook beter schaatsen doordat de baan geveegd was. Maar er lag al best wel veel sneeuw op en aan de meerweg kant kon je niet meer zien waar je het beste langs moest. Ook is daar de sneeuw opgestoven tot een laag van van dik een decimeter dik.

  Heeft de ijsclub vrijwilligers nodig? Ik wil best een uurtje of twee besteden om op een veegmachine te gaan zitten.
  Ook bij materiaalpech wil ik wel helpen sleutelen. Paar tientjes bij elkaar ritselen voor benzine moet ook wel te doen zijn.
  Stuur me even een berichtje als ik wat kan doen, hebben we allemaal weer plezier aan!
 20. Schande voor de Stad Groningen!

  Ben na een tijdje afwezigheid vanmiddag weer even wezen kijken op het PW meer in de vaste veronderstelling dat er omndertussen een mooie brede baan zou zijn geveegd door het meerschap danwel de ijsverenigingen in de buurt.... bij aankomst zie ik zeker een duizendtal mensen op het meer, wat een drukte, maar die baan ligt er nog steeds niet!! echt een schande als je ziet wat er in Friesland, zuidlaardermeer of schildmeer gebeurt, ik moet me bijna schamen als stadjer. een groot gedeelte van de ronde over het meer is ploegen door de sneeuw, laat staan de hoornse meer, dat is een grote poolvlakte, terwijl het ijs zo sterk is, en goed! Heb me net wat verdiept in het Meerschap Paterswolde. beleidsplannen bekeken uit N.B. het jaar 2000 waarin al wordt gerept van een actievere rol tijdens natuurijsperiodes. Dan worden er miljoenen geinvesteerd: http://www.meerschap-paterswolde.nl/nieuws.php als er nu voor een fractie van dit bedrag enkele ijsveegmachines worden aangeschaft is een baan vegen een fluitje van een cent. Ben geen populistische liefhebber, maar de ambtenarij laat zich wel weer van zijn slechtste kant zien vind ik. Het gaat in de beleidsplannen voornamelijk over zomeractiviteiten, terwijl er in de afgelopen jaren al zo veel weken wintersport is op het Paterswoldsemeer, wat nog zo veel leuker zou kunnen zijn met een actievere inbreng van het meerschap (daar zijn ze toch voor? )

  Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina