Paterswoldsemeer

Discussie in '2010-2011' gestart door diberkho, 13 dec 2010.

 1. millhill

  millhill New Member

  Bedankt voor de heldere uiteenzetting. We zullen eens doorbomen om te kijken naar de mogelijkheden, er is meer animo als ik het zo lees.
 2. Tukker

  Tukker New Member

  [​IMG]


  Paar minuten geleden kwam de sneeuwschuiver voorbij :p

  Als d'r nou nog even iemand op het ijs met de ijsphone of HTC de ijskwaliteit live wil melden dan is het helemaal klaar... :mrgreen:
  Maar ik ga schaatsen, de dooi hangt in de lucht, ergens...
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Eelde gister max o graden, vanacht -6 graden. Opvallende dissonant in het land, voor de rest overal dooiweer (ook Leeuwarden, Enschede, Steenwijk). Dus wil je mooi schaatsen: Noord-Drenthe en Groningen!
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

 5. Mandark

  Mandark Member

  Toertochten op woensdag en donderdag?? Dan is het 2 a 3 graden volgens de voorspellingen. Misschien als je strak om 10:00 uur start dat je nog wat lol kan hebben. Ik denk dat de afgelopen 3 dagen de enige dagen waren waarop het nog geschikt was voor een groot publiek.
 6. Tukker

  Tukker New Member

  Lekker kunnen schaatsen.

  Weliswaar was er lichte dooi maar het ijs hield zich behoorlijk.
  Op een paar plaatsen werd het wat uitgetrapt.

  Vanmiddag was de veger ook kranig in de weer.
  Baan is inmiddels toch zeker een meter of 4 breed 8)
 7. Tukker

  Tukker New Member

  http://www.knsb.nl/natuurijs/actieve-to ... 9-12-2010/

  Toertocht Paterswoldsemeer
  Datum: 29-12-2010
  Startplaatsen: De Leyte
  Starttijd: 10.00 - 15.00 uur
  Afstanden: 5 t/m 70 km
  Infonummer:

  Soort tocht: rondetocht, uitstekend geschikt om in familieverband te schaatsen. Overige algemene informatie: Schaatsen op geveegde banen door een mooi natuurgebied, met een molen en vele eilanden. De horeca en de toertochtcommissie staan met koek en zopiekramen op het ijs.

  A 28 afslag Haren, richting Paterswolde
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik weet niet waar jij je info vandaan haalt, maar het is hier in eelde nu -1,3. En morgen -1 en do. -2 (s'nachts -3 en -5)(bron. Dagblad v/h noorden)
  Buienradar maakt het nog gekker met met een minimum temp. van -4 op bijde dagen...
  dus.............
  Lekker toertochten gaan rijden en niet zo zeiken dat ze het eerder hadden moeten doen.
 9. Mandark

  Mandark Member

  Die voorspellingen wijzigen van uur tot uur. Teletekst heeft z'n +6 alweer gewijzigd naar -3 overdag. Ben blij dat er meer schaatsdagen bijkomen. En waarom niet zeiken als de boel pas 10 dagen later dan mogelijk wordt schoongeveegd? Ik heb de afgelopen week zeker 500 autokilometers gemaakt voor het schaatsen, terwijl ik wandelend naar het PW-meer kan.
 10. roelblink

  roelblink New Member

  Ik denk dat ik dan maar mee ga doen, ziet er goed uit! (en het weer ook)
 11. françois

  françois Member

  Alle lof natuurlijk voor de eenzame schuiver die de huidige baan geschoven heeft. Maar ik hoop echt dat er morgen met de tocht meer materiaal voorhanden is. De basiskwaliteit van het ijs is vrij goed maar de eigenlijk te smalle baan is behoorlijk uitgetrapt met daardoor de nodige gaten en putten. En ook nog eens bedekt met een laag schraapsel van de vele schaatsers. Om veilig schaatsen mogelijk te maken is borstelen dringend gewenst! Als Scharlakenhof daar niet over beschikt hoop ik dat ze zich niet schamen daar hulp voor in te roepen.
  Alle vrijwilligers èn schaatsers veel plezier morgen en overmorgen.
 12. roelblink

  roelblink New Member

  Is dat nóg niet klaar dan?? Dan ben ik morgen op de Beltumerwiede...
 13. luitzenb

  luitzenb Member

  Om verwarring te voorkomen: er is wel degelijk een brede baan geschoven op het PW meer met een motorische sneeuwschuiver. De baan is alleen niet geborsteld en de dweilmachine is er ook nog niet over geweest :lol: De baan is vandaag nog wat breder gemaakt. Ik heb aan het einde van de middag 5 rondes gereden en ik vond het prima te doen. Goeie sfeer ook bij het surfstrandje, met muziek, koek en zopie en balen hooi om op te zitten!
 14. vandread

  vandread New Member

  Toen ik vannochtend schaatste werd er geschoven en geborsteld. De baan was al wel redelijk breed, en werd zo te zien nog verder verbreed. Vond t wel jammer dat hij alleen op t Paterswoldse Meer zat, en niet op t Hoornse Meer (was ik in al mijn naiviteit vanuit gegaan; gelukkig waren we met de auto :) )
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  Het mag dan allemaal wat lang geduurd hebben op het Paterswoldsemeer: het was vandaag prachtig. Wel veel kinderen op het ijs. Dat is prachtig om te zien, maar wel iets om van te voren even te beseffen.
 16. ragger

  ragger New Member

  redelijk te doen vandaag. druk en veel schraapsel op het ijs dus niet te hard rijden (jammer dat er niet geveegd werd tijdens de tocht). weet iemand de exacte afstand van een rondje want ik geloof niet dat dat 5km was (ik rij in die drukte echt geen 10 rondjes in dik 1,5 uur).
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanmiddag om 3 uur gestart en 6 rondjes geschaatst. IJs was nog prima, beter dan een week geleden. Geen scheuren en de baan is breed genoeg. Om half 5 werd er geveegd en geborsteld, dus donderdag zal er ook weer een prima baan liggen. De sfeer was prima. Lekker even geschaatst zo aan het eind van de middag.
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Woensdag 29 decemebr 2010. Tussen 3 en 5 heerlijk 10 rondjes geschaatst. In het begin waren er nog veel mensen op het ijs, dus eerst even rustig aan. Daarna werd het minder druk en kon je lekker doorrijden. De laatste 2 rondjes zag de baan er na het borstelen prachtig uit. Hulde voor de organisatie en de baanvegers. Er zitten geen scheuren in het ijs. Wel zwakke plekken van sneeuwijs dat uitgereden is. Af en toe blijft je schaats erin steken of voel je meer weerstand. Als je fris bent is dat niet erg, maar na het zoveelste rondje let je minder goed op en moet je af en toe toeren uithalen om op de been te blijven. Op de terugweg naar het Hoornse meer kwam ik vijf jongens tegen die met de hand een prachtig pad aan het vegen waren. Hierdoor was de terugtocht veel makkelijker. Dank daarvoor.

  Menno van den Bemt
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ja klopt. We zijn maar als "ijsvereniging Hoornse Meer" zelf begonnen met sneeuw ruimen. (#handmatig). Morgenvroeg gaan we nog even door. We zijn tot 200m tot de molen gekomen. Met 3 man en 2 dames sterk ging het eigenlijk nog redelijk vlot. 2 uur schuiven en vegen vanaf de de wal ( #zunneriepe). Bedoeling is dat we morgen de kunnen aansluiten op de ronde van het Paterswoldse meer. Moedig voorwaarts maar weer!
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  1 rondje is exact 4.06km. Met de app my tracks kun je alles prachtig bijhouden op je telefoon (snelheid, afstand etc)

Deel Deze Pagina