Paterswoldsemeer

Discussie in '2010-2011' gestart door diberkho, 13 dec 2010.

 1. diberkho

  diberkho New Member

  Vanochtend maandag 13 december al weer de eerste schaatser gezien op het PWmeer. :shock: Nu maar hopen dat er vandaag niet te veel sneeuw gaat vallen ... tot nu toe valt het erg mee. Morgen gaat mij niet lukken, maar als de vorst doorzet wil ik woensdag het ijs ook maar eens proberen ...
 2. françois

  françois Member

 3. Ugo Hoekstra

  Ugo Hoekstra Member

  Vandaag ook lekker geschaatst op PW meer.
  Er was al een baan rond het hele meer verkend dus we konden meteen los!
  Het ijs is van top kwaliteit zeker voor natuur ijs.
  Langs de oostkant (van patattent tot bij molen) was het het mooiste ijs maar ook het dunste (beetje uit elkaar blijven) Verder overal bijzonder dik en sterk ijs.
  morgen rond 10 uur zijn we weer paraat.
  Als het goed is zet Henk nog wat beelden en filmpjes op het forum
 4. bullie

  bullie Member

  Hallo Ugo kun je ff laten weten hoelaat precies morgen want dan sluit ik me graag bij jullie aan! :mrgreen:
 5. Hallo Ugo,

  Kun je mij vertellen wat de beste plek is om op te stappen. Ik kom helemaal uit Ouderkerk aan de Amstel, dus dan hoef ik niet meer naar de beste opstapplaats te zoeken.

  Vast bedankt en wellicht tot morgen. :D

  Bert
 6. Ugo Hoekstra

  Ugo Hoekstra Member

  1 je kunt opstappen bij het strandje aan de zuid oost hoek (dichtste bij A28) vanaf steigertje.
  2 bij restaurant de twee provincien vanaf stijger aan de zuid west kant meer
  Henk plaatst nog een kaartje van onze route wellicht kan hij de opstapplaatsen markeren.
  Ik stap op om ongeveer 10.00 bij het strandje.
 7. filmpje 14 december 2010

  Fantastisch schaatsijs vandaag, moet woensdagochtend ook goed zijn, ijs en weder uiteraard.
  Logje van googlemaps volgt later

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XkVe4geHfLM[/youtube]
 8. eoosterhof

  eoosterhof Member

  wordt het woensdag al druk genoeg?

  Zodat ook ik kan gaan schaatsen, ik schaats alleen op grote meren wanneer er genoeg mensen om mij heen zijn zodat het een beetje veilig blijft. Ik val nog in de categorie jongeren, maar ben fanatiek natuurijsschaatser..... Ik houd altijd de berichtgeving over Paterswoldsemeer goed in de gaten maar ben nu in de veronderstelling dat het morgen zover is! :D iemand een idee wat de opkomst van morgenmiddag zal zijn?

  :D
 9. Re: wordt het woensdag al druk genoeg?

  Beste E, je spreekt in tegenstrijdigheden... hoe meer mensen, hoe meer het ijs belast wordt, dus minder veilig :wink: . Even praktisch: ik heb rond 10.30 uur morgen, ijs en weder diendende afgesproken met twee mensen, dus sluit je aan zou ik zeggen, gr. Henk
 10. françois

  françois Member

  Mooi filmpje van @Henkx. Seeing is believing. En het wordt prachtig schaatsweer morgen! Daarom heb ik me morgenochtend een uurtje vrijgeroosterd. Nog meer liefhebbers voor morgen tussen 9 en 10?
 11. Ik probeer om 9.45 uur bij restaurant de 2 provincien te zijn.
  Ik kom helemaal uit Ouderkerk aan de Amstel, dus dat is een heel eind rijden (zeker 160 km.). Hoop wel dat het morgen door sneeuw, ijzel etc. geen chaos wordt op de wegen hier in het westen. Hoop ook dat de temperatuur niet teveel gaat oplopen morgen (extra reden om vroeg te evrtrekken), want de wind draait steeds meer van noord-oost naar noord of zelfs noordwest (op de wadden is het op dit moment al boven nul).

  Hopelijk tot morgen!

  Bert
 12. eoosterhof

  eoosterhof Member

  toch nog een beetje eng!

  hoe dik is het ijs? ik zag jullie trouwens op de webcam!

  mooie beelden en het ijs ziet gladjes en goed uit! waar gaat jullie rondje langs? ook over het hoornse meer....
 13. françois

  françois Member

  Vanmorgen heerlijk geschaatst op het meer. Strakblauwe lucht, weinig wind, licht vriezend weer, super ijs. Slechts een dun laagje losse sneeuw op de solide zonovergoten ijsvloer. Er waren zo'n 15 schaatsers waarvan er 3 zelfs een baan rondom geschoven hebben. Chapeau!
  Het ijs is nagenoeg kraakvrij, afgezien van het stukje aan de A28-kant. Daar ontstonden vorig jaar ook al mysterieuze wakken. Goed in de gaten houden!
 14. bewegende beelden van vandaag 15 dec

  Wederom een prachtige dag op het PW-Meer, iets sterker geworden dan gisteren, beetje sneeuw voor een maximaal poollandschap! Bert uit Ouderkerk a/d Amstel had er 320 km voor over in de auto. Terecht! tot binnenkort!
  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o5h4sSPiR8k[/youtube]
 15. Ugo Hoekstra

  Ugo Hoekstra Member

  Wat een feest vandaag!!!!!!!!!!
 16. Vandaag een fantastische schaatsdag gehad op het Paterwoldsemeer. Ik stond tegen 9 uur op het ijs en ben er pas om 2 uur 's middags weer afgegaan (nog een rondje dan). Dit was zeker 360 km. autorijden waard!!
  Vanmorgen toen ik om 7 uur vertrok uit Ouderkerk aan de Amstel vreesde ik het ergste. Het was toen bij ons al 3,5 graad boven nul en het regende flink.
  Toen ik op de KNMI-site zag dat het in Eelde nog onder nul was toch de gok maar gewaagd. Wat een goede keuze en wat een topdag: prachtig ijs, zonnetje, temperatuur rond het vriespunt en leuk kunnen praten met wat andere natuurijsschaatsgekken.
  Mijn speciale dank gaat uit naat de "informele ijsmeesters" van Paterswolde: Ugo en Henk, maar ook naar de fanatieke ijsvegers die op een gegeven moment een hele mooie baan hadden gerveegd.
  Dankzij de adekwate informatieovoorziening Ugo en Henk heb ik dat hele eind in de auto gezeten om uiteindelijk een super topdag te beleven. DANK!!!

  Nu maar hopen dat we niet net zoveel sneeuw krijgen als vorig jaar, maar de vooruitzichten voor de komende periode zijn niet goed (maar ja, het KNMI zit er wel vaker naast, dus blijven duimen).

  Met vriendelijke schaatsgroet,

  Bert

  Bijgevoegde bestanden:

 17. bullie

  bullie Member

  Na een hele ochtend en halve middag mezelf getergd te hebben door naar de webcam te kijken.
  Heb ik Rond 15.30 toch nog een beetje tijd gevonden om me een klein uurtje uit te leven op het pw-meer.
  Heerlijk met een mooi winters zonnetje en een beetje wind over de witte ijsplaat. Mijn dank gaat uit naar de mensen die een baan geveegd hebben! :) :) :) :)
  Heb ook een filmpje gemaakt die binnen een half uurtje geplaatst gaat worden. ( niet van dezelfde kwaliteit als die van Henx) Nogmaals dank voor de mooie baan :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 18. bullie

  bullie Member

  Nou hier is het beloofde filmpje van vanmiddag. Let niet op de ingesproken datum was nog onder de indruk van het ijs :lol:.
  Hield de telefoon ook niet goed vast dus filmpje op zijn kant :wink:
  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dV2vZs5dbsY[/youtube]
 19. Jorrit87

  Jorrit87 New Member

  Weet iemand al hoe het ijs is op de schildmeren?

Deel Deze Pagina