Paterswoldsemeer

Discussie in '2010-2011' gestart door diberkho, 13 dec 2010.

 1. françois

  françois Member

 2. Quiri

  Quiri Member

  Heb zo'n zin om te schaatsen... zucht. Kon mijn zoontje van 5 maar alvast wat beter schaatsen, nu is het nog krabbelen op de ijsbaan. Balen die sneeuw, maar ik had niet verwacht dat het ondanks de sneeuw al zulk dik ijs is op het meer. Als mijn man woensdag weer thuis is ga ik ook los op het meer!! En ik neem een sneeuwschuivertje mee. Tot dan doe ik het maar even met de berichten op het forum... :lol:
 3. Mandark

  Mandark Member

  Er is geen nieuwe sneeuw bijgekomen vannacht. Het is vandaag laag in temperatuur maar er staat bijna geen wind, super schaatsweer! Ik ga straks het meer op, eind v/d ochtend. Zoals het nu lijkt, gaat het vanaf woensdag dooien en hebben we nog 3 schaatsdagen te gaan.
 4. bjaslagter

  bjaslagter New Member

  Ik ga het vandaag ook maar eens proberen! Het filmpje van gisteren zag er wel echt perfect uit....
 5. Mandark

  Mandark Member

  Het zal wel vergelijkbaar zijn met gisteren. Ik heb vanmorgen even gereden. Bij aankomst 5 auto's en bij vertrek toch al 30. Bij -6 graden nog altijd prachtig schaatsweer wegens weinig wind. Het baantje van de Zuidoosthoek tot de molen is redelijk, verder is het matig ijs. Ik heb geen scheuren waargenomen (dat zegt niks wegens sneeuwlaagje), het is bobbelig. En vrij gelijkmatig, je weet direct waar je aan toe bent. Er zitten geen stukken bij met bevroren sneeuwduinen, geen water op het ijs of andere opvallend slechte stukken.

  Ik denk dat Groningen of nog niet wakker is, of niet weet dat je gewoon kan schaatsen op natuurijs.
 6. fjild

  fjild New Member

  Vandaag mooie lus geschaatst op het PW meer. Prachtige plaatjes, maar meeste ijs is toch wel matig van kwaliteit. En het blijft onbegrijpelijk dat er zo vlak naast de stad niet een actievere ijsvereniging is die met een veegmachine het ijs op gaat. Desondanks de moeite waard.
 7. klapperdeklap

  klapperdeklap New Member

  Vanmiddag een paar rondjes gereden op het meer. Het was heerlijk. Maar het is inderdaad onbegrijpelijk dat er geen ijsvereniging is die, met de kerstvakantie voor de boeg, een baan vegen. Betere pr kan ik niet bedenken.
 8. schaatster85

  schaatster85 New Member

  hoi,

  ik zie aan de mensen die schrijven dat er nog niet heel veel geschaatst wordt. Ik ben van plan morgen te gaan, lang leve de vakantie. Op de fiets vanuit de stad, en dan even kijken waar ik het beste erop kan. Wel vroeg ik me af, kom je wel regelmatig mensen tegen? Ik heb namelijk geen zin om in mijn eentje te schaatsen. Dat vind ik toch beetje gevaarlijk.
 9. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Vanmiddag een aantal ronden geschaatst. Op de parkeerplaats was het rond 13.00 al bijna vol. Gezien de kou waren een muts en sjaal wel nodig. Het ijs vond ik over het algemeen wel voldoende, geen hele slechte stukken (ribbels). Het stuk tot de molen was het beste, verder kon je aan de andere met de wind mee veel vaart maken. De grote ronde is 7 km en daarbij kun je tot aan het Hoornse Meer. De kleine ronde is 4 km, het stuk waar al eerder een baan was geveegd. Ik ben later in de middag dit rondje nog rond geweest met de grote sneeuwschuif. Daarna ook nog wat 2 veegmachines die een stukje deden. De ijsclubs mogen wel es uit hun winterslaap komen. Morgen of dinsdag kan er best een toertocht gehouden worden. Het ijs was gisteren al 10-12 cm dik. Anders wordt het na Kerst, met dankzij de dooi, misschien een betere ijsvloer. (die sneeuw moet toch een keer op zijn :p )

  Voor een log; klik hier
 10. De route op Google maps van vandaag

  Zoals hierboven beschreven: de ronde op het meer is oke, en wordt steeds gladder bleek naarmate meer mensen schaatsen! het bovenste stuk is nogal pionieren, en sommige stukken erg slecht, ook geen baan geveegd, maar het is te doen, volg de sporen in de sneeuw. totale afstand volgens mijn HTC telefoontje met gps app: 7440 meter.

  klik op:

  http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... 6&t=h&z=14

  tot morgen! gr. Henk
 11. HJH

  HJH Member

  Ik ben vanochtend hier begonnen:
  http://maps.google.nl/maps?f=d&source=s ... 8&t=h&z=16
  's ochtends iets na negenen, hiervandaan naar het zuiden, langs de kant.
  Om tien uur was het wel weer genoeg, geen enkele andere schaatser gezien, wel man met hond, hond hapte in broek, verder geen problemen.

  Maar die schaatsers, dat zijn geen ochtendmensen lijkt het...
 12. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Niemand gaat vrijwillig koukleumen bij -8. :shock: s'middags was het niet veel warmer.
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ha Ugo, Henk, en anderen,

  Jullie hebben me misschien al gemist, ik ben er dit jaar niet bij. Woon in Nieuw Zeeland nu.

  Desalniettemin veel plezier gewenst.

  Rinke
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  Hoe is het vandaag?

  ik ga graag schaatsen, maar liever niet als er geen andere mensen zijn. Ondanks alle positieve berichten hier dat het prima kan vind ik het toch veiliger als er meer mensen op het ijs zijn.
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  ik ga nu weg !
 16. Tukker

  Tukker New Member

  Heerlijk schaatsweer vandaag - zon en niet al te gek veel wind.


  Op het Paterswoldse Meer is een(smalle) baan, hele meer zo ongeveer rond.
  Daar waar men al veel heeft geschaatst is het ijs redelijk glad geschaatst.

  Anders is't nog wat ribbelig.
  Maar heerlijk rond getuft en met de wind in de rug lekker hard scheuren...
  Paar honderd mensen op 't ijs.

  Ben opgestapt bij het Hoornse Meer en naar het Paterswoldse Meer geschaatst, op het Hoornse meer is het ijs ongeveer overal even goed als het slechtste ijs op het Paterswoldse Meer.

  Maar genoeg schaatssporen richting baantje Paterswoldse Meer om te volgen op het Hoorse Meer.


  :D
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Het was prachtig (weer) vandaag op het pw-meer, maar met steeds meer mensen gaat het smalle geveegde baantje zich wreken.

  Na twee uur schaatsen was het ijs al voelbaar minder geworden (m.u.v. de bredere baan richting de molen). Ook de noordkant (Hoornsemeer) waar het gister prima schaatsen door de sneeuw was, was vandaag een stuk minder geworden doordat de sneeuw vastgevroren is geraakt. Aan de zuid- en westkant was denk ik bijgeveegd, maar na twee uur was dat baantje bijna verdwenen.

  Echt jammer dat er niet meer (veeg)activiteiten ondernomen zijn, op grotere en gemotoriseerde schaal. Er wordt gezegd dat men van de ijsvereniging zaterdag een toertocht wil organiseren, maar dat lijkt me gezien de verwachtingen rijkelijk laat. Verantwoordelijkheid kan toch niet de kwestie zijn met 15cm ijs?

  Nu kijk ik toch met een beetje jaloezie naar het mooie ijs elders in den lande op het journaal... Morgen elders schaatsgeluk beproeven.
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik heb gister van een aantal mensen gehoord dat er vandaag(dinsdag) motorisch geveegd zou gaan worden door een vereniging, kan iemand dit bevestigen ??
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Alleen donderdag en vrijdag komt het overdag 1 graad boven nul, en geen zon. vanaf zaterdag is het gewoon weer overdag onder het vriespunt...
 20. françois

  françois Member

  IJs afgekeurd!

  Het meerschap, de beheerder van het meer, laat op haar website http://www.meerschap-paterswolde.nl/ijskwaliteit.html weten dat het ijs onbetrouwbaar is. En ook dat de eventuele organisator van een toertocht (tevens 'ijsmeester') geen kans ziet een tocht met Kerst te organiseren mede door gebrek aan vrijwilligers.
  Persoonlijk denk ik niet dat Meerschap en Scharlakenhof het dreamteam vormen dat Groningen voortvarend aan goed schaatsijs helpt. Helaas, dat wordt weer vele autokilometers maken naar verder afgelegen meren, waar wel actieve ijsverenigingen zijn. :(

Deel Deze Pagina