Overige ijs- en sneeuwonderdelen in Sotsji

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 28 jan 2014.

?

Welke sporten (anders dan schaatsen en shorttrack) ga jij ook volgen?

 1. Alpineskiën

  66,7%
 2. Biatlon

  59,0%
 3. Bobsleeën, Rodelen en Skeleton

  43,6%
 4. Curling

  30,8%
 5. Freestyleskiën

  41,0%
 6. IJshockey

  30,8%
 7. Kunstrijden

  17,9%
 8. Langlaufen

  59,0%
 9. Skispringen

  59,0%
 10. Snowboarden

  56,4%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Er zijn dit jaar 98 olympische evenementen, een record voor de op Winterspelen maar nog altijd ruim minder dan de 300 van de Zomerspelen. De 12+8 snelschaatsonderdelen hebben hun eigen topics, dus blijven er 78 onderdelen in 15-2=13 onderdelen over die door schaatsliefhebbers waarschijnlijk en passant gevolgd worden. Hoewel er altijd dingen kunnen gebeuren die hun eigen topic nodig hebben, is voorlopig één topic wel genoeg voor de 13 minder belangrijke sporten.

  Van de dertien overige sporten zijn er nog drie aan het plein in de wijk Adler waar ook het het schaatsen en het shorttrack zijn, namelijk Kunstrijden (5 evenementen, in dezelfde hal als het shorttrack), IJshockey (2 evenementen (m+v), in de twee ijshockeystadions) en Curling (2 evenementen (m+v) in de Curling Cube). Dat betekent dat van de 98 gouden medailles er eigenlijk 29 in het Kustcluster in Adler te verdienen zijn.

  De overige ijs-onderdelen zijn op het Sliding Center Sanki in het dorp/skigebied Rzhanaya Polyana. Hier zijn de medailles te verdienen in het Rodelen (4 evenementen), Bobsleeën (3 evenementen) en Skeleton (2 evenementen).

  De zestig sneeuwonderdelen zijn in het dorp/skigebied Krasnaya Polyana. De onderdelen zijn verdeeld over Langlaufen (12 evenementen), Biatlon (11), Alpineskiën (10), Freestyleskiën (10), Snowboarden (10), Skispringen (4) en Noordse Combinatie (3). Het langlaufdeel is in het Laura-park, het springen in RusSki Gorki Jumping Center en de ski-/snowboard onderdelen in Rosa Khutor.

  Zoals alle leuke topics over de Olympische Winterspelen heb ik een poll toegevoegd. Let op: je kan meerdere onderdelen aankruisen in de poll! Helaas laat de forumsoftware een poll met dertien keuzes niet toe, ik heb er dan maar voor gekozen om de drie sledesporten te fuseren en de noordse combinatie achterwege te laten.
 2. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  De vraag die mij nu al jaren bezig houd, vooral tijdens de spelen:

  Wordt de bobsleebaan gedweild?
  Zoja: Hoe?
  ZeeKoei en G1ant vinden dit leuk.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Door een Zamboni met 150 km/u naar beneden te sturen natuurlijk!
  Svenfan1 vindt dit leuk.
 4. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Van de overige sporten zijn biathlon en langlaufen mijn favorieten! Biathlon vind ik een leuke combinatie van 2 verschillende activiteiten, langlaufen en schieten. Dat zorgt voor veel spanning in de wedstrijd omdat je beide onderdelen goed moet beheersen en de top 3 wisselt ook regelmatig tijdens de wedstrijd.

  Langlaufen past wel bij het type sporten wat ik leuk vind. Individueel (met evt. wat ploegen/landentacktiek en op tijd. Simpel en duidelijk.

  Curling heb ik tijdens de vorige OS ontdekt en vind ik een bijzondere sport die leuk is om te volgen!

  Skispringen heb ik heel lang saai gevonden maar er mij tijdens het 4-schansen toernooi van dit jaar wat meer in verdiept en het heeft toch wel wat.

  De sleesporten vind ik veruit het minst interessant. Ziet er altijd 'hetzelfde' uit en je ziet niet wie er goed/slecht gaat of ze moeten echt een bocht compleet verkeerd doorgaan. Maar dan is het nog steeds kijken naar een soort slee die naar beneden gaat.
  G1ant vindt dit leuk.
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind zelf kunstrijden altijd erg leuk om naar te kijken. Doorgaans interesseert het me geen moer wie er wint, maar nu Ploesjenko weer mee doet voor Rusland hoop ik toch dat hij goud gaat halen. Verder kijk ik graag naar skiën en schansspringen, en zal ik het snowboarden gaan volgen. Hier neem ik alleen geen vrij voor van het werk dus ik vrees dat ik ook veel ga missen.
 6. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Alles aangevinkt behalve kunstrijden. Maar kans bestaat dat ik dat ook ga volgen, als er geen andere sport tegelijkertijd is. :p
 7. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  De sporten die me echt maar weinig interesseren zijn biathlon, curling, ijshockey en langlaufen. De rest wil ik opzich wel zien, maar ik zou er niet voor thuisblijven. Moet sowieso iedere dag werken tijdens de Spelen (behalve de weekenden natuurlijk), dus wat ik zie zal vrees ik vooral beperkt blijven tot het schaatsen, shorttracken en de andere Nederlanders.
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  Wat is sowieso ga volgen is het mannentoernooi van ijshockey. Ik hoop dat de finale, net als 4 jaar geleden, weer live op tv is. Wat een topwedstrijd was dat (het hielp ook dat ik Canada-fan ben).

  De overige sporten heb ik niet aangevinkt, maar tijdens de OS staat hier thuis de tv zo veel mogelijk aan (zeg maar: elke minuut dat ik thuis ben en niet slaap). Dus ik ga van heel veel sporten wat meekrijgen.
  ZeeKoei en Passion-for-Skating vinden dit leuk.
 9. Koen

  Koen Well-Known Member

  ik ga zoveel mogelijk kijken behalve kunstschaatsen. Curling, langlaufen en biatlon volg ik tegenwoordig altijd via eurosport. ben het steeds leuker gaan vinden. zeker de laatste sporten en dan ook nog met Noorse successen. altijd fijn. denk dat de Noren met langlaufen erg veel medailles gaan binnen halen. (ben geen Noor, maar wel fan met de ski sporten dan)
 10. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik vind de skicross en boardercross ook erg interessant. Spectaculair. Met de halfpipe en de slopestyle heb ik minder. Sowieso met jurysporten.

  Noordse combinatie is ook altijd leuk. Spannend als een goede langlaufer een halve minuut moet goedmaken op iemand die goed gesprongen heeft, bijvoorbeeld. Bij biathlon vind ik de estafette altijd een hoogtepunt. Bij het gewone cross-country ook.

  Het gewone Alpine skiën blijft natuurlijk ook prachtig. Toch wel het atletiek van de winterspelen qua uitstraling en belangrijkheid.

  Ook ik heb minder met het sleeën. Rodelen voor duo's is sowieso één van de meest onzinnige sportondelen ooit. Samen met snelwandelen en dressuurrijden.
 11. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Ik verkies op de Winterspelen de traditionele sporten zoals, Langlaufen, Biathlon (voorheen Militaire patrouille) voor de 'vernieuwende' sporten als freestyleskiën. Ik zal het Shorttrack gaan volgen vanwege de Nederlandse deelname, maar verder boeit het mij niet.
 12. Daniel

  Daniel Active Member

  Natuurlijk is het live op tv.
 13. JeedeBee

  JeedeBee Member

  Naast het schaatsen ga ik zeker kijken naar biathlon, langlaufen, curling en skispringen. Wellicht niet alle wedstrijden, maar als niet werkende kan ik wel veel zien.
  En van de andere sporten ga ik ook wel wat zien, behalve het kunstschaatsen. Dat vind ik maar niks (zoals de meeste jurysporten).
 14. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Ben het helemaal met je eens over rodelen voor duo's. Snap niet waarom dat ooit verzonnen is en nog minder waarom mensen die 'sport' willen doen?! (Zelfde geldt inderdaad ook voor de andere 2 sporten die je noemt)
 15. Daniel

  Daniel Active Member

  Kunstrijden op de schaats is natuurlijk wel een wat rare sport, ik kijk wel, vooral als er mooie dames aan meedoen met mooie lijfjes, dan kijk ik graag met mijn vrouw mee.
 16. Monique

  Monique Well-Known Member

  Die mooie lijfjes zijn meestal ver te zoeken, het zijn graadmagere minimeisjes. Tenzij je daar op valt natuurlijk.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 17. Daniel

  Daniel Active Member

  Haha, ik val een beetje op graatmagere minimeisjes, mijn vrouw is ook een lichtgewicht.
  En nu een dik maar, ik hou van haar vanwege haar karakter, haar eerlijke tukkerse achtergrond (Ilse de Lange is ook een tukker en ook mager, dus die deugt ook niet?), je bent wel streng hoor, jij houdt alleen van stevige deernes die überhaupt deugen omdat ze stevig zijn?
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  We dwalen af ...
 19. Daniel

  Daniel Active Member

  Ok, nu weer over de afdaling....., dat vind ik zo mooi.
 20. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Ijshockeyfinale 2010 was een van de meest spannende sportevenementen die ik ooit heb gezien, zelf spontaan het canadese volkslied mee zitten zingen/brullen in mijn zetel. Aardig wat online fuzz toen ook.
  Wedstrijden van canada en rusland ga ik zeker proberen volgen.

  Verder biathlon, wat een geniale uitvinding is die sport toch!

  Alpineski volg ik sinds wegvallen van girardelli wat minder, net zoals het shorttrack, maar ik zal er wellicht wel een paar wedstrijden van zien.

Deel Deze Pagina