De Goudsche Doorloper
Well-Known Member
Kunnen ze die niet beter voor 2026 gebruiken?Confirmed that the Oval in Turin will be used.
![]()
Un pezzo di Olimpiade anche per Torino. Ma nel 2030 coi francesi...
www.repubblica.it
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Kunnen ze die niet beter voor 2026 gebruiken?Confirmed that the Oval in Turin will be used.
![]()
Un pezzo di Olimpiade anche per Torino. Ma nel 2030 coi francesi...
www.repubblica.it
Of 2x!Kunnen ze die niet beter voor 2026 gebruiken?
+1Of 2x!
Maar: nu niet meer wisselen, heb hotel al geboekt!
Schaatsen hoort straks alleen in naam nog bij de Olympische Spelen. Twee winterspelen op rij zonder fatsoenlijke locatie en ook geen enkele druk vanuit de IOC op de lokale organisatie om er wel iets van te maken. Improviseer maar wat als de deadline nadert.
We zien dat de ijsbanen die na de Olympische Spelen in gebruik zijn gebleven, keer op keer lange tijd van worden behouden en een integraal onderdeel zijn van het schaatsen in die landen. Hoe kan het dan toch dat er zo vaak wordt besloten om iets tijdelijks te doen? Baselga overkappen is vast wat duurder dan een congrescentrum in Milaan verbouwen, maar dan heb je wel een goed indoor centrum voor het Italiaanse schaatsen tot pakweg 2056 (dan wordt Marchetto 100)Schaatsen hoort straks alleen in naam nog bij de Olympische Spelen. Twee winterspelen op rij zonder fatsoenlijke locatie en ook geen enkele druk vanuit de IOC op de lokale organisatie om er wel iets van te maken. Improviseer maar wat als de deadline nadert.
Wat is er mis met de locatie in Milaan? Ik heb er nog geen negatieve berichten over gehoord.Schaatsen hoort straks alleen in naam nog bij de Olympische Spelen. Twee winterspelen op rij zonder fatsoenlijke locatie en ook geen enkele druk vanuit de IOC op de lokale organisatie om er wel iets van te maken. Improviseer maar wat als de deadline nadert.
Gangneung niet. Seoul is een veel logischere locatie in Zuid-Korea.
Als je in landen met weinig schaatsbanen, een moderne schaatsbaan bouwt en die behoudt, is het natuurlijk logisch dat die baan - puur vanuit het schaatswereldje bekeken - een belangrijke positie in gaat nemen. Dat wil niet zeggen dat het ook altijd een goed idee is als je het wat meer van bovenaf bekijkt. Calgary heeft geldnood en in Hamar is het ook al jarenlang pappen en nathouden, met vraagtekens over de toekomst. Ook SLC heeft het niet makkelijk, volgens mij.Sterker nog, elke hal die ooit in gebruik is gebleven (Calgary, Hamar, Nagano, SLC) is nog steeds een zeer belangrijke locatie in dat land, en ze zijn al 24 tot 38 jaar in gebruik. Beijing is nog te kort om veel over te zeggen, maar het lijkt me al wel duidelijk dat voor internationale wedstrijden het duidelijk een betere optie is dan Harbin en Changchun.
Het geeft ook het belang van het schaatsen op de OS aan. Een noodzakelijk kwaad voor de organisatoren. Meer niet.Tijdelijk of niet tijdelijk, er moet wat mij betreft een plan liggen bij toekenning van de Olympische Spelen. De pistes van het skiën zijn toch ook bekend op het beslismoment? Ik heb het idee dat langebaanschaatsen het enige onderdeel is waarvan het nu blijkbaar gebruikelijk wordt om in de jaren richting de Spelen nog 3x van idee te wisselen en waar improvisatie de gehele planning is.
Bij de Winterspelen is dat hoe dan ook relatief weinig. De meeste sporten worden door de meeste mensen niet gekeken.En dat terwijl schaatsen toch een van de internationalere wintersporten is. Maar is het ook een populaire sport? Ik ben wel benieuwd hoeveel mensen bijvoorbeeld internationaal naar het schaatsen op de OS kijken vergeleken met andere sporten. In Nederland zal het de populairste sport zijn, maar internationaal is het maar de vraag.
Bij de Winterspelen is dat hoe dan ook relatief weinig. De meeste sporten worden door de meeste mensen niet gekeken.
In Nederland wonen veel kijkers (Nederland heeft beduidend meer inwoners dan bijvoorbeeld Noorwegen of Oostenrijk), dan heb je nog Japan, Zuid-Korea, China als toch redelijk unieke markt. Daar kijkt misschien niet iedereen, maar er wonen wel dusdanig veel mensen dat je zelfs bij een kleine fractie al in de miljoenen zit. Verder zendt Eurosport het uit als regulier onderdeel in vrijwel alle Europese landen uit tijdens de OS, dat is in ieder geval zendtijd. En dan heb je ook Canada nog.
Verder leent de sport zich uitstekend voor eenlingen uit landen die niet bepaald in de slappe was zitten qua wintersporters. Peter Michael uit Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld. Bart Swings uit België.
Qua kijkcijfers zal het schaatsen het heus niet heel slecht doen. Verkijk je niet op de populariteit van Scandinavische sporten als langlaufen. Er zijn amper Scandinaviërs en Denen doen al niet eens mee. Dat telt niet bepaald op. En als Nils van der Poel dan eens op de schaatsbaan goed is dan kijken diezelfde Zweden net zo goed ook nog eens naar het schaatsen.