Olympische Spelen 2030

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Mjøsaman, 28 sep 2023.

 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Salt Lake City zou voor het schaatsen natuurlijk prachtig zijn. Wat we in 2026 niet hebben gekregen krijgen we dan in 2034 wel: een OS op hoogte.
 2. Trymare

  Trymare Active Member

  Very bad that Sweden is now ditched. Having a speed skating competition on the beach in Nice is very weird.
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik vind de zin dat ze in Frankrijk overwegen een oude baan te renoveren ook wel opvallend. Welke baan dan? En krijgen we dan een extra land met een overdekte 400m-baan? Of is dat dan alleen tijdelijk?
 6. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Volgens mij hebben ze het over het renoveren van een accommodatie. Dat kan ook een congreshal zijn of zo, net zoals ze nu in Milaan doen. Alle sporten in Frankrijk, en het langebaanschaatsen in Heerenveen, is natuurlijk verschrikkelijk voor de Olympische status van het schaatsen.
  proeme en Duif vinden dit leuk.
 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik zie net dat het bestuur van het IOC aan de leden gaat voordragen om de Spelen van 2030 in de Franse Alpen te houden en die van 2034 in Salt Lake City. Enig probleempje is dat er iemand namens de Franse regering een handtekening moet zetten voor de staatssteun en dat kan nu niet, omdat het parlement is ontbonden.
  Ik zag geen nieuws over waar het schaatsen in 2030 zou gaan plaatsvinden.

  Wel dat de onderdelen van de Spelen van 2030 al in 2025 bekend moeten worden (2 jaar eerder dan normaal). De ISU moet dus nog opschieten met de gemengde estafette.
  fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina