Olympische Spelen 2020 Tokio/Tokyo

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 31 jul 2019.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Volgens Gracenote gaat de Nederlandse equipe in Tokio/Tokyo /東京 34 medailles winnen (13 G, 7 Z, 14 B). Dat zou een dit record zijn en ver boven de 25 van Sydney 2000 uitkomen.

  De verwachting is dat Nederlanders niet zoals in Sydney afhankelijk zouden zijn van een handjevol toppers (Leontien Zijlaard-van Moorsel met 3 G 1 Z; Inge de Bruijn met 3 G 1 Z; Pieter van den Hoogeband 2 G 2 B), maar dat 'we' meer medailles sprokkelen hier en daar en vooral in de diverse onderdelen van wielrennen en zeilen goed scoren.

  Het aantal onderdelen is komend jaar ruim toegenomen, ondanks de inspanningen van het IOC om het constant te houden. Vergelijk: Sydney 300, Athene 301, Beijing 302, Londen 302, Rio 306, Tokio 339...

  De WK zwemmen verliepen minder succesvol dan wel eens in het verleden (één zilver op een niet-Olympisch onderdeel; open-water kampioenen nipt in de top 10) en ook de judoka's en Dafne Schippers lijken nog niet heel erg in vorm, dus ik ben benieuwd waar Gracenote de medailles voorziet, dus vooralsnog ben ik skeptisch.
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Als MvdP goud wint op de wegrit, tijdrit, ploegenrit, mtb, bmx en ook nog even een uitstapje maakt naar het baanwielrennen, zitten we qua goud al aardig in de buurt. o_Oo_O:eek:

  Serieus gezien het wielrennen in al zijn varianten inderdaad heel belangrijk. Daar komen misschien wel de helft van de medailles vandaan. NL domineert op de baan en met Anna en Annemiek, terwijl de mannen ook uitstekende resultaten rijden. Ik volg niet al die 339 onderdelen even goed, dus NL zou best kans kunnen hebben op het boogschieten, maar daar ben ik dan niet van op de hoogte. In ieder geval gaat Max Verstappen geen goud halen in Tokio. Maar what about de voetbaldames? Zeilen, paardrijden, Berten(s), Schipperen, Hassen en hockeyen zouden ook medaillebronnen kunnen zijn.
  Laatst bewerkt: 1 aug 2019
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ook Kiki Bertens zou nog voor een medaille kunnen zorgen.
 4. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik zie dat er nog meer onderdelen aan het zwemmen zijn toegevoegd, belachelijk.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Er worden nu 37 gouden medailles verdeeld in het zwemmen. Dat is veel meer dan schaatsen, shorttrack en kunstrijden bij elkaar.
 6. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Bij het zwemmen komen er twee lange afstanden bij, dat vind ik wel opvallend in het tijdperk waarin alles sneller en flitsender moet. Ook zijn ze dol op gemengde estafettes/landenwedstrijden. Atletiek krijgt er 1 bij naar 48.
 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Alsof je de 3km voor mannen en de 10km voor vrouwen toevoegt samen met een gemengde Team Sprint
  mi vindt dit leuk.
 8. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Die laatste staat op het programma van de Jeugd Olympische Spelen in Sankt Moritz. Ik neem aan dus ook bij de Junioren Wereldbekers, want dat is de kwalificatie voor de JOS. Het is waarschijnlijk het meest kansrijke onderdeel om op te nemen bij de OS, dus waarom daar niet ook bij de senioren mee wordt ge-experimenteerd is me een raadsel. (*Hoewel een gemengde estafette mij persoonlijk veel beter lijkt dan de teamsprint. *)
 9. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Een estafette vind ik eigenlijk in elke sport overbodig. Het is een geknutselde manier om een teamsport te maken van een individuele sport. Een estafette is letterlijk een optelsom van individuele kwaliteiten. Dan zie ik liever een teamsport waarbij je echt op elkaar ingespeeld moet zijn.
 10. Kristian

  Kristian Active Member

  Of course we now get a mixed relay in short track in 2022. The mixed gender/NOC team sprint event is a strange one to me. Must be fun, but how do/did they pick the teams? Qualification through being qualified for an individual event, and then a draw or a set up?
  https://www.flickr.com/photos/iocyoungreporters/24976132512/in/photostream/

  Mixed NOCs team sprint doesnt fit into the senior olympics, neither mixed gender I would say because the men are faster. For new events, I would first look closely into samalog possibilities, then team sprint separate gender, and an additional somewhat innovative mass start (team) event longer than the present one. If one (two!) speedskating events had to be omitted from the olympics, I would point at the 5k men and 3k, women. Still skated, but as the third distance in a samalog event with the first two being 500 and 1500.
  Laatst bewerkt: 4 aug 2019
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

  hangt van de sport af

  bij atletiek bijvoorbeeld, kun je echt flink tijd winnen als je het doorgeven van het stokje perfect oefent. Een team dat daar heel goed op oefent kan zo ineens een concurrent zijn van 4 bij elkaar gezette wereldtoppers.

Deel Deze Pagina