Olympische Spelen 2020 Tokio/Tokyo

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 31 jul 2019.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Als je de spelen in de zomer doet hoeft de competitie niet eerder afgelopen te zijn. Overigens is het aantal u21 spelers dat ook het EK spelen vrij beperkt. De meeste mannelijke voetballers die in de hoofdmacht spelen gaan niet weer terug naar u21 en als ze dat al willen geven clubs vaak geen toestemming, ook niet als dat het enige grote toernooi is. Als je de vrouwencompetitie (die drie verschillende seizoensindelingen kent, Amerika, Europa, Australie) stil legt geeft dat veel meer problemen dan wanneer een paar u21 spelers moeten kiezen tussen een EK en OS.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  daarom zei ik ook dat een OS in het voorjaar me lastig lijkt met het EK. Zomer uiteraard niet, dat zou immers dit jaar ook gewoon zo zijn
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ah oke, verkeerd begrepen. Ik geef de schuld aan isolatie, mijn brein heeft stimulans nodig ;)

  Zomer is ideaal, als dat niet lukt om wat voor reden dan ook is denk ik het voorjaar keus nummer twee, aangezien dat nog altijd minder logistieke rompslomp mee brengt dan na de zomer.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Een wereldrecord bij de 5km atletiek:

  1. Joshua CHEPTEGEI UGA 12:35.36 [WR]
  2. Nicholas Kipkorir KIMELI KEN 12:51.78
  3. Jacob KROP KEN 13:11.32
  4. Mike FOPPEN NED 13:13.06 [NR]
  5. Ouassim OUMAIZ ESP 13:13.14

  Hier valt op dat Cheptegei ongeveer even hard loopt als Fish in SLC bij zijn WR 10 km, maar de nummer 3 Krop loopt al 13:11, terwijl de nummer 3 in SLC 12:47 reed. En dan had Fish niet eens een tempomaker. Hoezo grote verschillen in het schaatsen? :p
  Camila vindt dit leuk.
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Interessante eerste mail in dit topic van precies 2 jaar geleden met de voorspelling van 34 medailles voor Nederland. Blijkbaar later bijgesteld tot 48, maar 34 lijkt me ook al veul.

  Dat echter geheel terzijde. Tijdens de OS is er een veiling van sportmemorabilia voor het Yvonne van Gennip Talentenfonds. Dat helpt sporttalenten uit gezinnen die het niet zo breed hebben. Mjøsaman mag daar ook een klein rolletje in vervullen.
  Op de veiling onder andere een shirt van Patrick Roest en schaatspakken van Antoinette de Jong en Suzanne Schulting. Zie hier: Yvonne van Gennip Talent Fonds Olympic Games Auction - Catawiki

  O ja, mijn avatar is inmiddels te bewonderen in een museum in Harlingen. Hoge Luchten | Gemeentemuseum het Hannemahuis
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Laurine van Riessen had natuurlijk een historische dubbel kunnen voltooien, maar op de teamsprint lukte het net niet, en op de keirin viel ze hard. Wordt ze nog op tijd opgelapt voor de sprint?
 7. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik hoop het. Verder viel me op dat het IOC geen medaille wilde geven aan Büchli op de Team Sprint omdat hij de finale niet meegedaan had. Na wat smeken kreeg hij toch goud maar geen ceremonie met volkslied. Daar is het IOC toch inconsequent als je het vergelijkt met de ploegenachtervolging bij het schaatsen.
  strawbale vindt dit leuk.
 8. Elina

  Elina Well-Known Member

  :( Echt heel sneu... Ik hoop dat ze snel opknapt.
  strawbale vindt dit leuk.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  de medaille was er gewoon, dus daar was echt wel op gerekend. Ze maken niet voor de grap een 4e medaille lijkt me?

  Het smeken ging om de ceremonie. Hij wilde gewoon op het podium staan maar dat mocht niet. Uiteindelijk mocht het dan na het volkslied, voor de foto's. Belachelijk natuurlijk en inderdaad best wel inconsequent.
 10. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  https://www.nu.nl/olympische-spelen...den-medaille-pas-na-lang-overleg-met-ioc.html

  Hier staat wat anders. In ieder geval is hem een mooi moment ontnomen. Bij de ploegenachtervolging in het schaatsen hebben we gezien dat in de halve finale zwakke rijders werden opgesteld en dat de halve finale daardoor bewust werd verloren om krachten te sparen voor de strijd om brons. We hebben zelfs gezien dat de finale bewust werd verloren door een zwakke rijder op te stellen zodat die ook een medaille zou krijgen.

  Büchli heeft een bijdrage geleverd aan de overwinning, want met hem won Nederland de kwalificatie waardoor ze daarna de zwakste tegenstander zouden treffen.
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

  en dankzij Büchli kon Hoogland krachten sparen. Dus ik ben het met je eens: er is hem een mooi moment ontnomen en als je dat vergelijkt met het schaatsen dan is dat echt belachelijk.
  Nogevendit en Yuskov vinden dit leuk.
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Volgens mij is het concept een beetje dat ze niet willen dat er een vierde sprinter per land meedoet. Nederland heeft dat omzeild door Yoeri Havik als vijfde wegrenner in te schrijven, waardoor er vier baansprinters ingeschreven konden worden.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  klopt. Maar het feit dat er wel degelijk een medaille voor Büchli aanwezig was betekent dan toch dat ze er wel rekening mee houden, ergens...
 14. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Weet ik niet. Ik denk dat er wel wat reservemedailles zijn. Voor bij een ex-aeqo bijvoorbeeld.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  ahja, dat kan ook natuurlijk.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  heeft Jochem Dobber vandaag trouwens ook zilver gekregen? Aangezien hij de series van de 4x400 liep... Hij is nergens in beeld, lijkt wel alsof hij er niet bij hoort :(
 17. Elina

  Elina Well-Known Member

 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  bij het feestje zag ik hem ook niet, maar ik keek niet live. Moest het doen met fragmenten achteraf.

  Net bij Studio Tokio beelden van hoe het meiden-team het feest meevierde. En de vriendin van één van die jongens zat in de studio, omdat ze na haar 5km niet in Tokio mocht blijven. Ik vond het toch een beetje sneu voor haar.
 19. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik lees hier niet altijd even frequent mee. Toch even reageren:
  De hele Olympische beweging breekt bijna haar poten om toch maar vooral zoveel mogelijk inclusief te zijn. Iedereen hoort erbij, zelfs "spotters" die in een lange broek op twee rondjes wordt gereden door de nummer een na laatst, maximaal één sporter per land want hé we moeten de anderen ook een kans geven, financiering van landen die het zelf niet kunnen betalen, allemaal nieuwe onderdelen waarvoor je nauwelijks hoeft te trainen, zoals het 100 meter kantklossen oude stijl voor gemengde paren boven de 50 jaar en onder de 50 kilo,
  en ja heeft dan nu iedereen een medaille?
  Dan Martijn Büchli niet. Nou ja, niet op het podium.

Deel Deze Pagina