NK allround en sprint 2022, 22-23 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 14 jan 2022.

?

Naar welk toernooi kijk jij komend weekend het meeste uit?

Peiling gesloten op 23 jan 2022.
 1. NK Allround Vrouwen (Wijfje, Beune, Conijn etc.)

  20 stem(men)
  46,5%
 2. NK Allround Mannen (Blokhuijsen, Huizinga, Snellink etc.)

  0 stem(men)
  0,0%
 3. NK Sprint Vrouwen (M. de Jong, Fledderus, Voskamp etc.)

  0 stem(men)
  0,0%
 4. NK Sprint Mannen (Otterspeer, N'tab, Scheperkamp etc.)

  8 stem(men)
  18,6%
 5. Alle vier evenveel!!! :-)

  6 stem(men)
  14,0%
 6. Alle vier even weinig... :-(

  9 stem(men)
  20,9%
 1. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Beune zal straks wel als een gek vertrekken, alles-of-niets spelen en kapot gaan, waarna Conijn er simpel overheen gaat.
  G1ant vindt dit leuk.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik ben wat cynischer ;) Beune haalde gisteren alles uit de kast en was slechts 0,5 sec sneller op de 3km. Conijn reed geen beste rit qua indeling. Liet de rondjes te veel oplopen en moest zo all-out om weer terug de 31-ers in te gaan. Ze liet zo veel tijd liggen. Dat wordt alleen spannend als Conijn defensief op Beune rijdt. En die laatste direct aanvalt.
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Nou, de tijden vallen weer niet mee
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Tjerk de Boer knap gereden als miler onder deze omstandigheden. Bosker heel eenvoudig naar de titel. Snellink eenvoudig naar het derde ticket.
 5. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Huizinga gaat inderdaad geen podium scoren. Kansloos met die marge op Jansman. Misschien dat Jansman nog een beetje voor strijd kan zorgen met Snellink.
 6. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Bosker kan op de 10km gaan freewheelen.
 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De 10kms
  1 Van Workum-Speijers
  2 Jansman-Janissen
  3 Huizinga-De Boer
  4 Bosker-Snellink
 8. Palko

  Palko Active Member

  Volgens de commentator moeten de nummers 1 en 2 tegenwoordig altijd tegen elkaar rijden vanwege een wijziging in de regels. Dan zou Bosker dus tegen De Boer rijden.
 9. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Wellicht, maar 4 seconden is veel voor iemand die niet echt specialist is op de 5 km.
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik blijf het vreemd vinden dat schaatsers als Bokko, Fabris, en Skobrev, die net zoals Bosker rond de 24 seconden openen op de 1500 meter, meer dan 10 jaar geleden veel snellere 500 meters reden. Waarom konden zij wel een goede 500 meter en kunnen schaatsers als Bosker en Huizinga dat niet? Blokhuijsen is er ook eentje die boven de 24 opent en toch een lage 36er kan rijden op laagland, wat hij gisteren ook gedaan zou hebben als hij niet die misslag had.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Omdat Bosker en Huizinga niet in de buurt komen van schaatsers als Bokko, Fabris en Skobrev qua talent en zelfs Blokhuijsen in zijn goede dagen echt veel beter was dan zij nu. Overigens zie je bij Blokhuijsen nu dat hij die 500m dus wel kan rijden, maar hij de inhoud voor een 5km of 10km niet echt meer heeft.

  Denk niet dat Bosker of Huizinga ooit meer gaan worden dan sub-toppers die zich af en toe plaatsen voor een WK allround of WK afstanden (hoewel zelfs dat een onmogelijke opgave voor Huizinga lijkt). Ik hoop nog wel wat hoop voor Bosker, maar die wordt elk jaar minder.
  Khlebnikov, strawbale, Duif en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Snellink heeft 5,5 seconde marge op Jansman. Dat niet genoeg als je naar het NK eind oktober (Jansman 5,7 sneller) kijkt, bij het OKT eind december was Snellink wel 3,2 seconde sneller dan Jansman.
 13. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ja, ik moet zeggen dat ik ook wel een beetje verbaasd was dat Huizinga contractverlenging heeft gekregen bij JV deze week.
  chicagodude vindt dit leuk.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Och ja, ik zie dat de ISU die regel dit jaar heeft veranderd. Jammer, een paar jaar geleden hadden ze de nu oude regel juist ingevoerd, omdat het leidde tot interessantere ritten. Er reden namelijk rijders tegen elkaar die tegen elkaar opgewassen waren. Nu krijg je enorme verschillen op de baan. Maar ja, ze grijpen alles aan om het allrounden minder interessant te maken.
  Giel1, strawbale en Lorca vinden dit leuk.
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Jansman reed bij het OKT wat beneden zijn kunnen. Misschien dat hij dit keer met een goede rit Snellink kan verslaan. Maar meer dan 5,5 sec pakken op Snellink lijkt mij sterk. Daar is de progressie van Snellink gaandeweg dit seizoen te goed voor.
 16. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  De 3 genoemde schaatsers zijn natuurlijk wel van een andere kaliber dan Bosker.. om te beginnen. Bosker is denk ik gewoon een leuke subtopper, goed voor de TP... en that's it.
 17. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Heeft dit niet te maken met hoe je je snelheid genereert? Als je bochten niet zo goed zijn maar je rechte-endensprint wel, open je goed maar verlies je het in de rondjes. Bosker etc moeten teveel hun snelheid op de rechte stukken genereren.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  IKO op Instagram:
  Jorien ter Mors stopt na vandaag met schaatsen. De drievoudig Olympisch kampioene en tevens drievoudig wereldkampioene zet na het NK sprint van dit weekend een punt achter haar carrière. 'Ik merk zelf dat ik niet meer de ultieme motivatie kan opbrengen om nog voor het allerhoogste te gaan. Ik heb alle prijzen gewonnen die er te winnen zijn en daar ben ik ontzettend trots op. Het is mooi geweest.'

  Team IKO: 'Uiteraard hadden we heel graag onze samenwerking willen afsluiten met een plak tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Desondanks kijken we terug op een succesvolle en zeer plezierige samenwerking. Jorien heeft zich, ondanks blessures en andere tegenslagen, altijd als de ultieme prof opgesteld. Dat heeft iedereen die bij Team IKO is betrokken naar een hoger niveau weten te tillen. Wij zijn er trots op dat we Jorien die laatste jaren van haar carrière hebben mogen begeleiden.'
 19. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  't Is nu wel in een allroundtoernooi met 1500 in benen. Snellink nog weinig ervaring daarmee. Sluit het niet helemaal uit. Maar Snellink wel duidelijk de favoriet.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Haha. Jillert probeert Wijfje te leren om te blijven glijden en haar ritme niet te verliezen.

  ''Melodietje zingen!''
  Camila vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina