Nils van der Poel over Nederlandse ijslobby

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Marcel Vos, 9 feb 2022.

 1. Camila

  Camila Well-Known Member

 2. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  wrong thread :D
  strawbale en Marcel Vos vinden dit leuk.
 3. Piggelmee

  Piggelmee New Member

  Ik heb het hier over lobbyen om te sproeien omdat dat voor bepaalde clubs beter is. Dat je dat van die lijnen erbij haalt is irrelevant. Is het corruptie en een groot schandaal en erger dan doping, wanneer bepaalde clubs vragen om het veld te sproeien?
  Stuurt de KNSB een paar zware jongens richting de ijsmeester zo van, hey maat, zorg voor hard ijs he, anders weten we je te vinden? Dan is het een ander verhaal. Ik vraag mij dus af wat die oud ijsmeester van Thialf bedoelt met die druk die word uitgeoefend... Waar wij gewoon het beste ijs voor ONZE schaatsers willen hebben, klagen de Aziaten weer over te hard ijs en die willen het graag wat zachter en geven dat ook bij de ijsmeester aan. Maar nogmaals, de belangrijkste vraag op dit monent is dus, op welke manier zouden wij 'druk uitoefenen' om voor ons beter ijs te krijgen
  G1ant vindt dit leuk.
 4. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Heel ouderwets woord, vooral. Mijn vader gebruikte het wel eens, lang geleden. Heb het al zeker twintig jaar niet meer gehoord en dat had best zo mogelijk blijven.
 5. Camila

  Camila Well-Known Member

  Haha lachen:
  Als je KNSB communicatie googlet, is dit het eerste resultaat.
  Crisis communicatie | KNSB


  Communiceren over positief nieuws of over goede ontwikkelingen binnen de vereniging is vanzelf sprekend. Maar communiceren over negatieve ontwikkelingen is wat verenigingen minder makkelijk doen. Als vereniging moet je gaan communiceren over iets waar je het helemaal niet over wilt hebben. Hoe ga je als vereniging om met communicatie bij een crisis? Hieronder diverse tips die de vereniging kan helpen om goed voorbereidt te zijn op een crisissituatie, maar ook wat te doen tijdens een crisis.

  Vooraf
  1. Verminder de risico’s
   Analyseer binnen de vereniging waar mogelijke risico’s op een crisis kunnen zijn. Door het instellen van preventieve maatregelen kan een crisis worden voorkomen en bepaald worden hoe je handelt als het toch misgaat.
  2. Woordvoerder van de vereniging
   Bepaal vooraf wie de woordvoerder van de vereniging is, in het geval van een crisissituatie. Als de crisis er is, dan kan gelijk naar de juiste persoon worden verwezen. De woordvoerder is vooraf voorbereid en kan de media en andere belanghebbenden goed te woord staan.
  3. Draaiboek
   Maak als bestuur vooraf een draaiboek, wat te doen bij een crisissituatie. Benoem hierin onder meer de taken en wie deze gaat uitvoeren. Zorg daarnaast voor een up to date lijst van de media, leden en andere stakeholders. Deze groepen wil je snel kunnen bereiken als de club in een crisis verkeerd.
  En zo gaat het nog een tijdje door. In het licht van de huidige situatie gaat er een heleboel fout!
 6. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Als Ajax speelt in de ArenA, gaan ze over het eigen sproeischema. In tegenstelling tot bij schaatsen is er bijna nooit een wedstrijd op neutraal terrein in het voetbal, dus je sproeiverhaal, waar gaat dat dan over?
  Je lijkt niet in te zien dat het een wereld van verschil is of je de omstandigheden in je thuiswedstrijd optimaliseert voor je thuisteam, of dat je de omstandigheden op een externe locatie naar je hand probeert te zetten ten koste van de tegenstander.
 7. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Precies dit is wat het is, met een vergelijking die ik ook mijn hoofd had. Dit hele verhaal staat of valt met de toon waarop dingen gezegd zijn. Is die ijsmeester echt op een onprettige manier onder druk gezet en voelde hij dat ook zo, dan is het niet oké. Hebben ze hem met vriendelijke woorden voorzichtig een beetje proberen te sturen, dan is dat gewoon onderdeel van het spel.
  Yuskov vindt dit leuk.
 8. Piggelmee

  Piggelmee New Member

  Of het bijna nooit is, vind ik ook niet relevant. DAT het gebeurd, staat in ieder geval vast. Wat jij wilt, dan gaat het hier over die enkele keren dat het wel neutraal is. Overigens 'lobbyen' ze ook gewoon bij een uitwedstrijd, lees: gewoon aangeven bij de ontvangende club, scheidsrechter, officials van de KNVB, UEFA of FIFA.
  Lobbyen is op zich gewoon niets vreemds en gewoon toegestaan, zoals de Franse wielerbond en wielerploegen bijvoorbeeld weer lobbyen voor een bepaald parcours en rittenschema zodat er eindelijk weer eens een Fransman in het geel aankomt op de Champs Elysees. Ze moeten ook vooral het lobbyen niet ontkennen of zich ervoor gaan verontschuldigen. Stap maar gewoon op die Zweed af en vraag hem wat er nou precies zo corrupt is en zelfs een grotere schande dan dopinggebruik. ECHTER, is het wat mij betreft pas echt spannend geworden nu die ex-ijsmeester van Thialf het heeft over druk uitoefenen. want dat is weer een stapje verder dan lobbyen natuurlijk
 9. doddel

  doddel Active Member

  Even 3 termen duiden:

  - lobbying (tegenwoordig meestal 'advocacy' genoemd): het op basis van informatie (al dan niet objectief) een beslissing proberen te beinvloeden
  - corruptie/omkoping: iemand iets geven (of beloven) in ruil voor een dienst, waar dit niet is toegestaan
  - afpersing: iemand afdreigen om iets al dan niet te doen

  Het is duidelijk dat hier sprake is van het eerste. Dat wordt door de KNSB ook niet ontkend. Maar als lobbying niet expliciet verboden is, is het niet illegaal en is er dus niets aan de hand. Het is aan het de ISU (of het IOC) om dit expliciet te verbieden.

  Waar VDP het vandaan haalt om de term 'corruptie' te gebruiken? Geen idee, maar erg onhandig.

  Mijn conclusie: Nederland schiet in zijn eigen voet door hierover op te scheppen, want de kans bestaat dat lobbying verboden gaat worden. VDP heeft bijzonder onhandig gecommuniceerd, tenzij dit net zijn bedoeling was
  Monique, HaagscheBluf, strawbale en 3 anderen vinden dit leuk.
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Hij heeft in ieder geval zijn doel bereikt dat er nu heel veel aandacht voor is. Hij had het woord corruptie misschien niet moeten gebruiken, maar zonder die harde woorden was dit misschien nu al afgedaan. Soms moet je overdrijven om een effect te krijgen.
  strawbale vindt dit leuk.
 11. doddel

  doddel Active Member

  nog aanvulling: mijn persoonlijke mening is dat in sport lobbying niet zou mogen bestaan, omdat het het mattheus effect alleen maar versterkt.

  maar ik vind pakweg de puffertjes een veel groter probleem in het schaatsen (en in andere inspanningssporten zoals langlaufen) dan dit
  strawbale vindt dit leuk.
 12. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  WK's, EK's, finale Champions League en andere Europese toernooien, finale bekertoernooien. Een groot deel van alle belangrijke wedstrijden wordt op neutraal terrein gespeeld.
 13. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Dat eerste is nog niet helemaal duidelijk, maar daar lijkt het op. Misschien komt Mark Messer over een paar jaar wel naar buiten met het verhaal dat Remi de Wit een afgehakte paardenkop in zijn bed heeft gestopt.

  [​IMG]

  Dan zal ik mijn mening zeker bijstellen en heeft Nils groot gelijk.
  leenstrafan en strawbale vinden dit leuk.
 14. Piggelmee

  Piggelmee New Member


  Toch die Beert Boomsma en zijn betrouwbare bronnen maar verder uithoren dan..
  strawbale en G1ant vinden dit leuk.
 15. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Zit misschien ook nog wel wat pijn in z'n "vrijwillige vertrek".
  strawbale, HaagscheBluf en Duif vinden dit leuk.
 16. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Mensen van corruptie beschuldigen valt in mijn optiek niet meer in de categorie overdrijven.
  Hij slaat daarmee de plank volledig mis.

  Naar mijn weten heeft Zweden toch een soortgelijk rechtssysteem als Nederland, dus voor je op de corruptietour gaat dien je wel met overtuigend bewijs te komen en niet alleen maar op basis van een artikel. Dat zou hij toch wel weten?
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 17. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Heeft hij eigenlijk al een officiële klacht ingediend, of roept hij alleen maar wat in de microfoon?
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het jammere van deze zaak vind ik wel dat Nils nu half Nederland tegen hem in het harnas werkt. Was hij een jaar geleden voor Nederland nog een aimabele knuffel-Zweed die kneiterhard schaatste, nu heeft hij het bij een deel van het Nederlandse schaatspubliek verpest. Daardoor krijgen mensen een hekel aan Nils. En ik zou het jammer vinden als een hele hoop mensen een hekel krijgen aan Nils, want ik vind het een fantastische schaatser.
  HaagscheBluf, mi en Inimene vinden dit leuk.
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Boomsma die aangeeft dat er in 2018 ook gelobbyd* is voor Thialf-achtig ijs in PyeongChang is wel maf.

  De voornaamste vraag is nu of het alleen bij lobbyen is gebleven, of dat er méér aan de hand is.

  *Dat is gek genoeg de correcte spelling.
 20. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  I agree with you on that. But still. Nils said it more than once that he doesn't see how he should "satisfy" anyone. Genuinely, he doesn't really care if someone hates him, even if it is half of the Netherlands. And frankly speaking, if someone starts hating someine by not looking into the depth of a problem and just taking his world literally, I don't think he's losing much.

Deel Deze Pagina