Niet schaatsende potentiële deelnemers aan de OS

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Hakkie2, 22 okt 2017.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Qua skeleton, ik hoop dat Kimberley Bos het redt en als ik NOC was had ik Joska La Conté ook gestuurd. Het is toch gewoon gaaf om zo iemand op de Spelen te hebben. En als iemand een paar keer 7e wordt tijdens een wereldbekerwedstrijd, gaan we iemand dan echt niet sturen omdat die in het klassement maar 13e of 14e staat? Hoeveel geld kost één extra deelnemer en hoeveel straaljagers of managers of millimeter snelweg kan je daarvan ook betalen?
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Ik zou de limiet iets oprekken, 1.30 of desnoods 2 minuten vind ik ook prima. Dan kun je al beter schaatsen dan de meeste Nederlandse recreanten (bij zwemmen heb ik toen die bijna verdrinkende deelnemer gezien en toen mijn tijd van het schoolsporten uit groep 7 eens gepakt... ik ging veel sneller op de 50m, al was dat wel op een 25m baan... dat moet je niet willen).

  Gewoon alle exoten in voorrondes, niet in het hoofdprogramma. Gewoon een paar dagen voor de 500m, de baan staat toch grote delen van de dag leeg. En dan de besten (die zoiets zullen rijden als wat jij aan geeft) door naar het hoofdprogramma, mee doen met de grote mannen/vrouwen op de 500m.

  Zo werkt het ook met de sprint bij het langlaufen: dat duurt 3 tot 5 minuten en er zijn er een stuk of 6 tegelijk bezig. Dan kun je best een half uurtje uittrekken voor mindere goden, toch? Ook daar is het alleen in de kwalificatie, daar komt zo iemand nooit door.
  Eagle vindt dit leuk.
 3. Nickel

  Nickel Active Member

  Gaaf dat ie meedoet! ik heb genoten van zijn optreden in 2016...bij de opening ;_ ;)
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik denk bij de sluiting ;)
  Nickel vindt dit leuk.
 5. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Even een uitstapje over de grens: het is Einar Björndalen niet gelukt om zich te plaatsen voor zijn zevende Winterspelen.
  Hij was er vanaf Lillehammer 1994 steeds bij en vergaarde in totaal dertien olympische plakken, waarvan acht gouden.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Ik vrees er voor...

  https://nos.nl/artikel/2211367-bjoerndalen-grijpt-naast-ticket-voor-zevende-spelen.html

  Dat vind ik nou serieus jammer. Nou hopen op een aanwijsplek, iemand met zijn status kan het hele team (dat niet lekker draait) een boost geven.
  Laatst bewerkt: 11 jan 2018
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Hij heeft nog een kans. Bijna het hele Noorse team gaat slecht en heeft dus niet aan de plaatsingseisen voldaan. Dus er zijn aanwijsplekken over.
 8. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het zou opzich wel mooi zijn als hij nog één keer mee zou mogen doen, maar aan de andere kant: als je op een gegeven moment te oud wordt voor topsport dan houdt het op. Ergens is een aanwijsplek dan niet erg logisch.
 9. Bolleje

  Bolleje New Member

  Hoezo draait het Noorse biathlonteam niet goed? Bjoerndalen dreigt er net uit te vallen omdat de rest het zo goed doet? De broers Boe wonnen meer dan de helft van de wedstrijden die al plaatsvonden in de wereldbeker, Svendsen is terug van weggeweest, Birkeland staat elfde in de world cup, L'Abée-Lund 23ste en Bjontegaard 33ste. En die laatste is maar in half de wedstrijden gestart...

  Ik vrees dus inderdaad dat hij niet mee mag, hij lijkt me momenteel maar de 7de in het team.
  ChefSpijker vindt dit leuk.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  De gebroeders Boe en Svendsen gaan inderdaad goed. Maar de rest gaat echt niet zo goed voor de Noren, de eis is niet voor niets zo scherp. 23e en 33e in de WB was voor Noorwegen normaal gezien iets voor een invaller die eens mee mocht doen, de toppers horen allemaal top 10 te staan. Noorwegen domineerde het biatlon veel meer dan Nederland het schaatsen. Wedstrijden met 2 man op het podium waren de regel, niet een uitzondering. Alle Noorse deelnemers konden winnen.
 11. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Over hoelang geleden praten we dan? Deze eeuw is het op de Spelen maar drie keer voorgekomen dat er meer dan één Noor op het podium stond bij een discipline. En tja met Fourcade is normaal gesproken sowieso één medaille al vergeven. Vind het al knap hoe Johannes Thingnes hem het vuur aan de schenen legt dit seizoen. Kans is ook best aanwezig dat Fourcade nog een Spelen erbij pakt en dat hij dan een serieuze bedreiging wordt voor Ole Einars record.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Niet zozeer op de Spelen, maar tot een jaar of 6 geleden was het in de WB heel normaal. De Noren domineerden nog wat langer geleden met vervangers die ook gewoon konden winnen.

  Fourcade is inderdaad een ander geval, die is gewoon enorm sterk in zijn eentje. Haast onklopbaar. Maar dat is hij nog maar sinds 2012 ongeveer, daar voor waren het meestal Noren. Maar dat er 1 toptalent tussen zit die alle Noren verslaatnkan gebeuren. Maar dat de derde Noor niet eens meer top 10 van de wereld is, is echt alsof de derde Nederlandse 5km rijden bij het schaatsen standaard in de b-groep rond rijdt...


  Dat olympische record gaat Fourcade trouwens niet aan komen. Hij heeft nu 2 goud en 2 zilver, Bjorndalen heeft 8 goud, 4 zilver, 2 brons. Zonder de teamonderdelen komt Fourcade daar nooit aan. Er zijn 4 medailles te halen per Spelen, maar die alle 4 winnen is praktisch onmogelijk.
  Laatst bewerkt: 11 jan 2018
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Fourcade is dus een beetje de Sablikova van zijn sport - een eenling die de gevestigde landen op de individuele onderdelen al jarenlang het vuur aan de schenen legt, maar op de teamonderdelen tekort komt door gebrek aan goede landgenoten.
 14. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Waarom zou Fourcade met de relays niet goud kunnen scoren? Dorin-Habert gaat stoppen, maar er zijn daar aardig wat jonge talenten aan het doorbreken de laatste twee jaar. Ik geef Frankrijk zelfs een goede kans op goud deze spelen. De relay bij de heren zal wellicht lastiger worden. Maar Fillon-Maillet en Desthieux draaien een aardig seizoen en Guigonnat presteert dit seizoen opeens ook sterk in de World Cups. Het hoeft één zo'n dag maar even goed te vallen en Frankrijk pakt goud. Al zijn ze bij de heren geen favoriet.
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Maar goed, het ging eigenlijk om de vraag of Bjørndalen nog een medaille zou halen en dan het liefst goud.

  Maar dat was eigenlijk alleen kansrijk in de relay. En als ze daar nu Boe, Boe, Svendsen of L'Abee-Lund passeren is dat wel echt puur als cadeautje aan Bjørndalen en niet verdiend (een beetje zoals Ritsma aan goud moest worden geholpen, zouden de Noren hun held misschien wel aan zijn afscheid willen helpen). Al is Bjørndalen nog altijd nog niet kansloos op medailles individueel, als hij het weer een keer weet te presteren foutloos te schieten. Op de ski's is hij nog altijd wereldtop. Ik zou hem meer kans geven dan de vijfde of zesde Noor, eigenlijk. Hij pakte niet voor niets nog brons op het afgelopen WK.
  Laatst bewerkt: 11 jan 2018
 16. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  L'Abee-Lund is ook wel heel wisselvallig. De broertjes Boe en Svendsen zijn eigenlijk niet te passeren dit seizoen. Ik vermoed dat Birkeland dan misschien wel de meest logische vierde keus is. Die is een stuk constanter. Dan zou Bjoerndalen zijn plek moeten innemen. Ik weet alleen niet of dat ook gevolgen heeft voor de plekken op de individuele nummers? Hoeveel biatleten mag Noorwegen bijv. in totaal meenemen naar Korea? Als dat zeer beperkt is zullen ze Bjoerndalen denk ik eerder thuislaten. Dan is het niet enkel een kwestie van hem een laatste kunststukje gunnen, maar ook een ander zijn olympische droom afnemen.
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Ze mogen er 6 mee nemen. Hij staat nu 7e, het gaat tussen Bjørndalen en Bjøntegaard denk ik. Bjøntegaard heeft natuurlijk wel 2 top 10 klasseringen, wat dus voldoet aan de eerste eis (2x top 12). Bjøntegaard is ook al weer 27 en heeft nog maar 1x aan een WK mee gedaan, in 2016 de sprint. Daar was hij niet best.

  Dan wordt het dus afwegen tussen Bjørndalen zijn brons op het afgelopen WK of Bjørntegaard zijn 2 top 10e plaatsen in een wereldbeker in dit seizoen.
  Laatst bewerkt: 11 jan 2018
  ChefSpijker vindt dit leuk.
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 20. Monique

  Monique Well-Known Member

Deel Deze Pagina