Niet schaatsende potentiële deelnemers aan de OS

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Hakkie2, 22 okt 2017.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  De Blois heeft het net niet gehaald. 3 kwartfinales gehaald, had hij in plaats daarvan 1x een halve finale gehaald (bijvoorbeeld door een val voor hem, niet onmogelijk in de snowboardcross) was hij wel naar de OS gegaan. Eén top 8 had volstaan, met 3 top 15 klasseringen is hij er helaas niet bij.
 2. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Belgische selectie zou compleet zijn, 19 man, sterk:

  Loena Hendrickx kunstschaatsen
  Jorik Hendrickx kunstschaatsen
  Ward Pétré shorttrack
  Jens Almey shorttrack
  Bart Swings schaatsen
  Jelena Peeters schaatsen
  Kim Meylemans skeleton
  Elfje Willemsen bobslee
  Sara Aerts bobslee
  An Vannieuwenhuyse bobslee
  Sophie Vercruyssen bobslee
  Thierry Langer langlaufen
  Seppe Smits snowboard
  Sebbe De Buck snowboard
  Stef Vandeweyer snowboard
  Florent Claude biatlon
  Michaël Rösch biatlon
  Kim Vanreusel alpineskiën
  Kai Alaerts alpineskiën

  http://sporza.be/cm/sporza/ander_nieuws/Pyeongchang2018/1.3130803
  Eelco, fransvanbakel, Monique en 3 anderen vinden dit leuk.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik las vandaag een artikel over de vlaggendrager van België: Seppe Smits draagt daar de vlag. Dat zette me aan tot het nadenken over de Nederlandse vlaggendrager. Wie kan dat gaan doen?

  Dan ga je eerst kijken wie er mee lopen. Ik heb geen idee of de schaatsers sowieso aanwezig zijn, ik kan niks vinden over de afstand tussen het Olympisch Stadion in Pyeongchang en de Ice Arena in Gangneung. Ook zouden Ronald Mulder, Jan Smeekens, Kai Verbij, Anice Das en Irene Schouten nog wel afwezig kunnen zijn, aangezien die pas in de tweede week hoeven te schaatsen.

  De shorttrackers van de 1500m mannen en alle dames van de achtervolging en de 500m, de schaatsers 3000m vrouwen en de 5000m mannen zijn er denk ik sowieso niet. Die moeten namelijk de zaterdag of zondag sporten, dan is vrijdag de openingsceremonie mee doen niet handig. Kramer, Wüst, Ter Mors, Schulting en Knegt vallen dus af, dat zijn wel de grootste boegbeelden van het Nederlandse team. Ook Sheryl Maas en Niek van der Velden moeten op zaterdag of zondag al de kwalificatie doen voor Slopestyle, die lijken dus ook af te vallen. Al doet Seppe Smits voor België ook aan Slopestyle.


  Wie dan wel? Ik denk Nuis of Verweij (dinsdag pas in actie) of Bergsma (donderdag in actie). Alle drie hebben ze een mooi palmares om dat te doen. En die zullen dan een heel klein clubje aanvoeren. Zonder shorttrackers, met hooguit een handvol schaatsers en hopelijk ook nog een snowboardster (al hoeft die ook pas de tweede donderdag, geen idee of die er al is) en een skeletonster. En een hoop coaches en officials. Of zullen we deze 20 cheerleaders die zich hebben geplaatst ook mee laten lopen?

  Het is trouwens -19 op dit moment bij het Olympisch Stadion volgens de officiële app, ik hoop maar dat de sporters niet buiten hoeven te staan. Het stadion heeft ook geen dak...
  Laatst bewerkt: 24 jan 2018
 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  Zal zoals altijd best lastig worden om een vlaggedrager te vinden. Hoe jammer ook, ik geef iedere sporter die de opening overslaat groot gelijk, zéker degenen die vroeg aan de bak moeten. Maar zelfs van de sporters die pas in de tweede week in actie hoeven te komen kan ik me goed voorstellen dat ze het overslaan. Je zou een zware verkoudheid oplopen in die kou of een zere rug van het lange stilstaan.
 5. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ik denk dat debutanten er wel graag naartoe willen, ondanks dat ze soms pas in de tweede week in actie zullen komen. Dus Nuis, Van der Weijden, Schouten en Visser zullen er wel bij zijn denk ik. Verbij en Das misschien ook wel. Als je het allemaal al een keer gezien hebt zoals Kramer, Bergsma en Ter Mors denk ik dat je het liever over wil slaan.

  Van de vlaggendragerkandidaten geef ik Nuis de grootste kans om hem te dragen. Al zie ik het Verweij of Bergsma ook wel doen.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Irene Schouten zou ik ook niet van opkijken. Vliegt met de Clafisploeg al volgende week woensdag naar Zuid-Korea, dus is er en is debutante. Gezien haar verhaal achter de Spelen zou het geen aparte keuze zijn van de keuzeheren. Hoewel ik denk dat er inmiddels wel genoeg aandacht voor is geweest (onlangs ook weer in Bureau Sport) zou het toch een mooi moment zijn voor die familie.

  Nuis of Bergsma kan ik ook achterstaan. Nuis heeft zeker charisma en is duidelijk eager om er dan toch eindelijk te zijn. Voor Bergsma zou het een mooie blijk van waardering zijn na een moeilijk seizoen en zeker voor de marathonliefhebber als ondergetekende zou dat een mooi moment zijn. Verweij zie ik dan weer minder zitten. Staat buiten kijf dat het op het moment weer een op en top topsporter is, maar dat is hij een paar seizoenen zeker niet geweest. Tel daarbij op dat hij één van de weinige 'Russische' schaatsers is die meedoet (sorry, kon het niet laten :D). De vlaggendrager moet toch wel een beetje de vaandel dragen van de Nederlandse topsport mentaliteit. Een Nuis valt daar wat mij betreft beter onder onder. Hoe dan ook: het wordt een klein clubje. Antoinette de Jong gaf bij Ziggo aan er zeker niet bij te zijn, maar die moet dan ook diezelfde dag al schaatsen (bij dat zelfde programma kwam uit een poll de naam van Sjinkie Knecht naar boven).
  Je moet het immers maar willen, met -19. Daar zijn de Clafis jongens en meisje dan wel weer een goede voor haha :)
  EenBrabander vindt dit leuk.
 7. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Irene Schouten zou ik wel een hele mooie vlaggendraagster vinden. Inderdaad vanwege haar verhaal, maar ook omdat het voor haar bepaald niet makkelijk was om zich überhaupt te kwalificeren. Om dan met trots de vlag te mogen zwaaien voor haar moeder zou dan toch wel een hele eer voor haar zijn.
 8. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Vraag me af of Vosté daar nog bij komt. MEt zo weinig Russen aan de start lijkt me er ruimte te komen voor schaatsers van de reservelijst.

Deel Deze Pagina