Nederlandse kwalificatie OS 2018

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 27 dec 2016.

 1. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Lijkt me heel pittig. Maar ik zou haar altijd in de TP selectie opnemen..

  Wat ST betreft zijn er 5 sterke dames waarbij ik de vorm van de week/dag, de tegenstander en de tactiek gaat bepalen wie er gaat rijden . Jorien reed de eerste 2 WC alles omdat Rianne de Vries niet beschikbaar was ivm een enkelbreuk. De laatste 2 wedstrijden heeft Rianne de Vries gereden omdat Jorien niet beschikbaar was ivm langebaan. Bij OS voor het eerst 5 sterke dames in wedstrijdverband dit jaar.

  Heel goed mogelijk dat Jorien de voorronde doet en niet de finale bij het ST. Of juist andersom . Bij TP hetzelfde. Zal dus een hele goede afstemming moeten zijn tussen Otter en Kuiper.
  G1ant vindt dit leuk.
 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Ik hoopte vooral dat Ter Mors de voorronde kan laten schieten bij het shorttrack. Dat lijkt dus een optie. De volgende dag moet ze namelijk de 1500m rijden en daar heeft ze natuurlijk een goede medaillekans.
  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 3. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Ja ik ken het schema en de afwegingen natuurlijk niet. Maar het lijkt me uitgesloten dat ze voorrondes + finales TP en voorrondes + finale ST gaat doen. Dat lijkt me niet verstandig. Echter denk ik dat ze op beide disciplines goed te gebruiken is. Daarom afstemming Otter/Kuiper ;)
 4. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Heel fanatiek? 'voorkeursbehandeling' een sterke term?
  Ter Mors, wat mij betreft, alleen een logische keus voor de TP als ze onmisbaar zou zijn voor goud. Waarom:
  * ze is op de lange baan heel goed, maar geen team player
  * ze heeft een overvol programma, omdat ze nog/weer short track is blijven doen en ook zal doen op de OS - zal ze weer 'not amused' zijn wanneer ze de dag na een (eventuele) relay finale voor de TP finale wordt opgeroepen?
  Nu goud buiten bereik (b)lijkt en ze voor zilver niet onmisbaar is geef ik de voorkeur aan Wüst/Leenstra/De Jong/+reserve
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Nee, daarom keuze Kuiper. (of Ter Mors, maar dan wel voor het OKT)
 6. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het lijkt me dat je toch gewoon het beste team wil opstellen ook al ben je geen favoriet voor goud? Als Ter Mors bij het beste team hoort, dan moet ze gewoon worden geselecteerd.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Lijkt me onjuist. In de relay moet je heel goed kunnen samenwerken, veel meer nog dan op de TP. Bovendien was ze er in de zomer ook bij toen er getraind werd met de TP groep.
 8. Monique

  Monique Well-Known Member

  Heeft Ter Mors zelf al eens aangegeven of ze die TP ziet zitten of niet? Ik neem aan dat dat ook wel een rol gaat spelen bij de selectie.
 9. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Mja, maar hoe ver ga je daarin? Wat mij betreft mag er ook wel door de sporter wat moeite gedaan worden. Voorbeeld: in principe hoort Leenstra in de TP thuis, en dat weet ze zelf ook. Ze zou daar dan misbruik van kunnen maken door nergens een TP WC mee te rijden en geen 3k op het OKT te rijden. Ze zal toch wel worden geselecteerd toch, want ze hoort in het sterkste viertal?

  Hetzelfde voor ter Mors. Ook al hoort ze bij het beste team, dat betekent wmb nog niet dat ze ook per definitie opgesteld wordt.

  NB: dit is puur hypothetisch over het al dan niet altijd opstellen van het sterkste team. Ter Mors heeft denk ik voldoende intentie laten zien om geselcteerd te worden.
 10. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Intenties van rijders zijn wat mij betreft nooit reden om te selecteren. Topsport is hard, als je niet goed genoeg bent, wordt je niet geselecteerd. Ook als er iemand voor in de plaats komt die beter is dan jij ondanks dat je beter je best hebt gedaan.

  Overigens vind ik dit ook hypothetisch. Naar mijn mening heeft Ter Mors echt wel meegedaan aan de TP waar dat mogelijk was.
 11. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Je gaat hierbij voorbij aan mijn "ze heeft een overvol programma, omdat ze nog/weer short track is blijven doen en ook zal doen op de OS" - misschien is ze op papier, bij een niet (te) vol programma top-3 van het TP-team; maar is ze dat straks ook op e OS met een (te) vol programma, met name in de finale TP na een finale ST relay? Daarop anticiperend, ipv gedoe tijdens de OS, waarom maakt Ter Mors zelf, of anders Kuiper voor het TP-team en Ter Mors, geen tijdige keuze(s)?
  Ik heb niks tegen Ter Mors, in tegendeel, maar vindt dat ze zichzelf en het TP-team geen dienst bewijst om op de OS naast de langebaan, ook de short track relay en mogelijk 1500m te gaan doen, of althans tot nu toe (en tot wanneer?) die opties serieus open te houden.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Bij Ter Mors gaat het vooral om wat ze doet (of moet doen) bij shorttrack. Als ze de voorronde laat schieten ivm de 1500m, zal ze zeker wel de finale willen rijden, een shorttrackmedaille staat volgens mij nog steeds bovenaan haar wensenlijst. Dan moet ze zelf ook aangeven of en hoe dat te combineren is met de TP de dag voor en na de finale. Het is helaas niet te testen, zelf kent ze haar lichaam het best.
 13. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Waarom is Lex Dijkstra toegevoegd aan de 5000 meter?
  Hij heeft zich niet geplaatst via het NK afstanden.
  Marwin Talsma heeft de plaatsing via de Holland Cup binnengehaald.
  Mats Stoltenborg is geplaatst op grond van VANTAGE (tijdranking).
  Lex Dijkstra rijdt geen 1500 meter, dus hij is ook niet toegevoegd op basis voor de plaatsing WK allround.
  Hij heeft de 27e tijd staan op basis van de VANTAGE tijdranking en werd 19e op het NK afstanden.
  Evert Hoolwerf en Remco Schouten eindigde hoger op het NK en hebben een snellere tijd staan, waarom is niet een van hun toegevoegd?
  Hakkie2 en fransvanbakel vinden dit leuk.
 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik dacht in eerste instantie op basis van zijn leeftijd van 22 jaar, maar de laatste 2 die jij noemt zijn inderdaad ook 22... vreemd. Veel meer als "extra toegevoegd om het maximum van 16 vol te maken" kan ik niet vinden.
 15. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Bovendien is Kars Jansman de 1e reserve. Jansman heeft de 21e tijd in de VANTAGE tijdranglijst.
 16. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  En waarom is Blokhuijsen in jou ogen dan geen teamplayer, als ik vragen mag? Heeft vaak de vrijwel identieke relay in het inlineskaten gereden. Zelfs ooit nog een toen historische medaille op gehaald bij het WK junioren (met ook Koen Verweij).

  Even los van alle Team Pursuits die hij altijd, in welke opstelling dan ook, heeft gereden en waarvoor hij nooit heeft afgezegd.
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik vind trouwens ook niet per sé dat je je best moet hebben gedaan vooraf om te worden gekozen. Wüst heeft ook geen 5000m gereden, ook niet op het NK, maar als die hier top 2 rijdt gaat ze natuurlijk wel. Zo moeten bij de TP ook de besten gaan, al is dat lastiger te beoordelen. Voor mij is Ter Mors alleen een vraagteken door haar programma, dat ze eigenlijk bij de beste 4 hoort denk ik wel. Of ze ook bij de beste 3 hoort vraag ik me wel af, dat is lastig.
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dat was alleen maar bij de junioren. Vanaf zijn periode bij TVM toen hij individueel doorbrak heeft ie een bepaalde air over zich. Zie je overigens wel bij meer sporters. Zijn TP optreden in Heerenveen waar hij in zijn eentje maar bleef doorrijden vond ik een absoluut dieptepunt. Zoiets zou een Douwe de Vries nooit overkomen.
 19. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Volgens mij heeft de bondscoach één duidelijk doel. Hij moet de rijders selecteren waarmee hij verwacht de kans op goud op 21 februari 2018 zo groot te maken. Daarbij moet hij rekening houden met alles wat daarbij komt kijken:
  - hoe is de vorm van de rijders af te leiden uit de individuele afstanden?
  - wie hebben in het verleden aangetoond bij WB's en WK's dat ze van goede waarde zijn voor een TP?
  - welke rijders gaan voor elkaar door het vuur en welke rijders kunnen elkaar niet luchten of zien?
  - welke rijders staan er waarschijnlijk fit aan de start rekening houdend met het programma van de OS?
  - etc.

  Daarmee is het kiezen van de beste rijders geen exacte wetenschap, als het dat wel was dan zouden we er ook niet over hoeven discussiëren. Stel echter dat het wel exacte wetenschap is en dat we de kans op winst van een team in % kunnen uitdrukken. Volgens mij probeer je dan de rijders zo te kiezen dat je percentage het hoogst is.

  Jij zegt echter het volgende: "Nu goud buiten bereik (b)lijkt en ze voor zilver niet onmisbaar is geef ik de voorkeur aan Wüst/Leenstra/De Jong/+reserve"

  Misschien begrijp ik het verkeerd, maar het lijkt erop dat je daarmee bedoelt dat als de maximale kans op winst onder een bepaald percentage komt, dat de doelstelling dan verandert. Dat het dan niet meer zozeer gaat om de kans op winst zo hoog mogelijk te houden, maar om vaste waardes van de TP op te stellen als dank voor bewezen diensten in het verleden. Daar ben ik het niet mee eens, je zou altijd het team op moeten stellen met de grootste kans op winst. Zelfs als die kans stijgt van 1% naar 2% en je daarvoor je trouwste TP-rijder moet thuislaten.
  G1ant, Monique, Hakkie2 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 20. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Zoals je zelf beaamt is het geen exacte wetenschap, dus gaat je "stel echter dat" vlieger sowieso niet op en kunnen, wat mij betreft, andere factoren (ook) meespelen, zoals bijvoorbeeld eventueel (te) vol programma van Ter Mors.

Deel Deze Pagina